Capoeira (kapuera)

• Začetnik teme Začetnik teme Kapoerista
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Peixador:
Eh, pa ne znam kolko znash ljude iz nasheg kluba. Al matora sam ja drtina, vecj sam tu tri godine, imam kao narandzhasti pojas :) A shta ga ja znam, visok sam metar osamdeset, pero-laka kategorija, i uglavnom sam kratko oshishan. Skupljam salvete i volim sve shto vole mladi :):):)
:lol: :lol: Znash shta,ja ti ne znam nishta i totalno ne razumem svrhu tih vashih pojaseva(objasnicete mi),o pochetnichkim,srednjim i naprednim grupama,a i nikada nisam bila kod vas na treningu ni na seminaru(al vi jeste kod nas)tako da nam tek predstoji upoznavanje i saradnja,a vec iz poruka mislim da si ok lik,... :wink:
Sa Fedjom se chujem redovno,upoznacemo se svi,...Pa majku mu,ovaj forum ima godinu dana,a??
Sutra se vidimo ovde,odo da spavam,radim ujutru...

Axe !!!

Peixador:
Pa pojasevi sluzhe jednostavno da se u hodi zna sa kime otprilike igrash i da se shodno tome ophodish. Takodje i pokazuju koliko je neko uporan u treniranju. Eto to i nishta vishe...

Ajd dodji na trening, nije prekosveta :):):)
Ocu,bio bi red,...jedva chekam da dodjem i da vas vidim i vec se dogovaramo bash Jeasus i ja oko vidjenja,pa cete mi detaljno objasniti sve shto ne znam o vama....Misliimm,...ako hocete... :lol:

Ja sam na forumu josh malo,samo da bacim neke informacije,pa odo da spavam,sinoc sam se zablejala u ekran pa sam se nazevala na poslu.....aaaahhhh...Odo da smuvam neki textic...

Jeasus....!!!!! Gde si ti??!!Ne mogu da te nagazim nikako!!Ko zna shta ti sad radish... :roll:

Tu saam josh malo,javi se,....

Axe !!!

Uchenik Mestre Joao Grande koga zovu Cabello, organizuje jedan veoma lep
dogadjaj. Chovek je i poznat po tome shto pravi stvarno dobre instrumente i
isto tako ih i svira dobro. Odrzava chesto koncerte shirom sveta i sve te
informacije mozete videti na njegovom sajtu www.caxixi.com

You are invited to participate in our very first Dance Percussion and
Capoeira Angola festival in South of Bahia Brasil
this summer august 23rd to 29th 2004
located in our farm and cultural center 30 minutes from Ilheus airport and 5
minutes form beatiful withe beaches of Bahia
one week of intensive Afro Brasilian dance Drum Percussion and Capoeira
Angola plus lots of time to enjoy Bahia at it's best
sun water air earth
facilitators: Cabello (capoeira angola , percussion)
Tisza Coelho (maculele ,capoeira angola)
Rita Silva (afro brasilian orixa dance)
Quenia Ribeiro (Afro Brasilian Samba dance)
please contact us if you want to know more about at ouroverdefest@caxixi.com

Evo vam malkice o festivalu u Brazilu,pogledajte shta radi nash Mestre :lol: :lol:

Pa sad ko hoce u Brazil,nek radi da zaradi,pa ajmo svi choporativno,ionako nam to treba da bi se razvijali bolje u Capoeiri,...treba otici u Brazil :wink:

Axe !!!

- EXOcute festival egzotike je promocija tolerancije i multikulturalnosti
sa isticanjem znachaja biodiverziteta. Stoga je zamishljeno da se festival organizuje u Botanichkoj bashti Jevremovac, mestu najveceg diverziteta i egzotichnosti u Beogradu. Ovim projektom zelimo da promovishemo egzotichne kulture, kao pokuashj premoshcavanja predrasuda i preuzimanja odgovornosti za delovanja urbanog choveka.

CILJ
Organizovanje festivala EXOcute multikulturaINATura, povodom Svetskog dana
biodiverziteta(22.maj),a kao odgovor na promovisanje tolerancije i
multikulturalnosti u sadejstvu sa ekoloshkim principima. Na ovom festivalu
promovisale bi se kulture egzotichnih zemalja i to u prostoru Botanichke bashte Jevremovac, mesta sa najvecim diverzitetom i egzotinama u Beogradu,
sa ciljem da se ovom gradu predstavi jedan potpuno nov alternativni prostor
kao novo polje delovanja.

