Capoeira (kapuera)

• Začetnik teme Začetnik teme Kapoerista
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sta je odma prete :)

...btw ja sam se zezao...a nemoj ni ti previse da se duvas posto ocigledno ne znas nista o borenju osim kapuere...

...ja lepo kazem..meni vec neki pretili da ce da me bije jer treniram box...pa istripovali da su jaci...al nista od toga...

...mada i dalje tvrdim...kad mi neko dokaze da je kapuera bolja od jkd-a poverovacu vam

Slushajte me,...NIKOME ja nisam pretila,...nego govorim da svaki se sport,borba i sl. poshtuje,barem ja poshtujem i vi znate shta VI znate,a mi shta MI znamo i ne bih da poredimo babe i zabe,...Znachi,poshtovanje vama,svakom klubu i svakoj borilachkoj veshtini,ja sam samo htela da ti kazem da nije NEFUNKCIONALNA,....
Necemo da se svadjamo,vredjamo,prozivamo,nego da komentarishemo situacije ili da se vidimo pa da demonstriramo umeca...

Pozivam sve da dodju na neki trening ili seminar Capoeire,pa onda da komentarishemo,a ne da se svadjamo i prepiremo!!!!!

Zashto ste sad vi takvi prema meni i mojim odgovorima???

bio i gledao...nisam fasiniran...ne pricam ti ja ovo jer sam gledao na net-u...

...mene nije fasciniralo..jer ne moze borilacka vestina da bude bez kontakta...

...a da je funkcionalna...onda bi se kapueristi pojavljivali u nekim otvorenim prvenstvima...a nema ih nigde...

Bolje da se ne prica. A kad se vec prica, treba ljudima reci da je to obicno chamuganersko sr4nj3 i da se oko toga okupljaju pacijenti nesposobni za bilo koji pravi borilacki sport.

Kao foliramo se i jedne druge tapsemo po ramenu: 'Da da, mi smo borci.'

Cuti i djuskaj break-dance kao cigoshi ispod gazele i ne tripuj se, ko te dira.

alo alo ajde necemo neko rasisticko sranje ovde...nema veze dal su kapueru razvili crnci,belci,zutaci,crvenokosci..

...ajde nastavljamo o kapueri :)

...ja sam gledao i rekao da mi je smesna :) tu smo se zaustavili :)

Rasizam nije lep, ali ne postoji za dzabe. Nista na ovom svetu ne postoji za dzabe.

To su bre obicne chamuganerske vratolomije koje su i oni prestali da rade cim su im skinuli okove. Sad kao ovde neko treba da neguje tradiciju glupavih chamuga koji su u to vreme bili em nepismeni em nisu imali nikakvu kulturu.

Drugo su zuti koji su vekovima unazad imali i pismo i drzave i dinastije i kulturu i nauku..

Obicno majmunisanje

Sport je deo nasih zivota, u zivotu ima rasizma. Rasizam je neizbezan... ali nema veze da se pravimo da ne postoji.

Prvo, glup si posto kazes "u sportu nema rasizma". Koji je sad moj kapuera jos i sport? Kad je to majmunisanje bilo sport?

Zvezda ovamo, zvezda ovamo, kao Titu slet da spremaju chamuge iz neke prijateljske nesvrstane kolera drzave.

Idi begaj:
Sport je deo nasih zivota, u zivotu ima rasizma. Rasizam je neizbezan... ali nema veze da se pravimo da ne postoji.

Prvo, glup si posto kazes "u sportu nema rasizma". Koji je sad moj kapuera jos i sport? Kad je to majmunisanje bilo sport?

Zvezda ovamo, zvezda ovamo, kao Titu slet da spremaju chamuge iz neke prijateljske nesvrstane kolera drzave.

Tebra,bolje ti je da cutis...ne znas nista o kapoeri...kazes da kapoera nema istoriju??? da nju igraju samo crnci??? hhhhmmmm,jel si siguran u to sto pricas?
Ako se tebi to ne svidja,pa lepo batice moj idi na neki drugi podforum i budi sa ljudima koji su tebi blizi...

AXE

Jeasus,...shta da ti kazem,...rasizam i neverstvo :roll: :?: se opet pojavilo,....Shta da kazem ovim likovima koji NE ZNAJU SHTA PRICHAJU????

Ajmo polako,...jedan po jedan!!!

