Capoeira (kapuera)

• Začetnik teme Začetnik teme Kapoerista
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ajd svrati jednom do nas u klub! Imamo sveze lakiran parket znas kako se lepo klizamo...uiiiiiiii...!!! Ima nas dosta novih, bas smo se lepo prosirili! Jel ti bilo tesko da prepoznas da je DiabloMan ustvari Nesa? :wink:

Una

Evo ovako....vecina muske populacije ovde je imala prilike da igra "Tekken 3"! Siguran sam da vam je vecini omiljeni lik bio Eddy Gordo! Jedna mala zanimljivost - firma "Namco" (mislim da se ovako zove) iz Japana, autori Tekena, su pozvali kapoera mestrea (majstora) Marcela i digitalizovali njegove pokrete i od toga napravili Edija! Znaci, one poteze koje Edi izvodi, to su pravi kapoera potezi! Nisam siguran kojoj kapuera grupi pripada mestre Marcelo ali provericu! U medjuvremenu, svi koji bi voleli da ponovo zaigraju kapoeru u igrici predlazem vam ovaj sajt

www.spiritonin.com\capoeirafighter2

(99% da je ovo link, u svakom slucaju ukucate u google capoeira fighter 2 i prvi link koji vam izbaci je taj)
Skinite demo te igrice i imace te pravu kapoera hodu na svom kompu! Demo verzija je, tako da cete imati samo dva terena i tri borca! Svi borci se biju u kapuera stilu i....sta da vam kazem...IGRAJTE!!!

Brazilian jiu jitsu:
Kako ide sa privlacenjem mase na treninge?

Pa....secam se da sam poceo otprilike u ovo vreme prosle godine. Bilo nas je oko 15-ak. Sada imamo oko 40 i nesto pocetnika :D :D :D upisanih prvog septembra. Nismo imali nikakve velike promocije vestine, ako se izuzme 4-dnevni Batizado & Troca de Corda u julu, gde je veliki broj ljudi mogao da prisustvuje treninzima i gleda npr. naseg glavnog majstora iz Brazila. Uglavnom se vest o capoeiri prenosi usmeno, ovaj kaze onom, onaj kaze nekom drugom itd.

Guardian:
Jupiiiiiiiii!!!! Ljudi odkud vi ovde na ovom slepom koloseku od foruma?
wavey.gif

jao nikola to si ti !!!!! :)))

masha

Posto se blizi seminar u Novom Sadu,zanima me kako je vama(starijima,po iskustvu)bilo na proslim seminarima???
Verujem da je do yaya ali ipak bi hteo to da cujem od svih vas....znaci...sto detaljnije...

jeasus:
Posto se blizi seminar u Novom Sadu,zanima me kako je vama(starijima,po iskustvu)bilo na proslim seminarima???
Verujem da je do yaya ali ipak bi hteo to da cujem od svih vas....znaci...sto detaljnije...

Evo ovako...
Do sada sam prisustvovao na seminaru profesora Stina iz Danske, workshopu Simona iz Holandije i naravno bio sam na Batisadu (mestre Peixinho, prof. Jilo, prof. Steen, prof. Espiga...)
Ti seminari su prilika da radimo pod direktnim nadzorom nekih od najvecih imena u nasoj grupi. Na tim seminarima se ne radi na fizickoj kondiciji koliko na tehnici, lepim potezima i doterivanju poteza. Mestre Peixinho nas glavni majstor, jedan mnogo simpatican cikica, s konjskim repicem i naocarima otprilike metar i 75 visok, ALI nevidjen kapoerista. Njegovo majstorstvo mora licno da se vidi i da se dozivi. Jednom recju: NEVEROVATAN JE! Tako treba da izgleda jedan kapoera mestre.
Stin je jedan od najomiljenijih likova kod nas. Pravi Danac - dva metra visok, ridj, osmeh od uveta do uveta 24h. S nama je na ono "De ste bre ljudi s'a se radi?" Opusten totalno. Ali sacekaj hodu - onda ces videti sta je Stin.
Ja ti preporucujem da nikako ne propustas seminare i Batisado jer tu ubedljivo najvise naucis. Jedan Stin je bolji od svih nas u Beogradu i Novom Sadu zajedno. O Peixinhu da ne pricam...

Pitaj ako te zanima jos nesto...

Za sada nemam nekih pametnih pitanja,verujem da ce biti kao sto si mi ti opisao.Iskreno se nadam da cu stici vas nivo(za sada),ko zna,valjda neko od nas postane mestre.Serbian mestre-zvuci malo glupo ali nikad se ne zna.
Nego,imam jedno licno pitanje za tebe...kako da te prepoznam jer bi voleo licno da ti se zahvalim sto na dobrodoslici i na savetima.Pre neku nedelju sam bio na vasem treningu i slikao vas(sa mustek kamericom)tako da vas imam i na fotkama,pa ako hoces mogu neku da ti bacim na mail.

jeasus:
Za sada nemam nekih pametnih pitanja,verujem da ce biti kao sto si mi ti opisao.Iskreno se nadam da cu stici vas nivo(za sada),ko zna,valjda neko od nas postane mestre.Serbian mestre-zvuci malo glupo ali nikad se ne zna.
Nego,imam jedno licno pitanje za tebe...kako da te prepoznam jer bi voleo licno da ti se zahvalim sto na dobrodoslici i na savetima.Pre neku nedelju sam bio na vasem treningu i slikao vas(sa mustek kamericom)tako da vas imam i na fotkama,pa ako hoces mogu neku da ti bacim na mail.

Bio bih ti mnogo zahvalan. Posalji nesto na slbbezp@yahoo.com

Sto se tice dobrodoslice i ovo, hej, nema na cemu. Svi smo mi tu da pomazemo jedni drugima. Ja sam u visoj grupi, zuti pojas, crn, nosim bradicu. Mislim da nema niko vise ko odgovara tom opisu.

E sad si me stvarno zbunio...bio sam ubedjen da si onaj sa maramom,*******,izgleda da ne mogu da te pronadjem na slikama(mojim),jel te ima na sajtu nase grupe(iz NS-a ili ispred SKC-a),ili mi jednostavno posalji tvoju sliku na mail,da se ne bih zezao sa trazenjem tvog identiteta kao Serlok Homs.
Drago mi je da siris duh kapoere po netu,to i ja isto cinim jer ljudi ne shvataju koliko je ovo cool. :D
Poz.
odoh ja na trening...

p.s.probao sam da ti ovo posaljem kao privatnu poruku ali drkala me je veza,pa verovatno nije stigla.Ako je stigla i priv.sorry

Back