Ne razumem zašto mi sad pišeš da je to bila i Šafarikova teza, kad sam doslovno to maltene maločas ja napisao. I onda smo se nešto bezveze ganjali oko toga je li osim Šafarika to pominje i Dobrovski, a ti tvrdio prvo da uopšte ne pominje, pa onda da je čak i posve nebitno. Dakle, bukvalno menjaš priču u hodu.
Ne zanima me uopšte jesu li kasnije odustali od toga; nebitno je. Ono što me zanima jeste zašto tako sav tako skačeš defanzivno i odmah moraš da ujedaš samo zato što se negde ispostavi da si u krivu - a nemali broj puta je - kao da je to nešto najstrašnije na svetu i kao da se ne događa svima. Pa još i zameraš drugima da ne čitaju; evo, ja sam barem šta je Grčević pisao pročitao, za razliku od tebe (doslovno je reč o članku koji si ti ovde kalio i preporučivao). Ne znam šta je toliko strašno negde pogrešiti; ja ti čak i fino i pristojno pokazujem neke stvari, i to uvek potkrepljeno jasnim crno na belo dokazima i argumentima. Kada mene neko tako u nečemu ispravi, meni bude drago da nešto naučim i budem impresioniran.
I, na kraju krajeva, ono što je ovde ključno jeste kako smo diskusiju i počeli: zašto Grčević to prećutkuje? On kaže, u oba gostovanja koja smo postavili, počeo je Dobrovski sa tezom da zameni sklavsko ime srpskim i za to uzeo
neke bizantske kroničare. Osim što nisu neki, već Prokopije, kojeg je takođe smestio u pogrešno doba, zar se ne slažeš da je Dalimilova hronika značajno relevantnija? Na kraju krajeva, u svom naučnom radu Grčević izričito to i pominje. Baš pred rečenicu da su i Česi nekada bili Srbi, samo su to zaboravili, kako uvek kada govori za kamere priča o bizantskim kroničarima, u naučnom radu Grčević citira češkog hroničara.
Zar nije očigledno da dotično, iz ovog ili onog razloga, prećutkuje u svojim javnim nastupima?