ČESTITAM VAM PAPU I UNIJU JADNI SRBI I TUPAVI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ma najbolje da ćutim...šalom je pravoslavac ....Bože sačuvaj al smo izbućkani....Evo ti reči Maksima ispovednika :
...Vi,pak,Latini,koji ste izmenili iiskvarili ne samo izloženo ipovedanje Pravoslavne vere,no i mnoga njihova sveštena crkvena predanja dostojni ste toga da vas nazovemo ne samo raskolnicima,nego baš i jereticima(!) ,kao narušitelje Apostolskih i otačkih pravila i Predanja. Zakon blagočestivih careva i ustav crkveni kažu: " Ako neko nešto najmanje izmeni u Pravoslavnoj veri,taj je jeretik i podleže kaznama određenim za jeretike."
Sv. Marko Efeski ...poslanica igumanu Vatopeda:
Do sada mi smo imali veru koja ni u čemu nema nedostatka, a mi nemamo potrebu ni za saborom ni za aktom neke unije,da bi se naučili bilo čemu novijem, mi koji smo sinovi i učenici Vaseljenskih Sabora , i na njima i posle njih proslavljenih Otaca naših. Sa tom verom mi se nadamo izaći pred Boga i dobiti otpuštenje grehova, a bez nje ja ne znam kakva će nas pravednost osloboditi od večnog mučenja.Onaj koji hoće i pokušava da mi odbacimo ovu veru i uvedemo drugu,noviju,makar on bio i anđeo sa neba neka bude anatema i neka isčezne svaki spomen o njemu i pred Bogom i pred ljudima. Neka niko ne gospodari u našoj veri,ni car ni episkop niti iko drugi nego samo ,jedino Bog koji nam je i Sam i kroz Svoje učenike predao tu veru.......i opet sv M.E. " Otsekli smo Latine od nas ni zbog kakvog drugog razloga,no zato što su ne samo šizmatici nago su takođe i jeretici. Zbo toga je potpuno nepravilno ujediniti se s njima!!!..eto pa da malo vidimo o mekoći stava i ljubavi prema jereticima...

Али ми ниси рекао којој помесној Цркви припадаш..

Ti ''citati'' iz Talmuda ne postoje, i jednaki su falsifikati kao i Protokoli sionskih mudraca, napisanih za Ohranu.Nego, zilote, Hristos je , cini mi se, isterao trgovce iz Hrama, a u crkvama se prodaju svece i druge stvari?

e136.gif

Ипак је најтрагичније када безбожник почне да ми "филозофира" о вери!

Jeste baš je brrrr ... znao sam ja moj dobri zilote da ćeš Ti odmah shvatiti da su to falsifikati, da nije tako strašno bih se razočarao.

Ово ми је ипак мало ПРЕВИШЕ. Ако напишеш да су ФАЛСИФИКАТИ:

1. Протоколи сионских мудраца, као и
2. Изводи из Таллмуда

онда морају постојати и оригинали.
Они који тврде да су ти списи фалсификати нека нам покажу ОРИГИНАЛЕ - па да упоредимо.

И како тумачиш чињеницу да се 99% наведеног у Протоколима УПРАВО ОДВИЈА ПРЕД НАШИМ ОЧИМА.

А за изводе из Талмуда - НЕКА ИЗВОЛЕ ЧИВУТИ ПА НЕКА ОБЈАВЕ ОРИГИНАЛНЕ ТЕКСТОВЕ ИЗ ТАЛМУДА.

Смешно је а и тужно помислити да је довољно само рећи: то је фалсификат!!!

@eremita

Они који тврде да су ти списи фалсификати нека нам покажу ОРИГИНАЛЕ - па да упоредимо.
Mito falsifikovati ne znači samo praviti lažne stvari (svjedočanstva, novac itd.), nego patvoriti, iskrivljavati, izvrtati, krivotvoriti, lažno prikazivati činjenice i tome sl.

Po Tebi ni "Konstantinova darovnica" nije falsifikat, zato što ne postoji original.
А за изводе из Талмуда - НЕКА ИЗВОЛЕ ЧИВУТИ ПА НЕКА ОБЈАВЕ ОРИГИНАЛНЕ ТЕКСТОВЕ ИЗ ТАЛМУДА.
Talmuda nema cijelog na srpskom, ali ima na njemačkom (urađen u 19. v.), engleskom (prevođen od1935 do 1952, to samo da vidiš o kakvom se obimnom poslu radi) i ruskom (prevođen je u djelovima od 1899 pa do 2001 - ostalo je da se prevede još nekih "10%").
И како тумачиш чињеницу да се 99% наведеног у Протоколима УПРАВО ОДВИЈА ПРЕД НАШИМ ОЧИМА.
To što se Tebi čini da se tako sve odvija nije nikakav dokaz da i jeste tako (meni se npr. ne čini). No 'ajde da i jeste tako pa zar nije smiješno da su oni, koji pretenduju da vladaju svijetom, tako neoriginalni i tako neinventivni, da nisu u stanju da sami napišu svoj akcioni program, nego moraju da ga prepisuju i falsifikuju.

