Aranko
Primećen član
- Poruka
- 823
Као што сам рекао уопште од тебе не очекујем никакав објективни приказ ничега.To što pišeš svakako nije istina, a ukoliko zaista veruješ u to, imaš i problem patološke prirode, osim komunikativne (vidno ti manjka i elementarnog vaspitanja). Umesto da se baviš o tome šta misliš da ja ne znam ili znam, trebalo bi da predstavljaš šta (ne) znaš. Na ovaj način ovako ispratnim izjavama, koje ne predstavljaju ništa drugo do najobičnije provociranje, jedino je što iskazuješ da nemaš apsolutno nikakve argumente u svoju korist.
Pročitao sam pomenutu knjigu. Na stranicama 125-132 obrađuje. U suštini najbitniji segment je diskuija oko sredečke crkve, kako i sam Janković kaže.
Ako misliš da sam nešto pogrešno predstavio, umesto da konstantno iskazuješ da ti je jedina taktika argumentum ad hominem, bio bi red da kažeš šta tačno. Ovako ispada samo kao vrlo nekonstruktivno (pa bogami i bezobrazno) ponašanje sa tvoje strane.
A mogao bi i vrlo precizno odgovoriti na pitanje zašto Marnavić nije nikako mogao znati niti izmisliti postojanje crkve u Sofiji iz Justinijanovog vremena.
Pratio sam to što forumaš Kole11 tvrdi i time se konkretno pozabavio, da proverim je li istina. Na moje opšte zaprepašćenje, jerbo sam bio iskreno sumnjičav da je Kole11 dobro preveo sa bugarskog jezika, dobro je preneo i žena je zaista tvrdila da je Šafarik poznavao ovo žitije u potpunosti nezavisno od Alemanija, za kojeg tvrdi da ga čak nije ni poznavala. I tom sam se tvrdnjom i pozabavio, kao i temeljno pobio. Ako smatraš da sam istrgnuo iz konteksta, izvoli pa elaboriši svoje viđenje.
A ti? Jesi li pročitao knjigu Vesele Trajkove? Pitam pošto kažeš da njen rad ne može biti osporen, pa pretpostavljam da to znači da si u njega upućen?
P. S. Još nisi pokazao kakvi argumente koje sam postavio, navodno, pobijaju jedan drugog (pretpostaviću da me nisi pomešao sa Koletom i pismom pape Jovana X iz prve polovine X stoleća).
Раније си то радио, али од како је јасно да такозвана критичка школа нема упориште у фактима ти ништа не препушташ случају и сваки твој прилог је политички обојен и приказан изразито субјективно. Сама чињеница да селективно прећуткујеш неке ствари које ти морају бити познате, јасно говори да си упознат и да знаш шта је истина али да се трудиш да је сакријеш.
Ја сам позвао учеснике форума да се сами увере читајући оба извора.
Наравно да Марнавићу није могло бити познато када је Средачка црква грађења осим ако то није прочитао у житију.
Наравно да сам ја по теби безобразан јер не наседам на јефтину пропаганду, али таквог безобразлука ћеш имати све више и више јер људи мисле својом главом и читају. Али опет да кажемо то што сам ја по теби безобразан нимало не умањује аргументе које износи Ђорђе Јанковић и још једном позивам форумаше да не наседају на твоје аргументе ad hominem и на причу о безобразлуку него да све лепо прочитају.
Књига Ђорђа Јанковића се може наћи рецимо овде:
https://hramsvgeorgija.rs/download/...e-i-istorija-crkve-srba-u-svetlu-arheologije/