Capoeira (kapuera)

• Začetnik teme Začetnik teme Kapoerista
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sanha:
Chujete li ovo vas dvojica...Guardian i jeasus.,a??Prozivaju nas koji je jachi klub i da li se "bijemo"..!! :roll: Pa ljudi,dajte da se podelimo k'o ce shta da objashnjava!
P.S. Usput..-javice se ljudi iz Slovachke,Hrvatske,NY-a(direktno sa akademije Mestre Joao Grande-a),Izraela,...
E,da,..!!!Pripremite se za seminar(workshop) u aprilu-dolazi Mestre iz NY-a sa uchenicima i pozvani su svi zivi moguci Capoeristi!!(Pogotovo vas dvojica-jeste chuli :!: !!!)
...Samo za cenu seminara i tachnije podatke pogledajte nash Angola sajt s vremena na vreme ili cu vam ja privatno reci cenu kad dodje do seminara!-Ko je zainteresovan vec sada i misli da ce doci,odma cu ja objasniti detalje...!!

Axe !!!!

Gde ce se odrzavati taj seminar???
Mi imamo batizado od 1. do 4. maja u NS-u koju ce kostati 50e a culi smo da ce vas biti oko 150-200e!?
Zar nije to malo mnogo :evil:
Preporucio bih ti da uplatis flat,za nekih 800-1000 din(zavisi od provajdera) imas internet 24h mesec dana,mislim da se isplati.Ili da radis kao ja u internet centru i igraonici i da imas kablovski net za dz. hehehe
Ako nekome od vas(Guardian,Sanha,Diablo) treba nesto veliko da se skida sa neta,samo me obavestite i narezacu vam to u najkracem mogucem roku.
AXE

Guardian:
Sanha:
Chujete li ovo vas dvojica...Guardian i jeasus.,a??Prozivaju nas koji je jachi klub i da li se "bijemo"..!! :roll: Pa ljudi,dajte da se podelimo k'o ce shta da objashnjava!
P.S. Usput..-javice se ljudi iz Slovachke,Hrvatske,NY-a(direktno sa akademije Mestre Joao Grande-a),Izraela,...
E,da,..!!!Pripremite se za seminar(workshop) u aprilu-dolazi Mestre iz NY-a sa uchenicima i pozvani su svi zivi moguci Capoeristi!!(Pogotovo vas dvojica-jeste chuli :!: !!!)
...Samo za cenu seminara i tachnije podatke pogledajte nash Angola sajt s vremena na vreme ili cu vam ja privatno reci cenu kad dodje do seminara!-Ko je zainteresovan vec sada i misli da ce doci,odma cu ja objasniti detalje...!!

Axe !!!!

Ma vidim...

O'ma da objasnim...mi se ne bijemo! Ako se sretnemo na ulici mozemo da zavrsimo jedino na kafici negde u gradu - nikako u tuci! Nikad se nase dve skole nisu tukle, probaj da razumes da su odnosi izmedju njih prijateljski...u hodama se nadmudrujemo i igramo -nikako tucemo.

Jel tako koleginice?

Bravisimoooo..!!!!!Nema drugog nachina osim da dodju na seminare i sami vide i odluche!
Eto ljudi,...dodjite u aprilu na veeeliiki Workshop kad nam dolazi Mestre Joao Grande!!-Bice svih mogucih nacija i bice FENOMEEENAAALNOO!!!

Pozivnice cete dobiti(Beogradjani),a i ostali gradovi..!!

Axe !!!