@ Salom

Umesto ovoga sto si napisao,

Ja sam bar za razliku od tebe clan SPC-a..a ti sekte..tako da vise nema potrebe da se raspravljam sa tobom..
Eto em pripadnik Izabranog Naroda..em Hriscanin..Pravoslavac...

mogao si jednostavno reci : " Ja sam nadcovek ."

@ Zilot cacanski

Ucenik je naucio ovo ,

mi koji smo sinovi i učenici Vaseljenskih Sabora , i na njima i posle njih proslavljenih Otaca naših.

i ovo ,

čitao sam izvode iz talmuda i sionskih mudraca

a zaboravio na osnovno, pa kaze :

JADNI SRBI I TUPAVI

@ GodlsADJ

Sta je sa Vaseljenskim saborima ?

NIko nema pravo da odredjuje sta je jeres, sta nije; sama ideja jeresi je smesna.

@ dmauka

Gde su molim,ta vrata ?

pdf religija? druga vrata levo...

Sta je sa Vaseljenskim saborima ?

Citat:
NIko nema pravo da odredjuje sta je jeres, sta nije; sama ideja jeresi je smesna.

Kad sam rekao niko, mislio sam bas niko.Traganje za istinom je izrazito individualna stvar, i niko nema pravo da odredjuje sta je ispravno, a sta nije.''Nema zivog coveka a da ne gresi'', zar ne?
Cak je i Isusova bozanstvenost izglasana, na nikejskom saboru, i nije malo glasova bilo protiv; ovim ne zelim da kazem da Isus nije bio Boziji Sin, jer verujem da jeste.Kljucna rec ovde je verujem; neko drugi ne veruje, i to ga ne cini losijim covekom od mene, niti cinjenica da ja verujem u to cini mene boljim covekom.

mogao si jednostavno reci : " Ja sam nadcovek ."

Nemojmo da se priblizavamo tim kategorijama, dovoljno su nesreca donele kroz istoriju.

Ово ми је ипак мало ПРЕВИШЕ. Ако напишеш да су ФАЛСИФИКАТИ:

1. Протоколи сионских мудраца, као и
2. Изводи из Таллмуда

онда морају постојати и оригинали.

Смешно је а и тужно помислити да је довољно само рећи: то је фалсификат!!!

Ко су чивути...јел то нека секта у Срба...

Протоколи јесу плагијат.а за ово друго ...ево..отиђи код Епископа Атанасија...он има старозаветне књиге..јер се бави преводом Св. Отаца...и Старог и Новог Завета..па питај њега..а не давидовића...:confused:

@ GodlsADJ

Traganje za istinom je izrazito individualna stvar, i niko nema pravo da odredjuje sta je ispravno, a sta nije.

Traganje za istinom jeste to sto ste napisali, a jeresi su jasno odredjene,napisane i usvojene.
Za to postoje pisani dokazi, a Vase licno uverenje o njihovoj autenticnosti moze biti samo subjektivno.

Prihvatam Vasu primedbu,blagodarim na njoj,

Nemojmo da se priblizavamo tim kategorijama, dovoljno su nesreca donele kroz istoriju.

i molim Saloma da mi oprosti !

Tzv. ''Protokoli sionskih mudraca'' su falsifikat u smislu da njih nisu napisali Jevreji, su ustvari ''Протоколы сионских мудрецов'', napisani za carsku Ohranu, odn. tajnu sluzbu.Bazirani su na ''Dijalogu u paklu izmedju Monteskjea i Makijavelija'', anti-napoeleonskog dela koje je napisao Moris Zoli, francuski satiricar 1864. godine.
Protokoli su gotovo potpun plagijat, na nekim estima cak ni tekst nije promenjen.
U Rusiji u to veruju samo ruski neonacisti i Zirinovski.Doduse, da bi neko bio ruski neonacista, mora da veruje u bas svasta.

Traganje za istinom jeste to sto ste napisali, a jeresi su jasno odredjene,napisane i usvojene.
Za to postoje pisani dokazi, a Vase licno uverenje o njihovoj autenticnosti moze biti samo subjektivno.