1. Zashto ne verujete u Capoeiru?
2. Zashto ne poslushate shta mi capoeristi imamo da kazemo?
3. Ne meshajte se u neshto(kao shto friend Jeasus reche)u shta se ne razumete!
4. Pitajte neshto na prijateljskoj bazi ili idite na neki drugi top!
5. ...Vi stvaaaarnooo ne znate shta prichate,a kamoli da me pitate neshto....(nisam ironichna ni cinichna)
6. POZIVAM SVE CAPOERISTE DA MI SE JAVE !!!!!!!!!!!

Axe !!!

Sanha:
Jeasus,...shta da ti kazem,...rasizam i neverstvo :roll: :?: se opet pojavilo,....Shta da kazem ovim likovima koji NE ZNAJU SHTA PRICHAJU????

Ajmo polako,...jedan po jedan!!!

1. Zashto ne verujete u Capoeiru?
2. Zashto ne poslushate shta mi capoeristi imamo da kazemo?
3. Ne meshajte se u neshto(kao shto friend Jeasus reche)u shta se ne razumete!
4. Pitajte neshto na prijateljskoj bazi ili idite na neki drugi top!
5. ...Vi stvaaaarnooo ne znate shta prichate,a kamoli da me pitate neshto....(nisam ironichna ni cinichna)
6. POZIVAM SVE CAPOERISTE DA MI SE JAVE !!!!!!!!!!!

Axe !!!

meni ovo sve ide na nerve...
prvo... sta se palite ako se pojavio neki lik i pljuje po cemu stigne?
jednostavno ignorisite!
nastavljanjem se nista nece dobiti, i samim tim odajemo utisak kao da smo najmanja deca na svetu bez trunke svesti.
hajde malo iskulirajmo svi! sta kazete na to?

e stvarno ajde se vise vratite na temu...

...zasto vam ne verujem i nemam poverenja u kapueru?

...bio tamo...gledao...i nije me odusevilo...

...valjda zato sto se bavim jkd i boxom...i ipak imam neki realniji pristup...

...ne kazem ja da kapueristi ne mogu da budu opasni...ali za uvezbanog borca koji kombinuje su nista...

Idi begaj:
Tako je, iskulirajmo bilo koji glas razuma, okupimo se u krug, drndajmo nashe tikve, prevrcimo se preko glave i verujmo da radimo nesto ozbiljno.

Ponasate se kao sekta, nista nije proverljivo i sve se svodi na medjusobno hvaljenje.

Aaaa, stvarno nisu sve chamuge, evo ovi su samo malo kvarcovaniji http://www.capoeira-angola.org/images/cobra_valmir_jurandir.jpg

Umesto vi njih nesto da ucite, ovi shtrokavci su vam gurui. Blam!

hajde batice ponesi svoju bejzbol palicu i reci mi gde da te sacekam pa da vidimo ko je bolji ulicni borac...

Bezi bre, ne pada mi napamet da se spustam na nivo tih chamuganera. Kakva ulica? Idi tamo kod njih u geto pa se tako ponasaj.

Zapalite smece u buretu, okupite se oko njega da se grejete, pevate i radite zvezde. U stvari sta ja tebi to pricam, znas ti to ako si isao kod majstora na seminare.

Sanha:
Smirela na topu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ajde,ko hoce da se prepire i svadja,neka mi se javi na private!!! :evil:

Sta ti lapish sad? Ako su te mama i tata trenirali kao odraslu sa 3 godine pa sad tripujes da ce svi da te slusaju kad nesto kazes - vreme je za 'dobro jutro'. Za ovakve izjave moras da imas nekakav, bilo kakav, autoritet.

gnjec:
...btw i bjj su izmislili obojeni pa je i dalje super...

Opet ti nedoucheni glupane.

Citaj malo o necemu sto pricas ponekad. Sta se bre slihtas ovim sektasima?

BJJ nisu obojeni izmislili vec su latinoamerikanci naucili od Japanca, modifikovali je kroz slobodne (ulicne) borbe...

In the early 1900's, a Japanese jiu-jitsu instructor by the name of Esai Maeda went to the state of Para in Northern Brazil. There he befriended Gastao Gracie, a influential businessman, who helped the Japanese get established. To show his gratitude, Maeda, also known as "Count Koma," offered to teach the traditional Japanese jiu-jitsu to Gastao's oldest son, Carlos.
http://www.gracieacademy.com/generations/helio.shtml

Back