Cime se branite?

xaxa pa sto je nije jednom odozdo pichnuo pesnajom do plafona bi odletela

teško,ali nije nemoguće.bolji je fajter ona

- - - - - - - - - -

Четри жене, а он један.
И теби није чудна згроженост људи?
Мени јесте.

Тај ће да прође добру обраду у затвору.

И да, не грозим се насиља над насилницима. Према свецу и тропар!

https://www.krstarica.com/vesti/srb...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header dobio 2 i po god. drugi

Кључевима, штиклом, ногама, рукама и - страхом.

Мене страх не паралише,него ми даје снагу.

Кад све прође, онда се упрпам :rumenko:

Gospode... I eto, stradas ni kriva ni duzna. A onda se nadju pametni da ih brane i pomazu im...

Mene je pre 4 godine napao otac moga deteta ispred TC, pred punim kaficima. Jos poceo da urla kako je on takav i takav ( psiholoski trik da se svi uplase jer da je urlao da ja ne valjam mozda bi neko i prisao). Jos pred detetom. Tek kada je otisao prisao neki tip: "Da li Vam treba pomoc?" -"Hvala. Vise ne treba."
Niko policiju da pozove...
aa nekad ste se voleli :(

Tesko je u danasnje divlje vreme,ponuditi nekom ko je napadnut pomoc.Danas ima mnogo divljeg sveta na ulicama.Vi pridjete nekoj zeni da pomognete,kada je napadne
muz ili ljubavnik,a on vam skrka nozinu u stomak.Koliko je takvih slucajeva bilo,kod nas u beogradu.Decaci od 14 - 15 godina,nose nozeve i boksere.Sta moze muskarac
koji je goloruk,tu da uradi,ako dodje do napada na nekog na ulici.Sve se baca na prolaznike,sto se ne umesaju,kada neko nekoga tuce.kako da se umesa,kada danas
ljudi vade pistolje,za svaku sitnicu.narod je zaplasen,to se mora imati u vidu,kada se govori o ovom problemu.

ne, nisam mislila da bih ga ja otresla zato sto sam jaka. nego, kad popi.zdis kad vidis tako nesto, pa te spici adrenalin, pa mu se nakrsis nane nanine.

imas 50 kg, nakrsio bi se on tebe.

ja sma videla snimak jednom, nisam se udubljivala. neko iz zadnjeg dela tramvaja je ustao i promenio mesto da bi bolje video...ne znam da li je musko ili zensko u pitanju. one dve iza nisu reagovale iz straha. bili su komentari zasto nisu ustale i otisle do vozaca...nisu ustale, jer bi time privukle paznju manijaka na sebe. plus je izgleda bio pod dejstvom alkohola. cist strah.

evo ja nosim biber sprej...mogla bih da mu naprskam direkt u facu i iskoristim priliku da mu izlomim kolena...i sta onda? ja krivicno odgovaram za nanosenje teskih telesnih povreda i zavrsim u zatvoru ni kriva, ni duzna. cak i da je iza devojke sedeo neki baja, moguce je da ne bi reagovao, jer zakon gradjanima ne dozvoljava da se brane tjah dozvoljena je nuzna odbrana, koja ne postoji. ili se branis ili bezis ili paralizujes od straha. kada se covek brani on ne misli o tome koliko i kakav tip povreda ce naneti napadacu. ja znam da ako bih imala priliku udarala dok se ne onesvesti ili ne padne mrtav, cisto da budem sigurna da sam bezbedna...ali onda podlezem krivicnoj odgovornosti.

meni nije jasna ta osoba iz zadnjeg dela koja ladno ustaje i seda na blize mesto da bolje vidi. one dve zene koje su sedele odmah iza su mi jasne i zasto nisu reagovale.

vodila se cesto polemika zasto ljudi ne reaguju...osim straha, tu je zakon, krivicno odgovaras cak i da je tebe napao i ti se branila i nanela mu neku povredu koja prevazilazi nuznu odbranu, sta god im znacilo nuzna odbrana. vodila se i polemika zasto odrasli prolaze pored maloletnika koji biju svog vrsnjaka, kao pored turskog groblja...a prolaze, jer je zakon takav da tek nahebes ako povredis maloletnika, bez obzisra sto je on u tom trenutku od drugog deteta pravio invalida.

niko nece sebi da navlaci problem.

