Chelsea FC

Kad npr. nađemo neku utakmicu u kojoj Čelsi nije imao Engleze ni na klupi, ti ćeš se onda uhvatiti za tetkice i ekonome koji su bili stranci u Arsenalu ... Samo gledam dokle će da ide ovo tvoje opravdanje za sve što Čelsi uradi, i kritikovanje Arsenala za iste stvari koje kod Čelsija dobiju epitet 'bezgrešno i svrsishodno' ...

Taj primjer se granici sa naucnom fantastikom...jer nikada neces pronaci tu utakmicu...

@Krang, Walken

Blage veze ovo nema sa neobjektivnoscu...

Sve zemlje su u fudbalu mnogo napredovale u posljednjih 10 godina...tih primjera je puno...mislim da vam je cak i najblizi primjer - reprezentacija Farskih Ostrva(jer su u istoj grupi gdje je i Srbija)...
Prije dvadesetak dana sam gledao kako igra Katar...toliko lijepih akcija nijesam vidio u zadnjih 5 utakmica Italije koja je svjetski prvak...

Fudbal je napredovao i to zestoko...

To ne znaci da je Brazil bolji nego ranije...jer je on uvijek bio na visokom nivou...
To znaci da su sve zemlje koje nijesu fudbalske sile napredovale...

Ako vi to ne primjecujete...to je vas problem...i nema nikakve veze sa mojom neobjektivnoscu...

Osim toga...mogucnosti u treningu su porasle...
I sada se i u zemljama koje su gajile posebnu kulturu igre moze vidjeti da su poprimile neke druge finese koje su od njih napravile potpuno drugacije ekipe tj. promijenili su potpuno svoju igru...
Njemci nikada nijesu bili poznati po izuzetno brzoj igri i tehnici a mlada reprezentacija Njemacke upravo time raspolaze...

.

Slusaj folirantu, mozda Walken ima strpljenja za tebe, ja nemam. Upotrebljavas dvostruke standarde, kada Arsenal radi ono sto je Celsi radio pre 10 godina, to osudjujes, ali to sto je tada Celsi radio velicas i sve to stavljas u sluzbu "lepseg i boljeg fudbala".

I cemu onaj post o "napretku fudbala" kada ta prica nema nikakve veze sa tvojim licemerjem. Ako si nesposoban da shvatis sta ti ja i kolega Walken prebacujemo, to je to. Budi ono sto i jesi, novokomponovani navijac zaslepljen "velicinom" malog kluba. Kazem malog jer Chelsea je nistavan pred istorijom Man U, Liverpooloa a van engleske i da ne pominjem.

Stop proseravanju.

Sto se tice Terija, ako mi verujes totalno me boli K gde ce on da ide, ali mi je smesno sto ti znas sta je Teri rekao , kao da se yebes sa njim, jer poslednja zvanicna vest kaze da trazi povecanje plate, a ako do toga ne dodje, trazi pregovore sa Man C.

Hoce Teri da ostane u Celsiju, ali za 280.000 funti nedeljno.

@Krang, Walken

Blage veze ovo nema sa neobjektivnoscu...

Sve zemlje su u fudbalu mnogo napredovale u posljednjih 10 godina...tih primjera je puno...mislim da vam je cak i najblizi primjer - reprezentacija Farskih Ostrva(jer su u istoj grupi gdje je i Srbija)...
Prije dvadesetak dana sam gledao kako igra Katar...toliko lijepih akcija nijesam vidio u zadnjih 5 utakmica Italije koja je svjetski prvak...

Fudbal je napredovao i to zestoko...

To ne znaci da je Brazil bolji nego ranije...jer je on uvijek bio na visokom nivou...
To znaci da su sve zemlje koje nijesu fudbalske sile napredovale...

Ako vi to ne primjecujete...to je vas problem...i nema nikakve veze sa mojom neobjektivnoscu...

Osim toga...mogucnosti u treningu su porasle...
I sada se i u zemljama koje su gajile posebnu kulturu igre moze vidjeti da su poprimile neke druge finese koje su od njih napravile potpuno drugacije ekipe tj. promijenili su potpuno svoju igru...
Njemci nikada nijesu bili poznati po izuzetno brzoj igri i tehnici a mlada reprezentacija Njemacke upravo time raspolaze...
Ti se praviš lud ili šta? Nije poenta u napredovanju fudbala, nego u tome da sve što Čelsi uradi to je odlično i bezgrešno, a ista stvar kod drugih klubova dobija pogrdno značenje ...

