Cena porodicnog zivota

Pa sto si pravio onda tri kuce, kad ces da zavrsis u glini?Imam utisak da si neka teska lopurda i prevarant i da si do svega dosao na takav nacin, pa sad nekom solis pamet i izmisljas da neko nekog mrzi.

Da li si ti svestan da na Novom groblju imas grobnice i od 30.000+ evra? Za taj novac se moze kupiti manji stan. A kad bolje razmislis to mu dodje kao kuca u ilovaci.

Samo budali, ne mislim na buuudalu, on je na svome, znaci samo budali nije jasno posle citanja ovog foruma kakvo je stanje u Srbiji.
To sto znate nekog ko je kao posten, kao, to sto znate nekog ko kao nije bezobrazan, kao, ko ima neke vrednosti u zivotu osim svog dupeta za koje bi dao sve, sve je to kao.
Ono sto je mainstream a to vas otprati u zivot, doceka na poslu, otprati sa posla, doceka kod kuce, otprati u bolnicu i u grobnicu je da je Srbija zemlja sebicnjaka i u novije vreme (ne zna za starije) lopovska zemlja.

Jednostavno je pitanje licnih vrednosti, hocete li da zivite u takvoj zemlji i hocete li da vasa deca zive u takvoj zemlji.
Sebe mozete zastiti zidom od novca, tj platis lopovima sve sto im padne na pamet, podignes zid i nadas se da nekom od komsija ne padne na pamet da ti dodje , zaveze za stolicu i muci dok ne kazes gde su pare.

Decu ne mozes tako lako zastiti od mentaliteta lopova i secikese.
Niti u skoli niti od zene svoje niti od devojaka i zena za njega sutra...

Kolicina para u koju su iste te secikese pretvorile ovu temu je bitno njima , jer im ostalo ne smeta, ali nisam siguran da autoru teme to ne smeta....
A ni nekim drugim ucesnicima, kojima je put pod noge najbolja SVETSKA odluka, jer ako se gleda sira slika, daj doprinos ljudima tamo gde si zeljen...
Morate priznati da mnogi doktori nauka nisu nimalo zeljeni medju ubicama i krimosima u zatvoru i tamo su cisti promasaj i verovatno ce biti svedeni na male mace bez zubica za oralac...
Sa druge strane su na mnogim mestima na zemlji izuzetno korisni a negde i trazeni jer donose veliku lovu...
Postoji nesto sto se zove pogresno mesto za pogresne ljude i um...
Koja ce budala sejati useve na kamenju?

Znaš umri muški bez ikakve uvrede ja se stvarno zapitam u kom i kakvom ti to okruženju živiš? Znam dosta ljudi koji su zaista pošteni, koji imaju i neke druge vrijednosti u životu sem novca. I nema tu kao. Naravno znam i puno ljudi koji bi gazili po mrtvima da dođu do novca ili sebi nešto obezbjede. Pošto znam šta ćeš reći ne nisam svetac. Nisam savršen. Ali nisam ni nepošten. I mnogo je takvih ljudi.

Ne treba Vladimiru psihijatar, psihijatar treba svakom ko u ovoj zemlji nije poludeo.
Vlado, nemoj da se nerviraš zbog forumskih budala (ne mislim na dotičnog korisnika koji te isprozivao), nego tipove što mlate praznu slamu i sole pamet drugima, a svoje dupe da počešu ne bi našli.
Idi odavde ako možeš. Imam drugara, vozač kamiona, ide u Kanadu u novembru. Ako ne znaš jezik, upiši kurs, nauči engleski i piči bre odavde, dok još možeš i ima snage u tebi. Ja sam odavno prevalila u drugu deceniju života, i veruj mi neće me biti za koju godinu. Ako sam najbolje godine provela u ovom mulju, penziju bogami neću.

Znaš umri muški bez ikakve uvrede ja se stvarno zapitam u kom i kakvom ti to okruženju živiš? Znam dosta ljudi koji su zaista pošteni, koji imaju i neke druge vrijednosti u životu sem novca. I nema tu kao. Naravno znam i puno ljudi koji bi gazili po mrtvima da dođu do novca ili sebi nešto obezbjede. Pošto znam šta ćeš reći ne nisam svetac. Nisam savršen. Ali nisam ni nepošten. I mnogo je takvih ljudi.

Zna i ja. To ne znači da većina nisu ovce, a manjina skakavci koji su pojeli, popili i pokrali skoro sve što se pojesti, popiti i pokrasti moglo u oboj smrdljivoj bari od zemlje.

