Chelsea FC

Ančeloti: "Cilj osvajanje LŠ"

Novi trener Čelsija Karlo Ančeloti rekao je na svojoj prvoj konferenciji za štampu u Londonu da je došao na ’Stamford Bridž’ kako bi osvojio Ligu šampiona.

Ančeloti je dodao i da je ubeđen da će kapiten ’plavaca’ Džon Teri ostati zauvek u londonskom klubu. Italijan je objavio i prvo zvučno pojačanje kluba u prelaznom roku, Jurija Žirkova iz moskovskog CSKA, škoji bi trebao da pojača sredinu terena.

"Prirodna pozicija Žirkova je na levoj strani. Mislim da može da ispuni sve zadatke, ali i da igra u odbrani", rekao je Ančeloti na tečnom engleskom.

Novinarima je sa potpuno ozbiljnim izrazom lica, usred nagađanja da je Teri možda prihvatio ponudu Mančester sitija, rekao da Teri možda neće ostati kapiten, ali je onda rekao da se samo šali.

"Džon Teri je simbol ovog tima. On će biti kapiten i sledeće sezone. Rekao je da želi da ostane zauvek i mi želimo da ga zadržimo zauvek. Sada se pominje Mančester siti, ali ne postoji cena za Terija. On će zauvek biti u Čelsiju", istakao je Ančeloti.

Italijanski stručnjak je peti trener na klupi Čelsija za manje od dve godine, a koliko će ostati u klubu zavisi najviše od toga da li će moći klubu da donese trofej u Ligi šampiona. Anćeloti je u trenerskoj karijeri dva puta osvajao to takmičenje sa italijanskim Milanom i dobro zna šta je potrebno za trijumf u tom takmičenju.

"Ovde sam zbog osvajanja Lige šampiona. Za mene je to najbolje takmičenje na svetu", rekao je on.

Ančeloti je na klupi Čelsija nasledio Holanđanina Gusa Hidinka, koji je prošle sezone doveo ’plavce’ do polufinala tog elitnog evropskog takmičenja. Za manje od četiri meseca Holanđanin je vratio u život tim, koji je bio u velikoj krizi posle odlaska Luisa Felipea Skolarija, jer je Brazilac u toku prošle sezone dobio otkaz zbog loših rezultata.
Beta

Hidink je doneo Čelsiju i trofej u Kupu, a onda se vratio u Rusiju, zbog obaveza prema nacionalnom timu te zemlje. Zanimljivo je da je Ančeloti zvanično predstavljen, tačno godinu dana pošto je trofejni Skolari, osvajač dva Mundijala sa reprezentacijom Brazila, najavljen kao trener koji će ponoviti uspehe Portugalca Žozea Morinja koji je vodio londonsku ekipu od 2005. do 2007. godine.

Morinjo je osvojio dve titule prvaka Engleske, ali u Ligi šampiona nije stigao dalje od polufinala. Njegov naslednik Avram Grant otpušten je iako je doveo klub do finala LŠ 2008. godine, dok se Skolari mučio da prođe takmičenje po grupama.

Ančeloti je rekao da se Čelsi neće takmičiti u trošenju novca sa madridskim Realom, koji je prošlog meseca izdvojio 200 miliona evra na dovodjenje Kristijana Ronalda, Kake i drugih pojačanja.

"Čelsi ne mora nužno da ima najbolje igrače", rekao je on.

Još se ne zna da li će Deko, Rikardo Karvaljo i Andrij Ševčenko ostati u klubu, ali je Ančeloti rekao da je Ukrajinac trenutno najbliži odlasku sa Stamford Bridža.

"Ševčenko će 9. jula doći u London i radiće sa nama tokom priprema, posle čega ćemo razgovarati i pronaći najbolje rešenje. Karvaljo i Deko su igrači Čelsija. Ako u budućnosti igrač bude želeo da ode, moraće prvo da razgovara sa klubom, a mi ćemo doneti pravu odluku i za njega i za nas", istakao je Ančeloti.

Zirkov - odlicno...neka si nam dobrodosao!:klap:

Doveden je da pokriva cijelu lijevu stranu...od beka do krila...

Nije doveden zbog Kola...jer je vec dugo u planu...

Vise je doveden zbog ofanzive nego zbog defanzive...

Vidjecemo kako ce sve ispasti...ne sumnjam da ce biti sjajan!

Zirkov - odlicno...neka si nam dobrodosao!:klap:

Vise je doveden zbog ofanzive nego zbog defanzive...

