Chelsea FC

@crni lepotan Evo i ja da se slozim s tobom bar jednom :) I ja ga mnogo vise cenim kao igraca nego kao trenera.
@donald Ne ides na ignore listu jer smatram da nisi bas toliko preterao, ali aj malo budu i pozitivan il bar precuti neke prozivke u vezi s Chelsea-em, ako ti mnogo smeta sto mi navijamo za taj klub imas podosta i drugih tema pa idi na njih.

Celsi polako pocinje da lici na Lacio iz 2000 godine... I Kranjoti takodje nije zalio novac da dovede svetske zvezde u Lacio kao Roman u Celsi, Erikson je takodje doneo titulu Laciu posle 50 godina kao i Murinjo Celsiju (obema ekipama je to druga titula u istoriji), i takodje je dobio otkaz godinu dana posle titule.... U narednim godinama vrlo je verovatno da ce se Celsi vratiti tamo gde je i bio pre Romanovog dolaska, a to je gornji deo tabele i borba za kup UEFA.... Takodje je i Parma 90-ih imala bogate vlasnike, dobre trenere i igrace svetske klase (Crespo, Thuram, Cannavaro, Buffon, Veron....) a sad se bori za opstanak, jer ne moze se postati velik klub preko noci, to je proces koji traje decenijama....

Парма никада није била сам врх, а власник Пармалата је оптужен за намештање финансијских извештаја. Од тада креће суноврат.

Nisam ni rekao da je Parma bila sam vrh (iako su tada osvojili 2 kupa UEFA, Superkup Evrope, Kup pobednika kupova, italijanski superkup i 3x kup Italije) nego sam je uporedio sa danasnjim Celsijem... Celsi je bio prosecan klub u Engleskoj kao sto je parma bila u Italiji; Celsi je dobio bogatog vlasnika koji je poceo da dovodi svetske zvezde kao sto je i Parma imala bogatog vlasnika koji kupovao svetske zvezde (Stoickov, Zola, Tiram, Veron...)... To je u Parmi trajalo 5-6 godina, tada je bila i jedan od kandidata za titulu, ali se kasnije sve vratilo u prvobitno stanje...

Hidink: "Roman mi je ponudio posao"

AFPSelekotor Rusije Gus Hidink tvrdi da mu je Roman Abramovič ponudio da preuzme Čelsi. U najnovijem obrtu u sagi sa Stamford Bridža, Holanđanin tvrdi da mu je vlasnik Čelsija poslao ponudu nakon što je Žoze Murinjo napustio klub. Sve je to u suprotnosti sa tvrdnjama iz kluba da nikome nije bio ponuđen posao koji sada obavlja Avram Grant.

"Abramovič me je pitao ’Šta želiš?’, rekao je Hidink za Ekspres. „Rekao sam mu da sada ne želim ništa drugo osim da se koncentrišem na Rusiju“, rekao je Hidink.

Rusija se trenutno nalazi na trećem mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi za Euro 2008, iza Hrvatske i Engleske i moraće da pobedi oba konkurenta, uz barem jedan poraz Engleske, da bi mogli da očekuju plasman na prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.

Hidink će, prema svemu sudeći, biti slobodan pre Božića ako se Rusija ne kvalifikuje, ili u manje verovatnom slučaju ako se kvalifikuje na EP, tek sledećeg leta. U svakom slučaju, Abramovič je u dobroj poziciji pošto već plaća polovinu Hidinkove plate u Rusiji.

Ipak, 60-godišnji Hidink još uvek ne razmišlja o poslu u Čelsiju.

„Dopada nam se da živimo u Moskvi i izgleda da se mi dopadamo njima“, nastavio je Hidink.

„Započeli smo projekat ovde sa ovim timom i oni žele da ostanemo i naredne dve godine posle Evropskog Prvenstva“.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=09&dd=29&nav_id=265667

Odlazak Žoze Murinja sa klupe Čelsija sve više i više se oseća u igri „plavaca“.

Novi menadžer ekipe Avram Grant je osvojio samo bod u dva kola koliko je na klupi Čelsija, a nakon, možda i očekivanog poraza na Old Trafordu u prošlom kolu, ovoga puta usledio je neočekivani remi sa Fulamom.

Čelsi je imao 19 udaraca ka golu protivnika, ali je samo 3 išlo u okvir, pa na kraju i ne čudi konačan ishod. Da situacija bude još gora po „plavce“, pobrinuo se Didije Drogba koji je u 74. minutu zbog drugog žutog kartona isključen iz igre.

Čelsi ima samo 12 bodova iz osam mečeva i nalazi se na sedmom mestu na tabeli, dok je Fulam 16. sa 7 bodova.

102049251546fe857ddedac390851824_big.jpg

Au brate ti stvarno ne umes da stanes. Mislim brate svi mi koji navijamo za Celsi smo trenutno u bedaku. Nemoj i ti sada da nam stajes na muku ako imas dusu. Molim se da je ovo sa Kapelom i Van Bastenom tacno.

Back