Cena porodicnog zivota

E pa lako je tebi u toj selendri da pravis kucu, kad si plac kupio za 100 evra, il si ga nasledio od dede.Dodji u Beograd, pa da vidis posto su placevi..Skuplji plac od gradnje.

Živim u gradu a ne selu. Nisam pravio kuću. Živim u stanu. Život u BG me ne interesuje.

- - - - - - - - - -

Kada neko danas udje u brak i izrodi decu, gotovo je nemoguce da stvori bilo kakvu nekretninu.To je moglo nekad, kada su firme delile stanove i tada su se mnogi skucili.Da nije bilo onog socijalizma i drzavnih preduzeca, danas bi pola njih bilo na ulici.U danasnje vreme, kad se covek ozeni i izrodi decu, od svoje plate ni cestitih gaca ne moze na sebi imati, a kamo li da stvara kojekakve sobe i stanove.
Sto se tice zene, ako me voli, volece i ruzu vetrova u mom kraju.Ruza vetrova je inace veoma zdrava sredina i za odrastanje dece, jer je vazduh cist.A i komsiluk mi nikad bolji, groblje na samo 150 metara.Sve mirno, tiho..samo vetar piri.

Zavisi gdje čovjek živi, šta radi i koliki su mu prohtjevi.

- - - - - - - - - -

Pa danas se uglavnom niko i ne uzima iz ljubavi, vec samo zbog para i seksa.To treba svima da bude jasno.Ceo zivot je goli interes.Pogledaj samo koliko u proseku traju brakovi ovde.Na prste mozes da prebrojis one sto su ostali duze od 20 godina.

Kako ko.

- - - - - - - - - -

Zao mi je sto si stekao utisak koji serviraju nezadovoljne ambiciozne majke.

Nisi u pravu, jer dobri brakovi se ne objavljuju na netu, samo losi koji su u manjini.

Baš tako.

- - - - - - - - - -

Netrpeljivost najcesce i nastaje iz razloga sto je mali stan.Onaj hrce, onaj prdi, onaj bapce po tastaturi...I onda pocnemo da se mrzimo, jer niko nema svoju sobu u kojoj ce imati svoj mir i intimu.
Mene je u osnovnoj skoli bilo sramota da idem na rodjendane kod drugova, jer sam bio svestan da kod mene nemaju gde doci.U stanu od 18 kvadrata bez kupatila, po zidovima se penjala vlaga do plafona.Ja danas imam reumu u 35 godina.Jednog dana, mojoj deci ne bih pozeleo tako nesto.

Očito je da ti imaš nasljeđene steahove. I da ih projektuješ i na budući život.

- - - - - - - - - -

Znaci nikad. Netrpeljivost nastaje zbog neostvarenih ambicija zena.

- - - - - - - - - -

Mozes u vilu da je uselis ona je videla ostrvo u tihom okeanu i ako ga ne bude imala bices najgori.

Ona koja te voli zbog tebe , nece traziti vise nego sto mozes, a deca ce misliti ono sto ona kaze.

Ne mogu ponovo da ti dam reputaciju. Slažem se.

Danas se u Srbiji svi kite postenjem, pa meni ne preostaje nista nego da na sebe primim krivicu za sva neotkrivena nepostena dela.
Jednostavno treba shvatiti da je Srbin danas ovo sto Djavolak kaze...Znaci pojedinac koji u svom okruzenju ima iskljucivo postene, ali za svaki slucaj ne prevoziti nijednog poznanika kad iznenada pozove i zamoli , da ne bi sutra bili optuzeni za skrivanje i saucesnistvo...
Za svaki slucaj, postenje je to...
uu
Đavolčić bira s kim se druži. I za svoje društvo garantuje. Naravno da u okruženju ima i nepoštenih ljudi.

Gle pretvorila se temilica u diskusiju o poštenju.

Lele drugari, pa nepošteni se ziguju vanobiteljski i na njih se temilica ič ne odnosi.

@ tema
Porodica znači kad se dvoje mladih ljudi izaberu i uortače da stvore nešto od svojih života. Ko dva konja kad se upregnu u kola.

Ako vuku složno u istom smeru, tada se kola pomeraju, brže il sporije.
Ako vuku svako na svoju stranu samo se iskidaju i izmuče.