Vidjecemo kako ce sve ispasti...ne sumnjam da ce biti sjajan!

Nadam se das može da nadoknadi našu sredinu koja se nije nadavala golova prethodne sezone.
Cijena nit' mu je skupa, al' ako ćemo pravo nije baš ni niska s obzirom da to nije neki igrač extra klase, mno , viđećemo, možda baš kod nas proradi i postane jedan osd ključnih igrača.

..inače, ne znam čemu kupovanje nekih Staridža i golmana koji su baš mladi.Istina, treba podmladit' tim, al' kako je Roman krenuo, neće tu bit ulaganja k'o prethodnih sezona.

S ovakvim pojačanjima" teško i Premier ligu zgrabit, a kamoli LŠ, bagre madridske sve živo pokupovaše.

@Frank Lampard

Ako imamo na svakoj poziciji sjajne igrace...kako cemo onda da kupujemo mnogo?! Treba to ukomponovati...

Poneko pojacanje...polako...uostalom, uvijek ostaje januarski rok da se isprave neke potencijalne greske iz ljetnjeg...

Staridza i Turnbula smo doveli da bismo imali engleske mlade igrace(jer ce ubrzo vaziti pravilo da moras u timu da imas domace igrace)...a svakako nam je trebala zamjena za Ceha...

Staridz moze biti veliki napadac...

A Zirkov po onome sto sam gledao(a gledao sam puno njegovih utakmica) jeste ekstra klasa...:ok:

@Frank Lampard

Ako imamo na svakoj poziciji sjajne igrace...kako cemo onda da kupujemo mnogo?! Treba to ukomponovati...:
Imamo, al' je fora u tome što ih možda nećemo imat'.Pazi A.Cole se šuška da će bagre madridske uzet..., Teri ode kod Arapa u Man City, Bosingva takođe, Drogba ostara, Anelka da bi dao gol Čelsi mora da igra onako lijepo k'o što je to bilo zas vrijeme zlatnog Hidinka, a takvu igru ipak ne očekujem od ovg anĆELOTIJA., dalje..J.Cole vazda povrijeđen, kupili smo strašne igrače koji će da drmaju Staridž, golman Midlzbroa, Žirkov...ma ne zezaj kakva su to pojačanja, bolje dovest' jednog afirmisanog igrača nego bacat pare na anonimuse (ne totalne) i čekat ih (ko ozebli ljudi sunce) kad će proradit' i oće li uopšte igrat.
Umjesto da se uloži i dovete taj Džeko, ili Riberi ..igrači koji su definitivno za Premier ligu pogotov'o napadač tipa Džeka, mislim da bi rastur'o protivničke odbrane.Ili pak nekog brazilca ima ih tamo po Braziluz po 1000 komada , makar kad njih kupiš znaš da il' imaju il' će imat kalsu, nego lijeni su naši ljudi rukovodstvo više i ne posluje k'o nekad za vrijeme Murinja, skauti su otpušteni, nije organizacija k'o nekad iako nije loša pak ni sad toliko.

Poneko pojacanje...polako...uostalom, uvijek ostaje januarski rok da se isprave neke potencijalne greske iz ljetnjeg...
Grizli, grizli, to je pola sezone već iza leđa, da ne bude kasno??
Staridza i Turnbula smo doveli da bismo imali engleske mlade igrace(jer ce ubrzo vaziti pravilo da moras u timu da imas domace igrace)...a svakako nam je trebala zamjena za Ceha...
U redu, i ja sam uvijek više volio da klub za koji n avijam ima što više kvalitetnih svojih igrača, igrača iz svoje zemlje, a ne k'o Arsenal, pa ono se ne zna ni šta je ...izgubili su identitet.
Čelsi je tu od engl.jačih klubova dosta jak, iammoključne igrače koji su autoritet i u reprezentaciji.Usvakoj liniji tima imamo vrhunski obučenog igrača koji je zapažen u širim razmjerama.

