Čarlston za Ognjenku

• Začetnik teme Začetnik teme Lung
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pored toga shto potpisujem sve gore izrecheno, dodao bih josh i sledece:
- film ima isforsirano tuzan kraj (ko se posle ovoliko negativnih kritika ipak odluchi da ga gleda videce o chemu pricham)

Isforsirano tuzan kraj....:roll: ceo ton filma je takav, pocinje sa selom bez muskaraca, zenskom tugom i isfrustriranoscu, sa skoro pa srednjevekovnom Srbijom i tebi je isforsiran "tuzan" kraj....:roll:

- to shto je kraj tuzan, i nije toliki problem koliko chinjenica da je EKSTREMNO glup, nelogichan, kvazi-filozofski plitak i nekoherentan sa ostatkom filma !!!

Film ovakvog tipa nema za cilj filozofiju, ni neku veliku dubinu vec zabavu i poneku poruku koju treba zapamtiti. Kraj je cak vise nego logican ukoliko ne zelis da budes klasican holivud. Pored veoma dobre produkcije i efekata, film je zadrzao nekomercijalnost i originalnost u smislu radnje i izvedbe koji se ne desavaju po sablonu od tacke A do Š i koji nemaju za cilj stavljanje mozga u teglu prilikom konzumiranja.

- film "brlja" i "pliva" izmedju zanrova (izvesne scene ce celokupnu publiku baciti u depresiju - dok ce ni nepuna 3 minuta posle toga film pokushati da vas nasmeje do suza, posledica ce biti da cete imati osecaj da se smejete na sahrani-grohotom, i svi vas gledaju, a vi ne mozete da prestanete. STRASHNO)

Cekaj prijatelju zar to nije pozitivno, jel mora da se ukalupi u jedan zanr da bi bio dobar???? Jel te nije nasmejao? Jel te nije barem malo podstakao da razmisljas o tom vremenu u Srbiji? O zenama? Jel te ni jedna scena nije bar malo pogodila?

- gomile specijalnih vizuelnih efekata koji izbijaju iz vecine kadrova nemaju nikakav ali chak ni elementaran razlog da postoje osim nechije zelje da kaze "prvi sorabski film sa zapaaadni specijaaaalni efeeekti".

????? pa film je bajkovit, fantasticno je to sto je budzet dozvoljavao da se to prikaze BAJKOVITO kroz gomilu efekata.

- neujednachenost dinamike, manjak koherentnosti i neujednachena intelektualno-emotivna "dubina" priche (kao da vam dizelash citira Kanta a zatim nastavi da objashjava shta je sinoc radio "devojchici", pa onda Hese, pa kako se poshibao sa nekim pichkicama - UZAS ),

Na ovo stvarno nemam ozbiljniji komentar, mogu samo da ti kazem da sam pogledao mali milion filmova, nisam filmski kriticar, ali ovakvu glupost ne bi mogao da kazem ni za Mission Impossible 25, vec bi samo prosto rekao: DJUBRE od filma. OVO je FILM a ne knjiga i ne pravi se pametniji nego sto jesi!

- manjak ujednachenosti vizuelnog i audio dela filma (negde teshko da chujete govor -ali je scena vizuelno lepa, na drugim mestima teshko da razabirate oblike - ali vas zaglushuje mizika)

Mozda ako si ga gledao na Divx kopiji. Zvuk i vizual se mnogo lepo prate, cak po mom misljenju iznenadjujuce dobro.

- scene koje APSOLUTNO nichemu ne sluze, SPECIJALNO u usporenoj formi (najeklatantniji primer scena sex-a koja je tu samo da bi u filmu bila jedna scena sex-a).

Pa sta su osnovne premise filma: Nedostatak muskaraca i sexa, nevinost dve devojke. Ako je nelogicno da akcenat bude na jedinoj sexualnoj sceni u filmu, onda stvarno ne znam sta da ti kazem.

SVE prethodno chini film apsolutnim promashajem.

Lichni komenatar: najgori deo (po meni) je chinjenica da ce vam film obecavati i odusheviti vas kao NI JEDAN DRUGI koji ste do sada gledali -ali tachno 1/3 vremena na samom pochetku, posle chega ce vam "pad" kvaliteta i razocharenje koje ce ga kod vas pratiti biti (i pasti vam) josh teze !!!

Prvi deo: 5 za trud, 5 za realizaciju
Drugi deo: 3 za trud, 2 za realizaciju
Treci deo: 2 za trud, 0 za realizaciju

Licni komentar: Film je ogroman pomak u srpskoj kinematografiji i ima svojih mana, ali vrline preovladavaju. Originalan scenario, sjajna produkcija, solidna gluma, odlicna muzicka podloga. Nedostaci: Poneka suvisna scena zarad veceg efekta i niceg vise (ples gde u minogradu eksplodiraju sve mine oko male Boginje i njenog djuvegije, Jezdic na kraju u pripremi za skok...); prosecna gluma Kapicica, nedovoljno jakih sporednih likova. Sve u svemu obavezno pogledati ali u BIOSKOPU.

Tresla se planina, rodio se mis.

