CG TABLE BLOKIRAJU BEOGARD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
barba1971:
Moze li codemaker da navede bar jednu od tih silnih definicja krsa?

Meni nije jasno kako ljudi ne shvataju da postojeci propisi su doveli do toga da Srbija ima medju najlosijim automobilima od svih bivsih SFRJ zemalja i da to za posledicu ima smanjenje bezbednosti i povecano zagadjenje okoline.

Evo jos jedno hipoteticko pitanje:

Zamisilite da delite dvoriste sa nekim komsijom.
Da li bi vam odgovaralo vise da on u tom dvoristu ima juga, pa da svakog jutra slusate njegovo mucenje sa paljenjem, pa da vam izduvni gasovi iz juga dolaze do terase i da imate bliski susret na ulazu u dvoriste kada niste sigurni oce li njegove kocnice da rade ili ne. Ili biste vise voleli da vam komsija ima npr. ispravnog golfa III sa bezolovnim benzinom, gotovo necujnim motorom i pouzdanm sistemom za kocenje.

Kada iskreno odgovorite na ovavo pitanje bice vam jasno sta je bolje za Srbiju.

Naravno da bi bilo najbolje da nam je prosecna plata oko 800 eura i da vecna ljudi moze da priusti nov tj. auto sa euro 3 standardom, ali u postojecim uslovima treba izabrati manje zlo.
ja biram komsiju sa golfom, ali ciji motor zadovoljava euro 3 stand.

>Uostalom za mene je ova tema zavrsena jer sam vec rekao da od nas dvojice nista ne >zavisi a ni ti ni tvoje udruzenje necete nista postici, zali boze truda. Bice kako gazde >kazu a tu se ne pitas ni ti ni svi koji voze CG tablice.

Uvek sam bio protiv nihilizma.

Sto se tice SOMBORSKOG IMPULSA videcemo.
Nas minimalni cilj je da se tema uvoza vozila bar malo spominje na sledecim izborima.

Iskren da budem, bice mi zao ako ovu ideju preuzme SRS jer sam uveren da ona donosi vise od 100 000 glasova

>Sto se tice hipotetickoih pitanja, ona uvek i ostanu u domenu hipotetike.
>Over and out

Ljudski je priznati poraz

Morao sam da reagujem....
Poraz? :)
Duhovit neki decko? :)
Nauci engleski pa pricaj. Od takvih kao ti ne mogu doziveti poraz dozivotno :)

Pa kad sam vec tu i da dodam:
A pominjanje SRS mi je samo potrvrdilo ono sto sam i mislio. Samo njima moze biti od koristi da se lome i krse zakoni i pravi dzumbus - sto vise bezakonja to bolje za SRS.
Dakle ipak sam bio u pravu kad sam u sebi pomislio da si clan ili bar simpatizer SRS.

A na takve nemam nameru da trosim tastaturu i jedan jedini minut, nevazni i preprizemni su.
Ako to smatras porazom, samo napred.
Zelim ti "srecu" da registrujes te CG table pa da pevas od srece.

A sada ostaj mi zdravo i ukljuci SRS ako zelis da se galama cuje dalje od Somborske pijace.

A usput, zaboravih malopre da napisem, ja bih kupio Renault 21 Nevada. Moze dizel sa dobrom limarijom...Stranac,iz Evrope ili Crne Gore, nema veze, samo da je jeftin. Ja se zajebah,pa kupih Reno na srpske tablice pre 9 meseci za 2500 evra, a sad mi vredi 1500...
A za te pare sam mogao da kupim 5-6 godina mladji auto u CG, i jos da bude VW ili Audi. *******,sam pao, sam se udario...
Ako ima neki Reno 21 Nevada dizel (moze i benzinac) stranac,mozeda mi se javi na mail: alexvelj@yahoo.com Placam u crnogorskoj valuti, cash right now...
Cao!