Vamos amigos,...vamos jogar!!!!

jeasus:
:D :D :D
Drago mi je da je ekipa mala ali odabrana opet na okupu... Ovih dana sam nesto bio u frci(rodjendan)i nisam bio u stanju ni da se zakacim na net a kamoli da nesto kuckam. :D
Sanha,sto se pantalona tice,nas trener Sale u februaru ide u Brazil pa ce tamo nabaviti pantale po nekim nizim cenama,koje su kao kvalitetnije od ovih u evropi(tako bar kaze).
Axe
A,da..ponovo na okupu..!!!E,ovih dana ce se na forum javiti moj drug iz NY-a,uchenik Grande-a,pa cemo pocheti sa njim malo da komuniciramo i razmenjujemo iskustva(pitanja postavljajte)- ko ima problema sa engleskim jezikom,prevodicemo Guardijan,jeasus i ja..!!!
Jeasus...ostavi mi jedne pantalone,hocu da kupim,trebace mi shto vishe pantalona,a videcete i nashe koje ce doneti iz Italije i NY-a!!

hehehe....a svestan si da je tako kako sam napisala - JEASUS!!!!!!! :twisted:

Videcemo u Novogodishnjoj hodi...pozvani ste!! :wink:

Axe !!!

jeasus:
Sanha:

Axe !!!!

Gde ce se odrzavati taj seminar???
Mi imamo batizado od 1. do 4. maja u NS-u koju ce kostati 50e a culi smo da ce vas biti oko 150-200e!?
Zar nije to malo mnogo :evil:
Preporucio bih ti da uplatis flat,za nekih 800-1000 din(zavisi od provajdera) imas internet 24h mesec dana,mislim da se isplati.Ili da radis kao ja u internet centru i igraonici i da imas kablovski net za dz. hehehe
Ako nekome od vas(Guardian,Sanha,Diablo) treba nesto veliko da se skida sa neta,samo me obavestite i narezacu vam to u najkracem mogucem roku.
AXE

Treba meni help u vezi mnogo stvari,a popodne cu objasniti za seminar i shta mi treba od helpa!!
Moram da idem sada...
...vidimo se posle...

Axe !!!

Sanha:
jeasus:
:D :D :D
Drago mi je da je ekipa mala ali odabrana opet na okupu... Ovih dana sam nesto bio u frci(rodjendan)i nisam bio u stanju ni da se zakacim na net a kamoli da nesto kuckam. :D
Sanha,sto se pantalona tice,nas trener Sale u februaru ide u Brazil pa ce tamo nabaviti pantale po nekim nizim cenama,koje su kao kvalitetnije od ovih u evropi(tako bar kaze).
Axe
A,da..ponovo na okupu..!!!E,ovih dana ce se na forum javiti moj drug iz NY-a,uchenik Grande-a,pa cemo pocheti sa njim malo da komuniciramo i razmenjujemo iskustva(pitanja postavljajte)- ko ima problema sa engleskim jezikom,prevodicemo Guardijan,jeasus i ja..!!!
Jeasus...ostavi mi jedne pantalone,hocu da kupim,trebace mi shto vishe pantalona,a videcete i nashe koje ce doneti iz Italije i NY-a!!

hehehe....a svestan si da je tako kako sam napisala - JEASUS!!!!!!! :twisted:

Videcemo u Novogodishnjoj hodi...pozvani ste!! :wink:

Axe !!!

Za prevod sa engleskog nema problema,spreman sam da pomognem.Na sta se odnosi ova recenica "a svestan si da je tako kako sam napisala - JEASUS!!!!!!! "
Za pantalone iz zilbra mi napravi spisak koliko ljudi je zainteresovano za njih a ja cu te blagovremeno obavestiti koja ce biti cena.To bi trebali da platimo pre nego sto Sale ode u zilbra,jer nece da kupuje na "crtu".

O kakvoj novogodisnjoj hodi je rec???
Kada vi dobijate ove pantale iz NY???

A sto Zagreba tice...izradjuj,skeniraj i bacaj slike na mail...
Pa nisi nista napisala kako ti je bilo tamo,sta ste radili...
AXE

Pa znash da sam u pravu i da je Angola mocnija.. :lol: Kako ti koji si visoko mozesh meni da naudish kad cu te ja i pre nego shto krenesh "hashterisati"...?! :twisted:
hehehe,...videcemo,samo na seminaru morate igrati Angolu(mada mozete u Rodi i Regional)!!
Novogodishnja hoda je 28. decembra...chini mi se oko 13:00 ili 14:00,ali nisam josh sigurna,pitacu,pa ti javljam i dodjite obavezno - free je hoda,otvorena za svakoga ko zeli da igra,a tradicija nam je da ispratimo Staru 2003 godinu velikooom i dobrom hodom i da u Novu godinu udjemo isto tako-prvo hoda(gde je opet otvorena za sve),pa nastavljamo sa treninzima!!