Na kraju svakako idu u kobasice, al do tada mož da se živi ili u skladu i lepoti ili u besu i zavisti.

Gle pretvorila se temilica u diskusiju o poštenju.

Lele drugari, pa nepošteni se ziguju vanobiteljski i na njih se temilica ič ne odnosi.

@ tema
Porodica znači kad se dvoje mladih ljudi izaberu i uortače da stvore nešto od svojih života. Ko dva konja kad se upregnu u kola.

Ako vuku složno u istom smeru, tada se kola pomeraju, brže il sporije.
Ako vuku svako na svoju stranu samo se iskidaju i izmuče.

Na kraju svakako idu u kobasice, al do tada mož da se živi ili u skladu i lepoti ili u besu i zavisti.

Retko ko voli da gradi. Ljudi daju prednost uzivanju i udobnosti. Danas se odnos bez strasti smatra nenormalnim.

Својина има незгодну особину да је невидљива, Купиш дијамантски прстен ставиш га на руку и после месец дана га више не примећујеш. Освоји лик лепу девојку узме је да му буде жена и страсти ускоро нестане, постала је својина и њена лепота се више не примећује: ружа је увела. свака друга ће пробудити страст али ова ружа никад више.
Па у чему је онда страст? Освајање, доказивање да смо вредни да можемо да освојимо, да смо мушкарци. Ето где је страст: у доказивању.
И док нас нови ауто чини већим у својим и очима других биће нам лепа и страст ће нас водити да га приуштимо,, Нови телефон опет страст, Бићемо већи човек ако имамо бољи фон?
Страст је у служби ега браћо мила и сестре: имајте то на уму кад се страсно заљубљујете и уништавате сопствени брак и наносите бол вољеној особи.
Страст је одраз себичности и потребе ега да задовољи своју потребу за величином и доказувањем, Ту нема траве љубави већ је то љубав себичног човка преба себи самоме .
Волим је јер ми добро стоји. Ко лепо одело, ко ауто.

Poslednja izmena:
Moja zena i ja smo imali tu srecu u zivotu da nam na dan svadbe jedna baba strina isprica pricu o dva konja.
Strasti su dobra stvar i zivimo upravo da bi njih proziveli.
Kako od rodjenja slepom objasniti dugu?
Kako gluvom sinfoniju?
Sve to dusi treba da iskusi da bi mogla da bude kompletna.
Mora i siromastvo i bogatstvo.
Mora i bolest i zdravlje.
Mora i toplo i hladno.
Strast se mora doziveti i poziveti da bi se mogla prevazici.
Sta bi bila sama vrlina da nema strasti?

Својина има незгодну особину да је невидљива, Купиш дијамантски прстен ставиш га на руку и после месец дана га више не примећујеш. Освоји лик лепу девојку узме је да му буде жена и страсти ускоро нестане, постала је својина и њена лепота се више не примећује: ружа је увела. свака друга ће пробудити страст али ова ружа никад више.
Па у чему је онда страст? Освајање, доказивање да смо вредни да можемо да освојимо, да смо мушкарци. Ето где је страст: у доказивању.
И док нас нови ауто чини већим у својим и очима других биће нам лепа и страст ће нас водити да га приуштимо,, Нови телефон опет страст, Бићемо већи човек ако имамо бољи фон?
Страст је у служби ега браћо мила и сестре: имајте то на уму кад се страсно заљубљујете и уништавате сопствени брак и наносите бол вољеној особи.
Страст је одраз себичности и потребе ега да задовољи своју потребу за величином и доказувањем, Ту нема траве љубави већ је то љубав себичног човка преба себи самоме .
Волим је јер ми добро стоји. Ко лепо одело, ко ауто.

Apsolutno tacno. Potpuno zaslepljenje duse i odaljavanje od ljubavi.