VIDECEMO VELJU NA DELU KAO I UVEK !!! SRPSKI COVEK I HOCE DA POMOGNE LJUDIMA U SRBIJI , A NE KAO SVE JAJARE (DINKIC and COMPANY) DA SERU I ITD. !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!! !!!
JA NEMAM KOLA NA CG TABLE ALI JA SAM PREREGISTROVAO MNOGO KOLA TAKO DA I SAD RADIM ISTO I NE BOJIM SE PEDERA KAO STO SU DINKIC A VELJA JE MOJ COVEK IZ CACKA (MOG GRADA) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja jesam protiv postojecih zakona ali sam i isto protiv "olaksica".Godinu dana se pricalo i slusalo u medijima da ako sa CG otcepi nece biti jeftine preregistracije vozila nego i to su svi znali.To sto je ljudima zinula ****** pa kupovali desetine automobila u CG u smisli "kakocemo lakocemo" izacemo na ulicu i za nedeljak dana eto nama love.E to je moglo u Slobino vreme jer je to bio cist izvor novca ali u ovo doba sadasnje kad auto kuce i generalni uvoznici zajedno sa bankama razvili posao sa daleko vecom lovom nema teorije da se teko nesto dozvoli.Kad bi to Dinkic dozvolio sutradan bi dobio nogu u dupe iz ministarstva.Joj jednom "Niko Vas nije tukao po usima da kupujete kola iz CG (i to ne jedna) kad ste unapred bili obavesteni da od toga nema nista".

НЕ ПРЕРЕГИСТРАЦИЈИ !!!
Поздрав свима са СРПСКИМ таблицама, и Црногорцима са њиховим!
А осталима-жао ми је!!!
Де си бре Др. Васићу нема те? Нећеш даље да солиш памет, ајде на по једну!
ЖИВЕЛЕ НАШЕ "КРНТИЈЕ" СА СРПСКИМ ТАБЛИЦАМА!!!
Ј.еби га морао сам мало да дам себи одушка.
Људи схватите нема пререгистрације! Ни Веља ни нико други не може да то одобри!
Поздрав свима.

Crnogorci, na trotoar
A. B. M., 10. avgust 2006

BEOGRAD - Preregistracija vozila sa crnogorskim tablicama neće biti moguća, jer je u suprotnosti sa važećim propisima i tu mogućnost su u četvrtak potpuno isključila ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom i za finansije. Ministarstvo finansija saopštilo je da su ova dva ministarstva jedina nadležna za propise iz ove oblasti. Odlukom Vlade Srbije iz novembra 2005. godine u Srbiji je omogućen uvoz polovnih automobila samo sa standardom "evro 3", uz plaćanje carina i poreza na dodatu vrednost.
- Registracija automobila koje su građani Srbije kupovali u Crnoj Gori bez propisanih standarda i bez plaćanja uvoznih dažbina, što je bilo daleko jeftinije nego u Srbiji, moguća je, jedino, uz ispunjavanje standarda i plaćanje poreza i carine - navodi se u saopštenju. - Građani koji su kupovali vozila u Crnoj Gori, a sada ih voze uz ovlašćenje u Srbiji, svesno su rizikovali, jer su znali da neće moći da ih registruju u Srbiji. Znali su, takođe, i da su Srbija i Crna Gora još od 2003. godine postale dve potpuno odvojene carinske teritorije, sa različitim carinskim propisima. Preregistracija neće biti dozvoljena, ističu u Ministarstvu finansija, jer bi time Vlada pogazila sopstvene propise i poslala javnosti poruku da zakon u Srbiji može da se izigrava. Na taj način bi bili kažnjeni mnogobrojni građani koji su poštovali propise i u istom periodu uvezli automobile, platili dažbine i ispunili standarde, dok bi oni koji pokušavaju da izigraju zakon bili nagrađeni.
SVE JASNO
POTPREDSEDNIK Vlade Srbije Ivana Dulić-Marković ocenila je u četvrtak da nije moguća preregistracija automobila sa crnogorskim tablicama, uz nadoknadu od 300 evra, jer bi time bili prekršeni postojeći propisi.
- Stvar je vrlo jasna i Vlada ne može da prihvati takvu inicijativu ministra za kapitalne investicije - rekla je potpredsednica Vlade. - Ilić je imao dobre namere, ali nije bio upoznat. Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom i finansija jedina su nadležna za propise iz tih oblasti, a odavno je jasno - uvoz bez ispunjavanja standarda više nije moguć.

MUP Srbije
ČEKA SE VLADA

SRPSKA policija, u ovom trenutku, niti preregistruje, niti oduzima vozila sa crnogorskim tablicama, koje voze građani Srbije. Čeka se nalog iz Vlade Srbije.
- Policija je izvršni organ - objašnjavaju u MUP. - Ukoliko bude doneta uredba o preregistraciji, mi ćemo je poštovati. Takođe, ukoliko bude ispoljen jasan stav da od toga nema ništa i da se s tim automobilima postupa kao i sa svim ostalim "strancima", tako ćemo i reagovati. Zna se pod kojim uslovima takva vozila mogu da se nađu u posedu građana Srbije.