Mogu da se kladim u šta god hoćeš, da kojim slučajem Čelsi danas ima jednog Engleza u postavi, to bi za tebe bilo fantastično, rušenje globalizma, brisanje granica, davanja šanse igračima iz zemalja trećeg sveta itd. ... Da Arsenal ima kojim slučajem većinu Engleza, to bi bilo negativno, Venger bi bio budala, bili bi nacisti koji veruju da su Englezi superiorna klasa, klub koji ne želi da prima strance i spaja ljude itd. ...

U tome je tvoj problem, a ne to što je fudbal napredovao, a mi to kao ne vidimo ... Hvala što si nam otvorio oči ;) ...

Taj primjer se granici sa naucnom fantastikom...jer nikada neces pronaci tu utakmicu...
Mrzi me da tražim, ali sigurno postoji takva tekma jer je Čelsi početkom milenijuma bio krcat strancima, a sigurno su Englezi morali da pauziraju jednu tekmu zbog povrede/suspenzije/čega-god ...

A i da je nađem, uslediće neko opravdanje, tipa 'nevažna tekma' ili nešto deseto ...

Nego, što tebi to toliko znači, kad ti ne želiš da postoji takva utakmica, kad je to naučna fantastika? Da li je to neka enormna razlika koja pomera granice fudbala i stvara evoluciju za Čelsi? Šta ti znači to što Čelsi npr. nije imao nijednog Engleza na terenu, ali je imao hvala bogu jednog na klupi, a nevaljali Arsenal ga nije imao ni na klupi?

Mo'š misliti tragedije i uništavanja fudbala od strane Arsenala, i Čelsijeve uloge mesije sa druge strane ...

Slusaj folirantu, mozda Walken ima strpljenja za tebe, ja nemam. Upotrebljavas dvostruke standarde, kada Arsenal radi ono sto je Celsi radio pre 10 godina, to osudjujes, ali to sto je tada Celsi radio velicas i sve to stavljas u sluzbu "lepseg i boljeg fudbala".

I cemu onaj post o "napretku fudbala" kada ta prica nema nikakve veze sa tvojim licemerjem. Ako si nesposoban da shvatis sta ti ja i kolega Walken prebacujemo, to je to. Budi ono sto i jesi, novokomponovani navijac zaslepljen "velicinom" malog kluba. Kazem malog jer Chelsea je nistavan pred istorijom Man U, Liverpooloa a van engleske i da ne pominjem.

Stop proseravanju.

Sto se tice Terija, ako mi verujes totalno me boli K gde ce on da ide, ali mi je smesno sto ti znas sta je Teri rekao , kao da se yebes sa njim, jer poslednja zvanicna vest kaze da trazi povecanje plate, a ako do toga ne dodje, trazi pregovore sa Man C.

Hoce Teri da ostane u Celsiju, ali za 280.000 funti nedeljno.

Ti si onda nestrpljiv covjek...a takvi lose prodju u zivotu...

Dvostruki standardi su uvijek kada je Celzi dobar a kada je neko drugi los...to govori o tvojoj neobjektivnosti a ne mojoj...

Celzi zadnjih petnaestak godina stalno napreduje...ja sam svjedok tog napredovanja zadnjih malo vise od deset godina...

Celzi je krajem devedesetih godina igrao mozda i najljepsi fudbal ikada...ocigledno to tebi ne lezi...pa si poceo da mi pricas o trofejima...
Drago mi je da imas znanje o trofejima...takodje bi trebao da znas da je stanje trofeja trenutno i da se mijenja...isto kao sto neko ko je imao lijepu igru sada ima igru na rezultat...

Post o napretku fudbala govori o tome da vise nema potrebe da svaki igrac u timu bude iste nacionalnosti a pogotovo ne razlicite nacionalnosti u odnosu na nacionalnost kluba...

Zamolio bih te da u iducim postovima budes kulturan ili da me se okanes...jer ako nastavljas da budes isti kao i do sad, onda si relevantan izvor informacija isto kao i ti izvori koje citas i uzimas za zvanicne...

Ti se praviš lud ili šta? Nije poenta u napredovanju fudbala, nego u tome da sve što Čelsi uradi to je odlično i bezgrešno, a ista stvar kod drugih klubova dobija pogrdno značenje ...

Mogu da se kladim u šta god hoćeš, da kojim slučajem Čelsi danas ima jednog Engleza u postavi, to bi za tebe bilo fantastično, rušenje globalizma, brisanje granica, davanja šanse igračima iz zemalja trećeg sveta itd. ... Da Arsenal ima kojim slučajem većinu Engleza, to bi bilo negativno, Venger bi bio budala, bili bi nacisti koji veruju da su Englezi superiorna klasa, klub koji ne želi da prima strance i spaja ljude itd. ...