I tako umesto da umerene struje i pristojniji ljudi caskaju na temi, kao po narodnom pravilu temu rascepe i razvuku najekstremniji ili bar najuocljivije mocni.
Sa jedne strane u ovom slucaju je buuudala, covek koji je bez milosti i kao takav izuzetno pogodan za srpsku zenu, koja je seljanka u 99% slucajeva, cak i kad zivi 100 godina u gradu, ali u ovo doba im je to uvreda, a ne zapitaju se zasto im neko to kaze, jer se podrazumeva da zeli da ih uvredi, sto dovoljno govori i kao dokaz kakav im je mentalitet.
Kad seljanki dajes opcije, ona se prvo zbunjuje, e hocu ovo , e necu ovo, ma sta bi ja sa tim, joj sad mi nezgodno ...a onda ili se skrajne ili se probudi ego koji se vise ne zaustavlja...
Zato su uspesnije veze tipa cvrsta ruka, a i one to same znaju , da ih neko sputa malo u svom destruktivnom bahatom egoizmu...
Egoizam , ako neces da rintas do kraja i teskom mukom , je prilicno destruktivan...jer osim osude sledi i hijararhijsko pariranje.
Svet je arena u kojoj se punoletnost ogleda kao pocetak predatorske borbe za sticanje da bi se oformila i sutra obezbedila porodica..

U drugom kraju ringa je Grom i eho od groma, koji mozda pristojnu osnovu moralizuje i onda prinudno i sterilise.
A u zelji da se priblizi, mada ne znam cemu ta zelja, on totalno degradira osnovne temeljce i svodi svoje na najrestriktivnije razlike izmedju dva razlicita pristupa u zivotu..
Pri tome se vrlo cesto ta druga ekstremna varijanta ne razlikuje puno od ove buudaline.
I jedna i druga traze poslusnu i submisivnu zenu...I jedna i druga su lupanje rukom o sto...
Cak za Balkan se moze reci da je verovatno da ce i jedna i druga biti oslonjene na sebicne glave kuce....uglavnom....
Ali posto se sebicluk u tim slucajevima prosipa na porodicno domacinstvo, onda se to ne uocava ili se tolerise ili se cak i odobrava.

Ima jos slicnosti izmedju naizgled ova dva totalno ekstremno suprotna modela zivota...
Dogmaticna su oba. Ali tu opet iskace ona istina koju ne smemo zaboraviti a to je da su zene seljanke i ako ti pustis da razmislja bez dogmatskih ucvrscivaca, prva komsinica ili poznanica ili kafe drugarica ce od nje napraviti svalerku po naselju, iz zlobe, iz koristi tom nekom drugom, iz zajedljivosti i prestiza, iz podsvesne zelje da se izjednaci nesto sto bi bilo cistije od tih drugih....
Oba modela imaju izuzetno veliki broj pripadnika koji zele da obescaste malo razlicite od sebe samih...
To se divno uklapa u Balkan i animalizam..

Buudali to nije problem, on zastupa eliminaciju kroz odabiranje, pa mu animalizam dodje kao kec na deset.
Ali kako god Groma....Pa dogmatizmi zahtevaju slicne metode razracunavanja sa onim na sta racunaju, a racunaju na isti mentalitet i osobe iz istog miljea.
Od 100 vernika , a ne crkvenih posetilaca, 30 ih je ostrasceno i to prilicno , 50 ih je pozeraj, i to bi bilo u skoro svako vreme. E sad ovih 20 sto ostane bi u dobrim vremenima bili ponizni pristojni ljudi, a u ovim vremenima su samo umereni , jer pojam poniznosti je kao predlozena smrtna kazna....kao krv blizu legla vukova, ima da vas pocepaju dok kazes keks.

Posto je tema cena, ovo spada u nedinarsku cenu...
Stari ljudi su to malo lepse srocili, ako hoces da imas porodicu , moras dosta tovara go...na da izijes...
A u Bibliji stoji , ako hoces da zivis lepo sa komsijama, lepu zenu predstavljaj kao da ti je sestra, i od nje trazi da se tako i ponasanjem predstavlja.
Jevreji cesto imaju ponasanje koje bas nalikuje ovom iz Biblije.

И ја сам стекао утисак да ме Умри Мушки није баш најбоље разумео.
Ја сам некад био покретан страстима, и сад ме понекад покрену-
Али сам научио да обуздавам страсти и своју себичност која их производи зарад хармоније у односима у браку и са другим људима.

Ma Srbija je ovo , ako vas ne pohvali, onda nije dobro razumeo...
Svi samo svode okolnosti i tudja misljenja na ispod svojeg...a to se tako ne radi kad zelis da nesto shvatis...nego pitas bajo ako ti nije jasno sta je a sta nije, sta je mozda do pola a sta nije ni do pola...

