Čemu to :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Дади

Poznat
Poruka
8.502
Hoće li mi neko objasniti čemu to pravilo da se na poslednjoj strani knjige olovnom olovkom upiše cena? :neutral:
Apsurd ide do te mere da na poslednjoj strani knjige stoji nalepnica sa bar kodom (što je razumljivo) ali zašto onda mora da stoji i cena ispisana olovkom :lol: kada na polici lepo piše koliko košta knjiga :lol:

:dontunderstand:

Hoće li mi neko objasniti čemu to pravilo da se na poslednjoj strani knjige olovnom olovkom upiše cena? :neutral:
Apsurd ide do te mere da na poslednjoj strani knjige stoji nalepnica sa bar kodom (što je razumljivo) ali zašto onda mora da stoji i cena ispisana olovkom :lol: kada na polici lepo piše koliko košta knjiga :lol:

Verovatno zato sto knjizara ima barem hiljadu naslova a nema toliko mesta na policama da stavi primerak svake knjige ( pa in lepo postavi po najuzem delu na nekom stolu ). A koliko znam covek jos uvek nema ugradjen bar kod citac pa nije u mogucnosti da baci pogled na isti ( barcode ) i da zna koja je cena odredjene knjige, stoga sasvim mi je logicno da olovkom bude napisana cena, tim ti brze dobijas informaciju, nema potrebe da gnjavis prodavca da svaku knjigu cija ti se recenzija cini zanimljiva gura pod barcode citac kako bi ti saopstio cenu....

obično ti obrišu u knjižari bate
valjda ne kupuješ knjige u maxiju :lol:

u knjižarama vulkan ne brišu cenu :rida:

Nije valjda da niakda nisi odlepo nalepnicu? Pa tek je to gnjavaza...

:lol: a šta znam... verovatno bi me i to smorilo..al šta je teško da pitam prodavca koliko košta :lol: ionako to većina radi pre no što uzme knjigu u ruke....nekako mi baš bzvz da brišem po knjizi :lol:

Ne znam zašto vam je toliki problem što trgovci napišu cijenu. Koliko znam, uvijek bude grafitnom olovkom, pa može lako da se obriše. Mada ja to uglavnom ni ne radim. Nekoliko godina kasnije se zabavljam računajući inflaciju.
Bilo je nekad knjiga na kojima se cijena štampala na koricama. Sjećam se nekih takvih BIGZ-ovih džepnih izdanja iz '70. i '80. godina.

Jedan savjet za ove koji se muče s naljepnicama. Pokušajte prvo da je dobro zagrijete fenom. Poslije toga mnogo lakše se skida.

Nikad u životu u Srbiji nisam videla cenu na polici u knjižari. Od nedavno viđam neke transparentiće "akcija" "hit" i sl. na kojima se nađe i cena.

A, koliko se sećam, uglavnom me knjižari pitaju da li treba da se zapakuje (ređe) i obriše cena (uvek). I nikad ne tražim da se briše, čak i kad je knjiga poklon. Ne znam da računam inflaciju, ali se sa cenom uvek nekako prisetim koliko je za mene to bilo para u tom trenutku (npr. šta nisam uradila da bih kupila tu knjigu). Čak, uglavnom, dopišem mesec i godinu kad sam je kupila, a ako je neki bitan povod, i to baš ispod te cene.

Bad kodovi me više nerviraju. Naročito oni na debljim nalepnicama, što imaju neku srebrnastu podlogu - ko krasta na knjizi. :tiganj:

Ne znam zašto vam je toliki problem što trgovci napišu cijenu. Koliko znam, uvijek bude grafitnom olovkom, pa može lako da se obriše. Mada ja to uglavnom ni ne radim. Nekoliko godina kasnije se zabavljam računajući inflaciju.
Bilo je nekad knjiga na kojima se cijena štampala na koricama. Sjećam se nekih takvih BIGZ-ovih džepnih izdanja iz '70. i '80. godina.

Jedan savjet za ove koji se muče s naljepnicama. Pokušajte prvo da je dobro zagrijete fenom. Poslije toga mnogo lakše se skida.
Mislim da se Дади šali. Mrzi ga da čita Buku i bes, pa izmišlja neke nebulozne teme. A mene nije sramota kad nađem jeftino knjigu. Dapače.:) Evo, danas sam platila Godine koje su pojeli skakavci 999 dinara, sve tri.

Bad kodovi me više nerviraju. Naročito oni na debljim nalepnicama, što imaju neku srebrnastu podlogu - ko krasta na knjizi. :tiganj:

Mene nerviraju kad uđem u neku radnju, pa počnem da pištim. Stalno imam neku knjigu u tašni, a kad ulazim u knjižaru Indigo, obavezno zapitšim. Već su me upoznali po tome. Njihov detektor je ili mnogo dobar ili mnogo loš, ne znam.:) Na drugim mestima ista stvar ne pišti. Jednom sam pištala sa Springfild košuljom, tek kupljenom, pri ulasku u drugu radnju, a da sam normalno izašla iz Springfilda. Tehnika je čudo, dok ne poludi.:zcepanje:

Mislim da se Дади šali. Mrzi ga da čita Buku i bes, pa izmišlja neke nebulozne teme. A mene nije sramota kad nađem jeftino knjigu. Dapače.:) Evo, danas sam platila Godine koje su pojeli skakavci 999 dinara, sve tri.

:rotf:
:lol: ja završavam gozbu za vrane pa ti vidi..dadi uvek održi reč i 5. marta očekuj vrhunsku kritiku :cool:

Meni ne smeta, ta grafitna olovka se lako obriše. Mislim da bi bilo teže s nalepnicama. Moraš radniku da napomeneš (npr. ako je knjiga za poklon) da obriše cenu, uglavnom se ne sete sami (a i ne znam zašto bi).

Ne znam gde ti kupuješ knjige...Nisam to viđala, a kupujem knjige i u knjižarama, pouzećem ( kataloški), na buvljacima, preko oglasa...I nikada nisam primetila taj momenat.

треба да се отвори посебна тема за Дадијеве недоумице у вези књига :lol:

иначе, најчешће је цена написана на првој страни у горњем десном углу и одувек се то ради

A koliko znam covek jos uvek nema ugradjen bar kod citac pa nije u mogucnosti da baci pogled na isti ( barcode ) i da zna koja je cena odredjene knjige, stoga sasvim mi je logicno da olovkom bude napisana cena, tim ti brze dobijas informaciju, nema potrebe da gnjavis prodavca da svaku knjigu cija ti se recenzija cini zanimljiva gura pod barcode citac kako bi ti saopstio cenu....

Izgleda nismo u toku sa razvojem savremene tehnologije:lol:.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back