Ciji su Kurilski otoci?

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da se Rusija mora dogovoriti sa Japanom da ne bi izbili neki skandali koji bi narusili mir na Pacifiku.Japan je veoma ljut zbog toga sto su mu bacili dvije atomske bombe i plus zato sto su mu oduzete neke teritorije.Japan je veoma mali i ljudi nemaju gdje da se sahranjuju jer imaju malo zemlje za sahranu tako da su oni veoma ljuti i na Rusiju i na Ameriku zbog toga sto su dovedeni u stanju da toliki Japanci nemaju dovoljno teritorija.Morate shvatiti Japance da su veoma ljuti i da zele da povrate stare teritorije.I plus na Kurile mogu Japnci vjezbati karate svoju borilacku vjestinu.

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Rusija je znacajan faktor u svijetu i volio bih posjetiti sakhalin i uzeti dobre utjeske od tog kraja.Japanci su veoma ljuti zbog toga sto su izgubili dosta teritorija.Japan se na primjer nema gdje sahranjivati nego uptrijebljavaju kremiranje jer imaju toliko stanovnika da se ne bi imali gdje sahraniti.Obican Japanc ode u mjesto gdje se kremiraju pokojnici i uzme pokojnikov prah i stavi ga u vazu i tako cuva prah pokojnika.Mislim da Japanci mogu da se dogovore sa Rusijom i da Rusija sigurno nece dati ta cetiri Kurilska otoka i da ce zadrzati svoje pravo na ocuvanje teritorijalnog integriteta.Zelim Rusiji srecu u daljem vojdneju politike ali taj njihov postupak ce ostaviti traga u odnosima sa Japanom koji nikada nec zbaoraviti Kurilske otoke.

485pxtibbetswave.jpg

502pxnagasakibomb.jpg

Ovi nesrecni potomci samuraja nisu ni do kolena slavnim precima, kakva crna ostrva im padaju na pamet?! :)

Rusija je znacajan faktor u svijetu i volio bih posjetiti sakhalin i uzeti dobre utjeske od tog kraja.Japanci su veoma ljuti zbog toga sto su izgubili dosta teritorija.Japan se na primjer nema gdje sahranjivati nego uptrijebljavaju kremiranje jer imaju toliko stanovnika da se ne bi imali gdje sahraniti.Obican Japanc ode u mjesto gdje se kremiraju pokojnici i uzme pokojnikov prah i stavi ga u vazu i tako cuva prah pokojnika.Mislim da Japanci mogu da se dogovore sa Rusijom i da Rusija sigurno nece dati ta cetiri Kurilska otoka i da ce zadrzati svoje pravo na ocuvanje teritorijalnog integriteta.Zelim Rusiji srecu u daljem vojdneju politike ali taj njihov postupak ce ostaviti traga u odnosima sa Japanom koji nikada nec zbaoraviti Kurilske otoke.

oces da kazes da japanci ipak nece da preduzmu akciju i povrate ostrva? smirili ih tovji lekici? :)

Sweet mother of God!!!!!!! Па зар је могуће да си такав???!!!!!

Japanci mogu samo preko Una da preduzmu neke korake ka skretanju paznje svijetu na posjedovanje cetiri Kurilska otoka i da Japanci imaju prava na te otoke.Rusija je jedan vaznih clanica Una i znam da mogu staviti veto na svaku odluku ali prevahsodno se nadam da ce Barak Obama da posjeti Rusiju i da ce joj ukazati na to da bi trebalo ustupiti cetiri otoka Japanu kako bi se zategnutost odnosa sa Japanom ublazila.Rusija je veoma teska sto se tice predaje teritorija i mislim da ce se pozivati na svoj suverenitet i znam pozudano da ce Rusija da kaze ne predaji otoka i da ce se protiviti jednom takvom pokusaju Japana da preuzme Kurilske otoke.Rusija je takva i nadam se da ce Amerika ubjediti Rusiju da je Sovjetski Savez nelegalno okupirao Kurilske otoke i da ce Rusiji dati do znanja da nema pravo da se konfrontiraju sa Japanom jer ipak Japn je Americka interesna zona i da ce Rusija uvidjeti da je Japan u pravu.Ovo sto Japan trazi je minimum onoga cega je posjedovao Japan u proslosti jer Japan je imao jednu prosirenu teritoriju koja je bila velika za Japance.Rusija je zauzela mnogo teritorije i mislim da ce Rusija pristati da preda ta cetiri otoka Japanu.Barem se nadam nekom kompromisu i da ce Rusija odluciti da dobrovoljno preda te otoke.Volim Rusiju jos od davnina jer su prizvodili najvise traktora na svijetu i zato mi je ostala ljubav prema Rusiji koja je velika ali dobra za muslimane.

