Chinchile

Mala tufnica :)

57169775.jpg

Mislim da bi prikladno ime bilo Tadic :rotf: Nece svako razumeti zasto ;)

Slide show http://img203.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dsc02491gw.jpg

joooj, sto je slatkaaaa xD
a bas asocira na mr president-a x))

p.s. otisla sam pre neki dan da vidim cenu cincile, ali nije ih bilo u pet sopu kod mene, a kavezi su im bas skupi, ne znam sta mi je ciniti :S

Хоћу да купим чинчилу па ме занима да ли прави велики хаос и да ли се може држати у стану због непријатних мириса? Јер сам некад имао морско прасе и то је ужас колико је то прљава животиња..па ме занима да ли је тако и са чинчилом. И да, да ли ми неко може рећи колики би кавез морао бити, које су минималне димензије? :)

Cincila ne pravi haos ako je lepo pripitomis tj. ako uzimas jednu onda treba cesto da je pustas pa kavez i ne mora da bude prevelik,a ako kupujes 2 onda uzmi veci kavez..smes da ih pustas da se izjure i posle ih vratis u kavez..i da cincila barem koliko sam ja zapazio kod svoje nema miris nikakav,za razliku od prasica,mada svakoj zivotnji treba cistiti tako da nece smrdeti.. :)

Да ли можда неко зна за неку фарму у Београду и околина на којој се могу купити чинчиле, јер ја на које год да сам наишао на интернету све су тип Ваљево, Рума..итд..хтео сам да купим у пет шопу, ал имају само већ одрасле чинчиле.

Ma nije to farma. U jednoj maloj kao sobici imam zivotinjica a najvise cincila. Ja sam ti vise kao hobista ;)

Ja sam iz Rume. Ako nemozes da nadjes nigde u beogradu mogu ti ja poslati preko taksija cincile. Slao sam ih vec za beograd i bez problema su stizale.

Kupio sam u pet sopu nasao sam jednu malu cincilu od 7 meseci. Kako je najbolje da se rashlade po ovim vrucinama, stavio sam joj plocicu u kavez i stalno lezi na njoj, cuo sam da je to dobro. Ima li jos koji nacin?

ja sam cuo da ima neka fora sa flasama..kao zaledjene flase se stave ili tako nesto..nisam siguran.. :D jel moze neko da mi kaze da li je normalno za cincile kada se upoznaju da muzijak proba da ujede zenku kroz resetke kaveza? :O

Ja sam cuo da mogu da budu zaledjene ali da se zavije u neku tkaninu ili samo stavis u neku staru carapu, po mogucstvu malo deblju. Ali plocica je dobro resenje, nemoras zamrzavati :)

Хоћу да купим чинчилу па ме занима да ли прави велики хаос и да ли се може држати у стану због непријатних мириса? Јер сам некад имао морско прасе и то је ужас колико је то прљава животиња..па ме занима да ли је тако и са чинчилом. И да, да ли ми неко може рећи колики би кавез морао бити, које су минималне димензије? :)

hej cao ako nisi kupio chinchilu,ja bih ti poklonila moju malu chinchilu i kavez sa njom i hrani i sve sto imam od nje,samo ako zaista volis te zivotinje i ako ces paziti na nju ,preslatko malo stvorenje,nazalost ja je ne mogu drzati vise u stanu jer sam alergicna na pijesak u kojem se moraju kupati ,imala sam gusenja dva mjeseca dok nismo skontali da je to , sada je kod moje mame i tate ,ali oni je nece jer im se ne da brinuti o njoj inace je zenka sivo bijela stara 7 mjeseci ,rodjena je sredinom januara i preslatka i pitoma jako bar na koga se navikne mozes joj raditi sta hoces ,ja je milujem po 10 -15 munuta jer to voli sama mi dodje ali recimo mom tati ne da jer ga ne poznaje pa je moze malo poceskiti (ali imam problem ja sam u Sarajevu pa ako imas nekoga da je preveze koliko skontah ti si u Bogradu ,ili ti da dodjes po nju to bi se vec dogovorili)doslovno sam trazila po forumuma da je nekome u sigurne ruke predam ne dam je svakome i naravno kome se da doci po nju ,u Sarajevu ih niko ne drzi imaju samo farme a ja je ne dam tim ljudima ,nema ih niko za kucne ljubimce jer se hrana ne moze nabaviti imaju samo pelati i sijeno ali nema raznih vrsta hrane kao tu ,ja sam narucivala hranu iz Beograda i Zagreba za nju ,i eto ako hoces javi se ....i vec mi je zao sto uopste moram ovo da pisem da je dajem :-((( ,ne znam ti postaviti slike na ovo i video ali preslatka je ...ako skontam kako to ide postavit cu ,pozzz...ili ako neko drugi zeli da je uzme neka se javi ....