PLAN AKTIVNOSTI

Kao ambijent za promociju odabrana je Botanichka bashta Jevremovac koja predstavlja pravu tropsku oazu u centru grada.Ovo
je spomenik prirode sa oko 2000 biljnih vrsta.
Botanichku baatu je 1874.svojim sugradjnima zaveshtao Josif Pan i ova manifestacija bi trebalo da joj vrati stari sjaj i autentichnost.
Na ovom festivalu predstavile bi se kulture Japana,Brazila,Indonezije,Kube u
saradnji sa Ambasadama ovih zemalja i Institutom za botaniku i Botanichkom bashtom Jevremovac.
Ovom prilikom bi se organizovalo:
- na otvorenom :
-tradicionalni plesovi,veshtine i instrumenti
-koncerti: Voz Latina
Bossa nova
Rova Sax
-interaktivne radionice (origami,ikebana...)
-video art i eko art projekcije
-beogradski Angola Capoeira klub, Okinawa karate, Kendo, Aikido
- StaniPaniKolektiv
-beogradski DJ-evi ; DJ Grga i Jazzmate

Sve ove aktivnosti bi se deshavale istovremeno tokom subotnjeg dana na
nekoliko lokacija u Botanichkoj bashti.
Tom prilikom bi se sluzila tradicionalna jela iz ovih zemalja.
Ceo dogaaj pratio bi promotivni materijal u kom bi se predstavile ideje
EXOcuta, informacije o prirodnim i kulturnim bashtinama ovih zemalja ali i
informacije o organizatorima.
Organizaciju festivala bi pratila medijska kampanja.

Molim sve Capoeriste da se pridruze uchestvovanju u EXOcute festivalu,to je subota i bice predivno kad bi svi bili zajedno... :lol:

Razmislite...Svi su pozvani,ne samo capoeristi !!!!

Axe !!!

Sanha:
Peixador:
Pa pojasevi sluzhe jednostavno da se u hodi zna sa kime otprilike igrash i da se shodno tome ophodish. Takodje i pokazuju koliko je neko uporan u treniranju. Eto to i nishta vishe...

Ajd dodji na trening, nije prekosveta :):):)
Ocu,bio bi red,...jedva chekam da dodjem i da vas vidim i vec se dogovaramo bash Jeasus i ja oko vidjenja,pa cete mi detaljno objasniti sve shto ne znam o vama....Misliimm,...ako hocete... :lol:

Ja sam na forumu josh malo,samo da bacim neke informacije,pa odo da spavam,sinoc sam se zablejala u ekran pa sam se nazevala na poslu.....aaaahhhh...Odo da smuvam neki textic...

Jeasus....!!!!! Gde si ti??!!Ne mogu da te nagazim nikako!!Ko zna shta ti sad radish... :roll:

Tu saam josh malo,javi se,....

Axe !!!

ma evo tek sada se nakacio na net...zadnjih par dana mi je veza od 21h do 24h odvratna...bicu na netu neko vreme tj dok mi ne pukne veza pa ako se nadjemo :D

over & out

Ovo za subotu zvuci jako simpaticno, mi smo i proslog maja bili na slicnoj zgodi. Tada se zvao Bazar Africke kulture i umetnosti za identicnim konceptom samo sto ovde ove godine ima i dosta pride! Super je to samo ja idem na put u petak popodne pa na manifestaciju necu stici. Bedak A PROSLE GODINE SMO SE NEVIDJENO PROVELI NISMO IZBIJALI IZ DVORSITA AFRICKOG MUZEJA... :lol: Pozxdrav Snaha pardon Sanha 8)

Studentska Unija Biolo¹kog fakulteta Te poziva na
EXOcute
- festival egzotike -

Dodji u subotu 22. maja 2004 u 13h u
Botanièku ba¹tu Jevremovac (Takovska 43) da:

- slavimo biodiverzitet u egzotiènom okru¾enju uz zvuke Brazila i Kube,
saksofona, capoeire,
- da se upoznajemo sa japanskom kulturom u novom prostoru Botanièke
ba¹te - Japanskom vrtu
uz aikido, kendo, okinawa karate, ikebana i origami radionice, uz suhi!
- da ispratimo odgovor umetnosti na dru¹tvena zbivanja, odgovor
aktivizma lokalnih zajednica
na diktirane dru¹tvene uloge jer preteranom eksploatacijom resursa i
zapostavljanjem va¾nosti
oèuvanja ¾ivotne sredine kao i neprihvatanjem odgovornosti za sopstvene
postupke naru¹avamo
¾ivot Planete!

