Chelsea FC

@Walken
Vjerovatno ce ofanzivnije igrati Zirkov...90%...
Pitanje je dal Žirkov može samo ofanzivno da igra, da bude isključivo krilo i da malo promeni stil igre ...

Ovo je po meni njegov najljepsi gol...mada je to subjektivno jer ipak sam gledao taj gol uzivo...najsmjesnije je to da sam 20 sekundi prije gola prebacio program i pomislio sad ce da daju gol...iskreno, bio sam ocaran...

Perfektno...:klap:

P.S. Nesto mi se u tom igracu ne svidja...inace ne sporim da je cesto maestralan...ali ne dovoljno cesto da bismo ga dizali u nebesa...
Neću da kliknem, ali mislim da znam koji je gol u pitanju ... Da nije onaj kad je prešo pola terena, ili je neka druga golčina u pitanju ...

Pa češće je maestralan bio od CR-a u ovoj sezoni ... U skoro svakoj je bio genijalan, i vodio Barsu do treble, a ti bi još ... Svi ga dižu u nebesa jer on naprosto to zaslužuje ... Kao što ti dižeš CR-a ...

Pa češće je maestralan bio od CR-a u ovoj sezoni ... U skoro svakoj je bio genijalan, i vodio Barsu do treble, a ti bi još ... Svi ga dižu u nebesa jer on naprosto to zaslužuje ... Kao što ti dižeš CR-a ...

Nemoj molim te...
Ne dizem ja Kristinu...ako to ne zasluzuje...
I Leu bih isto...ali i dalje nijesam zadovoljan...:D

Pa zaslužuju i jedan i drugi, ja sam prezadovoljan obojcom (malo više Mesijem) ... Prvi sam prošle godine govorio da će biti velika nepravda ako Kristina (baš je Kristina :D) ne dobije nagradu za igrača goidne, jer je razbijao na svim frontovima ...

@Jeka
Odustajem od diskusije...
Ni sa cim se ne slazem...

P.S. Vise puta si napisala da simpatises Vengera...cak mu i u pitanju tepas...
Pa nema veze sto se ne slazes, lepo je argumentovano diskutovati. :)
Ja sve ovo sto sam rekla, nisam rekla zato sto mrzim doticnog nego zato sto to stvarno jeste istina. :)

P.S Jes' bre, rekla sam. :D

Haha, je l' vid'o neko ovo?
haha:vudu:

Nema veze, ionako mi slede tri doživotna bana od Jeke.
:zper::banovati:

@Jeka
Za pocetak...
Igrao je u sjajnom timu...presao je u drugi kada je vidio da od njegovog tima nema srece...
On nije bio dusa Arsenala...kapiten Arsenala...ili nesto slicno...
Potpuno je normalno da igrac voli klub u kojem igra...isto tako je normalno da ce da voli iduci klub u kojem igra...(klasican primjer je Balak...igrac koji daje sve od sebe i vise od toga!)
Kristijano je npr. igrac koji je vec kao mali najvise zelio da igra u Realu...da li to znaci da nije volio Sporting i Mancester?

Ti iz Abu Dabija imaju sve pare ovog svijeta i mogu da kupe bilo kojeg igraca pa tako i Eslija Kola...nesto ne vidim da je Esli isao bilo gdje...

Druga stvar - ti imas simpatije prema Vengeru...
Taj isti Venger se nije ponasao dobro prema Esliju Kolu niti uopste prema engleskim igracima...napravio je svoj francuski tim u prijestonici Engleske...nije imao nikakav obzir ni prema cemu...
Imao je najboljeg lijevog beka na svijetu a i pored toga je gurao francuskog lijevog beka kad god je mogao...

Nije ga Venger proslavio...proslavio se sam...kao sto se svaki igrac sam proslavi!

Smijesna je prica da kazes da je neko placenik zbog toga sto u tabloidu pise da je trazio vecu platu a da ne kazes za Lamparda to isto...jer je i za njega pisalo to isto...cak i gore...bila je citava saga o tome...

Sad ce Wenger da ispadne rasista i nacionalista:dash:

Opste je poznato da je Wenger htio da svim igracima smanji plate te godine ...cak ima i glupi trac da kad je to cuo, Ashley je bio u automobilu i izgubio kontrolu nad vozilom, ali to je trac...a ovo je istina.

