CG TABLE BLOKIRAJU BEOGARD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo mene posle duzeg vremena.

Ne mogu, a da ne odgovorim SIGNATURU 350 na njegove "argumente".
Pa, da krenemo redom:

1. Beogradskim sporazumom je bilo predvidjeno da drzave clanice SCG imaju OBAVEZU da usklade poreske i ostale ekonomske propise kako bi omogucili nesmetan protok robe i sredstava sa ciljem da se uspostavi JEDINSTVENO trziste. Osnovna ideja EU koja je inicirala sporazum je da se poveca ekonomska, a smanji politicka povezanost drzava clanica.
U to vreme Crna Gora je donela nekoliko propisa koji su vodili ka ispunjavanju ove odredbe BG sporazuma, ali Srbije nije uradila nista u skladu sa tada NAJVISIM aktom drzavne zajednice. Ljudi koji su kupovali kola su tada prevareni, jer su mislili da zive u ozbiljnoj drzavi ili makar drzavi koja pretenduje da bude ozbiljna.
Inace, u SRJ je bilo nekoliko kamapanja preregistracije raznih vozila i sa Kosova i iz CG.

2. Ja samo vidim da bih ja, koji nisam kupio vozilo sa CG tablicama, bio ostecen kada bi ljudi koji sada voze kola sa CG tablicam kupili druga (u proseku znatno starija i losija kola), jer bi zagadjivanje sredine bilo jos vece, dodatno bi se povecala cena vozila u Srbiji (koja je inace neverovatno visoka) i bila bi smanjena bezbednost u saobracaju.

Osecao bih se ostecen samo u tom smislu kao sto se osecam ostecenim sto je moj poznanik kupio novi racunar u Madjarskoj za 250 EURA, a ja sam kupio slican takav za 450 eura kod nas.
To nije ostecenost vec zavist.

3. O ekoloskim razlozima je suvisno pricati. Dovoljno je reci da kola na plin (bilo koje godiste) imaju sastav izduvnih gasova u rangu eura 3, a ne potpadaju u taj standard jer razne lobi grupe oko proizvodjaca i prodavaca benzina to ne dozvoljavaju.
Inace, definicija krsa ne postoji i krajnje je nekorektno (uvredljivo) neciji auto zvati krsom.

4. Interes ogromne vecine gradjana Srbije, a samim tim i Srbije, je da ukine primenu euro 3 standarda pri uvozu vozila.
Fer bi bilo da ljudi sa CG tablicama doplate svu razliku u porezu i taksama u odnosu na ono sto su platili u CG i da mogu da preregistruju, ali najverovatnije je Kostunicina vlada donela odluku da nista ne odluci, tako da ce do daljnjeg ostati status quo, sto je veoma neozbiljno.

pa robocop ja neznam gde ti zivis?? pa zar od toliko auto placeva u drzavi koji uvoze automobile, ima ih stotine, da su svi prodali po 1 auto??? prosto nemogu da verujem da ti to mislis. pa ko bi se bavio uvozom automobila da bi prodao 1 auto?!!?
pisem ne zajedno zato sto je tako brze, inace znam kako se pise, bio sam na tom casu u skoli.
to sto ti barba zoves interesom gradjana je medvedja usluga. Sta je sada sa onim hiljadama kadeta koji su tako uplovili u Srbiju 90ih? na otpadima su neki, a neki jos predstavljaju opasnost u saobracaju. Naravno da bismo svi voleli da mozemo da uvezemo sta hocemo. ali ovo je stepenik koji se jednostavno mora preci. takodje treba uvek gledati zastitu prirodne sredine i smanjenje zagadjenja na svaki moguci nacin. i nemojte uzimati druge drzave za primer. Bugarska je(jos siromasnija od Srbije) smesna clanica EU, u kojoj su beda i korupcija zaje.bali cak i srpski komsiluk. Ako Bugarska sebi dozvoljava sve i svasta, opet to nema veze sa nama.
Ne kazem ja da je idealan taj uslov za euro3. To sa plinom, jeste tacno da je mnogo cistije voziti na plin i to znam, ali kada neki diler kupi da uveze auto koji nije euro3 sa klauzulom da ce ugraditi plin, on ga vec sutra nakon registracije moze skinuti i staviti na sledeci auto kako bi ga "prebacio" u Srbiju. poenta - ne mozes biti siguran da ce taj auto stvarno biti vozen na plin. a znas da u Srbiji ce ti uvek naci nacin da se izlevati drzava. Takodje ja bih smanjio carinu, jer u sustini carina nije fer da se lupa na automobile tipa toyota avensis i slicno cemu zastava nije konkurencija ni izdaleka. Carinu bih uveo jedino na vozila koja po klasi odgovaraju zastavinom proizvodnom programu. jer svrha carine je da stiti domacu privredu visom cenom. ali nece se niko dvoumiti da li da kupi reno vel satis ili mozda floridu jer je jeftinija....?!!?
treba gradjanima CG dozvoliti ono sto se dozvoljava i ostalim strancima. a to je:
da lepo uvezu svoj automobil ako ispunjava euro3 i plate dazbine za to...