Hackers:
Crnogorci, na trotoar
A. B. M., 10. avgust 2006

BEOGRAD - Preregistracija vozila sa crnogorskim tablicama neće biti moguća, jer je u suprotnosti sa važećim propisima i tu mogućnost su u četvrtak potpuno isključila ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom i za finansije. Ministarstvo finansija saopštilo je da su ova dva ministarstva jedina nadležna za propise iz ove oblasti. Odlukom Vlade Srbije iz novembra 2005. godine u Srbiji je omogućen uvoz polovnih automobila samo sa standardom "evro 3", uz plaćanje carina i poreza na dodatu vrednost.
- Registracija automobila koje su građani Srbije kupovali u Crnoj Gori bez propisanih standarda i bez plaćanja uvoznih dažbina, što je bilo daleko jeftinije nego u Srbiji, moguća je, jedino, uz ispunjavanje standarda i plaćanje poreza i carine - navodi se u saopštenju. - Građani koji su kupovali vozila u Crnoj Gori, a sada ih voze uz ovlašćenje u Srbiji, svesno su rizikovali, jer su znali da neće moći da ih registruju u Srbiji. Znali su, takođe, i da su Srbija i Crna Gora još od 2003. godine postale dve potpuno odvojene carinske teritorije, sa različitim carinskim propisima. Preregistracija neće biti dozvoljena, ističu u Ministarstvu finansija, jer bi time Vlada pogazila sopstvene propise i poslala javnosti poruku da zakon u Srbiji može da se izigrava. Na taj način bi bili kažnjeni mnogobrojni građani koji su poštovali propise i u istom periodu uvezli automobile, platili dažbine i ispunili standarde, dok bi oni koji pokušavaju da izigraju zakon bili nagrađeni.
SVE JASNO
POTPREDSEDNIK Vlade Srbije Ivana Dulić-Marković ocenila je u četvrtak da nije moguća preregistracija automobila sa crnogorskim tablicama, uz nadoknadu od 300 evra, jer bi time bili prekršeni postojeći propisi.
- Stvar je vrlo jasna i Vlada ne može da prihvati takvu inicijativu ministra za kapitalne investicije - rekla je potpredsednica Vlade. - Ilić je imao dobre namere, ali nije bio upoznat. Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom i finansija jedina su nadležna za propise iz tih oblasti, a odavno je jasno - uvoz bez ispunjavanja standarda više nije moguć.

MUP Srbije
ČEKA SE VLADA

SRPSKA policija, u ovom trenutku, niti preregistruje, niti oduzima vozila sa crnogorskim tablicama, koje voze građani Srbije. Čeka se nalog iz Vlade Srbije.
- Policija je izvršni organ - objašnjavaju u MUP. - Ukoliko bude doneta uredba o preregistraciji, mi ćemo je poštovati. Takođe, ukoliko bude ispoljen jasan stav da od toga nema ništa i da se s tim automobilima postupa kao i sa svim ostalim "strancima", tako ćemo i reagovati. Zna se pod kojim uslovima takva vozila mogu da se nađu u posedu građana Srbije.
u semptembru krece postupak carinskih prekrsaja tj oduzimanja vozila i ako se pojavi vlasnik placa se carinski prersaj i auto se vraca vlasniku, vozilo se i dalje tretira ao stranac tako da nema voznje po srbiji osim ako nisu vlasnici pozdrav podrska vladi u svojoj nameri da istraje i ne poigrava se sa zakonom koji je veoma jasan a deo zakona naveo je HACKERS

Zalosna je tolika zluradost.
Zavist je jedan od najvecih neprijatelja naseg naroda.

Niko od vas - zluradih ne razmislja dalje od nosa.

Ajde da vidimo sta ce se desiti ako se Dinkiceve pretnje obistine:
1. 100 000 ljudi ce prodavati svoj kola u susedne zemlje, gde ce dodatno pasti cena takvim automobilma:
2. 100 000 ljui ce morati da kupi auto u Srbiji, pa ce kod nas cena polovnih automobila dodatno skociti (sto mene licno najvise brine):
3. 100 000 ce morati da uzme kredite u bankama sto ce njih motivisati da dodatno povecaju kamate:
4. 100 000 ljudi ce kupiti kola koja su losija od onih koja sada imaju, pa ce vozni park Srbije biti jos losiji, a samim tim bice smanjena bezbednost i povecano zagadjenje vazduha.

