Čarlston za Ognjenku

• Začetnik teme Začetnik teme Lung
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skinuo sam ga sa sajta warezBB.
Istina jeste dvdrip, ali samo skracena verzija
u kojoj nema Olivere Katarine.

jaooo ja sam isto gledala tu kracu verzijuuu aaaa !!!! vidim negde kao: a gde je Olivera Katarina ja gledam sta utripovali... i bas me je cudilo sto ne traje duze... aaa bedak... A nigde ne moze da se nabavi ceo?

Slazem se.
Iako sam bio misljenja da mi se nece svideti,
film me je u potpunosti odusevio i zaista ne znam zasto ga je vecina tako
kategoricki ispljuvala.

Pa verujem da je to zato sto je film totalno drugacije ispricao pricu u odnosu na sve nase filmove,zapravo ne mogu ni u jednom smislu da ga uporedim sa bilo kojim filmom uopste...pa kapiram da su ljudi glupi pa za sve sto im se ne svidja uvek kazu glupo je,umesto: ja sam mozda glup.. ili samo jednostavno ne vole tako divno cudne filmove :roll:

Mene je odusevilo to predstavljanje nase istorije,tradicije i muzike u tako grotesknom,bajkovitom svetlu... Svetski... ma ocarana sam :zaljubljena:

Nisam skoro gledao gluplji film, a imam dosta rastegljiv i tolerantan ukus. Fotografija jeste odlična, montaža takođe, ali scenario i sama priča su za mene totalni debilizam. Režija - ništa posebno. Šteta, deluje da je uloženo dosta para.

Ja bas mislim da je sama prica ono sto je dobro u filmu.
Slika, efekti... takodje.
Scenario u nekim delovima ima propusta,
ali mi takodje deluje ok uz pricu.
Ne mogu da verujem da ja branim ovaj film,
ali mene je zaista odusevio.
Sticajem okolnosti, gledao sam ga
tri puta i sva tri puta zapazao neke interesantne stvari,
koje su mi promakle pri prvom gledanju.
Zvuk i muzika su takodje fenomenalni.
Sve je stvar ukusa...
A moj prag tolerancije je veoma nizak.

Pa sačekajte da odgledate pravu stvar. :D

Film se ionako žestoko naknado mijenja, izbacuju se mnoge stvari, ubacuje se velik broj izbačenih scena, dodaju se novi specijalni efekti, itd...

Ja neću da kvarim gledajući nešto što je vjerovatno neko još za vrijeme proizvodnje filma prije bioskopske premijere skinuo sa filmske trake (neki nevaljalac iz zaposlenih) i to procurilo na internet. :D

Pa sačekajte da odgledate pravu stvar. :D

Film se ionako žestoko naknado mijenja, izbacuju se mnoge stvari, ubacuje se velik broj izbačenih scena, dodaju se novi specijalni efekti, itd...

Ja neću da kvarim gledajući nešto što je vjerovatno neko još za vrijeme proizvodnje filma prije bioskopske premijere skinuo sa filmske trake (neki nevaljalac iz zaposlenih) i to procurilo na internet. :D

Ne. Ova verzija koju sam gledao je ona krajnja verzija.
Snimak je odlican.
Naime, koliko sam u toku, pomenuti delovi su izbaceni
odmah nakon premijere u Beogradu.
Jedino tamo si mogao da ih vidis.
Lik Olivere Katarine kao Velike Boginje
je izbacen iz samog dela.
Smatralo se da stranci nece shvatiti simboliku
samog lika, tako da su usledile izmene, izbacivananja
i dobio se krajnji produkut.
Ova verija filma, koju sam ja gledao, se prikazuje u
Francuskoj i u drugim biskopima u inostranstvu.

bezveze mi je sto su izbacili deo filma sa Oliverom Katarinom,prvo sam mislila da je film skracen zato sto je skidan sa interneta pa kao da zastite original,ali sam posle procitala intervju Olivere K. koja kaze da su je bojkotovail i izbacili njen deo.

Je l' to neki horor? Kada sam ga odgledala, smucio mi se. Posebno sam htela da vidim onu "lepoticu" Oliveru Katarinu. Ko je rekao da od babe moze da se napravi devojka? Odvratna je i ne znam sta ona treba da znaci kao neka vestica. Izgleda da je neko sklepao neku ulogu da se i ona pojavi, ko zna zasto. Opet neko njeno politicko muvanje. Gluma svih je ocajna. Zona deklamuje kao da je tekst naucila na pamet. Neko pokusava da urbanizuje Pestersku visoravan i to jako lose.

