Umri_muski
Stara legenda
- Poruka
- 75.070
To se kaze drugacije.....Ako ponavljas iste poteze, dolazis do istih rezultata....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Eto skoro prosetah do placa i sretnem moje prve komsije.Muce se ljudi, ne bi li sagradili kucu, oko koje se jebavaju vec 10 godina.Nisu stigli ni do pola.Idu dronjavi, nikakvi, voze neki jugo od 100 evra, gomila krsa i nistavila.Bori se covek,nema sta...troje dece izrodio pa sad gleda da ih skuci.Sa moje tacke gledista, razmisljam se da li je to uopste i pametno?Ako je to cena porodicnog zivota, pa onda mi je isplativije da ostarim sam u jednosobnom stanu i da se ne mucim bezveze, kad vec nisam imao kakva nasledstva.Odlucim li se za porodicu, nista mi drugo ne gine, vec da postanem ko i moj komsija - rob sopstvenog zivota.Nekako...lakse mi je da sam ne znam sta cu sa svojim zivotom, nego da se ozenim i izrodim troje dece, pa onda u onom bedaku, svi zajedno da ne znamo sta cemo sa sobom.I tako ceo zivot da mi prodje u jurnjavi za sticanjem kojecega, dok ne obolim u 50-oj i postanem invalid.Visoka je to cena za svakoga ko se resi da upliva u ta g...na.
Evo ja sam ta jedna sebicna... ja nisam htela drugo iz straha da necu moci da mu pruzim dovoljno kao prvom a zatim oboma podjednako. Makar sansu za isti zivotni start...u ranija vremena ljudi su manje znali manje i trebali pa su radjalinvise dece jer nit se placalo obdaniste, nit knjige za skolu a tek hobiji.... mada se ne slazem ni da je isto skuvati pasulj za 4 ili 6.
Nazovimo to tako. Volim ja velike porodice sa mnogo dece ali ne vidim sebe u tom filmu majke zrtve, koja nikada za sebe nema ni para ni vremena ali je u očima drugih majka hrabrost. Teska su vremena, samo se primitivni ili prebogati razmnozavaju bezbrizno.
Ja jmam jedno dete u tinejdz dobu i jednog muža ( jeste udala sam se u medjuvremenu) i obrni okreni fali mi 3 sata dnevno. Nemoj mi o organizaciji molim te... ja spavam manje da bih vezbala, radim ko konj, sprwmam vecere za prijatelje, za porodicu, cuvam i servisiram decu komada 2 iz muzevljevog prvog braka ... mogu jos da nabrajam.Ocigledno da imas lose zenske primerke. Zena moze da ima vremena za sebe, ako zna da organizuje vreme.
Vi kao da ste pale s marsa, rodis dete za sebe, a ne za muza i onda ti je i ono visak kada te malo zaborave i ne zvrckaju.
Pravim zenama nije tesko da stignu da rade, budu majke i budu zene imas ih na ovom forumu bar 20, koje vreme je za njih? Svo to vreme.
Druga je stvar za muskarca oni pravi se izjure, nadju zenu i rade, a znam mnoge koji su i radili i ucili i kucili, koje vreme je za njih?
Pa svo to vreme.
Pa i ja govorim o tome... ne razumem razmnozavanje i velike porodice bez uslova... a sad o uslovima mozemo da raspravljamo..Ja ovde prventveno mislim na decu koja su žrtve neodgovornih roditelja koji 'vole decu' a ko će ih hraniti i šta toj deci mogu da ponude u životu nije toliko bitno.
Ne bih da te zadrzavam kada si u tolikoj guzvi.
Samo, od negde mi jedna tica sapnula da onaj ko ne ume da se organizuje
nikasd nema vremena "za sebe" ili sta bi to znacilo.
Dete nisam htela, muza nisam htela, prijatelje nisam htrela, a i posao mi je visak jer sve to nisam ja.
Sta bi falilo da sam jos neudata i da mogu da ponovo biram? I tako, da biram i jos da biram...biranje to sam ja.
Ili pametne zene se zadrze na biranju, nema obaveza i sve se svodi na "brigu o sebi".
pa uvek ima neka obaveza... prema davaocu para ako ništa... prema sebi da ti se ne sruši kuća itd
nije svako možda u stanju da u to uklopi i neke ljude
kao što i oni koji imaju porodicu nisu možda nešto drugo u stanju
samo se to kao ne može izjednačavati
prioritet je uvek preživljavanje
- - - - - - - - - -
prioriteti služe... pa čemu služe tako ti i bude valjda, neko može i da se švercuje
Preivljavanje je za razne ljude razlicito to i jeste poenta teme.
Neko zagovara prezivljavanje kao izvodjenje dece na put,
a nekome je prezivljavanje sacuvati se od te odgovornosti.
- - - - - - - - - -
Odredjivanje prioriteta je osnova organizacije.
porodica je deca + supružnik pa se onda na to nakači i društveni život i rođaci i sve ostalo i dark side
ili možda supr + deca
pa sad muško i žensko nije isto
itd