U tome je tvoj problem, a ne to što je fudbal napredovao, a mi to kao ne vidimo ... Hvala što si nam otvorio oči ;) ...

Cudi me od tebe da ti je glavni argument postao moja neobjektivnost...
Do sada si bio bogatiji argumentima...

Ocigledno te moja neobjektivnost zaslijepljuje...i ne mozes da se sjetis pravih argumenata...

A sada da se vratim temi...prici o Celziju i Arsenalu...

Venger je uradio veliki posao u Arsenalu...ali ga je u medjuvremenu anulirao...
Isto bi se izgleda desilo i sa Murinjom ali to nikada necemo znati...jer je vjerovatno na vrijeme dobio otkaz...
Nazalost to se nije desilo sa Vengerom...
Covjek je potpuno otisao u krajnost...i njegov Arsenal je glavni pretendent da ispane iz prve cetvorke u Premijer ligi vec ove sezone...a i proslih sezona je cesto bio blizu tome...

Nije strasno ni imati samo jednog Engleza u timu...ali je strasno kada 90% tima prica istim jezikom ali ne engleskim...a predstavljaju engleski tim...

To ti je isto kao da svi u Partizanu pocnu da pricaju senegalskim jer je trener Senegalac...a sva pojacanja su vecinom Senegalci...

Meni to nije u redu...

Da je tim napravljen od igraca iz raznih zemalja...onda taj tim izgleda kao svjetski tim koji pomaze klubu na taj nacin sto ce imati navijace iz svih dijelova svijeta...

Venger je u posljednje vrijeme krenuo ka ovome i mislim da ce sve izaci na dobar put...
Ali problem rezultata ce ostati za duze vrijeme...

Cudi me od tebe da ti je glavni argument postao moja neobjektivnost...
Do sada si bio bogatiji argumentima...

Ocigledno te moja neobjektivnost zaslijepljuje...i ne mozes da se sjetis pravih argumenata...
Pa kad budeš bogatiji komentarima onda ću i ja biti bogatiji argumentima ... Jačina i kvalitet mog argumenta zavisi od tvog komentara ... Šta ti očekuješ da tu ja odgovorim na tvoje komentare da je Čelsi najbolji tim ikada, i da je krajem milenijuma igrao najbolji fudbal ikada? Jel treba da počnem da nabrajam sve bolje ekipe od Čelsija, i ekipe koje su igrale lepši fudbal ... To bi potrajalo, i zato je bolje pozvati se na tvoju neobjektivnost ...

Ne vrede kod tebe puno argumenti, jer za tebe će Čelsi biti i dalje savršena ekipa, bez greške i mane, koja svake sezone treba da melje sve pred sobom, koja uvek ima naj boljeg igrača Evrope pa ma u kakvoj formi on bio, i makar izbor govorio drugačije ... I ti onda kažeš da si objektivan? Da mene zaselpljuje tvoja neobjektivnost? Koliko vidim, zaslepljuje mnogo njih, kako na fudbalu tako i na tenisu ... Da sam samo ja u pitanju, pa i da se zapitam, ali kad vidim šta ostali korisnici misle o tome, onda sam sasvim siguran u tvoje aršine ...

Venger je uradio veliki posao u Arsenalu...ali ga je u medjuvremenu anulirao...
Isto bi se izgleda desilo i sa Murinjom ali to nikada necemo znati...jer je vjerovatno na vrijeme dobio otkaz...
Nazalost to se nije desilo sa Vengerom...
Covjek je potpuno otisao u krajnost...i njegov Arsenal je glavni pretendent da ispane iz prve cetvorke u Premijer ligi vec ove sezone...a i proslih sezona je cesto bio blizu tome...
Ne verujem da će Arsenal ispasti iz velike četvorke, to se priča već godinama pa ćorak ... Čim ovi Vengerovi klinci stasaju, eto njima opet onakve sezone bez poraza ...

Nije čovek otišao u krajnost, nego jednostavno ne može da parira ostalim ekipama finansijski, te mora da dovodi malde i neproverene igrače ... Valda Francuze dovodi zato što ih najbolje poznaje, kao Rafa Špance, kao Van Gal Holanđane ... Ni meni se to ne sviđa, ali tako je ... Sada ima bar 5 ekipa koje imaju veći budžet i platežnu moć od Arsenala, i Vengeru je uspeh to što redovno igra LŠ-a ... Zamisli da on ima budžet ko što je imao Murinjo, ili ga sada ima Ferguson, Totenhem i Siti ... Jel znaš kad bi on dao za nepotrebnog igrača 40 miliona funti (Berbatov)? Pa za te pare on će dovesti 11 klinaca i napraviti timčinu od njih ... Ja nikad nisam voleo Arsenal (zbog Bergkampa), ali sam uvek voleo da ih gledam jer su igrali možda i najlepši fudbal u Evropi, a sve je to zasluga Vengera ...