SIGNATURE 350:
pa robocop ja neznam gde ti zivis?? pa zar od toliko auto placeva u drzavi koji uvoze automobile, ima ih stotine, da su svi prodali po 1 auto??? prosto nemogu da verujem da ti to mislis. pa ko bi se bavio uvozom automobila da bi prodao 1 auto?!!?
pisem ne zajedno zato sto je tako brze, inace znam kako se pise, bio sam na tom casu u skoli.
to sto ti barba zoves interesom gradjana je medvedja usluga. Sta je sada sa onim hiljadama kadeta koji su tako uplovili u Srbiju 90ih? na otpadima su neki, a neki jos predstavljaju opasnost u saobracaju. Naravno da bismo svi voleli da mozemo da uvezemo sta hocemo. ali ovo je stepenik koji se jednostavno mora preci. takodje treba uvek gledati zastitu prirodne sredine i smanjenje zagadjenja na svaki moguci nacin. i nemojte uzimati druge drzave za primer. Bugarska je(jos siromasnija od Srbije) smesna clanica EU, u kojoj su beda i korupcija zaje.bali cak i srpski komsiluk. Ako Bugarska sebi dozvoljava sve i svasta, opet to nema veze sa nama.
Ne kazem ja da je idealan taj uslov za euro3. To sa plinom, jeste tacno da je mnogo cistije voziti na plin i to znam, ali kada neki diler kupi da uveze auto koji nije euro3 sa klauzulom da ce ugraditi plin, on ga vec sutra nakon registracije moze skinuti i staviti na sledeci auto kako bi ga "prebacio" u Srbiju. poenta - ne mozes biti siguran da ce taj auto stvarno biti vozen na plin. a znas da u Srbiji ce ti uvek naci nacin da se izlevati drzava. Takodje ja bih smanjio carinu, jer u sustini carina nije fer da se lupa na automobile tipa toyota avensis i slicno cemu zastava nije konkurencija ni izdaleka. Carinu bih uveo jedino na vozila koja po klasi odgovaraju zastavinom proizvodnom programu. jer svrha carine je da stiti domacu privredu visom cenom. ali nece se niko dvoumiti da li da kupi reno vel satis ili mozda floridu jer je jeftinija....?!!?
treba gradjanima CG dozvoliti ono sto se dozvoljava i ostalim strancima. a to je:
da lepo uvezu svoj automobil ako ispunjava euro3 i plate dazbine za to...
Znaš li onu izreku: "Ja ga krstim a on prdi, očin ga znao `oće l` živeti" ( očin = đavo , ali sam ti napisao po tvom , vojvođanskom, možda ti padne na pamet gde živim.)

SIGNATURE 350 jos nisi odgovorio cime se bavis, koliko zaradjujes i sta vozis ? Po ovome sto vidim kako se ponasas mislim da radis neki biznis ili si na nekoj funkciji, imas platu od recimo 80.000-100.000 din i verovatno vozis euro 3 ili 4. Znas li kume kolika je prosecna plata u Srbiji, koliko kosta potrosacka korpa itd itd. Mislim da neznas. Mozda se ja druzim s pograsnim ljudima ali u Beogradu se zaradjuje u rasponu od 12.000-40.000 din u Sumadiji manje a juznu prugu da nespominjem. Stani na pumpu 15-tak minuta i vidi koliko ljudi sipaju u rezervoar. Svi po 5 a neko se otvori i za 10 litara benzina. To vazi i za plin. Ti sad nama pricas o nekim zakonima i standardu. Jedan polovan auto sa euro 3 standardom moze da se pazari od 7.000 eura pa navise. I ti automobili su presli pitaj **** koliko ali vazno je to sto imaju euro 3-4 standard. Spusti se malo na zemlju. Ako ti imas para nemaju svi. Ja sam za to da se dozvoli preregistracija i sa CG i uopste stranih tabli ali da se debelo poostri tehnicka ispravnost kako na preregistraciji tako i uopste. Pozdrav i neljuti se !

