Književnost Čitalački klub

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Niko se ne javlja da li je pročitao knjigu, izgleda da se nikome nije dopala?

Što se mene tiče, pročitao sam, ali jedva, nije loša kao što je to Žena na stepenicama, ali bez obzira na to mislim da mi je teže bilo da ovu pročitam, bila mi je dosadna.
Али, Ружди ју је оценио као добру и занимљиву књигу. Тако пише на корицама.

Niko se ne javlja da li je pročitao knjigu, izgleda da se nikome nije dopala?

Što se mene tiče, pročitao sam, ali jedva, nije loša kao što je to Žena na stepenicama, ali bez obzira na to mislim da mi je teže bilo da ovu pročitam, bila mi je dosadna.

hajde i ja da iskuckam rec-dve, mada me nekako sramota da ovde spamujem ozbiljnoscu, kad vidim da se svi zezaju :lol:

ova knjiga Buda iz predgradja nije me povukla, ne znam zasto, nesto nije moglo da mi zadrzi paznju, pa sam je pocela i ostavila, za razliku od Intimnosti, koja me je odusevila

ali, zato, Zena na stepenicama mi se bas svidela - volim ja takve psiholoske novele, gde se tacno vidi to klimanje licnosti, njen psiholoski rast i razvoj
Slink je odlicno ispratio tu klackalicu zrelosti glavnog junaka (sad mi lepo recite da sam ja citala neku drugu Zenu na stepenicama :mrgreen: )

Poslednja izmena:
Ја нисам могао да закључим у које се време радња дешава. На једном месту помиње 1972. год., а опет, говори о рушевинама из Другог светског рата у предграђу Лондона, затим о радио-апарату коме треба време да се загреје, па о томе како директор пише оловком а о подрезачу и оловкама се брину девојке око њега, што ми све изгледа нелогично за то време (средина осамдесетих година).

hajde i ja da iskuckam rec-dve, mada me nekako sramota da ovde spamujem ozbiljnoscu, kad vidim da se svi zezaju :lol:

ova knjiga Buda iz predgradja nije me povukla, ne znam zasto, nesto nije moglo da mi zadrzi paznju, pa sam je pocela i ostavila, za razliku od Intimnosti, koja me je odusevila

ali, zato, Zena na stepenicama mi se bas svidela - volim ja takve psiholoske novele, gde se tacno vidi to klimanje licnosti, njen psiholoski rast i razvoj
Slink je odlicno ispratio tu klackalicu zrelosti glavnog junaka (sad mi lepo recite da sam ja citala neku drugu Zenu na stepenicama :mrgreen: )
Читао сам и ја ту књигу.
Има лепих момената, а психологија је доста упетљана...
мада сам ја често губио нит, шта је машта главног јунака, а шта збиља...
Додуше, и читао сам доста брзо...
спржио сам књигу за само два дана и то на послу, у паузама...

Рекла ми је да су Римљани спојене обрве сматрали знаком племенитог порекла; за Грке су такве обрве биле знак издаје.
(Буда из предграђа)

Када сам ово прочитао, одмах сам помислио на Фриду Кало.
Иначе дело је пуно баналности, а до секса се лакше долази него до било чега, што ми није изгледало уверљиво.

1686947388777.png

Back