Čitalački klub - poziv na čitanje

Ja bih rado čitala neki dobar triler. Nešto tipa Ladlama ili Majkla Krajtona. Ali ja se ne razumem baš najbolje u tu tematiku, pa ne mogu da predložim ništa konkretno. Ili je to glupo da se analizira u čitalačkom kutku. Mada nam je Besnilo baš dobro išlo. Eto tako nešto npr. Da bude zanimljivo za čitanje, da drži pažnju.

- - - - - - - - - -

Iako su za Putovanje jednog slona slabi izgledi da se nadje u bibliotekama. Bar koliko sam preko onih elektronskih kataloga videla.

Mozda Kontrapunkt zivota, Brod ludaka? (ili je kod nas budala)
Пошто си далековида, да те ставимо на катарку? :lol: Или хоћеш да будеш нашег брода капетан/капетаница (бем ли га како је сад исправно)?

Каква је то књига Контрапункт живота?

Poslednja izmena:
Пошто си далековида, да те ставимо на катарку? :lol: Или хоћеш да будеш нашег брода капетан/капетаница (бем ли га како је сад исправно)?

Каква је то књига Контрапункт живота?

Legendarni pisac Oldos Haksli nije bio jedini intelektualac svog vremena koji je koristio halucinogene droge, ali je prvi koji je svoje iskustvo opisao do najsitnijih detalja – plativši previsoko cenu svog saznanja

Kao autor romana “Kontrapunkt života“(1928.) i “Vrli novi svet” (1932.) u kojima prikazuje nihilizam koji prevladava početkom devetnaestog veka, odnosno ironičnu viziju buduće utopije, Oldos Haksli je već bio legenda u svetu književnosti. Tada je zakoračio u svet halucinogenih droga i svoje iskustvo vrlo upečatljivo opisao u esejima “Vrata percepcije” i “Raj i pakao”.

“Ulice koje se slivaju u Sanset bulevar i kuće na holivudskim brežuljcima trepere na suncu i podsećaju na blještave deliće novog Jerusalima”.

Je l' neko rek'o Haksli? :lol:
Imam i pročitala sam 17 njegovih knjiga... Kontrapunkt imam izdanje iz 1940-te. Sjajna "knjižurina" ;)
Ćisto da ponovim, mada me niko nije pit'o- Otok mi se zavukao pod kožu. Kao da posle te knjige postaneš nekako bolji, drugačiji... :)
Definitivno omiljena mi knjiga uopšte.

http://www.kupindo.com/Strani-pisci/10606074_Teodor-Fontane-Efi-Brist

Efi Brist je pruski odgovor na Emu Bovari, meni su obe jako drage, Efi ima manje stranica ( mozda 250)
i sigurna sam da bi se svima ovde dopala.

Ima je kako vidim na Kupindu, siguno je ima i u knjizarama i bibliotekama.

Fontane i Flober su mnje vise i savremenici tako da je zanimljivo i porediti zivote jedne zene ( preljubnice) iz Francuske i Pruske.

E, ako je komplikovano da nadjete knjigu ili vas mrzi da je citate, onda u ruke Tender is the night ( Fitzdzerald).
Quentin je vec procitao i napisao svoje misljenje o knjizi, mislim da bi tu moglo ponesto i da se dopuni.

Ti si sve odbijala, uglavnom indirektno.
Ja ostajem kod Efi Brist ili Tender is the night (Fitzgerald). Moze i gospodja Delovej.

Ja? :eek:
Ja se, bre, ovde uvek žrtvujem za kolektiv...:zcepanje:
Ovog puta mora da bude nešto što imam, jer ću biti na odmoru, a u našoj biblioteci ne prihvataju telefonsko produžavanje. Ako se za dva dana ne odlučite, čitaćete bez mene.:)

Trebalo bi da se čita nešto što će privući još nekoga od korisnika. Meni je čudno i prilično razočaravajuće što se ovdje redovno vrti samo dvoje ili troje ljudi, uključujući moderatore. Nije mi to jasno - za nekoga ko voli da čita, trebalo bi da je zadovoljstvo da malo razgovara o tome što čita. I još se druži s ljudima koji imaju sličan ukus.

Nemam pojma, možda da uzmete ovog novog Hoseinija (skoro sam napisao Homeinija). Ja ne bih čitao, mislim da ne bi ni Rayela, ali ako ta super giga-mega popularna knjiga ne privuče više ljudi, stavio bih ključ u bravu (ove teme).

Back