Prihvatam Vasu primedbu,blagodarim na njoj,

Pisani dokazi postoje, naravno, ali oni dokazuju samo da su neki ljudi, crkveni velikodostojnici, ili Sveti Oci kako ih Vi nazivate, doneli odluku da je samo njihov nacin interpretacije dogme i Pisma ispravan, dok su svi drugi neispravni, donosno jeres.Ti drugi nacini interpretacije, a pre svega mislim na gnosticka Jevandjelja, takodje imaju svoje pristalice, ali Vi, naravno, mozete individualno da ih tumacite kao jeres, sto je Vase apsolutno pravo.Licno ne smatram da je bitno ko se kojoj strani priklonio, ako nastoji da ostvari Hrista u sebi.

GodlsADJ

Pisani dokazi postoje, naravno, ali oni dokazuju samo da su neki ljudi, crkveni velikodostojnici, ili Sveti Oci kako ih Vi nazivate, doneli odluku da je samo njihov nacin interpretacije dogme i Pisma ispravan, dok su svi drugi neispravni, donosno jeres.Ti drugi nacini interpretacije, a pre svega mislim na gnosticka Jevandjelja, takodje imaju svoje pristalice, ali Vi, naravno, mozete individualno da ih tumacite kao jeres, sto je Vase apsolutno pravo.Licno ne smatram da je bitno ko se kojoj strani priklonio, ako nastoji da ostvari Hrista u sebi.

Upravo takva sekularizacija svesti i podvlascenosti uma emocijama,za Pravoslavne Hriscane ( rekoste da je moje pravo da kazem ),oznacavaju otvorenu jeres,jer se savest i zivot ne proveravaju dogmatima,vec se naprotiv dogmati prihvataju i odbacuju u zavisnosti od toga odgovaraju li mojoj savesti i uopste mojoj predstavi o Bogu.
Takva moderna ideoloska orijentacija,u kojoj se biraju iz sistema veroucenja oni dogmati koji nam se dopadaju,a po nasem ukusu ili inatu,i nisu nista drugo do jereticki izbor.

Bojim se da me niste razumeli.Osnovan razlika izmedju dogmatskog hriscanstva i alternativnih, gnostickih vidjenja istog, lezi u tome da se ne ceka pasivno smrt i fizicko vaskrsenje, vec da se vaskrsenje odigra u ovom zivotu, aktivno radeci na tome.Tu dogmate nisu nimalo bitne, vec jedino i iskljucivo ilicni odnos sa Bogom.Tu nikakve dogme ni spisi nisu vazni, kao ni posrednici, sto je, ili bi trebalo da bude, uloga svestenika.

Draga sejo lepo ti nama sve obrazlažeš,i sve je to stvarno lepo, ali srbi " jadni i tupavi" danas su tužna istina.Ne gordim se ja nad tom činjenicom jer je to i moja lična tragedija...unijaćenje , ekumenizam, ateizam i bogoborstvo....to je sada duhovna slika Srbije...nema snage za vapaj a kamoli povik da ne može više da nas laž episkopi vode u neke unije i "zajednice ljubavi" koje su protiv svetih otaca i kanona....
Mi danas nemamo ništa zajedničko sa Hristovom crkvom,sem emotivne ljubavi prema Hristu i njegovoj nauci jevanđelja...mi smo pod episkopima koji ljube svet i papu i ni jedan nije koji je ispovednik...kad to kažem na prvom mestu mislim na Atanasija i Artemija sa kojim se tešite....crkva Hristova vratiće se sbima kada se srbi vrate Hristu...a da li će to biti...moje i vaše je da se tome molimo i lično trudimo....:|

Polako...

Ko aprvo Zilot ne fantazira vec ima tu nesto. Bio je neki ekumeniski sabor u svajcarskoj ako se ne varam i predstavnici SPC nece da kazu sta su tamo potpisivali sto samo po sebi stvara veliku sumnju da je nesto rdjavo.

Drugo, potpisivali smo mi i pre nekoliko vekova slicke stvari sa papom pa je to narod i svestenstvo odbacilo :)

... ali avaj, to su bili neki drugi Srbi ... :(

Vladika Irinej i još jedan potpisali da Papa ima prednost.
Ruski predstavnici se povukli i nisu potpisali ništa.
Vest objavio radio Fokus.

1) Potpise još treba da odobri sveti sinod srpske pravoslavne crkve a ako to ne učine - isti su nevažeći.
2) Verske teme nećemo voditi na politici jer po Ustavu za koji su gradjani glasali lepo stoji da su vodeće i priznate religije u Srbiji: pravoslavna, katolička i muslimanska.
Obzirom na verske stavove forumaša, najbolje da religiju ne petljamo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back