@ maya i cipelic
ugljeni hidrati vezuju vodu za tkiva..na zalost, nama na mesecnom nivou oscilira i nivo estrogena koji pravi problem vise..
iz licnog iskustva i iskustva prijateljica koje se sa zenskim problemima bore, ne mozemo drugacije do resenja nego - UH napolje iz ishrane dok je anticelulit rezim na snazi..
sta to znaci?
nema ne samo slatkisa (onih sa prostim secerima), nego ni slozenih UH u ishrani u normalnim kolicinama..
rezim ishrane treba da bude ovakav:
dorucak JEDAN dvopek, mladi ela ili neki drugi nemasni i neslani sir, belanca od jaja (obarena ili kao omlet), cureca prsa max dve snite, 0% masni jogurt.
uzina posle 3 sata - jedno sezonsko voce - ne banane.
rucak posle 3 sata - grilovano, kuvano ili dinstano posno meso - piletina, curetina, riba,junetina..moze cak i svinjski laks kare ili file.. i sveza salata - zelena, radic, zelena paprika,kupus,rukola..maslinovo ulje, kalijumova so i jabukovo sirce ili sok od limuna..
uzina posle 3 sata - supa od povrca - keleraba,paskanat,zelen, ..samo supa, bez povrca..
vecera posle 3 sata - bareno, grilovano ili dinstano povce (karfiol,tikvice,zelena paprika,kelj, blitva, spanac,zelje,kupus,brokoli,..bilo koje zeleno povrce (sem mahunarki) i meso - bareno, grilovano..preliveno sa malo maslinovog ulja..
ovo je jedini nacin da se resitre celulita!
uz to - fizicka aktivnost od najmanje 1h svakog dana pri cemu ce puls u odnosu na godine i nivoa kondicije da vam bude izmedju 120 i 135 otkucaja - konstantno!
LPG - isla sam kad su se tek dve masine pojavile u gradu..na obecanje da sa 10 tretmana resavam problem - samo sam rekla: jel smete da potpisete

nisu smeli..napravila sam kompenzaciju (sto je meni omogucilo da priustim sebi ne 10 tretmana, nego tretman svaki drugi dan cele godine)
rezultat toga - losiji nego dobra rucna masaza..
LPG ima vakum efekat sto moze da bude nezgodno jer kad je ukljucen na minimumu posle nekog vremena nema efekta, a kad se ukljuci na maximum - razvlaci kozu..
probala sam i ultra zvuk i elektro stimulaciju (sto li sam to radila da mi je znati?)..
moje visedecenijsko iskustvo me je dovelo do zakljucka:
dijetetski anticelulit rezim ishrane, povecan unos vode da bi se razgradjene stetne materije sto pre izbacile,rucna masaza ukoliko imate proverenog i dobrog masera koji ume da masira bez modrica..a ukoliko ne - samomasaza..
j
a sam masazer kupila u eurosalonu za nekih 4000 dinara..ima nastavak i za anticelulitmasazu, ako ste dovoljno strpljive ( a sto ne bi bile? uz gledanje jednog filma odradite same sebi masazu) ili zamolite jacu polovinu da ga primeni na vama.. mogucnosti su razlicite 
uzmete pre toga neki anticelulit gel na bazi brsljena ili kofeina i problem je resen..
u stvari - nacin da se borite sa njim (uvek se vraca kad ispadnemo iz ritma) a za vrlo skromna ulozena sredstva..
a sve ove kavitacije, mezoterapije, lpg..samo su nacin na vas oslobode viska novca (koji retko koja ima previse) i da na kraju ostanete nezadovoljne rezultatom..