Nije strasno ni imati samo jednog Engleza u timu...ali je strasno kada 90% tima prica istim jezikom ali ne engleskim...a predstavljaju engleski tim...
Odakle ti ovo? Ni ja ni ti nismo bili u svlačionici Arsenala pa da znamo ovo ... Kažem ti, ni meni se to ne sviđa, ja sam zbog toga mezeo Barsu pre 7-8 godina, ali ako je to već strašno onda neka bude tako i za Čelsi, a ne da jedno bude strašno a drugo da bude za opšte dobro fudbala ...

Da je tim napravljen od igraca iz raznih zemalja...onda taj tim izgleda kao svjetski tim koji pomaze klubu na taj nacin sto ce imati navijace iz svih dijelova svijeta...
Pa Venger u timu ima igrače iz 17 zemalja! Di ćeš svetskiji tim od toga ... Fali mu samo igrača sa Antarktika, pa da ima navijače u svim delovima sveta :D ...

Fabianski - Ebue, Gibs, Galas, Senderos - Rosicki, Fabregas, Vilšer - Adebajor, Eduardo, Bendtner ...

Almunia - Sanja, Djuru, K. Ture, Song - Denilson, Volkot, Vela, Ramzi - Van Persi, Aršavin

Eto ti dve svetske ekipe, gde su svi iz različitih zemalja ...

@Walken
Ovo sto se tice ispadanja...ja pricam prosle i ove sezone...
I kako stvari stoje...prosle je bio blizu a ove ce biti jos blize...

Ja sam izjavio da je Celzijev sadasnji tim, najbolji tim koji sam ja ikada gledao...a gledao sam mnogo dobrih timova...
To je ipak po mom izboru i mom gledanju...i ne zelim da o tome polemisemo(iako bismo i ti i ja imali argumente za svoju pricu, i mogli bismo pricati danima o tome)...

A Tobdzije sada ili jesu svjetski tim ili idu ka tome...i mislim da je to namjerno uradjeno jer ovo sto sam ja pricao su mu ranije mnogi drugi prebacivali...

Ovo za Berbatova je jedna cudna prica...koja jos nije ispricana...
A da moze dovesti 11 prvotimaca za iste pare...tesko, veoma tesko...
Sta kazes na posljednji transfer Fergusona gdje je doveo Obertana za samo 3 miliona funti?! Ja mislim da je taj transfer bolji nego posljednjih deset gospodina Vengera...

@Walken
Ovo sto se tice ispadanja...ja pricam prosle i ove sezone...
I kako stvari stoje...prosle je bio blizu a ove ce biti jos blize...
Može i Čelsiju da se to desi, ali ja ne verujem u to ... Poredak u Engleskoj ostaje isti, zato je meni i dosadna ...

Ja sam izjavio da je Celzijev sadasnji tim, najbolji tim koji sam ja ikada gledao...a gledao sam mnogo dobrih timova...
To je ipak po mom izboru i mom gledanju...i ne zelim da o tome polemisemo(iako bismo i ti i ja imali argumente za svoju pricu, i mogli bismo pricati danima o tome)...
Okej, ništa loše u tome naravno ... Jedino onda nemoj da se buniš kad ti neko zamera na subjektivnosti, jer ovo što sam boldovao pokazuje upravo to ...

A Tobdzije sada ili jesu svjetski tim ili idu ka tome...i mislim da je to namjerno uradjeno jer ovo sto sam ja pricao su mu ranije mnogi drugi prebacivali...
Svetski su tim i tačka ... Nemoj sad da menjaš kriterijume ... Jel imaju igrače iz svih delova sveta? Imaju ... Jesi li rekao da je to odlika svetskih timova? Jesi ... Prema tome ...

A kod ove namere se ne slažem ... Mislim da Vengera zabole ko će šta misliti, i da mu je jedino bitno da Arsenal napreduje, a ne dal će mu neko prebacivati ... Zamisli da Murinju prebaciju da ima previše Argentinaca u ekipi, dal će se on odreći Kambijasa ili Zanetija? Jedino ako su mu vrane popile mozak ...