A pantalone,majce,diskovi,birimbaui,duxevi,kape,
knjige sa pesmama,...sve to stize kad Marquinho i Grande donesu!Evo malopre mi je stigla pozivnica iz Italije da dodjemo na seminar 19.,20. i 21. decembra na Workshop u Trst koji ce voditi Marquinho...
Videcemo da li cemo moci,ali ne verujem-vec je 13. decembar,necemo imati vremena sad i za taj seminar(a ide mi se u Italiju)!

Pa ne mogu ja da skeniram kad ja hocu,...danas idem za NS,u nash Angola klub da malo djipam... 8) !!Chim se vratim,prichacu sve ali su slike najbitnije...!!

P.S. Uplatila sam mesechno net....!Jeasus,ajde vidi ima li negde mesta za mene da shljakam malo(za kompovima podrazumeva se),treba mi kinta...A shto se tiche downlodovanja i rezanja,daj mi neke antivirus programe,neshto se shlogirao komp(Norton) i kaze mi da mi nedostaju DLL fajlovi,..-jednostavno ih nema i ne mogu da shljakam bez toga!Kako da ih vratim?Treba da formatizujem disk,ali kako...nikad nisam to radila..!!? :? Preporuchi mi neke dobre(a pristupachne) grafichke i zvuchne kartice...A i kako da aktiviram skener-imam ga,ali nece da shljak(nov je)-kao da je mrtav...kako da ga pokrenem?

Ima tu josh stvarchica...posle cemo,kad dodjem iz NS-a...!Ajd' pojuri mi security za komp(i odakle skidash free mp3,albume,singlove...?)!!

Axe.../sad cu vas smarati po ceo dan na netu.. :twisted: /!!!

Sanha:
Pa znash da sam u pravu i da je Angola mocnija.. :lol: Kako ti koji si visoko mozesh meni da naudish kad cu te ja i pre nego shto krenesh "hashterisati"...?! :twisted:
hehehe,...videcemo,samo na seminaru morate igrati Angolu(mada mozete u Rodi i Regional)!!
Novogodishnja hoda je 28. decembra...chini mi se oko 13:00 ili 14:00,ali nisam josh sigurna,pitacu,pa ti javljam i dodjite obavezno - free je hoda,otvorena za svakoga ko zeli da igra,a tradicija nam je da ispratimo Staru 2003 godinu velikooom i dobrom hodom i da u Novu godinu udjemo isto tako-prvo hoda(gde je opet otvorena za sve),pa nastavljamo sa treninzima!!

knjige sa pesmama,...sve to stize kad Marquinho i Grande donesu!Evo malopre mi je stigla pozivnica iz Italije da dodjemo na seminar 19.,20. i 21. decembra na Workshop u Trst koji ce voditi Marquinho...
Videcemo da li cemo moci,ali ne verujem-vec je 13. decembar,necemo imati vremena sad i za taj seminar(a ide mi se u Italiju)!

Pa ne mogu ja da skeniram kad ja hocu,...danas idem za NS,u nash Angola klub da malo djipam... 8) !!Chim se vratim,prichacu sve ali su slike najbitnije...!!

P.S. Uplatila sam mesechno net....!Jeasus,ajde vidi ima li negde mesta za mene da shljakam malo(za kompovima podrazumeva se),treba mi kinta...A shto se tiche downlodovanja i rezanja,daj mi neke antivirus programe,neshto se shlogirao komp(Norton) i kaze mi da mi nedostaju DLL fajlovi,..-jednostavno ih nema i ne mogu da shljakam bez toga!Kako da ih vratim?Treba da formatizujem disk,ali kako...nikad nisam to radila..!!? :? Preporuchi mi neke dobre(a pristupachne) grafichke i zvuchne kartice...A i kako da aktiviram skener-imam ga,ali nece da shljak(nov je)-kao da je mrtav...kako da ga pokrenem?