SIGNATURE 350:
jednostavno mi je ne pojmljivo da mozes da izjavis i stanes iza toga da u Srbiji nije 100 ljudi kupilo euro3 automobile.... mislim stvarno... pa jel pogledas ti nekada na ulicu?
Pazi da malo preciziramo jer ovako stvarno zvuči ludo. Govorimo o polovnjacima sa euro 3 motorom, uveženi od kako je stupio taj zakon o uvozu. <<<<<

robo ja o tome i govorim. i dalje zvuci ludo, neznam odakle ti ta informacija... Da li znas koji automobili ispunjavaju euro3 standarde?
o meni: trenutno ne zaradjujem nista, skolujem se. Vozim megan karavan 1.9dti(kao ovaj na slici u profilu, samo sto moj ima alu felne) 2001. god ispunjava Euro3. Kupio sam ga prosle godine, i to za manje od 7.000 pobijajuci Jerotije tvoju tezu da je to nemoguce za 7000. neko ovde je rekao da mercedes C klasa iz 1994 ispunjava euro3, pa sigurno ga nebi niko normalan platio 7000!? Odakle mi pare ako ne radim? Radio sam. U inostranstvu sam arbajtovao nekoliko poslednjh leta zaredom(i verujte mi nije lako stedeti pare tako dugo. cim se nakupi nesto, pocne da svrbi) i zasluzeno sam ga kupio. u srbiji znam koliko su plate i koliko je korpa, i takodje znam koliko ljudi na pumpi sipaju. uzimaju na kasicicu kao i ja. S jedne strane ni nema potrebe puniti rezervoar jer onda vucem nepotrebno sav taj teret.
nijednog trenutka nisam rekao da je taj zakon idealan, naravno da mu trebaju dorade. ali ne u tom smislu da se ukida nego recimo to sa kilometrazom, ne znaci da nije ruina od auta ako je euro3. treba poostriti tehnicki to svakako. ali ne treba popustati crnogorskom auto lobiju kojem su sada prepuni placevi automobila cene - za tepsiju ribe.

SIGNATURE 350:
robo ja o tome i govorim. i dalje zvuci ludo, neznam odakle ti ta informacija... Da li znas koji automobili ispunjavaju euro3 standarde?
o meni: trenutno ne zaradjujem nista, skolujem se. Vozim megan karavan 1.9dti(kao ovaj na slici u profilu, samo sto moj ima alu felne) 2001. god ispunjava Euro3..
To, koji automobili ispunjavaju euro 3 standard bi trebalo ja tebe da pitam. Jesi li siguran da tvoj Megan ispunjava taj standard, ne kažem da ne, ali pitam da li si siguran.
A ovo drugo ne bih komentarisao samo da kažem da ja radim, imam solidnu platu i ne znam kako bih kupio auto od ne 7000 već ni od 2-3000€. Odaj mi čaroliju.

siguran sam. jer euro propisi o emisiji stetnih gasova su kriterijumi koji vaze za nove automobile koji se nalaze na trzistu EU. Euro3 konkretno, za motore pocinje da vazi 2001. god sto znaci da svi automobili koji se proizvedu od 01.01. te godine pa nadalje moraju biti euro3 da bi se prodavali u EU. Ali euro3 auta su se pojavila jos 1998. (VW lupo). Ima mislim da je broj motora u pitanju, odredjena cifra ili broj, na odredjenom mestu u tom broju oznacava euro standard, dok ti u broju sasije pise gde je automobil proizveden ko je proizvodjac i koja je godina u pitanju(10. simbol na broju sasije govori godinu)
a EU ce uskoro krenuti da zabranjuje(znam da su nameravali) i registraciju vozila koja ne ispunjavaju, mislim euro2, standard. mada ne znam kako ce to proci sada kad imaju i bugarsku i rumuniju.
najcistiji je Euro5 koji je predlozen da pocne da vazi za nova putnicka vozila 2008. god. Daleko je stroziji od euro4 koji vazi od 2005, mada sam vozio jedno vreme Avensis iz 2004. koji je ispunjavao euro4 jos tada, kao i ostali tojotini modeli osim corola sport modela koji je bio euro3. valjda zbog 192ks koje su nagurali na benzinca 1,8

