Ćevapi, pljeskavice

Ma idi gde, to što prodaju po Beogradu u roštilju ja dajem rotfajleru.
Ima u Beogradu i Novom Sadu poprilican broj dobrih cevabzinica.I to su sve majstori iz Leskovca,Vranja i okoline.Iz prodavnice,nema nista gore.Prvo je u pitanju ispravnost mesa,odakle je uvezeno i ko to pravi.Moj sestric je u Novom sadu kod jednog privatnika i zavrsio je za rostiljdziju.Rodjen je u Zemunu,ali zbog nekih problema su morali da odu za Leskovac,jer je zet odatle,a stanovao privatno u Zemunu i radio u nekoj firmi u Beogradu.Ti dobre cevape dajes keru,a ti jedes svasta.

A ti si rođen u Parizu?
Da znas da jesam. Moj rodni Leskovac je 1991. bio Pariz za tvoj Knin i jedan od najvećih industrijskih gradova na Balkanu sa 70 fabrika.
Dalmacija je kroz istoriju puno duže bila pod zapadnim silma (Franačka, Mađarska, Venecija, Francuska i Austrija) nego pod Turcima. Vas Bugare su 500 godina jahali pritivni Tueci
Džaba vam kad smo opet uvek bili bogatiji i bolji domaćini od vas neuhranjenih Ličana i kamenjara.

Ima u Beogradu i Novom Sadu poprilican broj dobrih cevabzinica.I to su sve majstori iz Leskovca,Vranja i okoline.Iz prodavnice,nema nista gore.Prvo je u pitanju ispravnost mesa,odakle je uvezeno i ko to pravi.Moj sestric je u Novom sadu kod jednog privatnika i zavrsio je za rostiljdziju.Rodjen je u Zemunu,ali zbog nekih problema su morali da odu za Leskovac,jer je zet odatle,a stanovao privatno u Zemunu i radio u nekoj firmi u Beogradu.Ti dobre cevape dajes keru,a ti jedes svasta.
Osim naziva te radnje uglavnom nemaju ni L od Leskovačke pljeskavice. Smeće koje možeš da prodaš Beograđanima je neverovatno, kad sam čuo da Beograđani jedu prazan burek sve mi je bilo jasno koliko su operisani od ukusa i hrane.

Auuu zar niko ne zna napraviti cevape .. Cevapi se prave od ciste junetine neko ubacuje 30% teleftine neko malo jakjentine ali pravi cevapi su od junetine masnoca oko 30% .. Bez hleba luka jaja i sl ..Meso mora da odlezi tj fermentacija je jako bitna i mešanje ..nesto malo sode ,soka od belog luka i so 1%.. Ja stavljam toliko neko malo vise zavisno ko kako voli ..

Poslednja izmena:

Back