Samson2009
Veoma poznat
- Poruka
- 13.411
A koji su to pravi?
Pocece kao prostitutke da traze pare unapred, ako vec nije tako.
А шта ће ти онда такви?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A koji su to pravi?
Pocece kao prostitutke da traze pare unapred, ako vec nije tako.
А шта ће ти онда такви?
Zato necu ni krstiti dete, nek sam donese tu odluku, kad poraste i ako bude u stanju da razmislja uopste o tome.

Zato necu ni krstiti dete, nek sam donese tu odluku, kad poraste i ako bude u stanju da razmislja uopste o tome.
Prvobitni hrišćani nisu ni krštavali decu, je li možda Isus kršten kao beba? A apostoli?![]()
А зашто Бог воли децу?
Bolje ti reci ko je ovoga rukopoložio, gde i po čijem blagoslovu. I da li je i on jedan od onih što nisu mogli završiti teologiju, pa ih akakije pokupio kraj puta, ko što deca skupljaju mačiće?![]()

završio bre, za kelnera.....tako stoji na njihovom sjtu...![]()

Nije mi uopste stalo do tih stvari. Imam svoje vidjenje Boga i nema te crkve i sekte koja bi me lako kupila.
Mada volim da filozofiram o religiji i Bogu, onako amaterski. 
Nemam zvuk na kompu. Valjda cu uspeti ovih dana da odgledam, obecavam. A pitanja su vise onako sta bi bilo kad bilo, nego sto zaista nameravam da krstim dete.
Imam sad drugih briga i troskova, pre ce mi sinu pomoci lekari, nego popovi i tesko jos da cu imati i par hiljada za tu stvar, ali bih popustila zbog porodice, ukoliko bi navalili. Muz hoce da da i jos ce detetu kum biti pop...Nije mi uopste stalo do tih stvari. Imam svoje vidjenje Boga i nema te crkve i sekte koja bi me lako kupila.
Mada volim da filozofiram o religiji i Bogu, onako amaterski.
![]()
Кад неко три године учи за свештеника то заслужује похвалу а не презир и подсмех.
Не можеш поредити попа у БГ који има 50 крштења месечно и оног у селу који има 10-15 годишње.
Ja nisam vernik. Možda (tačnije, sigurno) ne znam dovoljno o verama koje vladaju u svetu, ali mogu da kažem za pravoslavlje da je, u osnovi, vera koju treba poštovati, jer ne ugrožava prava drugih ljudi, odnosno onih koji ne veruju ili su druge vere, te ljude koji veruju, po svojoj osnovi, čini boljim ljudima.
Ipak, iako problem nije u veri, ljudi su jednostavno takvi (pa i oni "Božji") da od svega mogu da naprave dobar posao, da mogu dobro da zarade na tuđoj muci.
Pitam se da li iskrenim vernicima smeta što samo malo fali da se po crkvama izlepe cenovnici za "usluge" (ili bez navodnika?).
Meni to jako smeta, iako nisam vernik. Jednostavno, ono materijalno je zavladalo i onima koji posreduju između ljudi i Boga, u težnji da, navodno, razviju ono duhovno u njima.Još veći problem je to što cene tih usluga nisu uopšte naivne. Možda cenovnik ne bi ni bio problem da su cene simbolične (premda sam cenovnik nema nikakvog smisla).
Zato se, isto tako, pitam, da li sveštenici, koji tarifiraju usluge u crkvi, uopšte veruju u Boga? Možda veruju da im je sam Bog poslao cenovnik?
Moje je mišljenje da ili ne veruju ili su u dilemi, ali da iskreno veruju, ovo se ne bi dešavalo.
(izuzeci uvek postoje, naravno).
Želim da čujem stav vernika o ovome. Da li postoji način na koji ovo može da se opravda (mada sumnjam)?
P.S. Verovatno ima sličnih tema, ali nisam uspeo da nađem.

Ajde da naplatim, da vidimo šta smo imali? Jedno krštenje sa miropomazanjem, 10 sveća-malih, pola litre svete vode i struk bosiljka za salatu, sve skupa 100€ plus PDV, izvolite i fiskalni račun, hvala lepo,doviđenja i dođite nam opet.završio bre, za kelnera...

Za koga bi bi bilo bolje? Za popove sigurno, za narod - teško.Katolici to uređuju 1% od svih plata, mi na ovaj način.
Možda bi bilo bolje da radimo na isti način.