Chris Cornell

Bilis against ###:
naravno za ovo ocu reci...

Mada... kroz nekoliko godina slusanja Cornela i njegovih "dejstvovanja", bezmalo celih 10g., primetio sam da oni koji vole to sto je on radi... bas vole... a opet oni koji ne vole, bas ne vole. Nekako mi se cini da nema sredine i da su misljeni drasticno podeljena.
Ipak... za mene, to je VELIKI covek danasnje muzicke scena, koji sta god da je radio... bio je savrseno dobar u tome.

bas tako..jedva cekam ovaj novi Audioslave album...a znas koje pesme me odusevljavaju kada su u pitanju njegove vokalne sposobnosti...Steel Rain,Beyond The Weel,Mailman,Like A Suicide..u ****** glupo je da ovo pricam..ma covek je genije..tekstovi su mu posebno dobri, ima dara za sjebane metafore...ako znas tekst one audioslave pesme Exploder,znas koliki je pesnik.u pravom smislu te reci.

Kada su u pitanju njegove vokalne sposobnosti neprikoslovena je naravno Beyond the Weel,zatim No Wrong no right,Head down,a sa Temple of the dog mislim da je najbolje otpevao Four Walled World i Your Saviour.....Chovek stari,i naravno da se to vidi na Audioslave-u,ali ipak to je Chris....Lichno od Audioslave-a najvishe volim pesmu Number One Zero,sa njihovog drugog albuma....

kako se vidi na audioslave-u?...pa dobro ima bore..ali glas i dalje razvaljuje.s prvog albuma omiljene pesme su mi exploder,shadow on the sun,what you are a s drugog yesterday to tomorrow i nr. one zero...ja mrzim uporedjivanja i rang liste ali eto,ove su nekako najupecatljivije po meni...da sam zensko zaljubio bi se u Chris-a, ovako se pravim da je to prolazno../ko god da shvati ovo kako ne treba nek ***** endiju vorholu ne meni..cause i am straight as arrow...

hmm...orfej je ocarao bogove i oni su mu dozvolili da uzme natrag Euridiku..njegova stvar sto je zabrljao..doduse on ih je pridobio muzikom,mozda ih Cornell privoli svojim pevanjem da mu produze mladost jos recimo 246 godina..ali mora da pozuri../mora da im se hendrix nije svideo/

Bilis against ###:
bas tako..jedva cekam ovaj novi Audioslave album...a znas koje pesme me odusevljavaju kada su u pitanju njegove vokalne sposobnosti...Steel Rain,Beyond The Weel,Mailman,Like A Suicide..u ****** glupo je da ovo pricam..ma covek je genije..tekstovi su mu posebno dobri, ima dara za sjebane metafore...ako znas tekst one audioslave pesme Exploder,znas koliki je pesnik.u pravom smislu te reci.

Bravo... definitivno Like A Suicide... Mada i Feel On The Black Days... Definitivno sve sto je odradjeno na Superunknown, Down On The Upside... i naravno Temple Of The Dog...
Eeee... da je vise takvih...

QueenOfTheRodeo:
A sve shto je odradjeno na prva 3 albuma??Mislim da je to mnogo bolje...

OK je to... ali na poslednja dva zvuce ubedljivo najbolje, najzrelije... to su im, muzicki gledano, "najtezi" albumi... gmoila sjajnih kompozicija... ljudi su majstori, a na tim albumima su bas zasijali u punoj snazi.

da..prva tri su strava..mene odusevljava Nothing To Say..ima bolestan ritam..ceom ultramega je fenomenalan..i louder than love..Small creature are you
Small creature you are
How quickly you are uncovered
Naked and cold
Mumbling and crying
Knowing everything's been discovered

hm..Ne bih se slozila da su zadja 2 muzichki mnogo zesca...Mislim uporedi ti energiju npr. na pesmi Gun,Jesus Christ Pose....ili na Blow up the outside ili bourden in my hand...Mislim,nemam ja nishta protiv ova 2 zadnja albuma,naprotiv obozavam ih,ali su ipak prva 3 po mom mishljenju kultna...Ta energija,taj zvuk,glas...

Iskreno... iz neki linih saznanja, ljudi su poceli da se interesuju i da slusaju Soundgarden zahvaljujuci poslednjim albumima. Citajuci textove o njima... secam se da su ih cak na prvim nastupima opasno bojkotovali, leteli su cak razni "objekti" prema njima tokom svirki.
Nebitno... stvar ukusa verovatno... Mogu reci da mi je to najdrazi i najbolji band Sietl scene, koji je do sada sevao svetskom muzickom scenom.

nikodim:
Iskreno... iz neki linih saznanja, ljudi su poceli da se interesuju i da slusaju Soundgarden zahvaljujuci poslednjim albumima. Citajuci textove o njima... secam se da su ih cak na prvim nastupima opasno bojkotovali, leteli su cak razni "objekti" prema njima tokom svirki.
Nebitno... stvar ukusa verovatno... Mogu reci da mi je to najdrazi i najbolji band Sietl scene, koji je do sada sevao svetskom muzickom scenom.
Pa i za Nirvanu su ljudi pocheli da se interesuju tek posle Neverminda....Ranije niko nije znao za njih,a kada su izdali Nevermind svi su se pravili da su ih slushali josh od ranije...To sam ja negde prochitala....

