Čemu služe proročanstva?

Jasna

Stara legenda
Poruka
77.632
proro%C4%8Danstva.jpg

Kada se radi o religiji, zanima me čemu proročanstva služe?

Ako služe kao upozorenje, onda se može desiti da ljudi nešto promene
i da se to na šta su upozoreni ne desi. To bi onda izgledalo kao da je
proročanstvo bilo pogrešno.
Ako će se svakako ostvariti i tu niko ništa ne može da promeni šta god
radio, čemu onda služi?

Poslednja izmena:
Što bi značilo da ako neka kritična masa shvati upozorenje i promeni sebe,
onda se prorokovano neće ni desiti?
Jedino ako svi shvate,onda se nece desiti.A ako i jedan ne shvati,desice se.
Npr.upozorenje...ko ide Bozijim putem,bice tako i tako...ko ne ide...bice tako i tako...
I svako bira...A ako ostane ijedan koji ne shvati upozorenje,prorocanstvo se ostvaruje.
Mislim,ja to tako vidim.🙂

Što bi značilo da ako neka kritična masa shvati upozorenje i promeni sebe,
onda se prorokovano neće ni desiti?
teoretski...u praksi se ništa ne ostvaruje...imam knjigu koja se zove "Pazite na vreme" i u kojoj su sabrana proročanstva pravoslavnih staraca o poslednjim vremenima...treba li reći da praktično ništa nisu pogodili a mnogi su ciljali na davno prošla vremena...

teoretski...u praksi se ništa ne ostvaruje...imam knjigu koja se zove "Pazite na vreme" i u kojoj su sabrana proročanstva pravoslavnih staraca o poslednjim vremenima...treba li reći da praktično ništa nisu pogodili a mnogi su ciljali na davno prošla vremena...
Ako je o poslednjim vremenima,onda nije tacno da se nisu ostvarila...mozda samo jos nisu dosla ta poslednja vremena.
A kako je krenulo,mozda dolaze.

Prorok je bio bog do pada Jeruzalema.

Iskljucivi uzrok pada i egzila tih ljudi je bilo pogresno prorostvo da ce bog intervenirati i poraziti Rimskog okupatora pa su se upustili u otvoreni fajt s najacom armijom svjeta.
Tada prorostvo biva sasječeno s Ivanovom glavom metaforicki
No prorostvo ne jenjava i dalje je bog do slijedeceg poraza i vjerojatno dok je svjeta ...

Meni je teško da poverujem da su se pravoslavni starci uopšte time
bavili. Osim možda u svrhu da naprave pometnju i sruše program.
Kad se misli raštrkaju na različite strane, glavni program ostaje bez
podrške.
Eto, jedno moguće opravdanje. U neku drugu varijantu ne želim
da verujem.

Meni je teško da poverujem da su se pravoslavni starci uopšte time
bavili. Osim možda u svrhu da naprave pometnju i sruše program.
Kad se misli raštrkaju na različite strane, glavni program ostaje bez
podrške.
Eto, jedno moguće opravdanje. U neku drugu varijantu ne želim
da verujem.
mislili su da im je vizije nadahnuo Bog..a pitanje ko je.. dal je bila samo mašta u pitanju i uverenja ili demoni....ima ljudi koji su prozorljivi pa vide nešto o drugima ali nezahvalno je proricati budućnost....jer ona uvek može da se promeni...

mislili su da im je vizije nadahnuo Bog..a pitanje ko je.. dal je bila samo mašta u pitanju i uverenja ili demoni....ima ljudi koji su prozorljivi pa vide nešto o drugima ali nezahvalno je proricati budućnost....jer ona uvek može da se promeni...
Prozorljivost se svodi na citanje ljudi, znas proslost i sadasnjost, na osnovu toga improvizujes. Drugo, koristis i placebo, da kazes nesto lepo.
Secam se jednog iika kog su utripovali da je djavoiman, sto samo zna proslost i sadasnjost, a ne zna buducnost :>)
Decko se smrzo, i prihvatio ispiranje mozga. Zato, treba znati limite toga :>)

Treba razdvojiti doba kad ljudi nisu bili umreženi od doba kad jesu.
Danas se moze predvidjeti smjer tokova na globalnom planu.
To uopce se ne moze nazivati prorostvom vec razumjevanjem uzroka i posljedica.
Zatalasaj burzu sve se talasa tu ne treba vele bistar biti za povezivati stvari.

Back