Ovo za Berbatova je jedna cudna prica...koja jos nije ispricana...
A da moze dovesti 11 prvotimaca za iste pare...tesko, veoma tesko...
Anelku je doveo za 500.000, kao i Ebuea ... Vijeru je platio nekih 5 miliona, Viltora, Piresa i Ljungberga slično ... Može itekako da se napravi odlična ekipa za te pare, samo treba imati njuha ...

Sta kazes na posljednji transfer Fergusona gdje je doveo Obertana za samo 3 miliona funti?! Ja mislim da je taj transfer bolji nego posljednjih deset gospodina Vengera..
Po čemu je bolji? Koliko je Oberton odigrao utakmica za Mančester i dokazao da je bolji od prethodnih desezt Vengerovih? ...

ako gledamo finansijski aspekt Arsenal definitivno nije vise u top 4(ako nista Totenhem i Siti su ih nadmasili) ali se odrzavaju tu gde jesu zahvaljujuci Vengeru...mada opet mislim da im treba jedan iskusniji igrac,to im nedostaje...ako sve bude islo kako treba(a njima nikad nije ovih sezona) nece oni nikud iz top 4...:cool:

a inace Roman je zabranio Teriju da otpocne pregovore sa Sitijem tako da on ostaje...mada ne bas svojom voljom :cool:

Tesko ce Celzi za bilo koga ponuditi 70 miliona i jos 2 sasvim dobra igraca...ali bitno je da se pise...da se trosi papir...
Možda je Roman ljubomoran na Pereza, a i odavno nije napravio neki enorman transfer i privukao veliku zvezdu u klub, a upravo im to treba ... Malo sveže krvi nije na odmet ... Sa Ibrom u timu, bili bi prvi favoriti za šampiona Engleske, posebno sad kad nema CR-a u Mančesteru, a nisu ga dostojno zamenili ... U stvari jesu, zaboravih na Bambija :D ...

Mislim da bas svojom voljom ostaje. Ajde stavi se u njegovu poziciju i navedi barem jedan razlog zato bi zeleo preci u City? Sta ce to imati tamo sto vec nema u Celziju?

Pa imace jedino vise para,ali nece biti kapiten i legenda kao sto je u Celziu i nece igrati Ligu Sampiona...jedini razlog ako hoce da ide iz Celzia neverujem ali onda to jedino mogu biti milioni.

Možda je Roman ljubomoran na Pereza, a i odavno nije napravio neki enorman transfer i privukao veliku zvezdu u klub, a upravo im to treba ... Malo sveže krvi nije na odmet ... Sa Ibrom u timu, bili bi prvi favoriti za šampiona Engleske, posebno sad kad nema CR-a u Mančesteru, a nisu ga dostojno zamenili ... U stvari jesu, zaboravih na Bambija :D ...

Nemojte da mislite da je Roman postao fini stedisa preko noci. Njega je ova kria uzdrmala sem tako, grdne pare je izgubio tako mu je Celzi treutno u drugom planu.

Da, ali ako ne dovede neku super zvezdu u ekipu i ne otvori se (tipa Riberi ili Ibro), onda neće ni biti trofeja, a samim tim i zarada ... Ne može on da pokriva ogromne plate Balaka, Terija, Lamparda ili Ševčenka ako mu oni ne donose trofeje ... Tu ne mislim na silne kupove kakvih po Engleskoj ima, nego na PL i LŠ-a ...

Chelsea: Ne postoji cijena za Johna Terryja
terry-john2.jpg

Peter Kenyon, izvršni direktor londonskog nogometnog giganta Chelseaja, odbacio je bilo kakvu mogućnost prodaje kapetana momčadi Johna Terryja.

Za ovog 28-godišnjeg obrambenog igrača je veliki interes, pogotovo u posljednje vrijeme, pokazao Manchester City koji sumanuto kupuje nogometaše pred nadolazeću sezonu.

Manchester City je spreman platiti 30 milijuna engleskih funti za engleskog reprezentativca, a svi u klubu na razne načine pokušavaju nagovoriti Terryja na takav potez, te omekšati Chelsea. No, dobili su u srijedu jasnu poruku iz usta Petera Kenyona.

- Mogu navoditi cifre kakve god žele, no John Terry nije na prodaju. Nije nikada bio i takav nije samo stav Chelseaja, već i njegov - rekao je Kenyon i nastavio:

- Terry je previše značajan za naš klub, a mi njemu toliko značimo da ne može doći do prekida te suradnje. On je naš kapetan, a kroz igre u našem klubu je postao kapetan engleske reprezentacije. To su stvari koje se ne mogu kupiti i svi mi zajedno to znamo jako cijeniti.

Totalsport

Back