Sjajno zar ne? Tome se treba radovati?

Mi iz udruzenja za liberalizaciju uvoza vozila predlazemo da se ukine besmisleni (i za nas standard bezobrazni) uslov o euro 3 standardu za sve gradjane, a da se vlasnicima vozila sa CG tablicama, kao jedini ustupak, da rok do kraja kalendarske godine da po vazecim propisima "uvezu" svoja kola.

Ovo je jedino posteno resenje i jedinoresenje u interesu vecine gradjana Srbije.

"G17 PLUS predlaže liberalizaciju uvoza, koja će doprineti razvoju konkurencije i snižavanju cena na domaćem tržištu, ukidanje svih van carinskih dažbina, smanjivanje carina i poreza za uvoz automobila na 30 odsto od ukupne vrednosti vozila, omogućavanje preregistracija automobila uvezenih iz Crne Gore i pomeranje granica starosti vozila koja mogu da se uvoze sa četiri na šest godina, što bi značajno doprinelo osvežavanju domaćeg voznog parka, s obzirom na to da je prosečna starost motornih vozila koja se kreću našim drumovima preko 14 godina."
Verovali ili ne ovo je izvestaj sa tribine koju je organizovala organizacija M. Dinkica sada vec daleke 2000 godine, (20. novembar 2000 uoci decembarskih republickih izbora).

barba1971:
Zalosna je tolika zluradost.
Zavist je jedan od najvecih neprijatelja naseg naroda.

Niko od vas - zluradih ne razmislja dalje od nosa.

Ajde da vidimo sta ce se desiti ako se Dinkiceve pretnje obistine:
1. 100 000 ljudi ce prodavati svoj kola u susedne zemlje, gde ce dodatno pasti cena takvim automobilma:
2. 100 000 ljui ce morati da kupi auto u Srbiji, pa ce kod nas cena polovnih automobila dodatno skociti (sto mene licno najvise brine):
3. 100 000 ce morati da uzme kredite u bankama sto ce njih motivisati da dodatno povecaju kamate:
4. 100 000 ljudi ce kupiti kola koja su losija od onih koja sada imaju, pa ce vozni park Srbije biti jos losiji, a samim tim bice smanjena bezbednost i povecano zagadjenje vazduha.

Sjajno zar ne? Tome se treba radovati?

Mi iz udruzenja za liberalizaciju uvoza vozila predlazemo da se ukine besmisleni (i za nas standard bezobrazni) uslov o euro 3 standardu za sve gradjane, a da se vlasnicima vozila sa CG tablicama, kao jedini ustupak, da rok do kraja kalendarske godine da po vazecim propisima "uvezu" svoja kola.

Ovo je jedino posteno resenje i jedinoresenje u interesu vecine gradjana Srbije.

100 000 ХИЉАДА ЉУДИ ЋЕ МОЖДА ПОЧЕТИ ДА ПОШТУЈУ ЗАКОН Р СРБИЈЕ!!!!!
а не да стално због 100 000 људи трпе милиони људи. ПРАВДА ЗА СВЕ!!!
НЕ ПРЕРЕГИСТРАЦИЈИ!

okosokolovo:
100 000 ХИЉАДА ЉУДИ ЋЕ МОЖДА ПОЧЕТИ ДА ПОШТУЈУ ЗАКОН Р СРБИЈЕ!!!!!
а не да стално због 100 000 људи трпе милиони људи. ПРАВДА ЗА СВЕ!!!
НЕ ПРЕРЕГИСТРАЦИЈИ!

