Cime se rukovodite pri izboru osnovne skole

Dragi roditelji buducih a i sadasnjih prvaka cime ste se rukovodili pri izboru osnovne skole?Konkretno me zanimaju osnovne skole na Banovom brdu,kvalitet osnovne skole, produzeni boravak itd.!
Postojala je posebna tema, otvorila je Mirka Šizika dve godine pre upisa deteta :carica:
Lepo smo se ispričali sa direktorom te škole gde je odlučila da upiše dete, baš na Banovom brdu
Tako da treba malo proguglati (ili prokrstariti :mrgreen: ) ovom opcijom pretraživanja

Jednostavno odete u onu koja vam je najbliza.
- Dete vam nece gubiti vreme u svakodnevnom trtansportu do tamo i nazad.
- Kad malo poodraste za godinu dve umece i samo da ode i da se vrati bez vecih problema.
- Drugari iz skole bice mu i drugari iz kraja. Cime ce dete postici bolju socijalizaciju.
- Ako se povredi na fizickom ili zaboravi domaci lako ce doci do kuce.

Inace sve vam je to isto... Moze skola biti kvalitetna, a da vam opet zapadne njen najgori ucitel. Kvalitet nastave je veoma promenljiva kategorija. On zavisi od pojedinaca a ne od skole kao takve. Ja sam cesto menjao skole i uvek prolazio isto. U jednoj skoli bi bili stroziji iz fizike a manje strogi iz hemije i obrnuto...

Inace sve vam je to isto... Moze skola biti kvalitetna, a da vam opet zapadne njen najgori ucitel. Kvalitet nastave je veoma promenljiva kategorija. On zavisi od pojedinaca a ne od skole kao takve. Ja sam cesto menjao skole i uvek prolazio isto. U jednoj skoli bi bili stroziji iz fizike a manje strogi iz hemije i obrnuto...
Tačno tako. Prvi kriterijum od kog treba poći, zbog svih onih razloga koje je DRVOSEČA naveo, je blizina škole. Sledeći kriterijum je učitelj/učiteljica. Treba se raspitati koji učitelji primaju prvake i ako među njima ne možete da izdvojite nikog kome biste rado poverili dete tek tada razmotriti neku drugu školu kao opciju. Tačno je da je u svakoj školi sve to manje-više isto i da će dete koje želi da uči učiti i dobro prolaziti svuda, ali dobar učitelj je po mom mišljenju jedan od najvažnijih uslova da se u detetu uopšte probudi želja i motiv da uči. Ako taj prvi kontak sa školom dete doživi kao nešto prijatno i zanimljivo, to će doprineti da se izbegnu mnogi problemi koji bi mogli nastati ukoliko se zbog "loše" učiteljice kod deteta razvije potpuno drugačija percepcija i doživljaj škole. Još nešto što bih želela da naglasim je da je uz izbor škole (ili učitelja) jednako važan zadatak roditelja, možda čak i važniji (a mnogi roditelji to smetnu s uma), adekvatna priprema deteta za školu.

Back