Samo kratko da ponovim. ono sto je srbinu , pa i tebi, postenje, to mnogima nije.
Jednostavno si odgajen da ti je normalno ono sto je fora, fazon, trik, snalazenje.
Dubinu nemas, bez uvrede takodje, jer nije ti ni potrebna da bi lepo ziveo u poziciji u kojoj si.
To je covek na pravom mestu, taman mozga koliko treba, taman vaspitan kako treba, taman na mestu na kom treba, sa pocetnim uslovima kako treba.

Kazu da nezadovoljstvo stvara zelju za prosvecenoscu, ali to moze uraditi i vaspitanje, obrazovanje ili splet okolnosti ako si vaspitavan ka pravicnosti...
Zato pazljivo kako vaspitavate decu ako zelite da ostanu ovde...
Naravno, moguce je napraviti vaspitanje da bude lepo svuda....Sebicluk je jedan primer.Nigde ti nece nista faliti.
Prefriganost i elegantno ucenjivanje novcem, takodje svuda lepo Eticki pasuju.

Pitao ja skoro jednog arhitektu iz Svedske, namestio se, kaze kapitalisto...
Sta mu je kapitalista?
On kaze to je osoba koja u novcu vidi vrednost....
To ti je kad laganica zivis.U novcu onda vidis placeni rad, a radi ti je potreba, a onda novac , osim odrzavanja nivoa, kao kod higijene i ne tumacis drugacije...

Kod nas ima takvih ljudi a zovu se, cim dobijem pare ja spiskam i lepo zivim.
Pitaj nekog takvog sta misli o svetu, svesce mu se svest na ko je jak u politici i ko nudi bolje pare..
Ali pitaj decu nekog takvog, i videces i inteligentnu ali patologije koliko volis...

Prvi pasus je za tebe.

Ne znam ni sta je za tebe postenje ni gde radis.
Ali sam kazes da ne vidis nepostenje i da ti je sve oko tebe posteno i ceni se vrednost i niko ne pokusava nikog da opljacka , odere ili prevari, pa zakljucujem da ti je to sto se inace desava u Srbiji tebi normalno , posteno ili prihvatljivo za snalazljive.
Ili je to ili si malo dete pa ti roditelji na tacni donose, u skoli te profani obozavaju i slihtaju ti se i deca se utrkuju ko ce da ti se ulizuje.

A za ostale.
Postoje metodi analitike koji na osnovu medjuuticaja odredjuju sto sta stvari.
Uprosteno , ako mnogo ljudi u jednoj sredini ima neku averziju ili neku vrednost, npr humanost pomoci coveku koji je bolestan, onda neces vidjati ljude koji su dobili napad, srcani ili neki drugi , kako lezi i niko mu ne prilazi.
Ili neces cuti na stanici kako svi odjednom nemaju kredit na mobilnom (nekako 192 nece ako nemas kredit, iako je besplatno, isto vazi i za 194).
Ljudi svakodnevno sire svoj sistem vrednosti na druge, kao i sa oblasti na oblast..
Ako su lopovi na poslu , lopovi su i u braku , samo sto se lopovluk u braku ne ogleda kao obavezno prevara koja je ocigledna, kao sto ni lopov ne krade od cimera, ali je lopov tamo gde treba i kad se ispune njegovi kriterijumi.

Postoje cak i metodi kako da se za manje od 24h oslika neko drustvo, drzava , gde si upravo krocio...
Znaci nemas pojma obicaje, sta ljudi javno kazu, a sta lazu, sta misle, sta kriju, da li je srdacnost ako se pojavis na vratima ili ono ljubaznost do 1h pa posle idi majstore...
Ali postoje metode koje ce ti kroz kljucne reakcije, a one ne ubrajaju kucanje na vrata i propitivanje, nego samo posmatranje odnosa na ulici , dati sve sto ti treba da vidis sliku licemerja, primitivizma i mentaliteta drustva u koje si krocio...
Te iste metode primenjene na Srbiju daju , bez novina i citanja, da mozes u poslednjih godinu dana da ocekuje ono sto se pise ovde na pdf politika, u smislu pravimo se blesavi i pljackamo tudju imovinu ili totalno neshvatanje sta znaci Savamala za pravni sistem ili sta znaci kad seljak Vucic javno iznosi da ce ON da smenjuje gradonacelnike ili to sto se posle toga umesto zakona primenjuje nesto sto ne znam sta je, a to je nema neposrednog izbora gradonacelnika..