Ima tu josh stvarchica...posle cemo,kad dodjem iz NS-a...!Ajd' pojuri mi security za komp(i odakle skidash free mp3,albume,singlove...?)!!

E,posao... u ponedeljak bi trebao da izadje oglas da mi u igraonici trazimo radnika,znaci nama treba radnik koji zna da radi sa kompom i da pomaze ljudima u vezi interneta.Znaci neke osnovne stvari za nas koji smo vec mehanizovani(sa kompom).Koliko sam cuo od gazdarice novi radnik ce biti placen prva 2 meseca na dnevnicu(250 din za 6,5h ili ako radis ceo dan od 09-22 onda je to 500din) mada ako neko uleti ovde nece biti potrebe da radimo 2 smene.A posle ako te prime za stalno plata je fixna oko 12000 din.Ako te zanima javi se sto pre ili dodji u igraonicu da vidis gde je i sta je.(sarajevska 47).

Norton imam na cd-u i za to nije problem jer sam pun programa i antivirusa,mogu da ti dam to kad god hoces. DLL fajlovi...**** Cini mi se da ces morati da formatiras disk,znaci reinstalacija celog windows-a,nije neki tezi posao ali traje.Ja na cd-ima imam Win 2000 i Win XP tako da mozes da biras koji ces operativni sistem da stavis.Ako nisi nikad to radila ne preporucujem ti da pokusavas sama.
Za skener ti verovatno trebaju drajveri sa nekog cd-a koji si dobila uz njega ili sa flopy-a...ako nisi dobila to,reci mi koji je skener i skinucu drajvere sa neta pa cu da ti ih dam.No Problemo.
Muziku skidam preko SoulSeek-a,to je program koji ti omogucuje da sharujes svoje fajlove tj da das mogucnost da ih neko skida sa tvog kompa a i ti radis to isto sa njihovih kompova...nadam se da si shvatila...znaci,po celom svetu ko ima taj program daje ti mogucnost skidanja njegovih mp-3-a,filmova,programa...naci ces bukvalno sve sto ti treba.
Danas cu i ja smarati jer sljakam ceo dan...ali za to vreme cu skinuti sa neta gomilu spotova,jeeeeeeeeeeeeee. :D :D :D :D :D

AXE

Sanha:

Reci mi koji dll-ovi, mozda ih imam na kompu (nikad se ne zna) pa bi ti ih poslao. Preporucim ti Norton. pisao bih poduze ali moram da palim...

pozdrav...

DLL uopshte mi fali,komplet!!Znachi da formatizujem disk,..a ko to da mi uradi(ili neka mi jeasus da instrukcije,pa da probamo...!!
Jeasus,narezi mi Nortona i josh secure programa,i obavezno mi narezi i Windows 2000 i XP,pa da vidim shta mi je prikladnije...!Ja imam gomilu praznih diskova za rezanje pa cu ti dati kad se vidimo,nije frka..!Koji je sajt tog programa za mp3?I josh neke mi daj,trebace,..!Uz skener nishta nisam dobila,uzimala sam kablove osebno,pa sad kako cu da ga aktiviram,pojma nemam,...onda cu vam brze slati slike!!Imash moj mail,pa mi poshalji sajtove za spotove,dvd,mp3,slike..!Nisam sad u situaciji da se previshe shunjam po netu!Ne mogu da radim tako na kompu,nemam ja to znanje,a volela bih,stvarno...treba mi kinta!!
Sad sam gledala neke slike sa vasheg sajta i sve sam prochitala,..(imam komentara,ali kasnije cu reci,sad odo da spavam)- objasnite mi koji ste vas dvojica,kako izgledate!Dobar vam je sajt... :wink: !!Svaka chast,ali ima dosta istorijskih zabluda koje ste ispisali,a nije bash tako...mislim da me razumete..-Angola je prva,od nje je nastala Senzala i ostali..!!!!
Ajde dodjite na trening,ili da se nadjemo u gradu,...red je!