Ti ne volis Wengera zato sto si zagrizen navijac Celzija, to tvrdis, a prije nekoliko godina si navijao za Arsenal i Milan ...Nemoj i ovaj put da me nazoves lazzavom, jer cu naci dokaz ;)

I ne krivim te zbog toga, to je ok, kao mali ljudi navijaju za razlicite klubove, ja nisam primjer toga, ali kazu da nije vazno ko je navijao za koga prije deset godina itd...

Wenger pokusava da uradi nesto sto kvare debili kao sto je Perez, a to je da smanji razliku izmedju velikih i malih klubova ... Svi koji su otisli iz Arsenala zbog para ili da bi osvajali trofeje, nisu osvajali nista i grijali klupu...Izuzetak je Ashley Cole , ali on je preveliki kvalitet da bi tako olako propao (govorim o Senderosu i Flaminiju, a Hleb iako je sa Barsom osvojio sve, grije klupu). Zbog tog smanjenja plata i zato sto nije trosio mnogo na igrace, Wenger je uspio da izgradi Arsenalu novi stadion.

Dakle, u redu je da kazes da je Wenger bezveze, ja se sa tim ne slazem, ali nije u redu da kazes da nema obzira prema ENglezima zato sto mu je ekipa puna Francuza i Afrikanaca!

Pa ni Celzi nije pun Engleza...Terry, Lampard,Joe Cole (boze kako mi ga je zao...jednostavno , ima nesrecu sa povredama, a tako je dobar igrac) i sad Sturridge, ali samo Terry,Cole i Lampard. United ima Carricka, Ferdinanda, Nevillea, Browna i Scholsea, tako da se moze reci da su oni najdosledniji... A Liverpool...Gerrard i ko jos?

Ashley Colea ja mnogo volim zato sto da sve od sebe u svakoj utakmici i zato sto je najbolji lijevi bek na svijetu, ali da je zabio noz Arsenalu- jeste.

I da je placenik, jeste.

iGRAO je kao deran u mladjim kategorijama, posvetio se Arsenalu, osvajao trofeje i onda...kada je Wenger odlucio da mu uzme koji peni, ovaj je otisao u Celzi...

A Ashley Cole je bio regularan u njegovoj poslednjoj sezoni, jeste igrao i Gael Clichy ali ponovo, Cole je bio regularan ... on se javio Chelseau...dakle uradio je neke vrlo ruzne stvari maticnom klubu i kad bi npr. Terry to uradio nama , ti bi ga mrzio...

Svi bi. ALi to Terry nikada ne bi uradio, Lampard jos i bi, ali Terry ne.

Ja ne volim Arsenal zato sto su nam rivali,ali Wengera jako,jako,jako postujem i smatram ga za jednim od najboljih trenera danasnjice i velikog dzentlmena, sto je danas rijetkost! Sad ces ti reci da Arsenal 100 godina nije osvojio nista, a zapravo , prije 2005 bili su dominantni, a Wenger je imao mnogo manje para nego Ferguson i osvajao trofeje- stvorio igrace kao sto su Viera, A.Cole, Henrya,Fabregasa...dakle, veliki,veliki trener.
......................................................................................
Nego... Zhirkov je odlicna kupovina, Sturridge je dobar, samo Carlo mora malo da forsira i njega i Di Santa...Ross Turnbull, ne znam mnogo o njemu, ali besplatan je = rezerva za Cecha...koja nam je preko potrebna hIlario nije los, ali je nesiguran...

Bice ovo dobra sezona :) ...United je pod pritiskom, samo mi je zao sto smo propustili Obertana on je veliki talenat, Liverpool ce klasicno zavrsiti 2,3,4, Arsenal ce nam biti mozd a najjaci konkurent ako zadrze ekipu...a ako ne, nece :mrgreen:

moramo zadrzati ekipu i prodati deca, mozda carvalha posto je star i zeli da ide...

Bice zanimljiva sezona :ok::ok::ok:

Poslednja izmena:
ne navijam od pete godine ........ kada sam bio mali navijao sam za Arsenal u Engleskoj a Celzi mi je uvijek bio mio, i vremenom sve vise i vise 8)

Evo dokaza, da me ne nazoves ponvoo lazovom...Ne volim da kopam po tudjim porukama, ali vec si me jednom nazvao lazovom, ne bi da se desi ponvo ;)

Niko ti ne zamjera, kad smo derani za razlicite klubove navijamo,ali valjalo bi da onda barem, postujes Arsenal...