Ali to je izumrlo dolaskom seljackog na svoje, tj na vlast u drustvu...Seljak to ljutcki zna odmah iz prsta....eeeee..

A za vas dvojicu samo komentar.....I lopovi dodju u tako neke godine, i onda se svima ucini da su se urazumili i nisu vise lopovi...
Ali ostaje pitanje da li zato sto su se pokajali ili jednostavno zato sto nema vise sposobnosti ili cak i potrebe, ako su se dobro nakrali....

Nista jace od ideologije polusveta, nikad nije bilo i verovatno u animalnom svetu nece ni biti..
Sve je podredjeno tome...i pojmovi i ponos necim i varkanje...
Ideologija polusveta u palanci postaje palanacka, a na obodu sitnosicarcijska...U velikim gradovima postaje elitna korupcija jet seta, mimikrija pravih nosilaca.
Cak je i pokusaj da se raskrinka ta ideologija osudjen na propast bilo gde gde bas nije velika koncentracija pazljivih i objektivnih ljudi.
To znaci da se o tome u Srbiji ne sme ni pomisliti da neko pohvata vezu izmedju "treba preziveti" i polusveta...
Samo jedna poslovica govori o tome.....O moralu mogu da pricaju samo bogati i inteligentni , ostali se pruzaju koliko kad mogu i hoce...
Ustvari u toj poslovici je autor promasio kod reci moral, mislio je Moral, tj ono cemu kao teze ljudi, ali kao...

Totalno je nebitno , s moje strane i buudalina strana i Gromova, jer to je nesto nalik onoj tuzbalici kod zena, gde pola devojaka pljuje po sponzorusama a one jos gore sponzoruse od tih sponzorusa, koje otvoreno kazu s tobom sam dok imas para, a ove druge traze i pare i trckaranje i plus te ne ebava i ponizava gratis...
Vestacki napravljena razlika.
Razlika izmedju njih sigurno postoji, ali posto su oba tabora dovoljno daleko , to ce nastupiti ono sto vec prepoznajete u slicnim okolnostima, slizavanje...a i ima zasto...

Na zalost, zbog nacina razmisljanja, oni ce svaku pricu na ovaj nacin recenu da shvate kao napad na njih i onda se i taj deo price iz zivota ponavlja...
Sve price sa ovih terena mora da lice jedna na drugu, inace bi se itekako osetilo , tj zakrvili bi svi ostali protiv takvih pojedinaca....Cim ne krve, to znaci da ima slicnosti vise nego sto se iskazuje recima na prvu loptu...

Ma jok be Umrimuski, kaki crni napad?

Nego si sve ispobrljavio.

I ideologiju i polusvetove i devojke i sponsoruse i ***** i oklagije.

Kad bih napad na to shvatao kao napad na moje stavove o temi to bi znacilo da sam shvatio da mene etiketiras i odma bi te bez pardona otero ukurac krasni i reko ti da jedesgovna.
Ustvari jedino sto si rekao i ovde i na drugim temama je to da si frustriran u Srbiji da su neki primitivci krivi za tvoju sudbu kletu, al ti kao i postavljacu temilice ne pada na pamet da preduzmes nesto konkretno po tom pitanju nego kukas i proklinjes grdne primitivce sto ti zivot upropastise.

Njanjavo i kilavo kad dolazi iz pismenog sastava neke uvredjene srednjoskolke, a sasvim jadno i bedno kad dolazi iz usta zrelog coveka.
Citava planeta je u borbi neprestalnoj a svesti to kompleksno visemilenijumsko stanje borbe na sukob palanackog i neznog gradjanskog, je infantilnos domoega.

Tako da si prika promasio i gol i loptu i teren i grad i drzavu i kontinent.Tako ti je od severa do juga i od istoka do zapada.
Dobro da si bar na planeti osto. I slobodno pitaj Bajo .

Poslednja izmena:
Dakle tvrdis da je u svim delovima sveta isti odnos, isto ponasanje, iste vrednosti i isto potrebno za uspeh....
Meni to lici na srpsko seljacku vodenicu, ali ja sam naivan..

Ne tvrdim.
To ti kazes da tvrdim.

