Znaš umri muški bez ikakve uvrede ja se stvarno zapitam u kom i kakvom ti to okruženju živiš? Znam dosta ljudi koji su zaista pošteni, koji imaju i neke druge vrijednosti u životu sem novca. I nema tu kao. Naravno znam i puno ljudi koji bi gazili po mrtvima da dođu do novca ili sebi nešto obezbjede. Pošto znam šta ćeš reći ne nisam svetac. Nisam savršen. Ali nisam ni nepošten. I mnogo je takvih ljudi.
Samo kratko da ponovim. ono sto je srbinu , pa i tebi, postenje, to mnogima nije.
Jednostavno si odgajen da ti je normalno ono sto je fora, fazon, trik, snalazenje.
Dubinu nemas, bez uvrede takodje, jer nije ti ni potrebna da bi lepo ziveo u poziciji u kojoj si.
To je covek na pravom mestu, taman mozga koliko treba, taman vaspitan kako treba, taman na mestu na kom treba, sa pocetnim uslovima kako treba.
Kazu da nezadovoljstvo stvara zelju za prosvecenoscu, ali to moze uraditi i vaspitanje, obrazovanje ili splet okolnosti ako si vaspitavan ka pravicnosti...
Zato pazljivo kako vaspitavate decu ako zelite da ostanu ovde...
Naravno, moguce je napraviti vaspitanje da bude lepo svuda....Sebicluk je jedan primer.Nigde ti nece nista faliti.
Prefriganost i elegantno ucenjivanje novcem, takodje svuda lepo Eticki pasuju.
Pitao ja skoro jednog arhitektu iz Svedske, namestio se, kaze kapitalisto...
Sta mu je kapitalista?
On kaze to je osoba koja u novcu vidi vrednost....
To ti je kad laganica zivis.U novcu onda vidis placeni rad, a radi ti je potreba, a onda novac , osim odrzavanja nivoa, kao kod higijene i ne tumacis drugacije...
Kod nas ima takvih ljudi a zovu se, cim dobijem pare ja spiskam i lepo zivim.
Pitaj nekog takvog sta misli o svetu, svesce mu se svest na ko je jak u politici i ko nudi bolje pare..
Ali pitaj decu nekog takvog, i videces i inteligentnu ali patologije koliko volis...