Ima tu mnogo dobrih igrača koje ne znam zbog čega ne traže.
Prvo, defanzivac Leskot (Everton) mislim da je u tri najbolja defanzivca Premier lige, mlad , požrtvovan, siguran, trba misliti na budućnost, uz to ne bi mnogo košt'o.

Vidiš Everton ima zanimljiv tim, tu bi možda mog'o da uskoči Kejhil, Arteta, Skoko, bilo koji od njih svaki od njih je vrlo solidan igrač.

Potom, Riberi- već smno pričali mnogo puta o njemu.Afirmisana mašina za golove i asistencije, hitrost, lucidnost.

Ešli Jang iako mlad, više afirmisan od ovih koji su već došli, stamen igrač, pravi za Englesku ligu

Džeko , već je dovoljnio skrenuop pažnju da bih ga tretir'o ko zvučno pojačanje jer Njemačka liga je mnogo jača od Ruske u jačoj ligi se treba pokazat' i to je onda kvalitet, uostalom ima i visinu, golovi glavom, nogom, volej, prati akciju, dobro kretanje, mislim da je dovoljno za napad.

Agero, zašto ne dovesti njega koji je bezbroj puta dokaz'o da vrijedi svojom preciznošću i raznovrsnošću, driblinzima...
Suarez, mladi latinoamerički ajaksov napadač, nadav'o se golova međutim njega bi i poslednjeg doveo jer holandska liga je velika varka, golovi se postižu, a kad isti ti igrači dođu u jače klubove ne mogu se prepoznat'. Ipak mislim da je Suarez dobar igrač
Primjer: Huntelar , u Ajaksu bušio mreže, u Realu slabašan.
Kežman, u PSV-u zlatna kopačka , u Čelsiju neprepoznatljiv.

dakle,..da su makar jednog od svih nabrojanih...mada i ovi su mi sad pali na pamet, a ima još igrača sličnih kalibara.

U vezi pojacanja, sve se slazem sa tobom, osim da Zhirkov nije dovoljno dobar i ne znam ko je ovaj Suarez...

Everton ima odlican tim...dodala bih i Pinneara koji je odlican igrac, a i mlad je...I imaju odlicnog, ali stvarno odlicnog trenera, ja sam htijela da on nama dodje, ali ne , mi moramo uvijek smekera (ne mislim fizicki,osvajao je dvije lige sampiona i jednu seriu a sa izuzetnim timom ,milan ga se otarasio,a naravno, mi kupimo otpatke) za trenera :rolleyes:

Ali to odlicno nije dovoljno...realno gledano, mi,i United imamo bolji tim, Liverpool ima dva sjajna,vanserijska igrace i ostale dobre-odlicne,ali ne tako sjajne,Arsenal ima odlican tim,ali su neiskusni...tako da je moguce da se Everton ugura medju prva cetiri...Vrlo lako

Na Walkenovo pitanje, znam da prekasno odgovaram ali nije me bilo...Nas najveci problem,ali najveci, jeste sto su nam igraci predugo zajedno i dali su svoj maksimum...Drogba vec dvije sezone radi istu stvar, lose odigra prvi dio, dobro drugi i uradi neko sranje u Ligi Sampiona...''its ******* disgrace'' , osamari Nemanju Vidica i onda se hvali sa time. Drogba bljesne ponekad, ali ponekad ...nama treba igrac koji ce 90 % meceva da odigra na svom nivou ...a Drogba to ne radi...Onda ...suspenzija 6 utakmica?! Previse, za jednog kljucnog igraca...Ballack je star, jeste on dobar i trudi se, ali godine su to i sve ce se vise bazirati na trud a ne na igru...Deco je beskoristan i star...Carvalho je star, sklon povredama i uvrijedio je navijace...njih dvojica ce najvjerovatnije u Inter, sto i nije tako lose ako zaradimo koju paru (sto se nama vrlo riijetko desava). Odbrana je perfektna, meni se cini, da smo to dobro renovirali...Pitanje je ovo u vezi Colea, ja se nadam da ce ostati posto ga stvarno smatram najboljim lijevim bekom na svijetu.

