Čitalački klub - poziv na čitanje

Prijemni je početkom jula :)
Imam već 30 bodova jer sam oslobođen pola prijemnog, odnosno književnosti jer sam dobio na republičkom prvo mesto... ostaje mi samo gramatika, spremam ja nju, pomalo xD

Čestitam! To je velika stvar!
Pratim šta pišete i samo da kažem da ja neću da čitam Veliki rat. Nikakve ratove. I u Ratu i miru sam čitala samo mir, a rat sam preskakala.

Da, i ja spremam prijemni. :D

Znaš da sam tek počeo da radim. Još me blam da čitam knjige u kancelariji. Ali, ne mislim da odustajem. Trebalo bi da ga pročitam do početka jula.

Uuuu, čestitke i tebi! Nisam odmah videla tvoj post. Jel državni posao? Pa ćeš kasnije kad se malo odomaćiš da čitaš u kancelariji? Za to su dobre elektronske knjige. Ja imam započetog Miljenka Jergovića Mama Leone, ali sad već mesecima nemam vremena. Došle neke mlade pa navalile da rade, da se dokažu, a ja zaostajem. Onda se i ja uključila u trku, šta ću, postavljaju novu normu, pa ne može da se čita.

Poslednja izmena:
Isto. :rumenka:
Mlados, ludos...:zcepanje:

Uzo moj soprug pre godinu da cita Rat i mir ( po prvi put) i onda me je smarao danima ( ako ne i nedeljama) objasnjavajuci mi genijalnog Tolstoja
koji ima smisla za detalj, opise formacija vojske, naoruzanje, uniforme , sve do zadnjeg detalja, tok bitke, strategije, logistike, ja onako, pola pijem,
pola Sharcu dajem, onda uzeh i ja da citam, procitah oba toma za tri dana jer sam te ratne dogodovstine strucno ispreskakala pa ostalo malo za citanje:D

A zasto se uglavnom opredeljujete za, 'ajde da kazemo, klasike?

Nemam nista protiv njih, ali uglavnom sam ih citala kad sam morala. :mrgreen: Daleko da nema tu dobrih knjiga, ali malo su mi ove vase knjige koje predlazete monotone. Bez uvrede. :brus:

Izgleda je ovaj Gatalica bolji nego što sam mislio. Veliki rat objavljen prije dvije godine, a već postao klasik!
Šalu na stranu, osim Kafkinog Zamka koji se, uslovno rečeno, može nazvati klasikom književnosti dvadesetog vijeka, uglavnom se čita savremena književnost, knjige objavljene posljednjih dvadesetak godina.
A šta je za tebe zapravo klasika? I kakve knjige misliš da bi trebalo da se čitaju na ovoj temi? Slobodno predloži nešto.

Priznajem gresku (neobavestenost). :mrgreen:

Par puta sam uzela knjige predlozene ovde i bile su mi neizmerno dosadne.

Evo npr. odavno zelim da diskutujem o knjizi "Citac" B. Slinka.

Nedavno sam procitala i knjigu "Autobiografija Dzeka Trboseka" , po meni, pogodna za raspravu i uporedjivanje misljenja.

Odoh da pogledam sta google kaze o "Velikom ratu"..

Priznajem gresku (neobavestenost). :mrgreen:

Par puta sam uzela knjige predlozene ovde i bile su mi neizmerno dosadne.

Evo npr. odavno zelim da diskutujem o knjizi "Citac" B. Slinka.

Nedavno sam procitala i knjigu "Autobiografija Dzeka Trboseka" , po meni, pogodna za raspravu i uporedjivanje misljenja.

Odoh da pogledam sta google kaze o "Velikom ratu"..

Mislim da je ovaj Šlink dobar prijedlog za Čitalački klub.

O ovoj drugoj knjizi ne znam ništa.

Osim toga, jedna od namjena ove teme je da posjetioci mogu da pročtaju nešto o knjizi prije nego što sami odluče da je pročitaju. Ako si o nekoj knjizi stekla pogrešan utisak, pa si gubila vrijeme na čitanje nečega što ti nije po ukusu, znači da je diskutanti nisu objektivno predstavili. Na ovako nešto svi treba da obratimo pažnju u budućnosti.

Poslednja izmena:
A zasto se uglavnom opredeljujete za, 'ajde da kazemo, klasike?
Кад само помислим на шта би Америка личила
Да се класици више растурају
Сву ноћ да заспим не могу,
Кад само помислим на шта би Америка
Кад само помислим на шта би Америка
Кад само помислим на шта би Америка личила
Да се класици више растурају
Сву ноћ да заспим не могу.
(Езра Паунд)

Ja samo da se javnem, da ne padnem u nezaborav.

Neko, meni jako blizak, otisao je u " vecna lovista" tako da neko vreme necu biti sa vama.

Iskreno saučešće. Ostani jaka.

- - - - - - - - - -

Moje saučešće, Rayela. :zag:

@
Nadam se da se još neko pozabavio ovom knjigom osim moderatora?

Drugi moderator ima još malo da dočita. Sad se bacam na knjigu i, ako me popodnevni umor ne samelje, nešto ću napisati večeras.

Back