Ali ljudima kojima to nije bitno , nego je samo ono seljacki , nema veze sto selo nikad videli nisu, nego taj seljacki melos, ma samo mene da ne diraju, zabole me cije diraju.
Ne postoji drustvena svest , komponenta, niti odgovornost niti pozornost...
Postoji merkanje, a to je kad pijanac padne, ko ce prvi da mu mazne novcanik (klinci to rade) ili se to zove lihvarenje kad se odraste...
I naravno postoji Divac efekat, a to je , obecaste mi Knjaz Milosa, zeznuste me, e sad sam ja zeznuo vlasnika Sinalka isto na foru, 1 1....
Presipanje prevare...I to takodje seljak vidi kao pravdu...Seljak je ovde ustvari antiteza od gradjanina, jer gradjanin zivi u uredjenoj naseljenoj zajednici dok seljak u neuredjenoj...pa se na osnovu takvih mentaliteta i razvija notacija.

Kaze mi drugar sto im ne napises delic reala pa nek se pushe.
A to bi moglo npr da bude ovo.
Mogu postati predsednik opstine i plus tu ima ljudi da se oformi ekipa cela.

Ono sto bih ja je da stavim gradjanina kao centar prava, tj da ni u jednom trenutku prava gradjanina lokalca ne budu ugrozena ovim ili onim nejasnim propisima, kao npr, sta se oduzima u slucaju zaplene, zatim pojeo vuk magarca za vise naplaceno za ovo i ono , kao i bespotrebno zamajavanje i naplacivanje ili huskanje na odustajanje, maltretiranje.
Medjutim, gde god je to neko pokusao jedva se odbranio od jajara iz parlamenta i vlade.
Preko nekih zelenasa ili drugih provokatora krene podmetanje kao da pljacka , zatim traze neke prekrsaje zakona, a to je tek sunovrat, jer zakoni su vise nego jasno napisani da od gradjana prave stoku za podhebavanje.

Npr zdravstvo, to nijedan normalan radni i vredni lekar ne moze da izdrzi, a istovremeno mu pisu da nije ispunio kvotu od 2000 pacijenata, nego kao 1700.
Pri tome mora da ih rasteruje i ubedjuje da su zdravi i kad nisu...ima milion osnova da narod tuzi lekare za nesavesno lecenje i neblagovremeno lecenje.
Sad je jos pritisak da ih ne upucuju na tercijarnu zdravstvenu zastitu bez nekog prekog razloga, kao oduzimaju od plate ako predju neki broj slanja.

Medjutim ako uvedes red, lenji ce da skice, radni ce da se bune na pocetku , a posle nece, jer rade isto a manje im guzve ili zaebavanja u glavu...
Posle izvesnog vremena naprave laznu uzbunu, zatalasaju i ovi i oni, i neki lokalci koji zele da se docepaju vlasti , a narod samo gleda i silji q... i onda ti meni pricaj da nije kao u pripovetci Alije Dzerzeleza od Ive Andrica...
Samo se ceka sekunda gde ce neko da zateze i da zaebava ne bi li iskamcio neke pare od nekog koga ucenjuje...
Pravilo Srbije a mozda i sire je ili ucenjujes ili se uvlacis, nema trece...
Ako ne postoji zakonski okvir koji to regulise, onda uz kolonijalizam to ispada idealno za nasilnike i bivse robijase.

Nepostenje naroda se vidi i u odnosu prema nepoznatom coveku...U startu je, ma hoce da se ovajdi, kao da nece da nesto odradi i naplati, nego da se ovajdi, onako kako bi oni uradili.
Tacno je da sve to mozes da uvedes u red, da izgleda kao poluposteno, znaci da imas rastur materijala 30% preko potrosnje, sitna kradja, i da ne budu na noz kolegijalno i da se radi, ali to je sve pod prinudom...
Tek tada vidis kakvi su ljudi bez prinude, kad ih prinudom nateras da budu korektni...

Palma je tu primer i ovog i onog, odradi nesto za vlast, a onda kriminalno pritesni lokalne neposlusne i zavede teror, ali posto je odradio neku prljavstinu za vlast, onda ga stite, a on dalje napravi radno okruzenje za lokal....
I Jagodina dobro napreduje, jeste da je malo prisutan i kriminal i prisila, nesto da bi spucao neposlusne, a nesto da bi isterao svoje, sto bas i nije lepo, ali voli narod kad se neko istresa, to pokazuje moc i onda bolje slusa i vise voli Obrenovica....Ali moras da uprljas ruke, ne moze cisto...E sad bih ja i tortu, jel...
Ali prljavstine koje cinis da bi te vlast ostavila na miru su nekad jako destruktivne, samo sto neki ljudi procene da bi to ionako bilo uradjeno pa bar oni dobiju poziciju i poene da odrade nesto manje stetno usput...