zakon bi trebalo menjati u takav da covek u slucaju odbrane sebe ili nekog drugog, pa cak i svoje imovine ne odgovara krivicno cak i da ubije napadaca.

i ne znaci da ja nisma imala neprijatnih iskustava, ali ja odlepim u tom trenutku, bukvalno podivljam, i osetim poriv da ubijem...dal to osete, ne znam zaista, ali moguce je, jer se menja pogled, faca, intonacija u glasu...jos kako imam biber sprej i drzim ga u dzepu...plus ja sam trenirala, znam kako da udarim, a imam i pored svih peezdraija sa povredama izuzetno jak udarac nogom i nemam 50 kg.

meni je jasno da ljudi ne reaguju..moja skoranja storija. cekam ja red u posti i oce neki debil da me preskoci, ja se popickam sa njim, svi iza cute, on poceo nesto da se qurci, ja stavila ruku u dzep i kazem mu - samo pazi sta imam u dzepu. on poceo - sta imas u dzepu...ja mirno pitam hoces da vidis? i lik se povukao....svi cute, cak i cuvar koji je prisutan cutao.:huh: generalno ljudi ne reaguju...

niko nije pokusao ni da nas rastavi u verbalnom okrsjau.....ni zaposleni, prosto neverovatno, ali je tako.

meni samo nije janso da za sve moje godine nisma popila batine :lol:.

iz toga izvlacim zakljuvcak da ako delujes dovoljno loodo i agresivno, drugi se sklone. ja delujem tako kada se transformisem. mozda sam samo imala srecu da ne naletim na nekoga ko je ludji.

Poslednja izmena:
ili primer iz autobusa, guzva dve se popickale dal je jedna uvatila drugu da se za nju drzi, a ne poznaju se, nemam pojma, malo je falilo da se pocupaju...niko o nije reagovao, cak niko nije dobacio ni neku doskocicu, ko sto su ranije ljudi radili kada se dvoje posvadja u autobusu. isto s edesilo kada je covek sluajno zgazio jednoj patiku, zenska pocela da kresti, jos malo da bije coveka, pretila mu, opet niko nije reagovao. u tom slucaju vise je coveku trebala odbrana, jer je ova prohisterisala zbog novih patika.

meni je jasno da ljudi ne reaguju..moja skoranja storija. cekam ja red u posti i oce neki debil da me preskoci, ja se popickam sa njim, svi iza cute, on poceo nesto da se qurci, ja stavila ruku u dzep i kazem mu - samo pazi sta imam u dzepu. on poceo - sta imas u dzepu...ja mirno pitam hoces da vidis? i lik se povukao....svi cute, cak i cuvar koji je prisutan cutao.:huh: generalno ljudi ne reaguju...

niko nije pokusao ni da nas rastavi u verbalnom okrsjau.....ni zaposleni, prosto neverovatno, ali je tako.

meni samo nije janso da za sve moje godine nisma popila batine :lol:.

iz toga izvlacim zakljuvcak da ako delujes dovoljno loodo i agresivno, drugi se sklone. ja delujem tako kada se transformisem. mozda sam samo imala srecu da ne naletim na nekoga ko je ludji.

Da,to vecinu ljudi zaustavi ili odbije.Dovoljno je biti siguran u sebe,ali za svaki slucaj imati u dzepu nesto ako naidjes na ludaka.

Da,to vecinu ljudi zaustavi ili odbije.Dovoljno je biti siguran u sebe,ali za svaki slucaj imati u dzepu nesto ako naidjes na ludaka.

da, sigurnost odbija..ali zaista ne znam kako bih reagovala za slucaj iz tramvaja da sam sedela iza ove devojke. da sma sedela iza relano mogla sma da spremim biber sprej i da ga cuknem po ledjima i kad se okrene da mu saspem celu flasicu u lice...ali sta dalje? ja zaista nisam spremna da krivicno odgovaram zato sto sam nekog odbranila.

popgledala sam snimak jos jednom. cistiji snimak i vidim one zene kao da nesto komentarisu. meni rekacija nije jasna da su toliko uplasene, pa ne bi komentarisale? a neki pisu po novinama da su se ovi poznavali, a nisu, lik je napadao i ranije. eventualno ako ove babe iza nisu skontale da se poznaju, tad tek ljudi ne reaguju. u slucajevima kojima sma ja prisustvovala u autobusima, bas niko nije komentarisao izmedju sebe, svi su bili smoreni tim svadjama.

