jolemisa
Buduća legenda
- Poruka
- 35.533
Junetina je dovoljna za vezivost,pljeskavici i cevapa.Prezla se dodaje kao vezivna masa jer bi se meso raspalo ako je meko, npr svinjetina.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Junetina je dovoljna za vezivost,pljeskavici i cevapa.Prezla se dodaje kao vezivna masa jer bi se meso raspalo ako je meko, npr svinjetina.
Davno bilo par godina pre rata ... Malo iznad one česme pa na ćoškuFerhatović, Mrkva, Zmaj ili Željo?
Može uz kafuPrelivom. Od pića samo jaka crna kafa uz tako nešto slatko. Uff!
Slabo ko koristi junetinu. Proizvođači roštilj mesa trpaju uglavnom svinjsko+pileće. Kad kupiš u Maxi mesari dobiješ obično mix junetina+svinjetina i moraš svejedno prezlu da mešaš.Junetina je dovoljna za vezivost,pljeskavici i cevapa.
Jesam. Davno. Baš na Baš Čaršiji. I jesu bili super.Jesi jeo nekad sarajevske na baščaršiji? Ja jesam i to su najbolji.
Sve privatne cevabdzinice koriste junetinu,hajde veci deo,a te iz Maxija,Lidla,Rode,ne bih jeo nizasta.samo kod privatnih ugostitelja.Slabo ko koristi junetinu. Proizvođači roštilj mesa trpaju uglavnom svinjsko+pileće. Kad kupiš u Maxi mesari dobiješ obično mix junetina+svinjetina i moraš svejedno prezlu da mešaš.
A to kao ima razlike među krkanlukom sa one strane Drine?
Ma idi gde, to što prodaju po Beogradu u roštilju ja dajem rotfajleru.Sve privatne cevabdzinice koriste junetinu,hajde veci deo,a te iz Maxija,Lidla,Rode,ne bih jeo nizasta.samo kod privatnih ugostitelja.
Šta ti je to krkanluk?A to kao ima razlike među krkanlukom sa one strane Drine?
Ima u Beogradu i Novom Sadu poprilican broj dobrih cevabzinica.I to su sve majstori iz Leskovca,Vranja i okoline.Iz prodavnice,nema nista gore.Prvo je u pitanju ispravnost mesa,odakle je uvezeno i ko to pravi.Moj sestric je u Novom sadu kod jednog privatnika i zavrsio je za rostiljdziju.Rodjen je u Zemunu,ali zbog nekih problema su morali da odu za Leskovac,jer je zet odatle,a stanovao privatno u Zemunu i radio u nekoj firmi u Beogradu.Ti dobre cevape dajes keru,a ti jedes svasta.Ma idi gde, to što prodaju po Beogradu u roštilju ja dajem rotfajleru.
A ti si rođen u Parizu? Dalmacija je kroz istoriju puno duže bila pod zapadnim silma (Franačka, Mađarska, Venecija, Francuska i Austrija) nego pod Turcima. Vas Bugare su 500 godina jahali pritivni TueciPrema primitivnom načinu življenja ste vi svi za nas isti. Dinarska primitiva.
Hodzic.Ferhatović, Mrkva, Zmaj ili Željo?
Da znas da jesam. Moj rodni Leskovac je 1991. bio Pariz za tvoj Knin i jedan od najvećih industrijskih gradova na Balkanu sa 70 fabrika.A ti si rođen u Parizu?
Džaba vam kad smo opet uvek bili bogatiji i bolji domaćini od vas neuhranjenih Ličana i kamenjara.Dalmacija je kroz istoriju puno duže bila pod zapadnim silma (Franačka, Mađarska, Venecija, Francuska i Austrija) nego pod Turcima. Vas Bugare su 500 godina jahali pritivni Tueci
Osim naziva te radnje uglavnom nemaju ni L od Leskovačke pljeskavice. Smeće koje možeš da prodaš Beograđanima je neverovatno, kad sam čuo da Beograđani jedu prazan burek sve mi je bilo jasno koliko su operisani od ukusa i hrane.Ima u Beogradu i Novom Sadu poprilican broj dobrih cevabzinica.I to su sve majstori iz Leskovca,Vranja i okoline.Iz prodavnice,nema nista gore.Prvo je u pitanju ispravnost mesa,odakle je uvezeno i ko to pravi.Moj sestric je u Novom sadu kod jednog privatnika i zavrsio je za rostiljdziju.Rodjen je u Zemunu,ali zbog nekih problema su morali da odu za Leskovac,jer je zet odatle,a stanovao privatno u Zemunu i radio u nekoj firmi u Beogradu.Ti dobre cevape dajes keru,a ti jedes svasta.
Isto kao ajvar SlovencimaA gledam sad na internetu, Hrvati pišu da je to njihovo nacionalno jelo?!?

To se dodaje u leskovacku pljeskavicu koliko se secam , nisam skoro pravio, ko ce sve da popamti.a jel dodaješ hleb (prezle) u smesu sa mesom?
Treba da se zapali neki rostilj, odavno nisam."Al sam gladan
Baš sam gladan
Njam,njam,njam "
možebit jer za mačke i pse nijeVeganska pljeskavica
Je li to hrana za ptice?![]()

Oni nek pišu. A mi ćemo da jedemo.A gledam sad na internetu, Hrvati pišu da je to njihovo nacionalno jelo?!?