BRAVO MAJSTORE TI SI VEOMA PAMETAN COVEK SIKIRAS SE ZA 100.000 KOJI SU HTELI DA IZIGRAJU ZAKON A NAS 1000.000 SMO BLESAVI I SUNTAVI NISMO ZNALI DA KUPIMO AUTO NA ZAPADU I SA MALO PARA DA GA REGISTRUJEMO U TOJ NAJCRNJOJ GORI PA DA SE VOZIMO TRODUPLO JEVTINIJE,AKO T\REBA DA SE POSTUJE ZAKON PA MAKAR I NAOPAK TREBA JEDNOM DA POCNEMO DA SVI POSTUJEMO PROPISE,NE KAZEM DA JE OVAJ ZA MENE OBICAN SERONJA DINKIC U PRAVU ALI MI SMO NAROD KOJI JE NAVIKAO SAMO DA IZVRADAVA ZAKON I OKOLO DA SEBI STVARA BOGATSTVO IZVRDAVAJUCI ZAKON ,MNOGI MA NE MNOGI NEGO 98 % LJUDI KOD NAS SU SE OBOGATILI NE POSTUJUCI ZAKON,PA MISLIM DA JE FER DA JEDNOM DODJE KRAJ TOME,A SVI SU ZNALI DA KRSE ZAKON JER SE AUTO NE VODI NA NJIH,A AKO SE AUTO VODI NA VLASNIKA KOJI ZIVI U SRBIJI ,ZA TAKVE NEMA PROBLEMA AUTO MOZE DA VOZI.A STA DA TAKAV AUTO ,NIJE BITAN NI VOZAC, UCESTVUJE U UDESU KO PLACA STETU,NIKO ,JER TO OSIGURANJE JE U CRNJANOJ GORI ,KOJA IONAKO NAMA NISTA NE PLACA JOS NASI POLITICARI KOBAJAGI NASI VUUUUUUUUUK KAZE DA IM BESPLATNO RADIMO SERVIS U SVAKOJ AMBASADI U SVETU,PA TAJ VUK NEKA IDE U SVOJU LIJEPU HERCEGOVINU AKO SME DA ODE GDE JE RODJEN PA NEKA TAMO ***** I IZMISLJA ZAKONE ZA KOJE NIKOGA NIJE PITAO ,ON JE POSTAVLJEN DA SLUZI NARODU A NE DA **** OVAJ NAROD SA NJEGOVIM U ZADNJE VREME KRETENSKIM MOZGOM.

Ма о томе покушавам да овде дискутујем и зато сам за НЕ ПРЕРЕГИСТРАЦИЈИ. Правда или неправда за све, а не као до сада ПУСТИ а ми ТРПИМО, па опет ПУСТИ па опет ТРПИ, е ДОСТА!!! Нека "други" мало трпе а ми ћемо још доста времена трпети, али ће нам и сванути када ОВАКВЕ, који на све начине изврдавају Законе, а нас сматрају будалама једном скинути са ГРБАЧЕ!
Србија ће се повратити и биће цењена као и пре много година. Могу да трпим и трпећу, али овакве будалаштине више не и зато НЕ ПРЕРЕГИСТРАЦИЈИ!!!
Србија почиње да чува себе, и своје, што захваљујући другима изван и унутар, дуго није могла.
Е о томе сам покушавао све време на ову тему да одговарам и дајем моје личне коментаре, али ј.еби га одма се ту јављају и разни Др. (страначки опредељени и активни-а боље би им било да они око тога дискутују на место где су плаћени а не овде где ми "обични" људи можемо да изнесемо своја мишљења, без њихових убацивања! Али... мало им тамо са по 100.000 динара плате па нас још и овде попрцкуј.-али нека их).
НЕ ПРЕРЕГИСТРАЦИЈИ!!!
Ж И В Е Л А С Р Б И Ј А
Живели чистачи! Доле црви и мишеви!!!

robocap:
Ja čekam. Možda se nešto desi. Najviše računam na promenu vlasti. Čekam dalje makar ga na kraju zapalio, ali oduzeti ga neće.

НЕЕЕ, немој га палити па имаш ОТПАД (даће ти нешто-ако смеју)
А власт ће се и променити временом али не више у корист оваквих ствари!!!
ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