Nenavijam ja kume za CG lobi. Ko njih je.e ali shvati da nije opterecenje sipati 30 l benzina kako ti kazes da opterecuju auto i neki nisu videli uzivo 7.000 eura. To sve govorim da je malo modela koje mozes da kupis cak i da imas tih 7.000. Aj sad svi da navalimo na vw Lupo ili Fiat mareu jer su to najjeftinija kola sa euro 3 standardom. Ti si toliko crncio da bi kupio Megana i u kojeg ces sipati 5 l benzina ali bices cist jer postujes zakone. Reci ce ti jednog dana hvala, potapsace te po ramenu a mozda ti drzava digne i spomenik jer si za njih ok. Pozdrav ! :?

jerotije:
Nenavijam ja kume za CG lobi. Ko njih je.e ali shvati da nije opterecenje sipati 30 l benzina kako ti kazes da opterecuju auto i neki nisu videli uzivo 7.000 eura. To sve govorim da je malo modela koje mozes da kupis cak i da imas tih 7.000. Aj sad svi da navalimo na vw Lupo ili Fiat mareu jer su to najjeftinija kola sa euro 3 standardom. Ti si toliko crncio da bi kupio Megana i u kojeg ces sipati 5 l benzina ali bices cist jer postujes zakone. Reci ce ti jednog dana hvala, potapsace te po ramenu a mozda ti drzava digne i spomenik jer si za njih ok. Pozdrav ! :?

ne ne pogresno si me shvatio. mnogo je ljudi koji nisu videli 7000 ali svejedno. a euro3 mozes kupiti i za 4000e. mareu JTD sa 110ks kupis za 5000 pa nadalje. za 7 je vec stilo JTD 2002 god.
nece meni niko jednog dana reci hvala, niti ce mi dizati spomenik. I ne treba. ja se ponasam kao normalan covek, i tako bi svi trebali. nisam ja crncio da bi nakupio za euro3. uopste o tome nisam ni razmisljao pri kupovini

Ok ali tako ispada ali razumi jednu stvar. Svi bi mi kupili taj euro 3-4 kad bi imali para. Ponavljam, kad bi imali para. Posto ih nemamo onda smo prinudjeni da se snalazimo sa ovim kantama i da molimo i kumimo da puste preregistraciju jer i za te tkz kante smo se stisli. Negovorim ovo za sebe jer ja nemam auto na CG tablice imam Audi 100 na BG tablice i netreba mi nista ali u ime onih koji ako se nesnadju cekace gradski prevoz. Pitanje je znaci ili kante ili GSB. Koliko imas toliko se pruzas. Ovi naivci, ja ih tako zovem, da su imali vise para sigurno bi kupili na oglasima nase Srpske tablice i opusteno uzivali a ne da im puca glava sta ce sad da rade. Oni nisu radili preko grane, nemaju tetku u Cikagu ali imaju zelju da se voze u dobrim kolima koje je zapad izbacio ili izbacuje iz upotrebe. SIGNATURE 350, spusti mali loptu. Iako znamo i ja i ti da nece verovatno biti preregistracije podrzimo ih. Mi nemamo stetu ali ce oni imati koristi. Pozdrav

naravno da imamo stetu. ako se tako nesto dozvoli, onda je mom (i drugima naravno) autu vec pala vrednost prilivom jeftinijih kola iz CG. drugim recima ja sam ispao sharan zato sto su oni hteli da prodju jeftinije. uopste ne mislim da su naivni ni najmanje, a to sto oni imaju zelju.... vidi imam ja raznih zelja... a ne vidim da mi neko izlazi u susret. zivot je takav - kolko para tolko muzike. Svi bismo mi hteli manje para za vise muzike, ali to tako jednostavno ne ide. I ja bih hteo da sam platio za taj auto isto onoliko koliko bi ga platio neki francuz u Francuskoj, ali gle cuda...

I mom autu bi pala cena ali mi je zao ovih sto voze CG tablice iako kako ti kazesh nisu nimalo naivni. Sad su u frci shta dalje a svesni su da im je kombinacija pukotina. Ja sam za to da im se da podrshka mada i ja verujem da ni kozne gace nepomazu. Dinkic je jasno i glasno rekao i vidim da je nezainteresovan da to ponavlja. Shta bude-bice. Pozz

Mishko Beograd:
I mom autu bi pala cena ali mi je zao ovih sto voze CG tablice iako kako ti kazesh nisu nimalo naivni. Sad su u frci shta dalje a svesni su da im je kombinacija pukotina. Ja sam za to da im se da podrshka mada i ja verujem da ni kozne gace nepomazu. Dinkic je jasno i glasno rekao i vidim da je nezainteresovan da to ponavlja. Shta bude-bice. Pozz

pa da a i ti si placao 41% dazbine a oni ne bi. to je onda nepravedno. ti placas a stranci ne