Toliko iscekivan i najavljivan, ovaj film, nazalost sada kad je izasao, nudi samo razocarenje sto ce domaca knematografija ipak morati da ceka jos dugo vremena da se desi nesto sto ce preokrenuti ovo ocajno stanje u kojem se nalazi. Film, premda na pocetku interesantan, vec posle nekih pola sata ulazi u dosadnu repeticiju vizualnog spot stil, sa beskonacno mnogo slow motion-a i besmislenih pokreta kamere, sve da bi se nekako zamaskirao ozbiljan nedostatak reziserske invencije i scenaristicke nemastovitosti. Muzika, iako je na momente zanimljiva i emotivna, u bezumnoj kolicini u kojoj se nalazi u filmu, zajedno sa zvukom, dobija istu ulogu prikrivanja nedostataka filma, zamarajuci gledaoca tako vrlo brzo i tako otupljuje i ono malo sto inicijalno doprinosi. Neujednacena gluma, vizuelni stil koji vise odgovara reklamama nego filmovima, nedoslednost rezijskog postupka, opterecujuca zvucna komponenta stoje direktno u suprotnosti sa najavljivanim "cudom" koje je trebalo ovaj film da predstavlja. Na zalost, ovo je, poput Sejtana, jos jedan od filmova koji pokusavaju da budu Holivud (A, B, ili SH), ali da su zaista poreklom odatle, u ovakvom finalnom stanju u kakvom su, sumnjam da bi ih iko od domace publike i uzeo ozbiljnije u razmatranje za gledanje.

4. za trud, 2. za realizaciju.

Sa akcentom na podebljani tekst

Koliko sam videla u najavama, film je jako interesantan, mada ono sto sam mogla videti od glume pojedinih nije mi se baš dopalo. Prošle godine sam pročitala "Sto godina samoće" od Gabrijela Garsije Markesa, i knjiga i stil su me oduševili. Uvrnuta i magična atmosfera mi se mnogo dopala, i to je ono što volim i u filmovima, a ovaj film to poseduje. Priče o izostanku poente su mi malo suvišne, jer ne mora uvek u umetničkom delu da postoji neke jasna poruka. Brkanje žanrova i stvaranje osećaja kao da se "grohotom smejete na sahrani" je po meni pozitivan efekat, jer se time gledalac uvodi u to iščašeno stanje, i sam postaje deo atmosfere karakteristične za magični realizam. A da bi se razumele neke scene, upotreba leptira i ne-znam-čega-sve još, mora se razumeti i magični realizam. Nekad je potrebno smestiti nešto u film prosto da bi se dočarala atmosfera ili neko osećanje.
U svakom slučaju jedva čekam da odgledam film, i mislim da će me baš on poterati da posle dugo vremena postim bioskop. :)

Ova mi je kritika bila zanimljiva
http://dobanevinosti.blogspot.com/2008/02/ejtan-za-ognjenku.html

Sinoc sam gledala film u bioskopu.
Meni se dopao. Vrlo je neobican i originalan film pun simbolike i uopste ne obradjuje bezazlene teme.
Ne bih se zadrzala samo na vizuelnom utisku u koji je definitivno ulozeno mnogo novca, mislim da film ima dubinu i navodi na razmisljanje kako o nasem mentalitetu, tako o musko-zenskim odnosima i tome koliko smo se po oba pitanja promelili posle toliko godina.

Moji utisci su jako pozitivni. Preporucujem svima koji to nisu uradili da lepo odu u bioskop i pogledaju film. Procenite sami, ipak je to da li ce vam se nesto dopasti subjektivna stvar. Film je, ako nista drugo, drugaciji od ostalih domacih filmova i bar zbog toga je vredan gledanja. Vidim da ima i pozitivnih i negativnih komentara - moj savet vam je da lepo pogledate film i sami procenite!

Sinoc sam gledala film u bioskopu.
Meni se dopao. Vrlo je neobican i originalan film pun simbolike i uopste ne obradjuje bezazlene teme.
Ne bih se zadrzala samo na vizuelnom utisku u koji je definitivno ulozeno mnogo novca, mislim da film ima dubinu i navodi na razmisljanje kako o nasem mentalitetu, tako o musko-zenskim odnosima i tome koliko smo se po oba pitanja promelili posle toliko godina.

Moji utisci su jako pozitivni. Preporucujem svima koji to nisu uradili da lepo odu u bioskop i pogledaju film. Procenite sami, ipak je to da li ce vam se nesto dopasti subjektivna stvar. Film je, ako nista drugo, drugaciji od ostalih domacih filmova i bar zbog toga je vredan gledanja. Vidim da ima i pozitivnih i negativnih komentara - moj savet vam je da lepo pogledate film i sami procenite!
i ja to kazem.
daleko da je on remek dijela,ima rupa u scenariju,ponekad izgleda k'o reklama...ali fin film.zabavan nista vise.najlakse je pljuvati,a jos lakse pljuvati jer neki misle da tako treba.

Verovatno cu odgledti film, mada mi se prikaki i na samom pogledu na Katarinu Radivojevic.

Samo hocu da kazem da ne volim kada neki film gromoglasno najavljuju kao "najbolji, ovo, ono". Onda ljudi mnogo vise ocekuju nego da nije bilo tog lozenja.

Mozda su se zbog toga razocarali, jer su ocekivali neznamsta?

Želju da pogledam film mi je najviše izazvala činjenica da je neko uložio 4 miliona evra u produkciju! Naziv me ne iritira uopšte (šta više, smatram da je baš cool) ali nakon gledanja, još jednom shvatam da naša filmska "industrija" još uvek nema šta da kaže.
Po meni, ono što drži film je jaka priča koja ovde, iskreno, nedostaje.
Raznorazni efekti, pokreti kamere, scene.... su OK.

Back