Književnost Čitalački klub

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
10361465_1629603410596989_4305874046578039111_n.jpg

Volim ja Jaloma. Mnogo ga volim.

I ta egzistencijalisticka psihijatrija mi je vrlo bliska. Postoji jedan Lu Marinof, ima od njega 2 knjige Platon, ne prozak! I Terapija za uracunljive, sjajne knjige koje daju osnove tzv. filozofskog savetovalista (ovo je u sustini druga strana egzistencijalisticke psihijatrije, to je psihijatrija koja pre sve obradjuje problem smisao zivota).
Jalom se bavi tom egzistencijalistickom psihijatrijom, zato mi je tako omiljen, jer mi je filozofski (po struci) blizak.

Nekoliko naslova sam od njega procitala i sve su mi se razlicito svidele.
Kad je Nice plakao ubila me je u pojam - ta mu je najstegnutija, najambicioznija, nekako mi bila bas "tvrda". Ali ju je maestralno napisao!
Lecenje Sopenhauerom mi je bila zanimljiva, brzo sam je procitala.
Problem Spinoza mi je bila mnogo lepa, nekako najdusevnija.
Krvnik ljubavi sam citala skolski, sa olovkom u ruci i sveskom, zapisivala neke stvari.
Psihijatar o sebi mi je bila bas bas bas nekako moja, uzivala sam.
Lezanje na kaucu me je naterala da puno mislim i analiziram ono sto znam.
Svakim danom sve blize ceka da mi prodje finalno ocenjivanje djaka.
A nisam pisala ovde jer sam nekako imala dojam da je u poslednje vreme ova tema postala neozbiljna, pa rekoh da ne spamujem ozbiljnim misljenjem o knjigama. :malav:
Ovakve postove volim da čitam :heart:

Volim ja Jaloma. Mnogo ga volim.

I ta egzistencijalisticka psihijatrija mi je vrlo bliska. Postoji jedan Lu Marinof, ima od njega 2 knjige Platon, ne prozak! I Terapija za uracunljive, sjajne knjige koje daju osnove tzv. filozofskog savetovalista (ovo je u sustini druga strana egzistencijalisticke psihijatrije, to je psihijatrija koja pre sve obradjuje problem smisao zivota).
Jalom se bavi tom egzistencijalistickom psihijatrijom, zato mi je tako omiljen, jer mi je filozofski (po struci) blizak.

Nekoliko naslova sam od njega procitala i sve su mi se razlicito svidele.
Kad je Nice plakao ubila me je u pojam - ta mu je najstegnutija, najambicioznija, nekako mi bila bas "tvrda". Ali ju je maestralno napisao!
Lecenje Sopenhauerom mi je bila zanimljiva, brzo sam je procitala.
Problem Spinoza mi je bila mnogo lepa, nekako najdusevnija.
Krvnik ljubavi sam citala skolski, sa olovkom u ruci i sveskom, zapisivala neke stvari.
Psihijatar o sebi mi je bila bas bas bas nekako moja, uzivala sam.
Lezanje na kaucu me je naterala da puno mislim i analiziram ono sto znam.
Svakim danom sve blize ceka da mi prodje finalno ocenjivanje djaka.
A nisam pisala ovde jer sam nekako imala dojam da je u poslednje vreme ova tema postala neozbiljna, pa rekoh da ne spamujem ozbiljnim misljenjem o knjigama. :malav:
Malopre sam vido sovolike oci! Kolko tu knjiga ima na jednoj opajdari, a sve neki stranci, nema ni jednog poznatog mu pisca!
To je pod nemogucno!
Onaj Nju Sjebee neki japanac trilera, a sta je sa tvrdokorenoscu?
A taj sto si kazala pisac Jolme, to mora da neki suvremenik novog doba?

Nesto razmisljam, jer zaista verujem d aimam talenat za pisanje.
Alkko bi se ovde udesilo da otvorim temu ali da tu temu mogu da vide samo oni na forumu.
Pa da napisemo knjigu u rekordnom roku🤣
Ja za sada imam oko 20tak stanica pisanog texta formata A4, valjd aje a4 hebemliga :mrgreen:

Back