Čemu služe proročanstva?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To nije tako jer jasno Isus najavio da neki apostoli ce biti zivi kad dodje sin covjeciji.
Nije dosao i pricu nisu zatvorili vec produzili na nesto nekonkretno...
Treba citati malo bolje textove..
Matej 24,29I odmah će po nevolji dana tijeh sunce pomrčati, i mjesec svoju svjetlost izgubiti, i zvijezde s neba spasti, i sile nebeske pokrenuti se.
Matej 24,30I tada će se pokazati znak sina čovječijega na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće sina čovječijega gdje ide na oblacima nebeskima sa silom i slavom velikom.
Matej 24,31I poslaće anđele svoje s velikijem glasom trubnijem; i sabraće izbrane njegove od četiri vjetra, od kraja do kraja nebesa.
Matej 24,32Od smokve naučite se priči: kad se već njezine grane pomlade i ulistaju, znate da je blizu ljeto.
Matej 24,33Tako i vi kad vidite sve ovo, znajte da je blizu kod vrata.
Matej 24,34Zaista vam kažem: ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.

Matej 24,29I odmah će po nevolji dana tijeh sunce pomrčati, i mjesec svoju svjetlost izgubiti, i zvijezde s neba spasti, i sile nebeske pokrenuti se.
Matej 24,30I tada će se pokazati znak sina čovječijega na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće sina čovječijega gdje ide na oblacima nebeskima sa silom i slavom velikom.
Matej 24,31I poslaće anđele svoje s velikijem glasom trubnijem; i sabraće izbrane njegove od četiri vjetra, od kraja do kraja nebesa.
Matej 24,32Od smokve naučite se priči: kad se već njezine grane pomlade i ulistaju, znate da je blizu ljeto.
Pa da, cela fora je da je trebao da izbavi Jevreje od rimskog ropstva. I nije se desilo...

treba obratiti pažnju da osim što je promašio vreme svog drugog dolaska za bar oko 2000 godina, Isus nije znao ni da zvezde ne mogu da padnu na Zemlju..nije imao predstavu da su zvezde mnogo veće od svetlećih čioda koje vidi na nebu..toliko o tome da je bio Bog

Rusiji je poslato 'proročanstvo' još 2014te da se spreme za odbranu pozitivnih vrednosti u svetu , i ko su Im sve skriveni i javni neprijatelji.
Da ne nasedaju na zapadnu ljigavost koja je spremna da Ih prevari u nekom odredjenom vremenu koje se dešava .
...........................................................................................................................................................................................

To se odnosilo i na Ukrajince da ne nasedaju na zapadne priče i snove o zapadnoj ''demokratiji''

prouči sledeći citat...opet pogrešno prorokovanje Isusovo i plus uvreda nejevrejima da su oni psi a Jevreji deca

Matej 15,22I gle, žena Hananejka izađe iz onijeh krajeva, i povika k njemu govoreći: pomiluj me Gospode sine Davidov! moju kćer vrlo muči đavo.
Matej 15,23A on joj ne odgovori ni riječi. I pristupivši učenici njegovi moljahu ga govoreći: otpusti je, kako viče za nama.
Matej 15,24A on odgovarajući reče: ja sam poslan samo k izgubljenijem ovcama doma Izrailjeva.
Matej 15,25A ona pristupivši pokloni mu se govoreći: Gospode pomozi mi!
Matej 15,26A on odgovarajući reče: nije dobro uzeti od djece hljeb i baciti psima.
Matej 15,27A ona reče: da, Gospode, ali i psi jedu od mrva što padaju s trpeze njihovijeh gospodara.
Matej 15,28Tada odgovori Isus, i reče joj: o ženo! velika je vjera tvoja; neka ti bude kako hoćeš. I ozdravi kći njezina od onoga časa.

Ne treba nikakva zelja za spasenjem da postoji da bi se shvatilo da je covjek slamka u vihoru i da nema pojma ni o cemu.🙂
Mene najvise fascinira covjeciji ego kad misli da sve zna,a ne zna odakle je supalj,sto kazu.🙂
pa dobro ja sam onda šupalj i egoista jer se ne slažem sa tobom oko tumačenja Isusovih reči...slobodna si da donosiš sud o svakome...pod uslovom naravno da ne slediš ono Isusovo da ne treba suditi drugima...

pa dobro ja sam onda šupalj i egoista jer se ne slažem sa tobom oko tumačenja Isusovih reči...slobodna si da donosiš sud o svakome...pod uslovom naravno da ne slediš ono Isusovo da ne treba suditi drugima...
Mislim da,prije svega,u svom egoizmu 🙂,sve pogresno tumacis,pa i moj post tebi.
Moj odgovor se odnosio na ukupno covjecanstvo...toliko smo mali i nebitni u kontekstu svemira,a sebi dajemo vaznost i moc da tumacimo cak i Boga.I da mu ispravljamo greske.😂
Ko ti garantuje da nece ova planeta sutra nestati?
Ne znamo ni kako je nastala,ni zasto je nastala,a ne znamo ni da li ce nestati,ni kako.
Iznad nas postoji neko ili nesto...zvao ga Bog ili visa sila ili bilo sta...To je jedino sto covjek svojom pamecu moze dokuciti.
A nije da se ne trudi...
I ne znam zasto se vrijedjas,meni su tvoje tvrdnje smijesne i vidim tvoj egoizam...ali te nigdje ne osudjujem.Imas pravo da mislis da nema Boga...ali zasto onda raspravljas o necemu sto ne postoji?

