Čemu služe proročanstva?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Visa sila nije taj religijski Bog. Moze se reci svakako da postoji visa sila kao i niza i sta s tim? Recimo visa je bog a niza djavo, i bog je jaci zato sto svet uopste postoji - ali to nije religija nego filozofija
Visa sila je jedno.A za svaku religiju je njeno tumacenje ispravno.Bog je dopustio da ljudi imaju slobodnu volju.Sad se postavlja pitanje sta Bog smatra ispravnim,koju religiju?
Hriscani vjeruju da je to hriscanstvo i tumacenje Novog zavjeta.I to je "uputstvo"za njih.

Ne znam bas. Nisam toliko proucavao demonologiju :>P
Ok, ali mi molimo Boga: ne uvedi nas u iskusenje, no nas izbavi od zla(lukavoga). Dakle Bog te baca u iskusenje, a zli te iskusava.
Oce Nas je jako pametna molitva : P
ne znam...bila je pametna u Isusovo vreme s obzirom na shvatanja koja je Isus imao...
ja nisam siguran da je OčeNaš toliko dobra molitva...mislim da je bolje pomoliti se iz srca svojim rečima nego ponavljati tuđe automatski...

Oče naš koji si na nebesima........ja ne verujem da je Bog na nebesima negde nego svuda oko nas i u nama
da dođe carstvo tvoje-.............ja mislim da je već carstvo njegovo svuda u Univerzumu
da bude volja tvoja...........jeste njegova volja već ali je ograničena slobodnom voljom koju nam je dao..njegova je volja da imamo svoju volju
na zemlji kao i na nebu.........ne postoje samo zemlja i nebo nego i mnoge druge Zemlje odnosno planete
Hleb naš nasušni daj nam danas,.......nije danas sve u hrani materjalnoj
i oprosti nam dugove naše,...........ceo koncept greha mi se ne sviđa....radi se o lekcijama koje učimo kroz život
kao što i mi opraštamo dužnicima svojim;........ok
i ne uvedi nas u iskušenje,..........iskušenja su nam potrebna da bi učili lekcije...inače život ne bi imao smisla
no izbavi nas od zloga. ........cela poenta zloga je da nas iskušava, ako bežimo od toga bežimo od ispita u školi života

Jer je Tvoje Carstvo,..ok..ali ovo je očigledno..ne znam čemu to u molitvi sem da se ubedimo da je stvarno tako...kao da Bogu treba da mu priznamo da je
i sila, i slava.......................carstvo sila i slva njegovo u vek vekova...
u vekove vekova....

Amin.

Visa sila je jedno.A za svaku religiju je njeno tumacenje ispravno.Bog je dopustio da ljudi imaju slobodnu volju.Sad se postavlja pitanje sta Bog smatra ispravnim,koju religiju?
Hriscani vjeruju da je to hriscanstvo i tumacenje Novog zavjeta.I to je "uputstvo"za njih.
Visa sila je u nauci i mistici orgonska energija, koja obuhvata i nizi i visi aspekt. Kinezi kazu da je covecanstvo nastalo "finotvarnog cija" a dinosaurusi od "grubog", zato imamo tu asocijaciju na djavola - azdaju i antropomorfnog boga - coveka, ali radi se o principima i projekcijama

Drevne nepoznate civilizacije su smatrale da je bog kao kompjuter, a masoni - kreativni princip u prirodi, slicno tome.
Uh,umorih se od ovih rasprava na koje zapravo nema jedinstvenog odgovora.
Ali nismo ni prvi ni poslednji koji o tome svemu razmisljaju.🙂
Nema ni jedinstvenog pitanja a kamoli odgovora ;)

ne znam...bila je pametna u Isusovo vreme s obzirom na shvatanja koja je Isus imao...
ja nisam siguran da je OčeNaš toliko dobra molitva...mislim da je bolje pomoliti se iz srca svojim rečima nego ponavljati tuđe automatski...

Oče naš koji si na nebesima........ja ne verujem da je Bog na nebesima negde nego svuda oko nas i u nama
da dođe carstvo tvoje-.............ja mislim da je već carstvo njegovo svuda u Univerzumu
da bude volja tvoja...........jeste njegova volja već ali je ograničena slobodnom voljom koju nam je dao..njegova je volja da imamo svoju volju
na zemlji kao i na nebu.........ne postoje samo zemlja i nebo nego i mnoge druge Zemlje odnosno planete
i oprosti nam dugove naše,...........ceo koncept greha mi se ne sviđa....radi se o lekcijama koje učimo kroz život
i ne uvedi nas u iskušenje,..........iskušenja su nam potrebna da bi učili lekcije...inače život ne bi imao smisla
no izbavi nas od zloga. ........cela poenta zloga je da nas iskušava, ako bežimo od toga bežimo od ispita u školi života

Jer je Tvoje Carstvo,..ok..ali ovo je očigledno..ne znam čemu to u molitvi sem da se ubedimo da je stvarno tako...kao da Bogu treba da mu priznamo da je
i sila, i slava.......................carstvo sila i slva njegovo u vek vekova...
u vekove vekova....