The Earth has enough for everyone's need, but not for everyone's greed!
Mahatmma Gandhi

--
www.stanipanikolektiv.tk

--
Love Peace And Good Vibes
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Angola Center Serbia Mestre Joao Grande
www.angolacenter.org.yu
www.joaogrande.org

Od veceras i zvanicno a zasad samo ispod ruke informacija

19.06.2004. XINAGOGA (ZEMUN) BRASIL PARTY No 2

MANJE CAPOEIRE VISE SAMBE

Pozvani su (naravno) i angolerosi kojih je prosli put bilo manje!!! Informacije kod Nese-Diablo mana,Kneza i mene - Branke. Zovite koga hocete!

Branka B.:
Od veceras i zvanicno a zasad samo ispod ruke informacija

19.06.2004. XINAGOGA (ZEMUN) BRASIL PARTY No 2

MANJE CAPOEIRE VISE SAMBE

Pozvani su (naravno) i angolerosi kojih je prosli put bilo manje!!! Informacije kod Nese-Diablo mana,Kneza i mene - Branke. Zovite koga hocete!

PA ZAR MORA OPET XINAGOGA?!?!?!?!?
Kapiram da ste se skontali sa gazdom i sve to...ali ipak dajte nesto novo...nad otvorenim nebom...npr zurkica na adi,na pesku....nesto slicno....
BOJKOTUJEM ZUKRU ali ako opet bude Pina Kolade u velikim kolicinama...hhhmmmmm...mozda se i predomislim :D

:!: Sto bi bojkotovao majke ti!? :!: Ako je to tvoj izbor ok...

Zasto ne splav ili ada :?: pa na splavu tesko da bi smo odrzali brojno stanje do jutra jer bi vecina plutala po komsiluku u polusvesnom stanju a na adi pa ako ces ti da napravis ogradu za nezeljene posetioce ok.

Inace ovaj klub ima super bastu koja ce sigurno biti otvorena jer ce biti lepo vreme. A za klub pa evo ako ti nadjes za te pare i za toliki broj ljudi i da nije u pizd**cima vec da ima super povezanost sa svim delovima grada onda ok selimo se tamo! :!: :!: :!:

Branka B.:
:!: Sto bi bojkotovao majke ti!? :!: Ako je to tvoj izbor ok...

Zasto ne splav ili ada :?: pa na splavu tesko da bi smo odrzali brojno stanje do jutra jer bi vecina plutala po komsiluku u polusvesnom stanju a na adi pa ako ces ti da napravis ogradu za nezeljene posetioce ok.

Inace ovaj klub ima super bastu koja ce sigurno biti otvorena jer ce biti lepo vreme. A za klub pa evo ako ti nadjes za te pare i za toliki broj ljudi i da nije u ***cima vec da ima super povezanost sa svim delovima grada onda ok selimo se tamo! :!: :!: :!:

Nisam spominjao nikakav splav!!! OK,smislicu za obezbedjenje na Adi....

basta u xinagogi je ocajna i nema zvucnike...ostaje nam samo da se kuvamo unutra...ma,da,zemun je bas povezan sa svim delovima grada :evil: !!!

ccc

Sanha:
Bila sam neshto besna,...bash,bash besna... :evil:
Ali proslo me je,...sad moram da obavim neshto,pa cu vecheras pisati kako je bilo...

Hvala ljudima koji su bili u bashti...

Axe !!!

Sanha - :evil: :evil: moja sanha zna da bude i besna i to bas bas besna :evil: :D :D :D
kuckamo se veceras....

Branka - nemoj da se ljutis na mene...ja te i dalje volim i TI TO DOBRO ZNAS,BOBO....ovaj...tj..BRANKA

Mihailo - tebi izgeda treba vise od 9 meseci da bi se regitrovao na krstaricu?! samo citas sta mi lupamo a od tebe nista...

Diablo - evo danas mi je ortak vratio NFS Underground i ja se setih tebe...ako ti i dalje treba drugi cd da skines muziku...obavesti

AXE

Back