Raspojasan je narod trenutno i to je problem, a nece to brzo prestati...
Ko voli da bude raspojasan, a ima ih puno , zapadna Srbija obozava da se pravi raspojasana grupno....kao ponosno , a ovi drugi krajevi to rade svako za svoj cosak..

A cim neko ne moze posteno da vodi neku zajednicu, to znaci da je samo slucajnost granica izmedju potkacenog i nepotkacenog...
Ako imas nekog u stranci, onda nije slucajnost....

I sve kao u Lazinim romanima i Sabackim podvalama...

Бити поштен и није нека велика ствар, Поштујеш закон не чиниш зло и то је то. Али то није довољно да би неко био Човек.
Божанска правда је нешто више од овога, а она каже:
Не чини зло, И УЧИНИ ДОБРО.
Опрости и биће ти опроштено. не суди и неће ти бити суђено.
Ни у мислима својим не треба судити а камоли узимати суд у своје руке па удри.
Ни у мислима не треба презирати друге, поносити се над другима, бити завидан,итд.
Божанска правда је да имамо љубав и према својим непријатељима а не само према пријатељима. да нема мржње у нашем уму.
А чему све то?, каква је наша корист од трога?
Е то сазнамо тек што почнемо да чинимо онако како је господ рекао од своје слободне воље.

Живот чине осећања, и ако у нашем животу има радости, самопоуздања, наде, вере љубави, задовољстваа собом,и другима, тада ми живимо и нама је живот леп.
Али ако су у нашем животу мржња, страхови, бриге, жудње, љутња, и остала лоша осећања ми умиремо и наш живот је лош.
Новцем се не могу копити осећаљ а да она буду дуготрајна, свеш што се купује новцем његова је срећа кратког даха.Кушиш дијамантски прстен и за месец дана га више не видиш на руци јер је постао део тебе и за тебе је невидљив, Треба ти нешто друго да кушиш да би био срећан. Купујући срећу никада нећемо имати довољно пара за њу.
Зато нам је за живот потребна срећа која извире из нас самих, из нашег ума, а која се огледа у нашем ДОЖИВЉАЈУ света, људи, нас самих и живота.

Та серећа је производ тога како ми судимо о стварима и људима око нас па какав је наш суд таква ће бити и наша осећања.
А наш суд долази од наше ИСТИНЕ. Истина је оно у шта ми верујемо(пера је овакав, политичари су лопови, певаљке су кур*е), затим наше васпитање је део наше истине, Па животна искуства итд.
И сад од те истине у нама завиаси наш Суд па и наша Осећања.
Ако је наша истина лепа ми ћемо гледати на живот и људе кроз ружичасте наочари а кад је наша иистина лоша нас доживљај живота ће бити као кад ставимо тамне наочаре за сунце, Наш живот ће посивети.
И сада оно најбитније тза целу причу: Наша ВОЉА је алат којим ми обликујемо нашу истину и наш Ум. Све што човек ради од своје слободне воње ће променити начин на који размишља, промениће његову истину и промениће његов ум.
Мењајући свој ум ми мењамо квалитет свог живота.
Када христос каже не судите да вам се неби судило он говори управо о томе, Судећи ми допуштамо да се у нашем уму роје зле мисли које ће наш живот затрпати лошимм осећањима. А када чиномо милост и доброту кад сее трудимо да праштамо ми свој ум чистимо од злих мисли а гајимо лепе мисли које ће наш живот испунити радошћу.
Брак је први корак на путу на коме се човек учи животу у заједници и дељењу,праштању, разумевању. Али многи пропуштају ту прилику него и у браку остају себични унишетавајући тако и брак и себе.

Бити поштен и није нека велика ствар, Поштујеш закон не чиниш зло и то је то. Али то није довољно да би неко био Човек.
Божанска правда је нешто више од овога, а она каже:
Не чини зло, И УЧИНИ ДОБРО.
Опрости и биће ти опроштено. не суди и неће ти бити суђено.
Ни у мислима својим не треба судити а камоли узимати суд у своје руке па удри.
Ни у мислима не треба презирати друге, поносити се над другима, бити завидан,итд.
Божанска правда је да имамо љубав и према својим непријатељима а не само према пријатељима. да нема мржње у нашем уму.
А чему све то?, каква је наша корист од трога?
Е то сазнамо тек што почнемо да чинимо онако како је господ рекао од своје слободне воље.