mada...i ja se cudim, moju kevu je hteo jedan da opljacka u autobusu, isla sa stapom, i ona ga spici pesnicom direkt u nos i krene krv najstrasnije. rec niko nije rekao, svi se pravili da ne vide. neki narkos, mislio da ce lako da opljacka zenu sa stapom, a ona mu polomila izgleda nos.ona mi tada prepircala, da mu je krenula krv uzas jedan, izleteo napolje na prvoj sledecoj stanici i svi cute.

mada...i ja se cudim, moju kevu je hteo jedan da opljacka u autobusu, isla sa stapom, i ona ga spici pesnicom direkt u nos i krene krv najstrasnije. rec niko nije rekao, svi se pravili da ne vide. neki narkos, mislio da ce lako da opljacka zenu sa stapom, a ona mu polomila izgleda nos.ona mi tada prepircala, da mu je krenula krv uzas jedan, izleteo napolje na prvoj sledecoj stanici i svi cute.

mojoj sestri je pre nekoliko god. black man ukrao novcanik,zgrabio za ruku

mojoj sestri je pre nekoliko god. black man ukrao novcanik,zgrabio za ruku

ovaj nije uhvatio nju za ruku, nego je pokusao dda uvuce ruku u torbu u kojoj jeste bila cela polovina ne bas male penzije. i ona to osetila, i njoj ruka krenula u svarsen udarac ka njegovom nosu. pazi, niko ziv nije reagovao na to. lik samo izasao na prvoj stanici sa obilnim krvarenjem nosa. i koga da optuzi kad ode u urgentni, babu sa stapom da mu je polomila nos? :lol:

- - - - - - - - - -

inace, nikada nije trenirala nijednu borilacku vestinu, ni samoodbranu, samo rukomet u mladosti je odlicno igrala, cak su hteli da trenira tada u zvezdi.

ovaj nije uhvatio nju za ruku, nego je pokusao dda uvuce ruku u torbu u kojoj jeste bila cela polovina ne bas male penzije. i ona to osetila, i njoj ruka krenula u svarsen udarac ka njegovom nosu. pazi, niko ziv nije reagovao na to. lik samo izasao na prvoj stanici sa obilnim krvarenjem nosa. i koga da optuzi kad ode u urgentni, babu sa stapom da mu je polomila nos? :lol:

- - - - - - - - - -

inace, nikada nije trenirala nijednu borilacku vestinu, ni samoodbranu, samo rukomet u mladosti je odlicno igrala, cak su hteli da trenira tada u zvezdi.

ja sam mislio da imas 35-47 god.

Sto se tice onog napada manijaka u tranvaju,na devojcicu,postavlja se pitanje,ko je taj koji je snimao video film u tranvaju i ceo tok napada.? Kakva je to osoba,da
moze ladno da snima napad,umesto da pruzi pomoc,nepoznatoj devojcici.???

Mojoj baki je pre xy godina deda poklonio zlatnu polugicu, najfinije zlato. Ona je od nje uradila ogroman privezak, nije moj fazon ali s obzirom na pricu i poreklo, svima nama drag. Nosila ga je na dugackom lancu, u bluzama, nije se ni video. Jos baka sisata :lol: , sanse nema da neko provali.
I, nedavno, otisla ona na pijacu, nosi stap isto, vraca se, ceka lift i sa njom neki tip. On u fazonu: "Gospodjo imate bubu na ramenu." Da joj kao skine bubu i za vrat, stgne joj lanac. Kod njega ostao duzi deo lanca i privezak, a na njoj neki, kraci deo.
Mislis da nije, onako kljakava, krenula za njim, vikala i gadjala ga stapom? Jeste. Ali joj je zbrisao.
A da je trebala da alarmira napad na drugog i tako pokusa da ga zastiti skupila bi se i bila manja od makovog zrna. Fuj! Volim je, baka mi je. Ali to je taj profil iz busa.

Koliko sam upoznata, masa ljudi gotovo nikada ne reaguje. Covek brže reaguje kada je sam nego u gomili. To je u psihologiji poznata stvar.
Da je bila jedna baba uz napadača i zrtvu veća je verovatnoca da bi podigla glas i sebe nego što bi deset baba to uradilo.

- - - - - - - - - -

Kao primer su se uvek navodila masovna streljanja, slabije obezbedjeni logori, agresija koju trpi grupa. Po pravilu nema reakcije.

Back