Nas problem je izlapjeli vezni red u kome igra previse slicnih igraca...pri ovome mislim na ballacka,lamparda i deca...jos ako dodje pirlo ili seedorf...boze moj...samoubistvo...dakle,momramo zadrzati Essiena, a meni se cini da ce Real baciti oko na njega ako im propadne ovo sa Alonsom i Mikela ...! I Lampard da igra dok se ne nadje neki bolji Englez...Napadom sam nezadovoljna, vec sam rekla o Drogbi, a Anelka jeste imao sjajnu saradnju sa HIddinkom...pitanje je kako ce se uklopiti sa Ancelottijem...Cech...svaka cast za odbranjeni penal, ali ove sezone, nije imao neke fantasticne odbrane...iako nekonstantan prosle, je sjajno branio u finalu LS-a...a ove je sve bilo ok,ali nista fantasticno...i one greske protiv Liveprula ju ju ju...

...i naravno, patimo od HRONICNOG nedostatka srece. Mislim da je Roman krenuo da renovira ekipu, polako ali sigurno...koliko god meni on bio antipatican, moramo mu vjerovati da cini pravu stvar.Ove sezone imamo vece sanse, ovi su ostali bez Ronalda, Arsenal ako zadrzi ekipu i ako se izlijece od mentalne nezrelosti ...bice opasni,a Liverpul...vec sam rekla...

Evo dokaza, da me ne nazoves ponovo lazovom...Ne volim da kopam po tudjim porukama, ali vec si me jednom nazvao lazovom, ne bi da se desi ponovo ;)

Niko ti ne zamjera, kad smo derani za razlicite klubove navijamo,ali valjalo bi da onda barem, postujes Arsenal...

Ja sam iskrena osoba...uvijek cu reci kako jeste...

Prva i osnovna stvar...
Kada sam bio mali nijesam pratio fudbal(mnogo vise sam bio vezan za kosarku a sto se fudbala tice najbolje sam ispratio Svjetsko prvenstvo u fudbalu, jer sam gledao skoro svaku utakmicu) jer nijesam imao koncentraciju za to...vezao sam se za boju dresova i za pojedine igrace...vrlo malo sam znao o fudbalu a kamoli o timovima...
Svidjeli su mi se Milanovi dresovi i dopali su mi se Savicevic i Desai...a na drugoj strani malo poslije toga dopali su mi se i Arsenalovi dresovi i Berkamp i Vijera...
Kad se bolje razmisli o tome...to se ne moze nazvati navijanjem...kako god ga ja okarakterisao prije nekoliko godina...

Druga i jos bitnija stvar...
Tek kada sam imao nesto preko 10 godina...kada Desai(moj omiljeni igrac) prelazi u Celzi pocinjem da pratim Celzi i da stvarno navijam za neki klub i da ne propustam utakmice...i za preko 10 godina navijanja nijesam propustio skoro nijednu utakmicu...
Ne postoji nijedan dan za svo to vrijeme da nijesam pomislio barem jednom na Celzi...meni je to poseban klub...mnogo sam vezan za njega...
Sve drugo sto sam pratio u fudbalu je bilo propratno jer je bilo vezano za Celzi...
Sada je drugacije...sada mnogo volim i fudbal a Celzi naravno volim i vise od fudbala...
Za mene je Celzi mit...nesto sto ispunjava moj zivot...nesto sto volim slijepo i sto mi ispunjava srce...

Treca i veoma bitna stvar...
Sport mnogo volim i veoma sam mu posvecen...
Moja uvjerenja mi nikada nijesu dozvolila da budem rasista, nacionalista...ili da jednostavno ne postujem ljude oko sebe(Imam jednu manu a to je da neke ljude vremenom bolje upoznam i vise ih ne smatram ljudima)...
Jos manji razlog imam da ne postujem klubove...postujem svaki klub na ovom svijetu...nikoga ne mrzim(mada je tome najblize u vise navrata bio Liverpul)...ali Vengera ne smatram velikim trenerom...naprotiv, smatram ga izgubljenim slucajem(znam odlicno sta je osvojio, koji su igraci nastali u njegovom timu ali ono sto on radi ne treba da radi jedan trener)...
Globalizacija Premijer lige dovela je do toga da u njoj imamo Napoleona(Vengera) sa svojom francuskom vojskom u sredistu prijestonice Engleske i spansku armadu u sred jos jednog od simbola Engleske...
Pokretac svega toga bio je Venger...
Te mlade nade koje on pravi su pod velikim znakom pitanja...ali stvarno ne zelim da govorim o Vengeru na temi o Celziju...