QueenOfTheRodeo:
Pa i za Nirvanu su ljudi pocheli da se interesuju tek posle Neverminda....Ranije niko nije znao za njih,a kada su izdali Nevermind svi su se pravili da su ih slushali josh od ranije...To sam ja negde prochitala....

Sta znam... Nirvanu nikada nisam voleo, oduvek mi je taj band bio odvratno dosadan, pored sve njihove popularnosti...
Ipak, pored svega, cinjenica je da je potrebno iskustvo da bi se postigao izvsni kvalitet.

nikodim:
Sta znam... Nirvanu nikada nisam voleo, oduvek mi je taj band bio odvratno dosadan, pored sve njihove popularnosti...
Ipak, pored svega, cinjenica je da je potrebno iskustvo da bi se postigao izvsni kvalitet.
Pa dobro,ali da nije bilo Nirvane ili eventualno Pearl Jam-a mi mozda nikada ne bismo saznali za ostale...mislim surova je istina to da je Nirvana proslavila grunge izvan svojih granica......
Shto,naravno ne znaci da je najbolji grunge bend......

inace pogledajte sta sam naso na jednom sajtu..top 10 soundgarden songs po izboru onih okovratnica...
1. Jesus Christ Pose
2. Black Hole Sun
3. Like Suicide
4. Outshined
5. Spoonman
6. Pretty Noose
7. Burden in My Hand
8. Fell on Black Days
9. Tighter & Tighter
10. Limo Wreck

el mi se cini ili nema nijedne pesme sa prva tri albuma??...eto ko moze da kaze to su njihove najbolje pesme i ja tome da se klanjam..najbolja je pesma ona koju slusam u datom trenutku..i sve su najbolje jer se sve tako razlikuju da su najbolje na svoj nacin i nikako drugacije..tako je sa svima..eto moje teme critic *****..evo queen of the rodeo kaze/ona kaze/da su najbolja prva tri albuma,nikodima kaze da su ovi noviji..i oboje su u pravu...

Haha very funny
A i jesam zaljubljena, ali mi nije jasno sto se ribe ne lepe na njega, nekako se trudim da upoznam ljude sa njim... A inace, ja nisam ni znala kako on izgleda prvih mesec dana manicnog slusanja EM, tako da nisam povrsna, eto eto eto... A bas bi bilo jadno da od tolike povrsnosti polomim grbacu da pronadjem sve o njegovoj muzici :P A i da jesam povrsna dzebi ga sta ces, nikoga ne boli ba nije strasno :) Sta da radim, volem ga celog ;)
Nije to smisao svega, ja ga stvarno cenim, 99% muzike koju slusam ne dolazi u paketu sa lepim ljudima, i to je skroz normalno.

Uf sad tako slusam Sunflower, Nowhere But You, Golden Visions... Tight&Tighter, Overfloater, a i Original Fire - udrogirah se vise :) Ave Maria sam nasla u njegovom izvodjenju... Pa, Bleed Together, joj :)

Nisam ni znala da ga ovoliko ljudi postuje, bas se i ne nalazim u okruzenju ljudi koji mu uopste posvecuju paznju

Poz!

@New rose:Ok,samo meni se uchinilo po onim (paljevinskim) postovima da se bash onako palish na njega,i da zbog toga slushash njegovu muziku,shto je jadno...Drago mi je ako sam pogreshila....
@Bilis against ###:naravno da je lista glupa....Niko ne moze da sudi o tome koje su najlepshe pesme neke grupe,zato shto su ukusi razlichiti (o ne,pochela sam da se ponavljam :) )...Meni se lichno lista ne svidja,bash zato shto nije ubachena nijedna pesma sa prva 2 albuma...
Nego,koji je vama omiljeni album od Soundgardena??

Danas sam skinuo Unplugged in Sweeden... kakav genijalan unplugged... cak je odsvirao i par stvari koje je radio "kao" soundgarden... Feel on black days...ili recimo All night thing, Temple of the dog...
Sjajan snimak... potrazite to negde...

Idemo gore, posle vise od godinu dana. :D

Aha, da li ovde neko voli Cornella?
Manje vise kao Soundgarden, i ne lezi mi, Audioslave mi je ok, Temple of the Dog nisam slusala, ali njegov solo album Euphoria Morning mi se mnoooooogo dopao!

naprotiv soundgarden meni licno vishe prija...naravno temple of the dog..al opet njegov glas je dobar tako da i solo odlicno zvuchi ;)

Back