Japanci moraju da izbore Kurilske otoke koji su zauzeti od Sovjetskog Saveza a to mogu ciniti samo preko UNa i njihove institucije.Japan je jedna dobra drzava i nadam se da nece biti neke vece konfrontacije izmedju Rusije i Japana jer mislim da ce se situacija rijesiti mirnim putem a to je mirnom predajom cetiri Kurilska otoka.Rusija je velika drzava i za nju nista ne znaci da preda cetiri otoka Japanu.Rusi su dobar narod i mislim da ce uspjeti da shvate da su ti otoci bili oduvijek Japanski.

Sta se smijete.Rusija jes velika ali nije ona Srbija jer ona ima drugaciju politiku i mislim da se nece ponasati kao Srbija prema manjinama.Muslimani u Rusiji uzivaju sva puna prava.Isto tako bi Rusi trebali da rijese pitanje Kurilskih otoka i da kazu Japanu isinu jer Japan se nada da ce Rusija vratiti te otoke.Japanu su oduzeti ti otoci zbog toga sto je bio umijesan u II svjetski rat zajedno sa Hitlerom i to je bila neka vrsta kazne za Japan.Inace Rusija bi trebala povesti racuna i da kaze jasno da su Kurisli otoci Ruski i da se Japan ne moze mijesati.Inace Japn se nada da ce medjunarodna zajednica primorati Rusiju da odstupi od Kurilskih otoka.

Ti si opsednut sa muslimanima..

Recite mi da li su Kurliski otoci dio Rusije i zasto je Sovjetski Savez zauzeo mJapansku teritoriju poslije II svjetskog rata.Da li ce Kurilsi otoci pripasti Japanu i da li ce se zaostriti odnosi na relaciji Moskva - Tokio jer Japan vec dugo trazi Kurilske otoke jer su to bile dio Japana prije II svjetskog rata i Sovjetski Savez je prisvojio Kurilske otoke za sebe.Mislim da je ovdje nesto sumnjivo i da li vi dragi forumasi podrxzavate Japan u zahtjevu za Kurilskim otocima.

Kurilska ostrva pripadaju Ruskoj Federaciji.
Pre I svetskog rata još u 19 veku bila su naseljena pripadnicima Ainu naroda.
Ainu narod je azijatski "beli narod" naime fenomen genetike. Beli sa okruglim očima, ali azijatski narod sa azijatskim genima:

http://4.***************/_AuK6003qDZ0/Sd1WBlpmdSI/AAAAAAAAASk/ikND4pLL93Q/s400/ADMIRALTOGO.jpg
Japanski admiral Haikačiro, - niej Japanac nego Ainu.

http://1.***************/_AuK6003qDZ0/Sd1WB0ISaSI/AAAAAAAAAS0/DZpaAZNGkfk/s400/ryouko.jpg
Rjuoko Munemicu, supruga Japanskog tadašnjeg ministra inostranih psolova, isto narod Ainu

ainuman.jpg

jedan od modernih poglavica naroda Ainu

Elem, Rusi su brodovima stigli tamo an ta ostrva na koaj niko niej polagao prava i postavio trgovačke kolonije.
1875. Rusi prepuštaju ostrva Japancima a Japanci prepuštaju veliko ostrvo Sahalin Rusima.

medjutim 1905 godine Japan pobedjuje Rusiju u ratu i otima južni deo Sahalina.
Rusi oslobadjaju Sahalin 1945 kada su napali Japan (slomili Japan za 3 nedelje rata) i pritom zauzeli i Kurilska ostrva.
Od tada ih drže kao svoja jer ih je Japan izgubio.

Rusija se ne moze voditi ratnim rezultatima iz II svjetskog rata jer ono sto je ratom zauzeto mora i da se lijepo vrati.Nisam znao da je sahalin bio dio Japana.Mozda bi Japanci imali pravo da traze i Sahalin jer gdje go dima Japanaca treba da se stvori drzava Japan koji ce izgledati normalan i velik.Rusija se vodi svo vrijem spora oko Kurilskih ostrva po ratnim rezultatima i odbija da razgovara sa Japancima da predaju ostrva njima jer od Ii svujetskog rata je proslo puno vremena i dvije Njemacke su se ujedinile tako da i Japn ima pravo na prosirenje.

Japanci moraju da izbore Kurilske otoke koji su zauzeti od Sovjetskog Saveza a to mogu ciniti samo preko UNa i njihove institucije.Japan je jedna dobra drzava i nadam se da nece biti neke vece konfrontacije izmedju Rusije i Japana jer mislim da ce se situacija rijesiti mirnim putem a to je mirnom predajom cetiri Kurilska otoka.Rusija je velika drzava i za nju nista ne znaci da preda cetiri otoka Japanu.Rusi su dobar narod i mislim da ce uspjeti da shvate da su ti otoci bili oduvijek Japanski.

Ja ipak mislim da ce putin da mobilise sve mudzahedine u rusiji i da ih posalje na spomenuta ostrva da ih brane svojim zivotom, pa samuraji ako napadnu imace ko da ih saceka.... mislim da je to stratesko - operativni plan koji razmatraju u kremlju :)

Back