registracija:
PROTEST VLASNIKA VOZILA SA CG TABLAMA
...... SREDA 21.06. U 12h ISPRED SAVA CENTRA NA PARKINGU ODAKLE SE KRECE U PROTESTNU VOZNJU
```````` OBAVESTITE SVE PRIJATELJE SA ISTIM PROBLEMOM... * B L O K A D A * DO POBEDE

Нема те РЕГИСТРАЦИЈО ( започео си ову тему)!
Шта би човече са тобом, где си, шта се дешава! Ово је тема за све људе а ти крену у нешто и нема те, па људи очекују поготово од тебе објашњења. Коме си продао... зваће те (сигурно те већ увелико зову) шта даље, не иде, врати лову и сл. А!
Укључи се, не бежи од своје теме. Ми који нисмо узимали такве аутомобиле не радујемо се људима који јесу, али нам је жао што их ВИ!!! израдисте!
НЕМА ВИШЕ!!! Еј бре доста је и крај! Готово. Србија се полако али враћа сигурно својим путевима!!! БЕЗ ВАС!!!!
Ј А С Н О !!!

Zasto su kvalitetni polovni automobili u Srbiji duplo pa i vise puta skuplji nego u drugim drzavama iz okruzenja, iako gradjani nase zemlje pokazuju veliki interes i potrebu za njima ?

Zasto je bilo koja roba u Srbiji skuplja nego u drugim zemljama iz okruzenja , a gradjani Srbije pokazuju potrebu i interes za tom robom (banane, secer,ulje, meso, ..itd.?

Drzavna administracija izmedju ostalog treba da se informise o cenama polovnih automobila u okruzenju i da svojim aktivnostima (ono sto stoji do nje, carina, PDV) omoguci gradjanima da dodju do kvalitetnih polovnih automobila pod povoljnijim uslovima nego sto su u zemljama okruzenja.

Zasto bi neko trebao da zabrani uvoz polovnog automobila koji moze da predje jos 100.000. i vise km. i da se vozi sledecih deset i vise godina, a moze jeftino da se kupi u inostranstvu., u odnosu na aktuelne cene novih automobila ?

Drzava moze i treba da propise precizno koji modeli vozila , koliko predjenih kilometara mogu da se uvoze ( npr. japanci, renault,vw,volvo,opel,fiat,mercedes, neograniceno, drugi do 5 god.starosti, a svi uz arbitrazu ovlascenog servisa ( tehnicko stanje vozila prilikom uvoza , tako da moze da se vozi sledecih 100.000.km bez problema). Ovlasceni tehnicki servisi u zemlji bi mogli da budu prava brana za uvoz automobilskog otpada u nasu zemlju. Da bi to tako islo , linijom najboljih resenja, to mora da se radi , mnogo vise da se radi, ali se neradi, ili oni nece da rade onoliko koliko je potrebno.

Drzavna administracija treba da se standardno informise o cenama roba iz okruzenja i da svojim gradjanima omoguci da takvu robu dobijaju pod najpovoljnijim uslovima, kako bi zivot gradjana u nasoj zemlji bio bolji laksi nego u zemljama iz okruzenja.Zar to nije logicno?

Medjutim mi imamo pojedine slucajeve gde nasa drzavna administracija zaracunava visoke ( ili vise) carine za robe koje se u vecini zemalja okruzenja necarine ili su carine znatno nize nego kod nas.

Ko je ovlastio drzavnu administraciju Srbije da svojim gradjanima otezava zivot bez najboljeg obrazlozenja za to?

Logicno, niko.

Kad god je takav slucaj u pitanju , gradjani trebaju da glasno upozore aktuelnu drzavnu administraciju na propust kako bi se poverenje i dijalog izmedju dve strane odrzao na zadovoljavajucem zeljenom nivou.

Zato smatram da je ovo prilika za to da se od vlade zatrazi da donese i uspesno sprovede mnogo mnogo kvalitetnije uredebe za regulisanje uvoza polovnih automobila , a ne samo sturo, dozvoljen uvoz, nije dozvoljen uvoz, veca carina, manja carina, veci porez, manji porez, dozvoljena preregistracija, nije dozvoljena preregistracija itd.

Zato argumentovano verujem da ce biti znatno bolje nego do sada nakon nove uredbe vlade o uvozu polovnih automobila.

Bravo Rasho!

I ja mislim da je glavni uzrok svih ovih peripetija los zakon, koji je donet bez javne rasprave i bez sirokog koncenzusa, vec na misice.

Kada su losi propisi uvek nastaju problemi u svim zemljama, a kamli kod nas.
Po meni, najspornija stvar u postojecem zakonu je euro 3 standard koji je za nase uslove pravi cinizam.

Zasto euro 3, kada se zna da svaki auto na plin manje zagadjuje okolinu od euro 3 motora?
Zasto euro 3, kada se zna da zastavini jugo i stojadin ne zadovoljavaju ni euro 2?
Zasto euro 3 kada on podize cene polovnjaka na nasem trzistu i do 50%?
Zasto euro 3 kada se zna da njega ne moze da kupi 80% stanovnika Srbije?

Cist bezobrazluk.

Euro 3 treba ukinuti za sve, pa onda neka "crnogorci" uvezu kola kao iz bilo koje druge drzave.
Crnogorcima bih dao i pistojan rok npr. do kraja godine da mogu da skupe lovu i to je sve.

To je pravi interes Srbije, a ne halabuka koja nam nikada nista dobro nije donela.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back