Hidink: "Roman mi je ponudio posao"
AFPSelekotor Rusije Gus Hidink tvrdi da mu je Roman Abramovič ponudio da preuzme Čelsi. U najnovijem obrtu u sagi sa Stamford Bridža, Holanđanin tvrdi da mu je vlasnik Čelsija poslao ponudu nakon što je Žoze Murinjo napustio klub. Sve je to u suprotnosti sa tvrdnjama iz kluba da nikome nije bio ponuđen posao koji sada obavlja Avram Grant.
"Abramovič me je pitao ’Šta želiš?’, rekao je Hidink za Ekspres. „Rekao sam mu da sada ne želim ništa drugo osim da se koncentrišem na Rusiju“, rekao je Hidink.
Rusija se trenutno nalazi na trećem mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi za Euro 2008, iza Hrvatske i Engleske i moraće da pobedi oba konkurenta, uz barem jedan poraz Engleske, da bi mogli da očekuju plasman na prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.
Hidink će, prema svemu sudeći, biti slobodan pre Božića ako se Rusija ne kvalifikuje, ili u manje verovatnom slučaju ako se kvalifikuje na EP, tek sledećeg leta. U svakom slučaju, Abramovič je u dobroj poziciji pošto već plaća polovinu Hidinkove plate u Rusiji.
Ipak, 60-godišnji Hidink još uvek ne razmišlja o poslu u Čelsiju.
„Dopada nam se da živimo u Moskvi i izgleda da se mi dopadamo njima“, nastavio je Hidink.
„Započeli smo projekat ovde sa ovim timom i oni žele da ostanemo i naredne dve godine posle Evropskog Prvenstva“.