shta???PAC-PAC:БЛ момчади, или дјевојчади, сасвим свеједно, што не кажеш шта је ишло с шубаром у пакету?
Прецизније речено - било је у шубари.
stvarno neznam, a interesuje me.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
shta???PAC-PAC:БЛ момчади, или дјевојчади, сасвим свеједно, што не кажеш шта је ишло с шубаром у пакету?
Прецизније речено - било је у шубари.
Slazem se :shock: Moja malenkost potice iz Cetnicke porodice, i slusala sam iz prve ruke svedocenja o tome sta se desavalo, mada ne mogu da seslozim sa obozavanjem D.Ljotica jer koliko sam informisana, a jesam, on nije bio bas pozitivan lik, dosta Srpskog naroda je to osetilo na svojoj kozi, npr Kragujevcani, Kraljevcani i sl. E sad, posto svaki rat ima svoje kroloke, koji U IME NARODA, cine zlocine, laku je bilo podmetnuti ta zverstva ostalim cestitim borcima. Zao mi je sto je titoizamDon_Vito:Moje misljenje da je Komunizam Smisljenom propagandom tj filmovima uticao da narod misli da su Cetnici zlocinci i time ponizava Srbe.Dok hrvatske Ustase nisu ulazile u filmove kao ubice i koljaci vec jedna dobro organzovano vojna grupacija koja odrzava mir.I smatram da su ideologije i Cetnika i Partizan bile pogresne a da je samo Srpski narod strado u njihovom sukobu i niko vise..
A ti si član pomenute stranke i zato tako veelika...Marina Kaurin:Oni ce uvek u mojim ocima biti pravi hrabri borci. Ja sam clan Srpske Radikalne Stranke i uvek su mi smetale price malih ljudi koji ih optuzuju. Volela bih da cujem bar jedan njihov argument.
Četnički pokret je u prvim mesecima rata zaista bio antifašistički i ulazio u borbe sa okupatorom i oslobadjao neka područja.Kada su Nemci uveli meru streljanja 100 (ili 10?) srpskih civila za jednog ubijenog nemačkog vojnika brzo su prestali sa borbom da bi poštedeli civilno stanovništvo. To je bilo i vreme kada je D.M. bio ucenjen i kada je pokušavano njegovo hvatanje. U isto vreme izbio je i partizanski pokret i medju njima se povela velika borba za prestiž medju Srbima.neboysha:Srpski cetnici - tema oko koje se nikad necemo sloziti. Ipak istina je da to nikako nisu bile ubice i saradnici okupatora vec srpska nacionalna vojska za vreme Drugog svetskog rata. Medjutim bilo je i bandi koje su se predstavljale kao cetnicke ali bilo je i takvih na patizanskoj strani. Najgore od svega je ipak bijo komunizam koji je razjedinio srpski narod.
Komadant cetnika bio je cetnicki nadvojvoda armijski djeneral Dragoljub Draza Mihajlovic. Direktno je vodio gerilu u Srbiji i Istocnoj Bosni, dok je komadant za Crnu Goru bio Pavle Djurisic a za Krajinu veliki vojvoda Momcilo Djujic. Srpski cetnici u Srbiji nisu ulazili u velike borbe sa Nemcima radi ocuvanja srpskog nac. bica nakon propasti ustanka 1941. Tacno je i da Srpska drzavna straza - nedicevci je predstavljala mobilizacionu snagu Srpskih cetnika. Naravno uz ostali narod. Sto se tice ljoticevaca citao sam da su najvece borbe u Srbiji nakon odlaska komunista 1941 Srpski cetnici vodili sa izrodima iz Srpskog dobrovoljackog korpusa. Oni su to u svakom slucaju bili jerje poznato da je major Marisav Petrovic (nisam siguran za prezime) komandovao jednim streljackim vodom u Kragujevcu 1941. E to su ti zlocinci o kojima se prica u partizanskim filmovima koji bez pogovora izvrsavaju nemacka naredjenja i tlace sopstveni narod. Po meni ni komunisti nisu bili nista bolji. Spajala ih je (NOB I SDK) ideologija ista u sustini u pojedinostima suprotna, uglavnom teroristicka i nedemokratska.
U Krajini i Bosni cetnicke snage su se borile protiv ustasa. Zna se da je veliki vojvoda Momcilo Djujic odneo sjajne pobede nad ustasama i zastitio srpski narod u Kninskoj Krajini, Lici , Baniji i Kordunu. Na zalost to Milosevic nije zeleo da ucini i zato je taj narod prognan.
Uopste Srpski cetnik je Srbin, patrijahalan, moralan, pravoslavan i nadasve demokrata. A nije zlocinac, koljac, pijanica i lopov.
SA VEROM U BOGA ZA KRALJA I OTADZBINU
uus srebro:Četnički pokret je u prvim mesecima rata zaista bio antifašistički i ulazio u borbe sa okupatorom i oslobadjao neka područja.Kada su Nemci uveli meru streljanja 100 (ili 10?) srpskih civila za jednog ubijenog nemačkog vojnika brzo su prestali sa borbom da bi poštedeli civilno stanovništvo. To je bilo i vreme kada je D.M. bio ucenjen i kada je pokušavano njegovo hvatanje. U isto vreme izbio je i partizanski pokret i medju njima se povela velika borba za prestiž medju Srbima.
Preokret nastaje kada saveznici,revoltirani zbog četničke pasivnosti,proglašavaju partizanski pokret svojim saveznicima i članom antifašističke koalicije. Četnički pokret tada počinje besomučno da napada partizanski u želji da ga eliminiše a pritom ulazi i u stratešku saradnju sa okupatorom koji ima isti cilj.Nemci su 1943. godine naterali četnički i ustaški pokret da potpišu ugovoro o nenapadanju i saradnji,a u Bitci na Neretvi,oba pokreta su bila pomagači Nemaca i Italijana protiv Partizana...
To be continued...
Sava Kovacevic je idol samo komunjarama i nuikom vise normalnom na ovome belome svetu...neboysha:Ја ћу само рећи ово:
ДРАЖА МИХАЈЛОВИЋ - Легенда Равне Горе
МОМЧИЛО ЂУЈИЋ - Легенда Динаре
ПАВЛЕ ЂУРИШИЋ - Легенда Црне Горе
Комунисти питање за вас који ваш комадант је у народу постао легенда, чије је само помињање изазивало поштовање!
Да неће можда ваш 'чувени' Сава Ковачевић који је саплеменике убијао метком у врат јер није подносио националисте и био антихрист који је палио српске цркве!