Nastavicu kad ustanem,...mrtva sam sada!!!

Axe !!!

Sanha:
DLL uopshte mi fali,komplet!!Znachi da formatizujem disk,..a ko to da mi uradi(ili neka mi jeasus da instrukcije,pa da probamo...!!
Jeasus,narezi mi Nortona i josh secure programa,i obavezno mi narezi i Windows 2000 i XP,pa da vidim shta mi je prikladnije...!Ja imam gomilu praznih diskova za rezanje pa cu ti dati kad se vidimo,nije frka..!Koji je sajt tog programa za mp3?I josh neke mi daj,trebace,..!Uz skener nishta nisam dobila,uzimala sam kablove osebno,pa sad kako cu da ga aktiviram,pojma nemam,...onda cu vam brze slati slike!!Imash moj mail,pa mi poshalji sajtove za spotove,dvd,mp3,slike..!Nisam sad u situaciji da se previshe shunjam po netu!Ne mogu da radim tako na kompu,nemam ja to znanje,a volela bih,stvarno...treba mi kinta!!
Sad sam gledala neke slike sa vasheg sajta i sve sam prochitala,..(imam komentara,ali kasnije cu reci,sad odo da spavam)- objasnite mi koji ste vas dvojica,kako izgledate!Dobar vam je sajt... :wink: !!Svaka chast,ali ima dosta istorijskih zabluda koje ste ispisali,a nije bash tako...mislim da me razumete..-Angola je prva,od nje je nastala Senzala i ostali..!!!!
Ajde dodjite na trening,ili da se nadjemo u gradu,...red je!

Nastavicu kad ustanem,...mrtva sam sada!!!

Axe !!!

Narezacu ti disk sa Nortonom i jos par programa sa cuvanje kompa od virusa,nikad dosta zastite.Reci mi koju imas masinu pa cemo da vidimo da li ti je bolje da stavis XP ili win2000?!
Soul seek skini sa www.slsk.com program je oko 700kb a starno znaci puuuuunoooooo.Ostale sajtove cu ti baciti na mail,kad dodjem kuci,posto mi stoje u favorites-ima.Mogli bi da se iskombinujemo da ti ja uradim reinstall kompa jer je nemoguce to uraditi sa instrukcima preko telefona(uvek se nesto desi ne planirano).
Za posao ti ne treba neko veliko znanje na kompu...program je lagan a internet ti ide od ruke :D Mozes da svratis do igraonice u mojoj smeni pa bih ti bolje objasnio sta se "radi" :D ,trenutno sam sam i gubim vreme na netu.... :D
Glavu gore i NAPRED :twisted:

NOVOGODISNJA HODA grupe SENZALA,
30.12.2003 u 20:45 Vuktora Igoa 4 (preko samjma)

Dolaze nam gosti iz NS-a i par stranaca kojima se identitet jos uvek ne zna!(novogodisnje iznenadjenje) :D

Pozvani ste svi koji volite kapoeru!

Sanha,pantalone iz Brazila ce kostati 30 jevreja i pare moraju da se predaju do 9.1.2004. zato pravi spisak i skupljaj kes...

AXE

Dolazim na hodu 30. a vi morate 28. - ok? :twisted: :wink: Vest za pantale cu da rashirim,a danas cu ti poslati podatke na priv kako da odradimo to sve i javi mi na priv gde ti je igraonica...-ocu da dodjem!
Vidimo se popodne... :?

Axe !!!

Sanha:
Dolazim na hodu 30. a vi morate 28. - ok? :twisted: :wink: Vest za pantale cu da rashirim,a danas cu ti poslati podatke na priv kako da odradimo to sve i javi mi na priv gde ti je igraonica...-ocu da dodjem!
Vidimo se popodne... :?

Axe !!!

Ja dolazim 99% na hodu,sve mi zavisi od smene u nedelju ali smuvacu nesto da ne radim :D .