I za kraj...
Ti si definitivno podla osoba jer nikada nijesi unijela ni blizu toliku energiju za Celzi koliko si za citanje mojih postova od prije Isusa Hrista(a namjere ti nikad nijesu bile dobronamjerne)...

Ja sam iskrena osoba...uvijek cu reci kako jeste...
... iz tvoje percepcije stvari ... Zato i mnogi sumnjaju u tvoju objektivnost ...

Treca i veoma bitna stvar...
Sport mnogo volim i veoma sam mu posvecen...
Moja uvjerenja mi nikada nijesu dozvolila da budem rasista, nacionalista...ili da jednostavno ne postujem ljude oko sebe(Imam jednu manu a to je da neke ljude vremenom bolje upoznam i vise ih ne smatram ljudima)...
Jos manji razlog imam da ne postujem klubove...postujem svaki klub na ovom svijetu...nikoga ne mrzim(mada je tome najblize u vise navrata bio Liverpul)...ali Vengera ne smatram velikim trenerom...naprotiv, smatram ga izgubljenim slucajem(znam odlicno sta je osvojio, koji su igraci nastali u njegovom timu ali ono sto on radi ne treba da radi jedan trener)...
Globalizacija Premijer lige dovela je do toga da u njoj imamo Napoleona(Vengera) sa svojom francuskom vojskom u sredistu prijestonice Engleske i spansku armadu u sred jos jednog od simbola Engleske...
Pokretac svega toga bio je Venger...
Kako boldano može da se nađe u istoj rečenici kod tebe?

Venger nije veliki trener jer je nacionalista, i pravi neenglesku vojsku usred Londona? Koliko je Čelsi imao Engleza u prvom meču u Barsi? Lampard i Teri nisu baš veliki procenat od 11 igrača ...

Kako je Venger bio pokretač toga kad je u timu imao Adamsa, Simena, Kiona, Parlora, Jana Rajta, Sola Kempbela, Ešlija Kola, Plata ...

Kao da je Čelsi ili neki drugi klub za vreme i pre Vengera bio pun isključivo Engleza, pa da je Venger sada začetnik ... Da te podsetim, dok su u Arsenalu pre deset godina nosioci bili Englezi, u Čelsiju se stvarala kolonija Italijana na čelu sa menadžerom-igračem Vijalijem (Vijali, Zola, Kaziragi, Di Mateo, Kudićini) ... U Čelsiju su tada igrali uglavnom stranci, najviše tri Engleza je bilo u prvih 11 ...

Ako tebi Venger nije dobar trener zbog nacionalizma ili čega god osim fudbala, onda nemoj da se zapitaš zašto ljudi sumnjaju u tvoju objektivnost ...

Realno,u VIjalijevo(a mozda cak i ranije,dok je Gulit bio trener),Celzi je bio prvi tim koji je na teren izveo 11 stranaca...tako da je glupo napadati Vengera...mada mi se cini da polako gubi kompas poslednjih godina,no tako se i za Fergija mislilo 2006e...

a Teri je trazio sastanak sa Abramovicem povodom Sitijeve ponude...izgleda ce da iskoristi ovu situaciju da trazi povisicu...

Kako je Venger bio pokretač toga kad je u timu imao Adamsa, Simena, Kiona, Parlora, Jana Rajta, Sola Kempbela, Ešlija Kola, Plata ...

Kao da je Čelsi ili neki drugi klub za vreme i pre Vengera bio pun isključivo Engleza, pa da je Venger sada začetnik ... Da te podsetim, dok su u Arsenalu pre deset godina nosioci bili Englezi, u Čelsiju se stvarala kolonija Italijana na čelu sa menadžerom-igračem Vijalijem (Vijali, Zola, Kaziragi, Di Mateo, Kudićini) ... U Čelsiju su tada igrali uglavnom stranci, najviše tri Engleza je bilo u prvih 11 ...
..

..Lee Dixon, Matthew Upson, Nigel Winterburn, Steve Bould...

A Celsi su u to vreme zvali "legija stranaca".

