Književnost Čitalački klub

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na rubu pameti najviše volim od Krleže, po mom mišljenju to mu najbolje delo.

I meni.
Krležu inače ne bih preporučila čitati samo jednom. Ko je čitao u ranoj mladosti ili kao obaveznu lektiru, ponoviti pod obavezno.
Ja sam se više puta davila sa "Hrvatski Bog Mars". Da ironija bude veća, dobijem je jedne prilike kao nagradu za najbolji rad na nekom konkursu. To sam ja, hodajući Zenon :mrgreen:

I meni.
Krležu inače ne bih preporučila čitati samo jednom. Ko je čitao u ranoj mladosti ili kao obaveznu lektiru, ponoviti pod obavezno.
Ja sam se više puta davila sa "Hrvatski Bog Mars". Da ironija bude veća, dobijem je jedne prilike kao nagradu za najbolji rad na nekom konkursu. To sam ja, hodajući Zenon :mrgreen:
To je zbirka novela, ako se ne varam?
Nisam čitao, ali jesam čitao neke njegove novele.

I jeste. Ne znam kakvo je stanje u HR, mislim da ni tamo nije nešto odveć cenjen.
Doduše, realno, koji pisac njegovog ranga bude na pijedastalu, pogotovo čitalačke publike.
Dosta dobrih pisaca bude tako skrajnuto, jer nisu pogodni za širu publiku.
Recimo kod nas su zaboravljeni odlični pisci poput Miodraga Bulatovića, Aleksandra Tišme...

Samo za Tebe

Marija Jurić Zagorka ~ "Grička vještica"

:mrgreen: :cool:
Happy Big Brother GIF by MOODMAN

Ovo nije loš predlog

Ja sam svakako za to da se glasa za više knjiga, kao što rekoh

I da sve knjige koje nisu bile izabrane mogu kasnije ponovo da uđu u izbor, ali o tom po tom
Da, ali svakako za početak da se pregura prva knjiga, da vidimo kakva će biti diskusija posle toga itd.
Još jednom, odlična tema, baš bih volio da zaživi.

Da, baš sam danas razmišljala. Može posle zatvaranja liste predloga i nakon glasanja, da se zapravo napravi rang lista i time raspored čitanja, ali da se sve te knjige pročitaju.
Mislim da je ipak bolje da se nakon svake knjige glasa za novu, iz prostog razloga što će ljudi dolaziti i odlaziti, pa ne bi valjalo da budu zakucani sa izborom ljudi koji su u međuvremenu možda i odustali (pogled u ogledalo).

Back