ne, nisam mislila da bih ga ja otresla zato sto sam jaka. nego, kad popi.zdis kad vidis tako nesto, pa te spici adrenalin, pa mu se nakrsis nane nanine.
imas 50 kg, nakrsio bi se on tebe.
ja sma videla snimak jednom, nisam se udubljivala. neko iz zadnjeg dela tramvaja je ustao i promenio mesto da bi bolje video...ne znam da li je musko ili zensko u pitanju. one dve iza nisu reagovale iz straha. bili su komentari zasto nisu ustale i otisle do vozaca...nisu ustale, jer bi time privukle paznju manijaka na sebe. plus je izgleda bio pod dejstvom alkohola. cist strah.
evo ja nosim biber sprej...mogla bih da mu naprskam direkt u facu i iskoristim priliku da mu izlomim kolena...i sta onda? ja krivicno odgovaram za nanosenje teskih telesnih povreda i zavrsim u zatvoru ni kriva, ni duzna. cak i da je iza devojke sedeo neki baja, moguce je da ne bi reagovao, jer zakon gradjanima ne dozvoljava da se brane tjah dozvoljena je nuzna odbrana, koja ne postoji. ili se branis ili bezis ili paralizujes od straha. kada se covek brani on ne misli o tome koliko i kakav tip povreda ce naneti napadacu. ja znam da ako bih imala priliku udarala dok se ne onesvesti ili ne padne mrtav, cisto da budem sigurna da sam bezbedna...ali onda podlezem krivicnoj odgovornosti.
meni nije jasna ta osoba iz zadnjeg dela koja ladno ustaje i seda na blize mesto da bolje vidi. one dve zene koje su sedele odmah iza su mi jasne i zasto nisu reagovale.
vodila se cesto polemika zasto ljudi ne reaguju...osim straha, tu je zakon, krivicno odgovaras cak i da je tebe napao i ti se branila i nanela mu neku povredu koja prevazilazi nuznu odbranu, sta god im znacilo nuzna odbrana. vodila se i polemika zasto odrasli prolaze pored maloletnika koji biju svog vrsnjaka, kao pored turskog groblja...a prolaze, jer je zakon takav da tek nahebes ako povredis maloletnika, bez obzisra sto je on u tom trenutku od drugog deteta pravio invalida.
niko nece sebi da navlaci problem.
zakon bi trebalo menjati u takav da covek u slucaju odbrane sebe ili nekog drugog, pa cak i svoje imovine ne odgovara krivicno cak i da ubije napadaca.
i ne znaci da ja nisma imala neprijatnih iskustava, ali ja odlepim u tom trenutku, bukvalno podivljam, i osetim poriv da ubijem...dal to osete, ne znam zaista, ali moguce je, jer se menja pogled, faca, intonacija u glasu...jos kako imam biber sprej i drzim ga u dzepu...plus ja sam trenirala, znam kako da udarim, a imam i pored svih peezdraija sa povredama izuzetno jak udarac nogom i nemam 50 kg.