Čemu služe proročanstva?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam u cemu je problem,po tebi? 🙂
Svi su se trudili,ali samo je jedan bio "izabran" da bude to sto treba da bude po Bozijem planu.
Znaci,Bog je odlucio tako.
Eto - upotrebila si rec plan a ne prorocanstvo!
Problem je u tome koja se kvalifikacija koristi

Inace starozavetni Bog je jevrejski a posto se Jevreji ne slazu sa tim, hriscanstvo je zapravo sekta koja se masovno rasirila uz podrsku razlicitih imperija i njihovih imperijalnih planova i politika ;) - medju kojima je unistenje Jevreja, zacudo, vrlo cesta i bitna stavka??

Eto - upotrebila si rec plan a ne prorocanstvo!
Problem je u tome koja se kvalifikacija koristi

Inace starozavetni Bog je jevrejski a posto se Jevreji ne slazu sa tim, hriscanstvo je zapravo sekta koja se masovno rasirila uz podrsku razlicitih imperija i njihovih imperijalnih planova i politika ;) -medju kojima je unistenje Jevreja, zacudo, vrlo cesta i bitna stavka??
Za Jevreje je mozda sekta,kao i obratno.
To je,da tako kazem,"relativno"tumacenje Boga...odnosno ljudsko.Ljudi nisu u stanju da nesto vide sa "apsolutnog"aspekta.
To samo moze Bog.Bio plan ili prorocanstvo,Bog je tako htio i uradio,nebitno je kako ga mi ljudi zovemo.Zapravo bi se moglo reci da je to prorocanstvo o planu Bozijem.😀

Nije obratno, nisu Jevreji hriscanska sekta nego je od njih sve krenulo

I uzevsi poznatu tvrdnju da je satana knez ovog sveta - kako to rezimi pod njegovom kontrolom usvajaju i sire odredjenu religiju?? Progon Jevreja je pak logican sa te strane
Nije od Jevreja sve krenulo.Bog postoji i mnogo prije njih...Cak i primitivni ljudi su vjerovali u visu silu.
I kako mislis...rezimi pod njegovom kontrolom?
Bog je jaci od satane.

Nije obratno, nisu Jevreji hriscanska sekta nego je od njih sve krenulo
hrišćanstvo bi bilo mnogo bolje da nisu pokušali da se nadovežu na Judaizam...

Jevrejski Bog govori sledeće
1. Samuilova 15,3Zato idi, i pobij Amalika, i zatri kao prokleto sve što god ima; ne žali ga, nego pobij i ljude i žene i djecu i što je na sisi i volove i ovce i kamile i magarce.
Osija 13,16Samarija će opustjeti, jer se odmetnu od Boga svojega; oni će pasti od mača, djeca će se njihova razmrskati i trudne žene njihove rasporiti.
5. Mojsijeva 20,16A u gradovima ovijeh naroda, koje ti Gospod Bog tvoj daje u našljedstvo, ne ostavi u životu nijedne duše žive.

to nije Bog ljubavi...moderni hrišćani se obmanjuju tako što ne čitaju Bibliju...kad bi čitali ili bi postali fanatici kao JS ili bi odustali od te religije...

hrišćanstvo bi bilo mnogo bolje da nisu pokušali da se nadovežu na Judaizam...

Jevrejski Bog govori sledeće
1. Samuilova 15,3Zato idi, i pobij Amalika, i zatri kao prokleto sve što god ima; ne žali ga, nego pobij i ljude i žene i djecu i što je na sisi i volove i ovce i kamile i magarce.
Osija 13,16Samarija će opustjeti, jer se odmetnu od Boga svojega; oni će pasti od mača, djeca će se njihova razmrskati i trudne žene njihove rasporiti.
5. Mojsijeva 20,16A u gradovima ovijeh naroda, koje ti Gospod Bog tvoj daje u našljedstvo, ne ostavi u životu nijedne duše žive.

to nije Bog ljubavi...moderni hrišćani se obmanjuju tako što ne čitaju Bibliju...kad bi čitali ili bi postali fanatici kao JS ili bi odustali od te religije...
Pa da, ja sam prvo citao Novi Zavet i zestoko se primio. A onda sam procitao i Stari, i to mi je bio let down :>)

Nije od Jevreja sve krenulo.Bog postoji i mnogo prije njih...Cak i primitivni ljudi su vjerovali u visu silu.
To nije isto... primitivni ljudi su verovali i u duhove prirode i razne bogove...
Monoteisticki Bog, jedan i antropomorfan, koji se obraca nekome, pocinje tek sa Jevrejima
Ne...ja mislim da je Bog "ugradjen" u svijest ljudi.
Iako mozda primitivni,oni instinktivno znaju da postoji nesto vise od njih samih.
Kinezi ne znaju.
I kako mislis...rezimi pod njegovom kontrolom?
Bog je jaci od satane.
Nije na zemlji, na zemlji satana ili ako hoces uopsteno - sila tame - dominira

To nije isto... primitivni ljudi su verovali i u duhove prirode i razne bogove...
Monoteisticki Bog, jedan i antropomorfan, koji se obraca nekome, pocinje tek sa Jevrejima

Kinezi ne znaju.
Znaju,kako ne znaju.🙂
Sve religije,sve vjere,bilo u duhove,Budu,drvece...imaju zajednicki korijen...vjeru u Boga tj.visu silu.
Kad se zbaci sve,to je to.Ima ljudi koji nikad nisu procitali Bibliju,ni otisli u crkvu,a ipak vjeruju u Boga.Odakle im ta vjera?

Znaju,kako ne znaju.🙂
Sve religije,sve vjere,bilo u duhove,Budu,drvece...imaju zajednicki korijen...vjeru u Boga tj.visu silu.
Kad se zbaci sve,to je to.Ima ljudi koji nikad nisu procitali Bibliju,ni otisli u crkvu,a ipak vjeruju u Boga.Odakle im ta vjera?
Visa sila nije taj religijski Bog. Moze se reci svakako da postoji visa sila kao i niza i sta s tim? Recimo visa je bog a niza djavo, i bog je jaci zato sto svet uopste postoji - ali to nije religija nego filozofija

Znaju,kako ne znaju.🙂
Stvar je u tome, sto ljudi procitaju, kakvi treba da budu i onda nastave po starom. Dakle nije bitno
u sta verujes, nego kakav si. A Boga ces vremenom naci...

Back