Capoeira (kapuera)

• Začetnik teme Začetnik teme Kapoerista
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bundeva:
e,a ko je tu najjaci :?
Zashto sve merite - ovaj jachi,ovaj slabiji???
Svaka shkola je posebna za sebe,pa kome se koji stil svidja...I nemoj ici na moc,snagu,jachinu(bola i udaraca)nego shvati da je Capoeira jedna jedina,samo ima vise uchenja ove veshtine,ali se svi medjusobno poshtuju i nema tu "tuche" izmedju klubova... :roll:
Capoeira se zivi,ona je zivot,...neki su to spoznali,neki ne...vremenom.

Axe !!!

a nisi ti mene razumeo bash..pa ne volim ja da se makljam..ja odma zbrisem kad me neko dira...znas ti kako sam ja brz :? uuuu..samo sam radoznao malo...a kad toliko treniras te borilacke vestine i kad osetis da si stvarno jak,mora da ti dodje ponekad da nekog klepis..aaa :?

Sanha:
Pozdrav od Angole !!!

Jeasus:
ne potcenjuj Angolu :wink: ,svako bira koju shkolu hoce da uchi,a Capoeira inache znachi "niska shuma"...
Ne potcenjujem Angolu...odakle ti to?!? Ako mislis zato sto nisam nista kuckao o Angoli videces da bas i nisam bio suvise aktivan na forumu.Prestao sam da radim u igraonici tako da vise ne visim ceo dan na netu.A i ona nasa ekipa sa foruma se raspala...stigli su neki novi klinci...drago mi je da si se vratila :D

Vidim da se lepo zabavljate i na forumu mimo treninga... :wink:
Pitanje: ko je bio na rodi u Cvijeti na Kalishu sa Mestre Joao Grandeom?

Vidimo se sutra uveche..

Axe !!!

SANHA:
Zashto sve merite - ovaj jachi,ovaj slabiji???
Svaka shkola je posebna za sebe,pa kome se koji stil svidja...I nemoj ici na moc,snagu,jachinu(bola i udaraca)nego shvati da je Capoeira jedna jedina,samo ima vise uchenja ove veshtine,ali se svi medjusobno poshtuju i nema tu "tuche" izmedju klubova...
Capoeira se zivi,ona je zivot,...neki su to spoznali,neki ne...vremenom.

MUDRO ZBORIS, MUDRO!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

8)

Evo par dobrih mesta za posetu u vasoj buducnosti koja vam mogu pomoci da percepirate jos bolje divan i sirok CAPOEIRA svet iz vise razlicitih perspektiva.

www.senzala.dk - Engleski/Danski
Web strana grupe Professor Stinga je redizajnirana.

www.ginganago.com - Francuski
Web strana grupe Capoeira Ginga Nago locirane u Francuskoj, Gijani i Brazilu.

www.princeton.edu/`capoeira - Engleski
Web strana grupe Contramestre Zumbija.

www.capoeiraarts.com - Engleski
Web strana grupe Mestre Acordeona

www.tonivargas.com - Portugalski
Web strana grupe i licna prezentacija Mestre Toni Vargasa.

Ima jos lepih sajtova tamo... Bacite pogled posebno na link stranicu na Princeton Capoeira sajtu.

Moja preporuka, da ostavim ovde neke dobre misli se svodi na:

Radite capoeiru jos vise, i pazljivo birajte svoj put u vestini, svog ucitelja i svoju grupu, ali nikako ne zapostavljajte svoj zivot, skolu, stare prijatelje.

Izucavajte, nemojte da sumnjicite, bolje nevin dok se ne dokaze da je kriv nego vice versa.

Zivite dobro, uvek se osecajte mladi, i cuvajte zdravlje!

Nemojte da pijete, pusite i da se drogirate po navici, i uopste izbegavajte sve navike (i tako ih je vecina losha).

Postujte familiju, i prijatelje, i puno, puno djuskajte, cak i ako nemate talenta... To je super.

Ucite jezike... Nemojte da se priblizite trecoj deceniji a da ne znate bar tri-cetiri jezika... Uvid u jezik je pola uvida u kulturu!

Momci, obavestenje, izacicete iz puberteta tek sa 22-23, do tada, devojke oprostite im koliko mozete, nisu pod potpunom kontrolom razuma.

Devojke - sta god vam govorili protiv toga i kako god vam modni poslenici naredjivali da izgledate, zenstvenost je divna stvar, daleko bitnija od toga da budete "seksi".

I da, posle katastrofalne greske pocinjene u Brazilu, kada sam izgoreo ko rostilj kobasica jer sam mislio da ce me tamniji pigment spasti od sunca definitivno shvatam Baza Luhrmana kada kaze posle svoje divne besede - USE SUNSCREEN!

Losion obavezno na sebe, uvek kad zapece zvezda.

Pozdrav svima, i zivite pune zivote!

La revedere!

Alex

jeasus:
:D :D :D ko se to meni vratio :D :D :D
Hvala ti za kompliment :D
Stvarno se raspao stari sastav,a nove bih volela da upoznam bolje,naravno tu su i stari(iako se ne znamo lichno)tako da uz vashu pomoc ovaj forum mozemo da usavrsimo kvalitetnim razmenam informacija,a takodje sam se nadala malo vecoj saradnji pri ukazivanju ljudima sta je to Capoeira uopshte...Uchimo jedni od drugih... :wink: Ujutru cu baciti josh neke sajtove i informacije...polako...

Axe !!!

Peixador:
Ma ok Sanhice, ja uvek malo *, nemoj ozbiljno da me shvatash... :wink:
Ok,... :wink: Shvatamo se,a to je vazno...
Negooo,....mogao bi da mi se samo malo bolje predstavish da znam otprilike s kim pricham...ako hocesh...
Ja inache chekam neke spise i fotke Capoeire,pa cemo se dogovoriti svi kako to da prikazujemo...

Axe !!!

Evo ovako...obidjite ovaj sajt,veoma je dobar,zanimljiv i ima dosta odgovora koji vas zanimaju u vezi Capoeira Angole,Mestre Joao grandea(nash sada zvanicno Mestre)...
Budite detaljni u pregledanju sajta,tu imate i Italiju(Prof. Marqinho) i ostale i sajt Angola center Servia...
www.joaogrande.org

Axe !!!

ok,provericu o cemu se radi..mozda se slucjno desilo u tom trenutku..ovo je neki trojanac: TrojanProxy.Win32.Bobax.a

al' se brzo mnozi,ebo sliku svoju..sad cu da zirnem da vidim sta kazu za njega..

Axe!!
(pretpostavljam da je to pozdrav :wink: )

bundeva:
ok,provericu o cemu se radi..mozda se slucjno desilo u tom trenutku..ovo je neki trojanac: TrojanProxy.Win32.Bobax.a

al' se brzo mnozi,ebo sliku svoju..sad cu da zirnem da vidim sta kazu za njega..

Axe!!
Da,to je pozdrav Capoerista... :lol:
Trojanac,a.....nije od mene...100%

Axe !!!

Eh, pa ne znam kolko znash ljude iz nasheg kluba. Al matora sam ja drtina, vecj sam tu tri godine, imam kao narandzhasti pojas :) A shta ga ja znam, visok sam metar osamdeset, pero-laka kategorija, i uglavnom sam kratko oshishan. Skupljam salvete i volim sve shto vole mladi :):):)

Sanha:
bundeva:

Axe!!
Da,to je pozdrav Capoerista... :lol:
Trojanac,a.....nije od mene...100%

Axe !!!

Nije..buki se izvinjava Capoeristima...nemo se oma bijete :D

Back