Književnost Čitalački klub

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Свечано објављујем да сам прочитао целу књигу "Жена на степеницама".
О утисцима сутра ујутро, јер не волим да куцкам док су врући.
А и морам мало напоље ускоро...

Otkud znaš, svašta

Sad niko ne reaguje jer je već izabrana knjiga za čitanje, naredna nikome još nije na pameti
Mislim da pri glasanju u nekoj mjeri se ne glasa za najbolju knjigu. Glasa se za najboljeg prijatelja, najsimpatičniju ženu. Pošto sam novi u sobi realno očekujem 0 ili 1 glas. Ma ne pogađa me to nešto. Nek smo mi živi i zdravi.

Mislim da pri glasanju u nekoj mjeri se ne glasa za najbolju knjigu. Glasa se za najboljeg prijatelja, najsimpatičniju ženu. Pošto sam novi u sobi realno očekujem 0 ili 1 glas. Ma ne pogađa me to nešto. Nek smo mi živi i zdravi.
Pa i ja sam nov.

Doduše ništa ne predlažem, došao sam da me ovi mudri ljudi uzmu za ruku i izvedu na obasjanu stranu života.

Ma izvinjavam se što sam napisao. Tu ima sigurno ljudi koji su studirali književnost. Istu na faksu nisam imao. Birajte koga hoćete. Praštajte.
Какве везе. човече, има ко је и да ли је ишта студирао.
Прочитај почетак теме.
Предлагали смо неке наслове, па смо гласали шта ћемо читати.
Сада читамо, и кад сви прочитају, коментаришемо како нам се свиђа.

То је све.
Опусти се.

Khm. Moram nešto da vam priznam. Bilo mi je teško od početka, ali ovde sam se slomila
stepenice.jpg

Objašnjenje ispod
Od reči do reči bih rekla kao Badri i Forke, pa da ne ponavljam bukvalno isto. Dodaću samo da mi se činilo sve vreme kao da je piscu traženo da bilo šta napiše, iako je bez trunke inspiracije bio. Besmislene situacije, loši dijalozi kao u telenovelama, nemoguće oceniti po atmosferi u kom se vremenu događa radnja, deskripcija jeftina, nategnuta "mistika" i "fatalnost". Pročitala sam Čitača, davno, pre nego što sam gledala film, ali uopšte se ne sećam da je bio ovoliki promašaj.

Back