Poslednja izmena:
Imamo, al' je fora u tome što ih možda nećemo imat'.Pazi A.Cole se šuška da će bagre madridske uzet..., Teri ode kod Arapa u Man City, Bosingva takođe, Drogba ostara, Anelka da bi dao gol Čelsi mora da igra onako lijepo k'o što je to bilo zas vrijeme zlatnog Hidinka, a takvu igru ipak ne očekujem od ovg anĆELOTIJA., dalje..J.Cole vazda povrijeđen, kupili smo strašne igrače koji će da drmaju Staridž, golman Midlzbroa, Žirkov...ma ne zezaj kakva su to pojačanja, bolje dovest' jednog afirmisanog igrača nego bacat pare na anonimuse (ne totalne) i čekat ih (ko ozebli ljudi sunce) kad će proradit' i oće li uopšte igrat.
Umjesto da se uloži i dovete taj Džeko, ili Riberi ..igrači koji su definitivno za Premier ligu pogotov'o napadač tipa Džeka, mislim da bi rastur'o protivničke odbrane.Ili pak nekog brazilca ima ih tamo po Braziluz po 1000 komada , makar kad njih kupiš znaš da il' imaju il' će imat kalsu, nego lijeni su naši ljudi rukovodstvo više i ne posluje k'o nekad za vrijeme Murinja, skauti su otpušteni, nije organizacija k'o nekad iako nije loša pak ni sad toliko.

Grizli, grizli, to je pola sezone već iza leđa, da ne bude kasno??

Za veliki tim kao sto je Celzi nikad nije kasno! Mada ove godine cemo da kidamo od pocetka! Bice ti cast sto navijas za Celzi!:D

Teri ne ide nigdje...Anceloti je rekao da je to nas kapiten zauvijek(postavio sam klipove iznad)...
Bosingva ne ide nigdje...to je jos jedna pricina prica(postoji jedino neki promil sanse ako je transfer vezan sa Riberijem)...
Drogba je obecao da ce se vratiti poslije suspenzije jaci nego ikad...a vec ranije je obecao jos nekoliko godina izvanrednog fudbala... Ja mu vjerujem!
Anelka ce odradjivati svoj dio posla...
Dzo Kol poslije povrede uvijek odigra najbolju sezonu...
Ne bih rekao da je Milan ruzno igrao dok im je trener bio Anceloti...
Zirkov je na svojoj poziciji kao Dzeko na svojoj...maestro! Nemoj da potcjenjujes covjeka! Nema razloga!

Pa gdje ti vidis te silne Brazilce u Premijer ligi?!

Golman Midlzbroa je bio odlican u svakoj utakmici u kojoj sam ga gledao! Nije pravio kikseve koje pravi Ceh - a Ceh je medju najboljima na svijetu!

Staridz je zelio da igra u nasem timu! Za svoje godiste je odlican igrac, vec!

:roll:
Za veliki tim kao sto je Celzi nikad nije kasno! Mada ove godine cemo da kidamo od pocetka! Bice ti cast sto navijas za Celzi!:D

Teri ne ide nigdje...Anceloti je rekao da je to nas kapiten zauvijek(postavio sam klipove iznad)...
Bosingva ne ide nigdje...to je jos jedna pricina prica(postoji jedino neki promil sanse ako je transfer vezan sa Riberijem)...
Drogba je obecao da ce se vratiti poslije suspenzije jaci nego ikad...a vec ranije je obecao jos nekoliko godina izvanrednog fudbala... Ja mu vjerujem!
Ne bih rekao da je Milan ruzno igrao dok im je trener bio Anceloti...
Zirkov je na svojoj poziciji kao Dzeko na svojoj...maestro! Nemoj da potcjenjujes covjeka! Nema razloga!

Golman Midlzbroa je bio odlican u svakoj utakmici u kojoj sam ga gledao! Nije pravio kikseve koje pravi Ceh - a Ceh je medju najboljima na svijetu!:tick:

Staridz je zelio da igra u nasem timu! Za svoje godiste je odlican igrac, vec!

Ti si ja mislim čovjek koji nikad nije zabrinut'..nevjerovatno, čitam ti post' toliko si to ružičasto opis'o da , da ne pratim dešavanja --ubijedio bi me, ali stani..

Teri ne ide nigdje
:tick::roll:
Bosingva ne ide nigdje
Drogba je obecao da ce se vratiti ----Ja mu vjerujem!
prosto, sve misliš da će bit' ko što sam ti štrikir'o *?
Pa gdje ti vidis te silne Brazilce u Premijer ligi?!
a reci mi šta je sa igračem ofanzivnim srednjakom Đovanijem iz Hull City-a?
Vrhunski igrač, kreativac, šuter, i s distance i unutra, izvodi slobodnjake, ...da su njega gađali, možda bi sve to dobilo nekakvu drugačiju dimenziju...

Back