Realno,u VIjalijevo(a mozda cak i ranije,dok je Gulit bio trener),Celzi je bio prvi tim koji je na teren izveo 11 stranaca...tako da je glupo napadati Vengera...mada mi se cini da polako gubi kompas poslednjih godina,no tako se i za Fergija mislilo 2006e...
Pa zato se i ne može reći da je Venger začetnik toga, kad je u Čelsiju još 98-99 sve prštalo od neengleskih fudbalera ... Venger sada nema Engleza u timu, ali nemaju ih ni Čelsi ni Liverpool preterano pa da se samo Arsenalu zamera ... Jedino Mančester kolko tolko ima normalan odnos domaći/stranci ... Ako se uvede pravilo 6+5, onda će PL doživeti veliki kolaps, jer su dužni oko 3 milijarde eura, a velika većina tog novca je otišla na strance ...

@Walken
U pravu si...mada su tada bili i drugi motivi...
Htjeli su da naprave lijepu igru i uspjeli su u tome...Celzi je bio prepoznatljiv...
A u danasnje vrijeme ima odlicnih igraca svih nacionalnosti...i lijep i atraktivan fudbal mogu igrati i Kanadjani...tako da isto opravdanje nema Arsenal...

A ovo oko nacionalizma...pa i ti sam shvatas i znas da ja volim strane fudbalere ali je uzasno kada nemas nijednog domaceg u timu...(u Arsenalu) sada imaju povremeno Volkota koji je jedan od najskuplje placenih mladih igraca ikad u Engleskoj(ovo je primjer za onu pricu da Venger pravi mlade zvijezde...umjesto da se lijepo kaze da on kupuje te zvijezde sa velikim svotama novca)
Celzi ima pristojan broj engleskih fudbalera...i ne moze mu se prebacivati po tom pitanju...cak su mu i prva dva pojacanja u ovom prelaznom roku Englezi...

@Bespilotni golub
U pravu si...Celzi jeste bio prvi sa 11 stranaca(a to je bila rijetka pojava)...ali je i Arsenal otisao jos dalje u tome(oni nijesu imali Engleza ni na klupi i to je bila veoma cesta pojava)...

@Walken
Htjeli su da naprave lijepu igru i uspjeli su u tome...Celzi je bio prepoznatljiv...
A u danasnje vrijeme ima odlicnih igraca svih nacionalnosti...i lijep i atraktivan fudbal mogu igrati i Kanadjani...tako da isto opravdanje nema Arsenal....
Nemoj sad ti da određuješ motive Arsenala i Čelsija ... Ali nisam ni očekivao drugačije - kad je Čelsi u pitanju sve je dobro, za dobrobit fzdbala i lepotu igre, bezgrešno jednom rečju ... Kad je ista stvar u pitanju kod Arsenala i Vengera, to je onda zlo, globalizacija fudbala, štetno po Engleze, bez opravdanja itd.

Ko kaže da u ondašnje vreme Kanađani nisu mogli da igraju lep i atraktivan fudbal? Znači, kad je Arsenal bio pun Engleza a Čelsi stranaca, samo par nacija je moglo da igra atraktivan fudbal, i Čelsi je dovodio te igrače zarad prepoznatljivosti ... Sada, kad Arsenal nema Engleza kao Čelsi onomad, to je sada loše po fudbal, Venger je neznalica i pogubio se, a fudbal je za 10 godina toliko evoluirao, tako da danas svi znaju da igraju atraktivan fudbal, pa čak i KAnađani, i zbog toga Venger nema opravdanja kao Čelsi ...

Jesi ti svestan šta pišeš?

A ovo oko nacionalizma...pa i ti sam shvatas i znas da ja volim strane fudbalere ali je uzasno kada nemas nijednog domaceg u timu...(u Arsenalu) sada imaju povremeno Volkota koji je jedan od najskuplje placenih mladih igraca ikad u Engleskoj(ovo je primjer za onu pricu da Venger pravi mlade zvijezde...umjesto da se lijepo kaze da on kupuje te zvijezde sa velikim svotama novca)
Celzi ima pristojan broj engleskih fudbalera...i ne moze mu se prebacivati po tom pitanju...cak su mu i prva dva pojacanja u ovom prelaznom roku Englezi...
Imaju Volkota, i imaju par klinaca koje Venger forsira kroz kup, i polako ih uvodi u tim (Gibs, Vilšer, Hojt i Rendal) ...