Живот чине осећања, и ако у нашем животу има радости, самопоуздања, наде, вере љубави, задовољстваа собом,и другима, тада ми живимо и нама је живот леп.
Али ако су у нашем животу мржња, страхови, бриге, жудње, љутња, и остала лоша осећања ми умиремо и наш живот је лош.
Новцем се не могу копити осећаљ а да она буду дуготрајна, свеш што се купује новцем његова је срећа кратког даха.Кушиш дијамантски прстен и за месец дана га више не видиш на руци јер је постао део тебе и за тебе је невидљив, Треба ти нешто друго да кушиш да би био срећан. Купујући срећу никада нећемо имати довољно пара за њу.
Зато нам је за живот потребна срећа која извире из нас самих, из нашег ума, а која се огледа у нашем ДОЖИВЉАЈУ света, људи, нас самих и живота.

Та серећа је производ тога како ми судимо о стварима и људима око нас па какав је наш суд таква ће бити и наша осећања.
А наш суд долази од наше ИСТИНЕ. Истина је оно у шта ми верујемо(пера је овакав, политичари су лопови, певаљке су кур*е), затим наше васпитање је део наше истине, Па животна искуства итд.
И сад од те истине у нама завиаси наш Суд па и наша Осећања.
Ако је наша истина лепа ми ћемо гледати на живот и људе кроз ружичасте наочари а кад је наша иистина лоша нас доживљај живота ће бити као кад ставимо тамне наочаре за сунце, Наш живот ће посивети.
И сада оно најбитније тза целу причу: Наша ВОЉА је алат којим ми обликујемо нашу истину и наш Ум. Све што човек ради од своје слободне воње ће променити начин на који размишља, промениће његову истину и промениће његов ум.
Мењајући свој ум ми мењамо квалитет свог живота.
Када христос каже не судите да вам се неби судило он говори управо о томе, Судећи ми допуштамо да се у нашем уму роје зле мисли које ће наш живот затрпати лошимм осећањима. А када чиномо милост и доброту кад сее трудимо да праштамо ми свој ум чистимо од злих мисли а гајимо лепе мисли које ће наш живот испунити радошћу.
Брак је први корак на путу на коме се човек учи животу у заједници и дељењу,праштању, разумевању. Али многи пропуштају ту прилику него и у браку остају себични унишетавајући тако и брак и себе.

Ne postujem ja zakon zato sto je neko rekao da se to kaznjava, vec zato sto smatram da ga krsiti, nije eticki.U voznji dajem migavac i tamo gde nema zive duse, propustam vozila iz sporednih ulica, jer znam da ih niko drugi nece pustiti.Nije to samo postenje, vec covek mora da ima malo osecaja.I mrave preskacem kad ih ugledam pod nogama i puzeve prenosim, kad ih vidim po sred trotoara...Al kad vidim da neko nekog iskoriscava, da ga zeza u zdrav mozak, da ga potkrada..e njemu bi slatko sasuo ceo sarzer, kolko god ima metaka u pistolju.

Svi vi, koji mi propagirate pricu o nekakvoj duhovnosti...Dajte mi vas stan i platu, kad je tako.Sta ce vam materijalno, kad ste duhovno bogati.Vama pare nisu bitne, meni vala jesu.Ja sam materijalno slab, a i nemam svoj stan, pritom ne umem da zivim zivotom monaha i asketa.Meni su potrebni stambeni kvadrati, da bi sutra mogao normalno da osnujem porodicu, a ne da sedim pored ikone u nekom superku i glodjem koske sa zenom i decom.

Poslednja izmena:
Svi vi, koji mi propagirate pricu o nekakvoj duhovnosti...Dajte mi vas stan i platu, kad je tako.Sta ce vam materijalno, kad ste duhovno bogati.Vama pare nisu bitne, meni vala jesu.Ja sam materijalno slab, a i nemam svoj stan, pritom ne umem da zivim zivotom monaha i asketa.Meni su potrebni stambeni kvadrati, da bi sutra mogao normalno da osnujem porodicu, a ne da sedim pored ikone u nekom superku i glodjem koske sa zenom i decom.

Одакле сад ти испаде. ко је тебе прозвао па си се нашао погођен мојом причом?
Ајде лепо прочитај моју причу поново али имај на уму да није теби упућена. Можда нешто и схватиш.

