Čitalački klub - poziv na čitanje

Trebalo bi da se čita nešto što će privući još nekoga od korisnika. Meni je čudno i prilično razočaravajuće što se ovdje redovno vrti samo dvoje ili troje ljudi, uključujući moderatore. Nije mi to jasno - za nekoga ko voli da čita, trebalo bi da je zadovoljstvo da malo razgovara o tome što čita. I još se druži s ljudima koji imaju sličan ukus.

Nemam pojma, možda da uzmete ovog novog Hoseinija (skoro sam napisao Homeinija). Ja ne bih čitao, mislim da ne bi ni Rayela, ali ako ta super giga-mega popularna knjiga ne privuče više ljudi, stavio bih ključ u bravu (ove teme).

Ne, ja sam procitala njegove dve knjige i ne bih vise.
Ocito da nam se ukusi razlikuju ili nemamo zelju da istovremeno citamo konkretne knjige. Malo je i zamorno da citamo nesto, a to bas tih dana ne zelimo.

Ja zalazim cesce na tvoj blog, vidim da ti je Berlin, Alexandarplatz u planu, meni bi bilo drago da na forumu ovde pises o tim knjigama koje citas.
Rado bih diskutovala malo bas o toj knjizi, a ipak mi je prijatnije ovde nego da tamo anonimno pisem.

Razmislite ( moderacija) o ovom mom predlogu.

Ocito da nam se ukusi razlikuju ili nemamo zelju da istovremeno citamo konkretne knjige. Malo je i zamorno da citamo nesto, a to bas tih dana ne zelimo.

Ja zalazim cesce na tvoj blog, vidim da ti je Berlin, Alexandarplatz u planu, meni bi bilo drago da na forumu ovde pises o tim knjigama koje citas.
Rado bih diskutovala malo bas o toj knjizi, a ipak mi je prijatnije ovde nego da tamo anonimno pisem.

Ja prikaze sa bloga ne postavljam na forum, jer mislim da su predugi za ovu vrstu komunikacije.
Naravno, o knjigama o kojima pišem uvijek možemo razgovarati na forumu.

Ja sam pročitala sve tri Hoseinijeve knjige. Ali, ja nisam kritičar, znate da ne umem baš najbolje da prenesem svoje impresije, onako opširno kao vi. Ipak učestvujem redovno, ne po "službenoj dužnosti", već zato što volim da se guram gde mi nije mesto.:zcepanje:
Htela sam da mi zadate domaći zadatak, dok ne budem na forumu, da budem sa vama u mislima, dok čitam. Ali, vi ste neozbiljni. Zaista, u pravu je quentin kad se čudi kako neko ne može da odvoji tih par dana, ako već voli da čita. Pa, dajte ljudi, predložite šta volite, pa ko nabavi knjigu, nabavio je. Zar smo toliko različiti ovde, da ne mogu da se skupe četvoro, petoro ljudi...
Eto, Rayela, imam taj Kaputt koji si pazarila. Hoće li još ko?

Meni ne bi smetalo ni samo vas dvoje da popričate, ako ste je već pročitali. Evo, ako još neko želi, sačekajte desetak dana. Ja sam već rekla da nisam u prilici trenutno da pozajmljujem iz biblioteke, inače sam uvek za.

Meni ne bi smetalo ni samo vas dvoje da popričate, ako ste je već pročitali. Evo, ako još neko želi, sačekajte desetak dana. Ja sam već rekla da nisam u prilici trenutno da pozajmljujem iz biblioteke, inače sam uvek za.
Ma on ce je citati tek u oktobru, polako ima vremena i za tebe.:)

Nego ajde da i njega nagovorimo da cita Kaputt. Direkt je vec citao i kako sam rece odusevljen je.

Odličan izbor :D Ja bih rado još jednom pročitao ali nemam vremena i za to pošto je malo obimnija knjiga, tako da ću, najverovatnije, kopati o Malaparteu još ponešto... možda i nešto što je o knjizi pisano i sl. Već sam pisao negde recenziju knjige(pijan, tako da se to ne računa) pa ću da uskočim u diskusije kad ostali pročitaju :)

U tom slučaju, mogu samo informativno da je pročitam. Kad me bude interesovala istorija, uzeću enciklopediju istorije. Ne pada mi na pamet da guglam dok čitam. Onda za klub odmah objavi Kugu, da se ne bi desilo da sama sa sobom diskutuješ. Ja ti sigurno neću biti dobar sagovornik. ;)
Znam Rado, zato se na vreme i javljam. Pre neki dan sam pocela da citam knjigu, meni je savrsena, ali ja znam sve te likove ( ukljucujuci i nekakvog nemackog boksera
Maksa Shmelinga, raznorazne naciste, njihove cizme, koje je boje Göring voleo i kakve je cizme Musolini nosio), ali znam da je to nesto specificno, nije svaciji ukus, a tvoj
nije dibiduz. I ne samo tvoj.

Cu objavim tamo Kugu za citanje do 31.08., a mozda cu ja sama nesto da napisem o ovoj knjizi , a koja se meni mnogo svidja.

Kaputt uvek otpada :(
Možda ljude odbija obim knjige, ali u tom slučaju se može i Koža obraditi :lol: Kaputt je valjda i lakše naći, ja imam ono izdanje Novosti, što je verovatno veoma jeftino po limundu/kupindu.

Ma ti i ja ostajemo za Kaputt:)
Ja cu pricam, a ti samo da potvrdjujes, moze i obrnuto.:D

Ja sada citam knjigu, njegovi opisi konja koji umiru, ali i konja koji jurcaju po livadama , za mene su besmErtni.

Pa nije toliko poznat Malaparte, on je pretežno poznat kao novinar, ali ima nekoliko romana, svaki je valjda povezan sa dešavanjima u WW2. Ima i neke knjige eseja ili slično, znam da ja imam njegove Proklete Toskance gde piše o svom narodu :)
Ima zanimljiv stil pisanja i odličan koncept(sam naziv poglavlja u Kaputt-u to pokazuje).

Kaputt uvek otpada :(
Možda ljude odbija obim knjige....

I nije neki obim... 600 strana, ako se ne varam, po 31 red, slova krupna. Baš sam računala pre dve nedelje kad sam čitala Tesu koja ima 430 strana da su iste po obimu. Smejaćete se, ali, brojala sam redove i broj karaktera u redu, množila, delila, uporedila i bilo je nekih deset strana u korist Kaputt-a. :lol:

Back