CILJ

Hektor:
Cilj NE opravdava sredstva!Dobro koje nije ucinjeno na dobar nacin,NIJE dobro!

Za nekog je dobro ono što za nekog može biti loše, ionako znamo za onu poslovicu: "Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane"
Dobro i loše - ne postoje, isto je glavolomka kao i pitanje - šta je moral, ali to smo na forumu vrteli i našli rešenje...
:wink:

vick:
ja, iskreno, zalim ljude koji nemaju nikakav cilj, jer je to ono sto nas odrzava u zivotu - barem mene. koiko puta mi se desavalo da zapadnem u takav bedak i da me izvuce samo ta jedna misao.
"Covek koji vidi cilj najjasnije, taj je covek najsilniji". J. Ducic
:roll:

MUDRICA:
mishica:
:shock:
Znam ljude bez cilja u zivotu, znam one koji pustaju da ih zivot vodi... ali mislis li Mudrice da ce se oni ovde javiti i reci nam da nemaju NIKAKAV cilj u zivotu, pa cak iako je tako.

Zasto se ne bi javili?!
Ako ga nemaju, to nije nikakva sramota... jer cini mi se da vecina ljudi zivi od danas do sutra, da retko koji razmisljaju na duze, ako i razmisljaju sve se to uglavnom svodi na prazne mastarije. Tesko je pronaci cilj, jos je teze boriti se za njegovo ostvarenje... Mene interesuje misljenje i jednih i drugih.
Mudrice,
Postoji strelac,postoji, strela i postoji meta.
Pitanje za tebe: KO si Ti od ovo troje :?:

ona:
MUDRICA:
mishica:
:shock:
Znam ljude bez cilja u zivotu, znam one koji pustaju da ih zivot vodi... ali mislis li Mudrice da ce se oni ovde javiti i reci nam da nemaju NIKAKAV cilj u zivotu, pa cak iako je tako.

Zasto se ne bi javili?!
Ako ga nemaju, to nije nikakva sramota... jer cini mi se da vecina ljudi zivi od danas do sutra, da retko koji razmisljaju na duze, ako i razmisljaju sve se to uglavnom svodi na prazne mastarije. Tesko je pronaci cilj, jos je teze boriti se za njegovo ostvarenje... Mene interesuje misljenje i jednih i drugih.
Mudrice,
Postoji strelac,postoji, strela i postoji meta.Pitanje za tebe: KO si Ti od ovo troje :?:

Objasni.

Nisam procitao sve odgovore ali pocetak i kraj jesam... sto se tice cilja u zivotu, meni nije jasno kako neko moze da zivi bez cilja... cemu zivljenje... kako moze da radi neki posao ako nema u glavi ideju ili nameru sta ce da uradi sa tim parama koje zaradi...
Zivot bez cilja ti je kao i lutanje gradom bez mape.. mozes da izadjes na pravi put a mozes i da se vratis unazad a da to i ne primetis...
Zato ako je potrebno treba izdvojiti koliko god treba vremena da se nadje taj cilju zivotu i da se za njega bori do kraja zivota...
Gledao sam malo i onu temu o samoubistvu... e vidis to ti je vrhunac ljudi koji u svom zivotu nemaju cilj ili bar neko interesovanje koje ih okupira...

cilj? mislis u ovom trenutku? jer cilj koji imas sa 13, 18, 25 ili 35 veoma se razlikuje...u zivotu covek ima mnogo raznih konkretnih ciljeva, a sve zarad jednog imaginarnog, nebjasnjivog i najvaznijeg: da bude srecan, da bude zadovoljan sobom...koliko smo na tom putu isli pravo, koliko skretali, koliko su nam drugi bili samo sredstvo, koliko smo mi bili samo sredstvo, to je drugo pitanje...i druga tema

Pa prvi cilj mi je da posjetim dragog i da se vratim u inostranstvo (sto cu uskoro i uciniti),a za dalje ciljeve jos ne planiram.Vrijeme ce sve pokazati.

Zacrtate sebi nekakav cilj i kada ga ostvarite tezite necemu novom, tezite drugom cilju - covek uvek treba da postavlja sebi ciljeve i da ih ostvaruje. Covek bez cilja je "mrtav covek" i njegov zivot nema smisla... Prema tome: uvek postavljajte sebi velike ciljeve i tezite njima kako bi se ostvarili...!!!

Moj cilj je da "uspem" - da izgradim neku karijeru, da postanam uspesan u necemu; da zaradim novac, da se obogatim; a kada se obezbedim u ekonomskom pogledu onda cu imati sve i svi ce me postovati, jer sam uspeo u necemu... To je, kao sto vidite veliki cilj, a kada ga ostvarim postavicu neki novi cilj... (ko zna, mozda da odletim na Mars i tome slicno) :D

Tezite onome sto nemate, a ne zadovoljavajte se previse onim sto imate (ispijanje kafe, TV, itd...), jer takve stvari cine zivot dosadnim...

Moj cilj je spoznaja Istine i Smisla...
Spoznao sam-Slobodan sam covek !
Tek sada mogu da Volim,ali zaista da Volim...
Stekao sam Mir dusevnih sila mojih...
Vise nemam zelja(materijalnih) i zato vise ne patim...
Boli me jedino ljudska zloba i pakost...
Za takve ljude se molim...
i volim sve ljude,mile i drage na ovom Forumu !!!

Back