Одакле сад ти испаде. ко је тебе прозвао па си се нашао погођен мојом причом?
Ајде лепо прочитај моју причу поново али имај на уму да није теби упућена. Можда нешто и схватиш.

Ja sam postavio temu, pa sam shvatio da je poruka meni napisana.

Ma jok To grom iskaslje da bi lakse disao.
Vidis da blage veze nema to sto je pisao sa temom.
Cak i ne razume sta znaci pojam postenje u svim varijantama tumacenja, nego trt mrt postenje.
Uz trt mrt metodologiju radi i ostalo...
To su ti postapalice ljudi koji ne umeju sami da vide dubinu odnosa, a iskreno nisu svi ni nadareni VREMENOM a ni talentom da mogu da vide sve relacije izmedju ljudi, misljenja, znanja, postupaka.

Zato sto tih postapalica ima puno , one su kao krhke grancice, i ne treba se apsolutno oslanjati na njih, kako ljudi u ocaju, besu ili nekad iz inata cine.
Kao tvoj gest i tekst upucen duhovnima.

I oko tog postenja i oko morala i oko etike, mnogo bi bilo bolje da se sve to ispodeli na licni, drustveni , lokalni, pravni, drzavni, zatim sa malo e , sa veliko E.
Jer onda bi i ljudima koji ne znaju puno bilo jasno da licni moral cine samo zbog sebe ili eventualno da bi usrecili roditelje.
I da nista ne treba da ocekuju od drugih jer je to njihov licni izbor.
I prokletstvo istovremeno.

A ove druge vrste morala i etike e to je trgovina i politika u izvornom smislu reci...Gde etika ne bi trebalo da ima politiku , a moral bi i mora...
Sad odmah iskace rec politika koja znaci i vestinu nalazenja zajednickog resenja ali znaci i usmerenje i skup zacrtanih pravila tj etiku jednog pojedinca,grupe ili drustvenog entiteta tj engleski policy.

Ukratko postavaljas primer zasto se kaze da je svaki covek kapisla koju napuni firma ili drzava a puca prema bliznjima.

Sto se tice Gromovog iskasljavanja, to je takodje njegov licni moralni skup postapalica.Niti ce on zbog toga biti svestan mnogih zlih stvari koje cini, niti ce biti na strani dobrog jer ce braneci svoj stav i odluku obicno prici onome sto je pitko i cini mu se da ide uz njegove postapalice.
To je klasika za Srbiju i prikaz niskog stanja svesti, ali visokih stremljenja u oceni svog ponasanja i kao duhovnosti...Jeste, buljiti u ikone godinu dana i kao onda si duhovan. Jeste ako si pre toga bio porocan, onda je sve bolje od nastavka prethodnog.

Recimo asimetricno postavljanje postovanja prema polovima je nesto sto je savremena tekovina a prima se olako a donosi mnogo problema tek u 10tom kolenu.
I milion nakaradnosti pa ne stignes da se okrenes ka jednom a vec ti alav narod zeljan kicenja da je posten, castan, duhovan i preuzvisen, izgenerise jos 10 nakaradnosti sve sinergijski spojenih sa novim stilom zivota...
Jedan od razloga zasto ljudi usmeravaju svoju borbu prema stilu zivota, sto je mora se priznati apsurd, umesto ka detaljima koji su brojni a sadrze u sebi nakaradnosti koje su samoobnovljive.

I nije to bas toliko slucajno i lepljivo za prste pa se samo siri od zapada ka istoku...

A eto ja tvrdim da sudskim i narodnim ponasanjem da je muskarac ako je pravi muskarac, onda treba da je mazga, vo, a istovremeno dovoljno nepismen da nije svestan posledica i jahanja i zloupotrebe od strane savremenih zena.
Sud i javnost ce staviti npr interes deteta na prvo mesto.
To naoko nema veze sa tvojom pricom o porodicnom zivotu.
Ali prva stvar sto ce sudska praksa pokazati je da ako muskarac ima finansije onda treba osim izdrzavanja deteta da izdrzava i majku , zatim treba da se kazni iako nije zeleo dete jer odgovornost je na njemu, zatim treba da se kazni zato sto mu je ta naivna devojka ili zena rodila dete, pa ako mu ga je rodila nek bude kod njega a nek ona placa izdrzavanje za dete, to je bar lako po zakonu 25% ili 30% oba roditelja, tako je po zakonu...ionako ne placa ocu nego detetu.
Zatim muskarci ne smeju da budu uvredljivi zato ih mozete nazvati stokom marvom , glupanderima, neuspesnima, jadnima, dok zenu ne smete nazvati ni mnogo starijim zenama koje imaju 55 godina, (a razmisljao sam stvarno kad sam inicijalno napisao 50 i ajde rekoh da mi ne zabrane podici cu na 55, jer je tekst bio o razlici u MZ ponasanju mlade devojke i onda racunam 50 je vec jako stara zena, prosecni zivotni vek u novije doba muskaraca je oko (48+65)/2 godina).

