Cenovnik Božji

• Začetnik teme Začetnik teme Appel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nemam zvuk na kompu. Valjda cu uspeti ovih dana da odgledam, obecavam. A pitanja su vise onako sta bi bilo kad bilo, nego sto zaista nameravam da krstim dete.

Imam sad drugih briga i troskova, pre ce mi sinu pomoci lekari, nego popovi i tesko jos da cu imati i par hiljada za tu stvar, ali bih popustila zbog porodice, ukoliko bi navalili. Muz hoce da da i jos ce detetu kum biti pop... :) Nije mi uopste stalo do tih stvari. Imam svoje vidjenje Boga i nema te crkve i sekte koja bi me lako kupila. :) Mada volim da filozofiram o religiji i Bogu, onako amaterski. :)

Nemam zvuk na kompu. Valjda cu uspeti ovih dana da odgledam, obecavam. A pitanja su vise onako sta bi bilo kad bilo, nego sto zaista nameravam da krstim dete.

Imam sad drugih briga i troskova, pre ce mi sinu pomoci lekari, nego popovi i tesko jos da cu imati i par hiljada za tu stvar, ali bih popustila zbog porodice, ukoliko bi navalili. Muz hoce da da i jos ce detetu kum biti pop... :) Nije mi uopste stalo do tih stvari. Imam svoje vidjenje Boga i nema te crkve i sekte koja bi me lako kupila. :) Mada volim da filozofiram o religiji i Bogu, onako amaterski. :)

Добро Милка али имаш и ове линкове изнад видео записа.

Кад неко три године учи за свештеника то заслужује похвалу а не презир и подсмех.

Ма не упуштај се у расправе са њим.Баш ме занима кад је био у некој од београдскох цркава које он признаје.Дакле аналитичаруКад си био последњи пут на споменутим местима негде око 9часова недељом и остао до краја?

Poslednja izmena od moderatora:
ja sam svoju decu krstila u crkvi kod Partizanovog stadiona u Beogradu.Tu smo krsteni i moj brat i ja.
Ni za jedno dete,a krstila su ih dva razlicita svestenika u razmaku od 6 godina,nisam morala da platim ni dinar.Cak su se svestenici uvredili kad smo pitali koliko kosta krstenje sa komentarom da ni jedan istinski svestenik nece naplatiti sveti cin uvodjenja u veru! Onda sam krisom ostavila novac na ikoni,prosto sam imala potrebu da to uradim...

Ко зна можда схвате једног дана да ако желе да постану истински свештеници да је обавезно следеће.А то је да напусте СПЦ.

Ja nisam vernik. Možda (tačnije, sigurno) ne znam dovoljno o verama koje vladaju u svetu, ali mogu da kažem za pravoslavlje da je, u osnovi, vera koju treba poštovati, jer ne ugrožava prava drugih ljudi, odnosno onih koji ne veruju ili su druge vere, te ljude koji veruju, po svojoj osnovi, čini boljim ljudima.

Ipak, iako problem nije u veri, ljudi su jednostavno takvi (pa i oni "Božji") da od svega mogu da naprave dobar posao, da mogu dobro da zarade na tuđoj muci.

Pitam se da li iskrenim vernicima smeta što samo malo fali da se po crkvama izlepe cenovnici za "usluge" (ili bez navodnika?).

Meni to jako smeta, iako nisam vernik. Jednostavno, ono materijalno je zavladalo i onima koji posreduju između ljudi i Boga, u težnji da, navodno, razviju ono duhovno u njima. :confused: Još veći problem je to što cene tih usluga nisu uopšte naivne. Možda cenovnik ne bi ni bio problem da su cene simbolične (premda sam cenovnik nema nikakvog smisla).

Zato se, isto tako, pitam, da li sveštenici, koji tarifiraju usluge u crkvi, uopšte veruju u Boga? Možda veruju da im je sam Bog poslao cenovnik? :think:

Moje je mišljenje da ili ne veruju ili su u dilemi, ali da iskreno veruju, ovo se ne bi dešavalo.
(izuzeci uvek postoje, naravno).

Želim da čujem stav vernika o ovome. Da li postoji način na koji ovo može da se opravda (mada sumnjam)?

P.S. Verovatno ima sličnih tema, ali nisam uspeo da nađem.

Nažalost, krštenje, venčanje, slavlja i sahrane, kao i blagoslov se naplaćuju.

Katolici to uređuju 1% od svih plata, mi na ovaj način.

Možda bi bilo bolje da radimo na isti način.

За овог Стефана се види да је био конобар, како тресе воздухом за време Символа вере, као некада кад је истресао столњаке пред фајронт ;)

Јадни људи не знају да од ових нема благослова, јер немају благодат Св.Духа.

Katolici to uređuju 1% od svih plata, mi na ovaj način.

Možda bi bilo bolje da radimo na isti način.
Za koga bi bi bilo bolje? Za popove sigurno, za narod - teško.

Kom bi ateisti bilo bolje da mor ada plaća za crkvu?

To su kao oni koji ne gledaju RTS a plaćaju pretplatu. Pa jel' to pošteno? :)

Back