Amin.
propustio si "da se sveti ime tvoje" :>)

Kada se radi o religiji, zanima me čemu proročanstva služe?

Ako služe kao upozorenje, onda se može desiti da ljudi nešto promene
i da se to na šta su upozoreni ne desi. To bi onda izgledalo kao da je
proročanstvo bilo pogrešno.
Ako će se svakako ostvariti i tu niko ništa ne može da promeni šta god
radio, čemu onda služi?
kaoi citav sistem religijeau kojima je sve determinisano-sluze iskljucivo strahu i pokrnosti vlasteli,jer jadni svi se mole za sadasnje vreme i buduce i nadaju se da nece biti za njihovog zivota, ili imas one fanatike koji organizuju masovna samoubistva jer odrede datum...

kaoi citav sistem religijeau kojima je sve determinisano-sluze iskljucivo strahu i pokrnosti vlasteli,jer jadni svi se mole za sadasnje vreme i buduce i nadaju se da nece biti za njihovog zivota, ili imas one fanatike koji organizuju masovna samoubistva jer odrede datum...
Ima i onih koji navijaju da bude negde pri kraju zivota, u fazonu posle mene potop :lol:

u vekove vekova....

Amin.
Molitva ne treba Bogu,nego nama.🙂
Mi treba da priznamo da je njegovo carstvo ne nase.
Tumacila bih ovu molitvu sad,kako je ja vidimali zadrijemah.🙂

da...Bog je svet i sve sam po sebi..nemamo mi šta da dajemo svetost njegovom imenu..uzgred koje ime? ima li Bog ime?
ko zna šta bi Frojd rekao za ovu omašku... :p
Ima tih imena dosta. I na enohijanskom i preko brojeva, no to je okultizam, pa cu zacutati o tome :>)
elem Tetragrammaton, JHVH, to ti je ime bozje. Drugo je Isus, trece Sv. Duh.
Posto sam Hriscanin, prizivam Isusa, kad mi je nevolja :>P

Matej 24,29I odmah će po nevolji dana tijeh sunce pomrčati, i mjesec svoju svjetlost izgubiti, i zvijezde s neba spasti, i sile nebeske pokrenuti se.
Matej 24,30I tada će se pokazati znak sina čovječijega na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće sina čovječijega gdje ide na oblacima nebeskima sa silom i slavom velikom.
Matej 24,31I poslaće anđele svoje s velikijem glasom trubnijem; i sabraće izbrane njegove od četiri vjetra, od kraja do kraja nebesa.
Matej 24,32Od smokve naučite se priči: kad se već njezine grane pomlade i ulistaju, znate da je blizu ljeto.
Matej 24,33Tako i vi kad vidite sve ovo, znajte da je blizu kod vrata.
Matej 24,34Zaista vam kažem: ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.
Matthew 6:27 (ISR) “For the Son of Aḏam is going to come in the esteem of His Father with His messengers, and then He shall reward each according to his works.

28“Truly, I say to you, there are some standing here who shall not taste death at all until they see the Son of Aḏam coming in His reign:”

Ja "nebesa"ne tumacim bukvalno,nego nesto kao citav svemir...sve sto postoji.
Nije jos...Bilo je dok Eva nije ubrala jabuku.😀
Zapravo ono je tu,ali mi nismo u njemu jos.
Da bude volja Bozija uvijek iznad nase volje...on zna sta nam je najpotrebnije,a ne mi.
Zemlja i nebo...opet simbolicno...Nebo je sve sto postoji,a zemlja dio toga .
Znaci da brinemo samo o danas,a ne o juce ili sutra.Sutra je novi dan za sebe ili ga neko i nece docekati.Da za svaki dan brinemo kao da je poslednji...ne misli se bukvalno na hljeb kao hranu,vec hranu za dusu.
Ako mi oprastamo drugima,i Bog ce nama...logicno mi je...ali nije uopste tako lako kao sto izgleda.🙂
Zapravo ovde se govori da samo nas on i moze spasiti od iskusenja i zla...a ta iskusenja i zlo mogu biti nepojmljiva i strašna.
u vekove vekova....

Amin.
Ovo sam vec rekla...ne treba njemu da priznamo,vec sebi.

Ja "nebesa"ne tumacim bukvalno,nego nesto kao citav svemir...sve sto postoji.

Nije jos...Bilo je dok Eva nije ubrala jabuku.😀
Zapravo ono je tu,ali mi nismo u njemu jos.

Da bude volja Bozija uvijek iznad nase volje...on zna sta nam je najpotrebnije,a ne mi.

Zemlja i nebo...opet simbolicno...Nebo je sve sto postoji,a zemlja dio toga .

Znaci da brinemo samo o danas,a ne o juce ili sutra.Sutra je novi dan za sebe ili ga neko i nece docekati.Da za svaki dan brinemo kao da je poslednji...ne misli se bukvalno na hljeb kao hranu,vec hranu za dusu.

Ako mi oprastamo drugima,i Bog ce nama...logicno mi je...ali nije uopste tako lako kao sto izgleda.🙂

Zapravo ovde se govori da samo nas on i moze spasiti od iskusenja i zla...a ta iskusenja i zlo mogu biti nepojmljiva i strašna.