To godi odredjenom mentalitetu ponasanja i razmisljanja i ostali ish...

Neke stvari ce se pokazati kasnije ali bez obzira da li si to predvideo, da li je bilo jasno da je neizbezno ili nije, to jednostavno nije vazno.
Niti se uci iz gresaka niti se propusteno moze vratiti.

U kojoj sobi bi drzao zenu, a u kojoj decu? Jesi li razmisljao o uredjenju svog doma?

Kako spojiti DRZANJE sa nemoci da otmes od drugih grabljivaca?
Bolje da pitanje glasi, znas li u kojoj bi sobi zavrsio ti a u kojoj zena i deca?
Grabezljivost nije nezarazna bas kao i paranoja.
Ja igrom slucaja znam jednog mekanog, bio svaler dok je bio mladji, pa nasao u svom zavicaju devojku koja je duhovno volela laganicu, ali nije svalerka...sto bi se reklo ideala...On prenese svoju vrtirepost na recitost, njoj odgovara i eto ti idile...
E, dok nisu dosla deca....
A onda deca zive u okruzenju gde ako ne otmes, dobijes sipak ili zivis na jednom obroku , sto je normalno za taj kraj.
I deca pocnu da otimaju od majke, posto je tata bio kulirana i da platu i odmakne se da uziva...
Kad nema dovoljno deca otimaju i od oca...i onda polako svi pocnu da otimaju jedni od drugih...Ali nije da je bas nevaspitanje ili neskromnost, nego okruzenje je takvo i ako ucis decu da trpe, zaebo si ih za ceo zivot, znaci tvoje je upravo da razvijas otimacinu svoje dece zarad njih, a naravno dobices po ledjima i glavi zbog toga, jer ce 20 godina da ti jedu dzigericu, ali zbog njih.

Ili ces da ih utreniras, pa ce onda biti metiljavi za to okruzenje i biti nikakvi, stalno kmecati o nekoj pravdi, a da su sami u boljoj poziciji dupe im ne bi videlo tu pravdu, iliti tipican srpski primer "sta vlast ucini od ovog coveka"... ustvari to je kmekavost i nista vise...obecavas sve dok kmecis...

Ako su malo sebicniji roditelji , oni ce da naprave od dece elokventne morone, znaci ne debile jer su inteligentni , nego ubijeno u mozak..
Iskreno kad su zene u pitanju, isto je ucestanost pretvaranja u morone od strane roditelja i u sred BG i u prekonozi iza pickovaca.
Valjda racunaju zena da rodi i slusa i bice sve ok...
Ali to je ipak moron.

Sto se tice muskih, mnogo je vise morona u zabacenim delovima, jer tamo ih lakse slome, manji uticaj drustva i skole, jer ih i nema nesto...

Ako izaberes sredinu izmedju prilagodjenja dece drustvu ili prilagodjenja sopstvenim nazorima, onda dobijes nista i izmedju...
Dobijas elitnu x.x..x..x koja zavrsi fakultet , umisli da je nesto , a krije kao zmija noge da tri puta godisnje glumi novu nadu porno ponude u BG i naravno ako se snadje za letovanje na nekoj jahti, vili ili kod nekog punise...
Ili muskarca koji je posten , sitnica, ne vidi oko sebe nista kriminalno , samo ljudi cine usluge jedan drugom i tako to...
Ko ce kome ako ne direktor svome...

Kad je navalio da stvori svoj dom bez zene onda mu zena dodje ko saksija, a sa njom i deca, ako se pime.

E, ali sta ako dodje zena kojoj se ne svidja ruza vetrova u tom kraju, pa mora da proda stan i kupi drugi na sebe i na zenu

situacija se drasticno menja, jer posle sledi zastita interesa zene, pa je opet kriva drzava sto jadnik nema stan.

Prvi pasus je za tebe.

