E, a kud sam slikala, uslikala sam i nešto što sam uzela u julu, na kratkoj šoping-turi Austrija-Mađarska

(Slike su inače odvratne sve, ja numem da slikam ovim mojim telefonom, pa eto)
I zato popiz.dim svaki put, kad vidim koliko nas naši deru, a koliko preko ima pristupačne obuće i to korektne obuće. Evo.
Čizme su bile na sniženju, 30 evra, ja manu ne mogu da im nađem. Deblji gumeni đon, unutra postavljene onom crnom tkaninom, bemliga kako se to zove, dole mekane...
Cipele su bile u punoj ceni, kao nova kolekcija, 50 evra. Stoje savršeno, koža meka kao rukavica, isto gumeni đon, isto dole mekane...maraton u njima da trčim.
Oba su neke meni potpuno nepoznate marke, radnja u kojoj sam uzela čizme liči na nešto tipa naš Metro, bilo je i krševa i dobre obuće, a sve tu negde po ceni od 20-30 evra. Tu sam uzela i neke kožne salonke za 20 evra, nisu baš kvalitetne kao ove, ali su ok, i nemam pojma gde sam ih sad butnula, uslikaću ih kad budem prebacivala zimsku garderobu
A u Bati ili Aldu ili bilo kojoj našoj radnji sa 50 evra u džepu mogu samo dobar dan da nazovem prodavačici, a da kupim kvalitetnu jesenju cipelu ni u ludilu