Tacno je da nije posteno al ajde da apelujemo da se nesto promeni pa da i ja i ti ubuduce vozimo bolji auto. Ja kad sam kupio moj on je bio ko casa. Sad posle par godina on je na oko isti ali sve je polako pocelo da cicci i skripi i nije vise onako utegnut kao sto je bio. Kad bi pustili da mogu da se preregistruju strani automobili ja bih opet kupio nekog polovnog Svajcarca jer za novi auto i nemam para. Verujem da bi i ti promenio nesto nabolje. Ovako sa ovim cemo samo da krpimo usi i secemo dupe jer ja nemam para za novi auto a u kredite NECU da ulazim da me neklepecu budale vece nego sto sam i sam a ni ti prijatelju neradis vise preko da mozes da odvojos za novo. Dali sam ti sad jasniji ? Pozdrav !

Mishko Beograd:

Dinkic je ministar u ostavci! JA se pitam!

Mishko Beograd:
Tacno je da nije posteno al ajde da apelujemo da se nesto promeni pa da i ja i ti ubuduce vozimo bolji auto. Ja kad sam kupio moj on je bio ko casa. Sad posle par godina on je na oko isti ali sve je polako pocelo da cicci i skripi i nije vise onako utegnut kao sto je bio. Kad bi pustili da mogu da se preregistruju strani automobili ja bih opet kupio nekog polovnog Svajcarca jer za novi auto i nemam para. Verujem da bi i ti promenio nesto nabolje. Ovako sa ovim cemo samo da krpimo usi i secemo dupe jer ja nemam para za novi auto a u kredite NECU da ulazim da me neklepecu budale vece nego sto sam i sam a ni ti prijatelju neradis vise preko da mozes da odvojos za novo. Dali sam ti sad jasniji ? Pozdrav !

pa sta bih promenio? kad nemam para kao ni vecina gradjana ove drzave, samo bih dozvolio da ispadnem budala.
i ne pada mi napamet da ih podrzim

Gospodi koja tvrdi da ce njihov auto vredeti manje ako se dozvoli preregistracija CG kola zelim da skrenem paznju da bi trebali da gledaju malo dalje od svog nosa.

Naime, eventualnom preregitstracijom velikog broja automobila (nije vazna tacna cifra) koji se inace sada krecu na nasim prostorima nece se NISTA promeniti na trzistu.

S druge strane, ako se zabrani voznja vozila sa CG tablicama i ljudi koji ih imaju budu prinudjeni da ih prodaju u CG ili neku drugu zemlju ili daju na otpad, poveca ce se potraznja za vozilima na nasem trzistu, a samim tim i cena svim vozilima.

Istina je da bi tada svaki auto vise vredeo, pa ako bi ste hteli da prodate svoj auto dobili bi ste nesto vise para, ali biste morali i da platite vise para za sledeci auto. Sto znaci da ste otprilike na nuli.

Dakle, u slucaju preregistracije, u gubitku bi bili samo ljudi koji zele da prodaju svoj auto i ne zele da kupuju vise kola.

Gubitak bi bio ne zbog smanjenja cene, vec zato sto im se cena nebi povecala.

sada si rekao dve kontradiktorne stvari barba. ukoliko se njihovom preregistracijom ne bi NISTA promenilo na trzistu, zabranom njihove preregistracije se takodje NISTA nece desiti. jer ako istu stvar dodajes i oduzimas, posledice su pozitivne ili negative ali sa istim intenzitetom. +2 u odnosu na nulu je razlika od 2, a -2 u odnosu na nulu je takodje razlika od 2. razumes?
Niko nece i ne moze zabraniti voznju automobila sa CG tablicama, dok god ih vozi lice koje zivi u CG i njihov je drzavljanin, isto kao sto i ja mogu da vozim svoja kola u CG. Da srbin vozi crnogorska kola vec sada nije moguce, jer da jeste onda ova tema nebi ni postojala. Tako da ti sve u vezi s tim otpada sto si rekao

Da srbin vozi CG kola kazes nije moguce ali kao sto vidis moguce je a ova tema jos postoji i aktuelna je. Jedino sam njen naslov nema nista sa zavrsnicom. Proteste niko vise ne pominje da nebi naljutio ove gore pa da im se zabrani ovo sto ih postaju-da voze. SIGNATURE 350-formalno si u pravu ali vozi se........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back