Venger pravi mlade zvezde, ja ne znam što ti imaš problem sa tim ... Šta ima veze koliko ga on plati ako od njega napravi svetsku klasu ... Mogu ti nabrojati mali milion vanserijskih talenata koji su plaćeni pet puta više nego Volkot, a nisu ništa uradili (Saviole, Rikelmea ili Denilsona) ... Siguran sam da bi kod Vengera postali tri puta bolji igrači ... Anri, Vijera, Viltor, Anelka, Ljungberg, Bergkamp, Pires, Fabregas, Ture, Ebue, E. Kol itd. itd. su samo neki od fudbalera koje je Venger ili otkrio i napravio zvezde od njih, ili im preporodio karijere ...

Celzi jeste bio prvi sa 11 stranaca(a to je bila rijetka pojava)...ali je i Arsenal otisao jos dalje u tome(oni nijesu imali Engleza ni na klupi i to je bila veoma cesta pojava)...
Kad npr. nađemo neku utakmice u kojoj Čelsi nije imao Engleze ni na klupi, ti ćeš se onda uhvatiti za tetkice i ekonome koji su bili stranci u Arsenalu ... Samo gledam dokle će da ide ovo tvoje opravdanje za sve što Čelsi uradi, i kritikovanje Arsenala za iste stvari koje kod Čelsija dobiju epitet 'bezgrešno i svrsishodno' ...

@Walken
A u danasnje vrijeme ima odlicnih igraca svih nacionalnosti...i lijep i atraktivan fudbal mogu igrati i Kanadjani...tako da isto opravdanje nema Arsenal...
...

Mozes li ti ikako biti objektivan ?
bar malo, za promenu.

Chelsea captain John Terry has told Roman Abramovich that he wants to hold talks with Manchester City about a possible £40m move, according to reports in the UK press.

Terry held showdown talks with Blues owner Abramovich on Saturday night and although the centre-back stopped short of handing in an official transfer request the England international made it clear he wanted to speak to City officials.

The Sunday Times claim Chelsea were willing to make Terry the club's highest paid player, ahead of Frank Lampard, but they would not match City's offer of £250,000 a week, plus a £5m signing-on fee.

Terry is thought to want to hear for himself what the Citizens have to offer but Chelsea insiders believe the 28-year-old is just using the transfer speculation to negotiate a better contract at Stamford Bridge.

If the England captain does head to Eastlands, the London club could replace him with Newcastle United centre-back Steven Taylor and will pay up to £10m for the 23-year-old.

Meanwhile, should City manager Mark Hughes miss out on Terry he will turn his attention to Porto defender Bruno Alves. The £20m-rated Portugal international is also wanted by Barcelona.

http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=660377

@Krang, Walken

Blage veze ovo nema sa neobjektivnoscu...

Sve zemlje su u fudbalu mnogo napredovale u posljednjih 10 godina...tih primjera je puno...mislim da vam je cak i najblizi primjer - reprezentacija Farskih Ostrva(jer su u istoj grupi gdje je i Srbija)...
Prije dvadesetak dana sam gledao kako igra Katar...toliko lijepih akcija nijesam vidio u zadnjih 5 utakmica Italije koja je svjetski prvak...

Fudbal je napredovao i to zestoko...

To ne znaci da je Brazil bolji nego ranije...jer je on uvijek bio na visokom nivou...
To znaci da su sve zemlje koje nijesu fudbalske sile napredovale...

Ako vi to ne primjecujete...to je vas problem...i nema nikakve veze sa mojom neobjektivnoscu...

Osim toga...mogucnosti u treningu su porasle...
I sada se i u zemljama koje su gajile posebnu kulturu igre moze vidjeti da su poprimile neke druge finese koje su od njih napravile potpuno drugacije ekipe tj. promijenili su potpuno svoju igru...
Njemci nikada nijesu bili poznati po izuzetno brzoj igri i tehnici a mlada reprezentacija Njemacke upravo time raspolaze...

@Krang
A ovo je posebno za tebe...
Ja znam da bi ti volio da Teri izjavi nesto sto se poklapa sa tvojim zeljama...
Ali posljednja izjava Terija je da ostaje u Celziju do kraja karijere...

Sve ostalo su naglabanja i lazi...
Nigdje nista nije citirano...tabloidi pisu samo bajke jer su im u posljednje vrijeme presusili izvori novih informacija...

Back