OK, mozda ja bas nisam bio jasan po pitanju mekih borilackih vestina. Realno gledano ni jedana borilacka vestina nije meka; ja samo prema svom vidjeju delim vestine na meke i tvrde po stilu. Po meni borilacke vestine sa mekim stilom su capoeira, aikido (koji moze da izgleda prilicno grubo), jiu-jitsu (tradicionalni)... za razliku od npr. kyokushina, teakwandoa, judoa...
A sto se tice samog treniranja capoeire moje je greska sto sam samo letimicno preleteo preko topic-a. Hvala u svakom slucaju.
Pozdrav.

Sanha:
Majke mi si lud !!!! Objasnicu ti ja to uzivo!!! :twisted: Ali dolazim ja kod vas.. :wink:

javicu se posle..(e gde je Guardian???) :?:

Axe !!!

Pa trebao je da se zaposli u call centru 063....valjda ga tamo previse maltretiraju pa nema decko vremena za net....
Mozda je i nesto drugo...hhhmmmmmmm
Baci mu neki private mada ni meni ne odgovara na pm! :evil: :evil: :evil:
Guardiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.............................................

Sanha,jel si razvila slike iz Zagreba??? Nije valjda da jos uvek imas problema sa kompom i sa momkom??? :evil:

Sta ste vi odlucili za novu,neke private zurke ili guzvanje u masi??? Ja sam po prvi put odlucio da me boli **** za sve...ne daje mi bas previse kesa za neke zurke...sto znaci da cu iskombinovati neku private zurku...odabrana ekipa naravno...par kapoerista i kapoeristkinja i jos neka mala ekipica...

Za neupucene....Capoeira je borilačka veština i sport, nastao unutar robovske zajednice za vreme kolonijalnih dana Brazila. Opasne borbene tehnike su kamuflirane u lep, moćan i akrobatski ples, podržan sa capoeira muzikom. Igra capoeire se u sekundi menja od bezbrižne igre, do ozbiljnih i izuzetno opasnih pokreta. capoeira je dugo bila zabranjena u Brazilu i tokom istorije možemo primetiti večita nastojanje policije da prvo, uspostavi, pa zatim i održi zabranu veštine, i da se bori sa siromašnima i kriminalcima, uličnim banditima, koji su praktikovali capoeiru.

Za njih, capoeira nije bila samo igra, vec i način samoodbrane i preživljavanja. Sve do 1937. capoeira je bila zakonom zabranjena u Brazilu. Te godine Mestre Bimba, Manuel dos Reis Machado je registrovao prvu školu capoeire, i počela je ekspanzija veštine, koju danas treniraju hiljade ljudi svih godina i oba pola. Za neke, capoeira je hobi, za druge - stil života.

Širom Brazila možete sresti capoeiru, ali takođe i u ostalim delovima sveta, sve više i više ljudi je poneseno vitalnošću, ritmom i magijom capoeire.

Ima mnogo capoeira igara, ali je samo jedna capoeira. Slobodna od svih lanaca, lepa i moćna. To je unutrašnja i spoljašnja igra, prevare i zamki, kao i prijateljstva i poverenja. Capoeira je ozbiljna i zabavna, i kao takva hrani dušu i telo.

text preuzet sa sajta grupe Senzala....
www.crsn.com/capoeira

Sanha, jel te trese groznica na dan pred tvoju novogodisnju hodu???
Ako ti dolazis kod nas hodu slusaj dobro sta ti zborim...mi dolazimo tamo oko 20:40,ulazak za posetioce(mame,tate,devojke,sestre,braca,svalerke,komsinice,koleginice,prodavacice iz dragstora,kumove i ostale) je od 21:00, hode pocinju od 21:30...i trajace do 23 i nesto.
Da li bi ti dosla na hodu kao nas gost iz Angole ili kao posmatrac???
U sali,koliko sam cuo bice 6 hoda(dve za pocetnicku grupu,dve za srednju :D miiii :D ,dve za stariju bandu).Pred kraj pravimo maxi,giga hodu od svih kapuerista koji su tu,znaci mi iz BG-a,NS-a i stranci.Cenim da ce nas biti oko 100-tinak.Znaci cela sala ce nam biti hoda :D e,jos samo to da vidim.
AXE

Back