Ne znam ni sta je za tebe postenje ni gde radis.
Ali sam kazes da ne vidis nepostenje i da ti je sve oko tebe posteno i ceni se vrednost i niko ne pokusava nikog da opljacka , odere ili prevari, pa zakljucujem da ti je to sto se inace desava u Srbiji tebi normalno , posteno ili prihvatljivo za snalazljive.
Ili je to ili si malo dete pa ti roditelji na tacni donose, u skoli te profani obozavaju i slihtaju ti se i deca se utrkuju ko ce da ti se ulizuje.

Ne ja nisam rekao da ne vidim nepoštenje oko sebe. Ima svakvih ljudi. Kažem da nije tačno da su svi nepošteni. Kažem da ima puno ljudi koji pošteno žive i rade.

- - - - - - - - - -

Ni meni niko nije poklonio ni školu, ni platu ni posao. Kao što ogromnoj većini nije. Ako očeuješ da prije braka od plate kupiš i kuću i skup auto bojim se da ćeš se razočarati. I na zapada većina samo teško može u mladim godinama steći to što ti hoćeš.

Kad je navalio da stvori svoj dom bez zene onda mu zena dodje ko saksija, a sa njom i deca, ako se pime.

E, ali sta ako dodje zena kojoj se ne svidja ruza vetrova u tom kraju, pa mora da proda stan i kupi drugi na sebe i na zenu

situacija se drasticno menja, jer posle sledi zastita interesa zene, pa je opet kriva drzava sto jadnik nema stan.

Kada neko danas udje u brak i izrodi decu, gotovo je nemoguce da stvori bilo kakvu nekretninu.To je moglo nekad, kada su firme delile stanove i tada su se mnogi skucili.Da nije bilo onog socijalizma i drzavnih preduzeca, danas bi pola njih bilo na ulici.U danasnje vreme, kad se covek ozeni i izrodi decu, od svoje plate ni cestitih gaca ne moze na sebi imati, a kamo li da stvara kojekakve sobe i stanove.
Sto se tice zene, ako me voli, volece i ruzu vetrova u mom kraju.Ruza vetrova je inace veoma zdrava sredina i za odrastanje dece, jer je vazduh cist.A i komsiluk mi nikad bolji, groblje na samo 150 metara.Sve mirno, tiho..samo vetar piri.

Poslednja izmena:
Ne ja nisam rekao da ne vidim nepoštenje oko sebe. Ima svakvih ljudi. Kažem da nije tačno da su svi nepošteni. Kažem da ima puno ljudi koji pošteno žive i rade.

- - - - - - - - - -

Ni meni niko nije poklonio ni školu, ni platu ni posao. Kao što ogromnoj većini nije. Ako očeuješ da prije braka od plate kupiš i kuću i skup auto bojim se da ćeš se razočarati. I na zapada većina samo teško može u mladim godinama steći to što ti hoćeš.

E pa lako je tebi u toj selendri da pravis kucu, kad si plac kupio za 100 evra, il si ga nasledio od dede.Dodji u Beograd, pa da vidis posto su placevi..Skuplji plac od gradnje.

U kojoj sobi bi drzao zenu, a u kojoj decu? Jesi li razmisljao o uredjenju svog doma?

Zena se ne "drzi" u sobi, pa nije valjda sifonjer, boga mu...Ona bi stanovala samnom.Naravno da sam razmisljao o uredjenju doma...i sad razmisljam, meni je samo to u glavi.I naravno da deca trebaju da imaju svoju sobu, kad pozele da budu sama, ili na miru da uce, a ne da im smetam i da im se motam kad im dodje drustvo.To niko ne voli.

Kud ces boljeg mladozenju, sve obezbedi i zena dodje na gotovo.

Ne svidja ti se ti je izbacis. Kao saksiju.

Onu sto mi se ne svidja, necu ni da ozenim.Nisam ja od onih sto udovljavaju sopstvenim genitalijama, tek toliko da imam gde da ih uvaljujem, pritom gledajuci na sopstvenu zenu kao na neki potrosni materijal.
I sto, na kraj krajeva, mora i da dodje zena, jel to neka obaveza u zivotu?Kada bih imao dva izbora: da zivim sam u svom dvosobnom stanu,ili da sa zenom i dvoje dece stanujem dvosobnoj supi sa tavanom, radije bi izabrao prvo.Onda bih gledao da ispunim zivot necim drugim, recimo putovanjima, druzenjem...Pa cak i kurave da dovodim u stan, sta me briga, sam zivim, pa mi se moze.Bolje i tako, nego da stvorim bedu, pa da zivimo ko poslednji cigani.A pred kraj zivota, prodao bi stan i otisao u dom, ili bi nasao nekog da me dozivotno izdrzava.

Back