ja cu ti je pokloniti nemoras kupovati i sve sto imam od nje kavez, hranu -nazalost ja je ne mogu drzati alergicna sam na pijesak-prasinu koji joj se mora stavljati da se kupa ,ali samo ako zaista volis ove zivotinje ,preslatka i pitoma je zenka stara 7 mjeseci, rodjena sredinom januara,sivo bijela(ali problem je, ja sam u Sarajevu ,a ako skontas neki nacin da je prebacimo do Beograda ili dodjes po nju ili neko bude dolazio ovdje usput pa ti je poveze,ne znam ima nacina-doslovno sam trazila po netu da je nekome dam zato sto ih u Sarajevu ne drze kao kucnog ljubimca i hrana se ne moze nabaviti,ja sam je narucivala ) javi se ,a mogu ti ako te interesuje naravno, jos nesto u vezi nje napisati ili poslati slike video ....pozdrav-i neko drugi ako je zainteresovan da je uzme a ovo procita neka mi se javi !!!

hej cao ako nisi kupio chinchilu,ja bih ti poklonila moju malu chinchilu i kavez sa njom i hrani i sve sto imam od nje,samo ako zaista volis te zivotinje i ako ces paziti na nju ,preslatko malo stvorenje,nazalost ja je ne mogu drzati vise u stanu jer sam alergicna na pijesak u kojem se moraju kupati ,imala sam gusenja dva mjeseca dok nismo skontali da je to , sada je kod moje mame i tate ,ali oni je nece jer im se ne da brinuti o njoj inace je zenka sivo bijela stara 7 mjeseci ,rodjena je sredinom januara i preslatka i pitoma jako bar na koga se navikne mozes joj raditi sta hoces ,ja je milujem po 10 -15 munuta jer to voli sama mi dodje ali recimo mom tati ne da jer ga ne poznaje pa je moze malo poceskiti (ali imam problem ja sam u Sarajevu pa ako imas nekoga da je preveze koliko skontah ti si u Bogradu ,ili ti da dodjes po nju to bi se vec dogovorili)doslovno sam trazila po forumuma da je nekome u sigurne ruke predam ne dam je svakome i naravno kome se da doci po nju ,u Sarajevu ih niko ne drzi imaju samo farme a ja je ne dam tim ljudima ,nema ih niko za kucne ljubimce jer se hrana ne moze nabaviti imaju samo pelati i sijeno ali nema raznih vrsta hrane kao tu ,ja sam narucivala hranu iz Beograda i Zagreba za nju ,i eto ako hoces javi se ....i vec mi je zao sto uopste moram ovo da pisem da je dajem :-((( ,ne znam ti postaviti slike na ovo i video ali preslatka je ...ako skontam kako to ide postavit cu ,pozzz...ili ako neko drugi zeli da je uzme neka se javi ....
Hvala ti ali ja sam vec uzeo cincilu, kupio sam je u pet sopu, a dve bi mi vec bilo mnogo. Al super je to sto hoces da poklonis, neko ce se javiti vec. :):)

Desspot.. ewo ti link pa odwoji malo wremena i citaj http://forum.zekoiprijatelji.com/index.php?topic=10360.0 :) nadam se da sam pomogao..i da,jos nesto,sad vec najavljuju losije vreme tako da ne moras da se brines oko hladjenja vec oko grejanja.. :D

Е хвала Ђорђе 9393 :) погледао сам све што се на интернету може наћи о чинчилама. А у праву си, сад ћу морати око грејања да се побринем с обзиром на време.:):)

xaxa..pa to ti pricam.. :) daj okaci neku slicicu kad stignes .. :) ja sam juce pustio zenku u sobu i posle 2 sata sam je uhvatio..xaxa..bezi,bezi i onda odjednom pocne da skace k'o luda :D

Okacicu samo da je pripitomim jos malo...e i moja je bezala po sobi dok se malo nije navikla, sad je vec malo mirnija. Citao sam negde da grizu kablove..jel to istina? Da mogu opusteno da je pustim po sobi, a ovako stalno gledam da li se mota negde oko kablova itd...Kakva iskustva ti imas sa svojim cincilama..?:)

Back