Tvrdim da su ljudi u osnovi potpuno isti a da odnos ponasanje i vrednosti koje vode uspehu zavise od mnogo faktora u sta se ne bih na ovoj temi upustao.

Uostalom i sam pojam uspeh je nesto o cemu moze da se polemise.

Naivan si zato sto mislis da jesrpsko seljacka vodenica nesto posebno razlicita od bugarske slovenacke svapske ili portugalske i sto to stalno potenciras kao neku srpsku problematiku koje nigde vise nasvijet nema

Vezano za temu ponasanje koje je potrebno za porodicni zivot je ponasanje coveka spremnog da se upusti u rizike koje zivot nosi.

Covek koji trazi garanciju da ce i sutra imati sve sto danas ima svakako nije neko ko treba da stvara porod.

Porod treba da stvara onaj ko je spreman da se bori sa preprekama koje zivot sigurno donese pre il posle.

Poslednja izmena:
Za postavljaca teme: ne moraju svi da zive u Beogradu...u metropolama je uvek bio skup zivot,odmakni se malo ....po Vojvodini,kuce su dzabe...za 5.000-10.000 eura da biras...deca zive na svezem vazduhu,gajis neku zivotinjku,imas organsku hranu,sela po Vojvodini su civilizovana( hvala okupatoru Austougarskoj),imas skole,poste,infrastrukturu....jedino,sto ne mozes da blejis po kaficima i lamentiras nad sudbinom dok su ti deca gladna,nego moras da zavrnes rukave i radis.....sve je do danasnje omladine,koja smatra da ako ne moze deci da priusti najmodernija kolica,stolicu za hranjenje,razne bespotrebne gluposti,eto jadna deca,ne treba ih praviti....imam tri drugarice,koje su Beogradjanke,poznajem ih 22godine,ceo zivot tako kukaju nad sudbinom planete,a roditelji im kupili stanove,imaju dobar posao,svoje automobile i spucale 47godina u guzicu,niti su sta naucile u zivotu,niti imaju decu,ljubavnike....nista....cak ni psa nemaju,jer je i to jedna obaveza....

Za postavljaca teme: ne moraju svi da zive u Beogradu...u metropolama je uvek bio skup zivot,odmakni se malo ....po Vojvodini,kuce su dzabe...za 5.000-10.000 eura da biras...deca zive na svezem vazduhu,gajis neku zivotinjku,imas organsku hranu,sela po Vojvodini su civilizovana( hvala okupatoru Austougarskoj),imas skole,poste,infrastrukturu....jedino,sto ne mozes da blejis po kaficima i lamentiras nad sudbinom dok su ti deca gladna,nego moras da zavrnes rukave i radis.....sve je do danasnje omladine,koja smatra da ako ne moze deci da priusti najmodernija kolica,stolicu za hranjenje,razne bespotrebne gluposti,eto jadna deca,ne treba ih praviti....imam tri drugarice,koje su Beogradjanke,poznajem ih 22godine,ceo zivot tako kukaju nad sudbinom planete,a roditelji im kupili stanove,imaju dobar posao,svoje automobile i spucale 47godina u guzicu,niti su sta naucile u zivotu,niti imaju decu,ljubavnike....nista....cak ni psa nemaju,jer je i to jedna obaveza....

Posedela sam objašnjavajući ovo na drugoj temi. Danas je opšte prihvaćeno shvatanje da deca moraju da imaju sve (materijalno), ili ih ne treba rađati.
Stekla sam utisak da su svi sa srebrne kašike sišli osim mene.

Lako je tebi, one su ti drugarice, zamisli kako je muskarcu koji nalece na takve i trosi vreme pokusavajuci da nadje pristojnu zenu za suzivot...

После заиста много квалитетне дискусије на овој теми, морам да кажем, укратко:
Постављач уствари има страх од заједнице због свог детињства. Налази разлоге да се не жени и не прави децу, јер с ебоји да ће се његова деца осећати као он.
Услов за стварање породице је, не само љубав, него воља да се напредује.
Није тачно да у Србији нема посла. Можда нема посла за оног ко није спреман да ради.
Године иза нас научиле су нас да само кукамо како је овде тешко и како треба отићи.
Деца коштају? Па, да су наши родитељи нас посматрали као финансијски дефицит, не би ни нас било.

Back