Za sve velika 0, ako moze da se daje, a ako ne moze, onda 1

Znaci ona verzija koju sam ja gledao u Beogradu nije konacna verzija?

Za taj trenutak vremena, taj film mi je dobar, sa uvrnutom ali pozitivnom porukom i usputnim porukama.
Bio mi je bolji nego sto sam se nadao, iz razgovora sa glumicama, a i iz gledanja snimanja.

Vidis tacno da je meni palo na pamet dok sam gledao film da je film bas dobro opisao neke srpske mentalne cake....
I samim tim se odmah postavilo pitanje hoce li to biti prihvaceno.
Skoro da je odmah i odgovor da nece...tj nece biti vidjeno , primeceno.

Cim sam video ceo film znao sam da ce ga oboriti zenska kritika, jer on je vise i usmeren ka zenama.ali nije zenski....iako je 90% glumaca zensko.
Ustvari on je antipod danasnjem zenskom mozgu kako je kroz medije oblikovan.
Tj tacnije tadasnjem zenskom mozgu , a u vecini stvari to je i danasnji zenski mozak.

Koliko se ja secam , katarina je odigrala ulogu koja doprinosi ocaju celog filma, ona je antipod mladoj glavnoj glumici, ne znam kako ce se odrzati da antigeneza, ako su ukinuli katarinu....
Mada ta antigeneza nije osnova filma.Bar ja nisam video film kao sukob starog i novog, vec interesantno izvuceno izolovano samo to novo, podignuto na usamljeni teren, da se bolje vidi.

Mozda uzmem da pogledam...

Odgledao....

Pa mislim da su resili da uproste film ali mislim da gubi bez Katarine....Jeste da ona nije Stupica, koja ume da odigra te uloge maestralno, ali neke stvari postaju nejasnije gledaocu, malo rasterecena simbolika svedena vise na realne posledice proslosti, a manje na verovanje.
Malo je smesno sto kazem, za ovako vecinski virtuelan film , da je na taj nacin odvajan od vere i sujeverja, da je tako vise sveden na zemaljske emocije.

Mozda je to dobro, mozda lose , gledano generalizovano, uproseceno za trenutni "kvalitet" srbije.Mada gubi se jedna dodatna prica , mozda alibi za percepcije mnogih...
Ipak se ceo put Ognjenke vrti oko duse Babe Boginje....i njenog amaneta, a amanet starijih i ima veze sa pricom celog filma...

Vidis tacno da je meni palo na pamet dok sam gledao film da je film bas dobro opisao neke srpske mentalne cake....
I samim tim se odmah postavilo pitanje hoce li to biti prihvaceno.
Skoro da je odmah i odgovor da nece...tj nece biti vidjeno , primeceno.

Cim sam video ceo film znao sam da ce ga oboriti zenska kritika, jer on je vise i usmeren ka zenama.ali nije zenski....iako je 90% glumaca zensko.
Ustvari on je antipod danasnjem zenskom mozgu kako je kroz medije oblikovan.
Tj tacnije tadasnjem zenskom mozgu , a u vecini stvari to je i danasnji zenski mozak.

Koliko se ja secam , katarina je odigrala ulogu koja doprinosi ocaju celog filma, ona je antipod mladoj glavnoj glumici, ne znam kako ce se odrzati da antigeneza, ako su ukinuli katarinu....
Mada ta antigeneza nije osnova filma.Bar ja nisam video film kao sukob starog i novog, vec interesantno izvuceno izolovano samo to novo, podignuto na usamljeni teren, da se bolje vidi.

Mozda uzmem da pogledam...

patak, svaka cast! potpuno se slazem sa tvojim misljenjem.
inace, film sam gledala u bioskopu kad se davao i tad mi se dopao.

ne secam se da li sam pisala o njemu ovde, pogledacu kad budem imala vise vremena.

Pogledao i ja konacno :D Sta reci,neobicna i na momente bas morbidna bajka.Slazem se da ima dosta simbolike,a mislim da su i zene i muskarci prikazani u prilicno negativnom svetlu.Gluma je odlicna,Katarina je fenomenalna,Kapicic solidan,a ova Sonja Kolacaric,meni licno inace mnogo simpaticna,nije bas iznela ulogu Ognjenke na pravi nacin.Sve u svemu,nesto totalno drugacije i mislim da ovaj film zaista vredi pogledati

Back