Ovo sam vec rekla...ne treba njemu da priznamo,vec sebi.
da, ovo je ispravno pravoslavno tumačenje...ja imam neka svoja shvatanja o životu i njegovoj svrsi te zato tumačim kako sam protumačio...

pa dobro ja sam onda šupalj i egoista jer se ne slažem sa tobom oko tumačenja Isusovih reči...slobodna si da donosiš sud o svakome...pod uslovom naravno da ne slediš ono Isusovo da ne treba suditi drugima...
Ona tumaci na bezvremenski nacin text koji ima konkretni kontext vremena i prostora s zivim ljudima po kojima neki ce biti jos zivi kad se on vrati a nije se vratio uopce.
Takvi prevaranti su odrzali ovo sve do danas aktuelnim iako je to trebalo biti opomena.

Kada se radi o religiji, zanima me čemu proročanstva služe?

Ako služe kao upozorenje, onda se može desiti da ljudi nešto promene
i da se to na šta su upozoreni ne desi. To bi onda izgledalo kao da je
proročanstvo bilo pogrešno.
Ako će se svakako ostvariti i tu niko ništa ne može da promeni šta god
radio, čemu onda služi?
Kako cemu sluze?
Bog moze da unapred odredi predvidi dogadjaje to je jednostavno svojstvo Boga.
U Bibliji imamo mnoga prorocanstva i sva su se ispunila do detalja.
Jer Bog ne mzoer da gresi...
Dok demoni mogu da nagadjaju a nikako da pogode
U tome se razlikuju prava od laznih koja poticu od demona

Takodje dokaz ispounjenja prorocanstva je dokaz Boga.

Takodje u proslo doba a i sada sluzila su ljudima da znaju sta ih ceka i da se uklope u Bozju nameru za covecanstvo.

Ona nam govore u kom vremenu zivimo i sta nas ceka...

Bog uvek unapred obznanjuej svoju nameru
koju je obznanio preko svoje pisane reci Biblije.

Kad vec spominjete hristov dolazak - drugi hristov dolazak se je vec desio. To kristalno jasno pise u bibliji i razumljivo je svakome ko je funkcionalno pismen i ne izmislja razne interpretacije vodjen ko zna kojim duhom.

Verily I say unto you, There be some standing here, which shall not taste of death, till they see the Son of man coming in his kingdom - sumnjam da je iko video 2000.god starog coveka kako seta okolo.

The Revelation of Jesus Christ, which God gave unto him, to shew unto his servants things which must shortly come to pass; and he sent and signified it by his angel unto his servant John - shortly! Iliti uskoro, ubrzo, ne dve hiljade godina kasnije jos uvek cekajuci.

But when they persecute you in this city, flee ye into another: for verily I say unto you, Ye shall not have gone over the cities of Israel, till the Son of man be come - drugi dolazak je bio najavljen pre nego li su ucenici imali priliku da obidju sve gradove Izraela.

Gotovo je.

Kad vec spominjete hristov dolazak - drugi hristov dolazak se je vec desio. To kristalno jasno pise u bibliji i razumljivo je svakome ko je funkcionalno pismen i ne izmislja razne interpretacije vodjen ko zna kojim duhom.

Verily I say unto you, There be some standing here, which shall not taste of death, till they see the Son of man coming in his kingdom - sumnjam da je iko video 2000.god starog coveka kako seta okolo.

The Revelation of Jesus Christ, which God gave unto him, to shew unto his servants things which must shortly come to pass; and he sent and signified it by his angel unto his servant John - shortly! Iliti uskoro, ubrzo, ne dve hiljade godina kasnije jos uvek cekajuci.

But when they persecute you in this city, flee ye into another: for verily I say unto you, Ye shall not have gone over the cities of Israel, till the Son of man be come - drugi dolazak je bio najavljen pre nego li su ucenici imali priliku da obidju sve gradove Izraela.

Gotovo je.
Najavljen da stize na oblacima u prvom stoljeću no nije bilo oblaka taj dan pa ce za 5 miljardi godina ponovno.

A ako nije drugi put dosao nije bio ni prvi put je logican zakljucak.

Kako cemu sluze?
Bog moze da unapred odredi predvidi dogadjaje to je jednostavno svojstvo Boga.
U Bibliji imamo mnoga prorocanstva i sva su se ispunila do detalja.
Jer Bog ne mzoer da gresi...
Dok demoni mogu da nagadjaju a nikako da pogode
U tome se razlikuju prava od laznih koja poticu od demona

Takodje dokaz ispounjenja prorocanstva je dokaz Boga.

Takodje u proslo doba a i sada sluzila su ljudima da znaju sta ih ceka i da se uklope u Bozju nameru za covecanstvo.

Ona nam govore u kom vremenu zivimo i sta nas ceka...

Bog uvek unapred obznanjuej svoju nameru
koju je obznanio preko svoje pisane reci Biblije.
Ima jedan problem a to je da boga vidio niti čuo nitko nije.
Proroci su culi koga?
Ruzno bi bilo reci djavola..

Back