Cek a dolazak Mesije? To je glavno starozavetno prorocanstvo, Jevreji smatraju da se nije ispunilo a hriscani da jeste ;) I kako se ispunilo - po planu i programu, cak i sam Isus kaze "tako treba da bude" a u to vreme su Judejom lutali i mnogi drugi koji su tvrdili da su mesije i trudili se da ispune kriterijume
Ne razumijem sta hoces da kazes...Za hriscane se ispunilo,zato i jesu hriscani.

Mislim da,prije svega,u svom egoizmu 🙂,sve pogresno tumacis,pa i moj post tebi.
Moj odgovor se odnosio na ukupno covjecanstvo...toliko smo mali i nebitni u kontekstu svemira,a sebi dajemo vaznost i moc da tumacimo cak i Boga.I da mu ispravljamo greske.😂
Ko ti garantuje da nece ova planeta sutra nestati?
Ne znamo ni kako je nastala,ni zasto je nastala,a ne znamo ni da li ce nestati,ni kako.
Iznad nas postoji neko ili nesto...zvao ga Bog ili visa sila ili bilo sta...To je jedino sto covjek svojom pamecu moze dokuciti.
A nije da se ne trudi...
I ne znam zasto se vrijedjas,meni su tvoje tvrdnje smijesne i vidim tvoj egoizam...ali te nigdje ne osudjujem.Imas pravo da mislis da nema Boga...ali zasto onda raspravljas o necemu sto ne postoji?
ko kaže da se vređam...samo diskutujem..meni je sasvim ok da neko misli da sam egoista i šupalj i da to provuče između redova...svako ima pravo da o svakom misli šta hoće....ja lično mislim da nisam egoista...ali to je sasvim nebitno u ovoj priči..ovde pričamo o proročanstvima i ja tvrdim da ne da su se silni pravoslavni starci ispromašivali nego i sam Isus..pri tome ne negiram da je Isus mnoge pametne stvari kazao...ne negiram ni da je možda činio čuda...samo se trudim da se držim realnosti a ne da iz želje za spasenjem skrećem pogled sa logičnog tumačenja onoga što je rekao...inače verujem čvrsto da ima Boga...

ko kaže da se vređam...samo diskutujem..meni je sasvim ok da neko misli da sam egoista i šupalj i da to provuče između redova...svako ima pravo da o svakom misli šta hoće....ja lično mislim da nisam egoista...ali to je sasvim nebitno u ovoj priči..ovde pričamo o proročanstvima i ja tvrdim da ne da su se silni pravoslavni starci ispromašivali nego i sam Isus..pri tome ne negiram da je Isus mnoge pametne stvari kazao...ne negiram ni da je možda činio čuda...samo se trudim da se držim realnosti a ne da iz želje za spasenjem skrećem pogled sa logičnog tumačenja onoga što je rekao...inače verujem čvrsto da ima Boga...
Ok.Licno mislim da su sva ta prorocanstva podlozna subjektivnim tumacenjima.Nisam neki poznavalac Biblije,ali mnogi se bave njom i tumace je svako na svoj nacin,nema nekog jednoobraznog tumacenja.A ima i dosta simbolicnog i izvucenog iz konteksta,tako da je tesko zakljuciti sta je bas tacno receno.
Nekako mi nije logicno da je Isus,kao sin Boziji,mogao nesto da "ispromasuje".

Ok.Licno mislim da su sva ta prorocanstva podlozna subjektivnim tumacenjima.Nisam neki poznavalac Biblije,ali mnogi se bave njom i tumace je svako na svoj nacin,nema nekog jednoobraznog tumacenja.A ima i dosta simbolicnog i izvucenog iz konteksta,tako da je tesko zakljuciti sta je bas tacno receno.
Nekako mi nije logicno da je Isus,kao sin Boziji,mogao nesto da "ispromasuje".
ja ga ne vidim kao Boga nego kao mudrog duhovnog učitelja koji nije bio savršen pa je nešto znao a nešto nije...mislim da su ga sledbenici proglasili za Boga dok je on sam verovao da je svako na putu da osvesti da je Bog...indirektnu potvrdu za tako nešto sam našao u gnostičkom jevanđelju po Tomasu....

Back