Capoeira (kapuera)

• Začetnik teme Začetnik teme Kapoerista
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ja resio da opet napravim FRKU,hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahaha(u bre umrecu)OPET SAM PIJAN I SADA CU DA PROZUVAM,bre kakav simon on nas bre vuce za nos nece taj bre na kraju ni doci,evo sad mi sale rece da ce doci za vreme EXIT-a jer covek hoce da se zaje bava.A ti SANHA iskuliraj me ja sam opicen do jaja tako kad navrnem ovde nemoj da se plasis umem da da sere m tako kao sto rekoh i skuliraj(to vazi za sve nas)LJUBIM VAS SVE

AXE BRE

alehandro:
Evo ja resio da opet napravim FRKU,hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahaha(u bre umrecu)OPET SAM PIJAN I SADA CU DA PROZUVAM,bre kakav simon on nas bre vuce za nos nece taj bre na kraju ni doci,evo sad mi sale rece da ce doci za vreme EXIT-a jer covek hoce da se zaje bava.A ti SANHA iskuliraj me ja sam opicen do jaja tako kad navrnem ovde nemoj da se plasis umem da da sere m tako kao sto rekoh i skuliraj(to vazi za sve nas)LJUBIM VAS SVE

AXE BRE

:D :D :D Rasic voli pivo i pivo voli njega :D :D :D

capoeira.jpg

Duze vreme nisam pregledavao poruke na ovom forumu.

I moram priznati da je bilo pametnije da ga drzite zatvorenim, i pod nekom veoma komplikovanom sifrom, jer se onda verovatno ne bi desilo da neko, npr. ja vidim neke od ovih poruka.

Izgleda da vi omladinci ne shvatate koncept respekta, tj. postovanja prema vestini koju trenirate, klubu i organizaciji koju predstavljate, i iznad svega prema ljudima koji se bave capoeirom van granica nase zemlje, i koji saradjuju sa nama.

Kacite se medjusobno koliko hocete, ali onog trenutka kada pocnete da vredjate ljude koji za razliku od skoro svih prisutnih na ovom forumu imaju ime i mesto u svetu Capoeire, vreme je da reagujem (cast izuzecima koji se u Srbiji vestinom bave od pocetka XXI veka, a neki i od sredine 90ih godina XX).

Ja ne znam dovoljno vecinu vas. Znam ko ste, ali vas ne poznajem dovoljno. Upoznajem vas kroz vase ponasanje i odnos prema obavezama, prijateljima, Capoeiri, umetnosti, muzici, zurkama i u komunikaciji. To onda utice na mnogo toga.

Ovde postoje ljudi koji su velikoj nedoumici oko vestine kojom se bave. Koji izvlace stvari iz konteksta i masu sa tim "znanjem" proglasavajuci svoje (neproverene) informacije tacnim. Lepo. Radikalno. Kome to zvuci kao dobar koncept svaka mu cast.

Za zdravu komunikaciju, je potrebno znanje, koje dolazi iz sirine i snazne teorijske potkovanosti bazirane prvenstveno na iskustvu.

Capoeirista koji zna sve tehnike kako se izvode, nije relevantan sagovornik za isoriju i tradiciju capoeire dok ne ostavi svoj trag na sceni. Marljivim radom, ucestvovanjem u capoeira dogadjajima ovde i preko, dugogodisnjim predanim i veoma redovnim treniranjem i ispunjavanjem obaveza prema maticnom klubu, do vremena kada se stvore povoljne okolnosti za prelazak u internacionalne odnose, sa kreiranim imenom na capoeira sceni. Onda moze da kaze ovo je ovako, ono je onako.

Sve je to bazirano na iskustvu kojeg ovde ocigledno nema, jer ono natera coveka da razmisli debelo o svemu sto govori, pre nego sto to kaze, da vuce smislene i osmisljene poteze. Zurba, i zuriti se je LOSE.

Graduado Simon Rijsdam dolazi 2. Jula, i ostaje do 9. Jula. Posto je u pitanju moj veoma dobar prijatelj, nasao sam se prozvan, i iziritiran posebno komentarima na njegov racun, ali stojim 100% iza svega sto sam rekao u vezi sa procitanim porukama.

Ne znate sta zelite klinci. A brine me sto izgleda da vam je lepo tako. Kao gladni ptici samo trazite, i trazite, i trazite, a kada dobijete, i to naravno kosta, necete da platite cenu, cak ni minimum minimuma, ali ste uvek tu da se zalite sto ovako, sto onako, i da komentarisete. Znate, u moje vreme je bilo - ako ti se nesto ne svidja, tamo su vrata, ili jezik za zube. Svi ste dobrovoljno postali clanovi klubova kojima pripadate, tu nasli neki ljubav, neki srecu, neki zadovoljstvo, neki odlican "workout", a neki izgleda plodno tlo za izivljavanje.

Svo razumevanje ovog sveta mi ne pomaze da shvatim taj mentalitet, noz u ledja, komentarisanje iza ledja, jedno kazem drugo radim. Bolje sve u facu, i iz srca, ali uz kanalisanje kroz mozak. Uvek hocete nesto novo, a ni ono sto radite niste savladali.

E, pa necemo tako.

Ovo je javan forum, i javna komunikacija, a dosta, i to DOSTA sramotite vestinu kojom se bavite i maticne klubove. Uopste ne znate kako da vodite uspesan teoretski forum (jer ovo je tema koja se tice VESTINE capoeire, a ne DRUZENJA CAPOEIRISTA), niste nikada pozvali nekoga da napise neki strucan clanak na forumu, niste preneli skoro nista relevantno za eventualne posetioce, doduse bilo je pokusaja, ali veoma otuznih, i netacnih (Jogo de Dentro je stil capoeire... Ai meu Deus... Stil capoeire).

Da se ne bavim Capoeirom, tesko da bih pozeleo da se nadjem u jednom klubu gde su ovakvi likovi. Sva sreca da se ne vidite ni u Rodama ni na treninzima. Verujem da je u pitanju samo to sto ste mladi i nekontrolisani, kao i neodgovorni, sto proizilazi iz prva dva. U stvari nadam se da je tako, posto sumnjam sve vise da nije.

Sta da vam kazem, zapalite joint, popijte pivo, uzmite ekser, dop, koku ili sta vec, zapalite mirisni stapic i recite "aum", poklonite se totemu, i let's go party! Jer onda sve sto uradis i kazes je ok, jel' da?

Instrutor Alex Cluso
Aleksandar Djordjevic
www.crsn.com/capoeira

Zdravo!
Ja treniram ninjutsu u Nisu vec skoro sest godina i upoznao sam capoeiro na jednoj prezentaciji borilackih vestina u Pirotu!U Nisu nazalost ne postoji nijedan capoeiro klub ali ja planiram da se preselim u Beograd sledece godine pa me interesuju neke stvari!Imam 21 godinu i ne znam da li je kasno da pocnem da se bavim vasom vestinom?Nisam nesto posebno razgiban posto moja vestina ne potencira skakanje i visoke udarce!Sve u svemu dali su mi potrebne neke predispozicije i kakve vezbe biste mi preporucili da se pripremim za narednih godinu dana dok ne dodjem u Beograd!!!
Unapred hvala!

Uspeo si,Aleksandre,...shteta shto te ne poznajem lichno,..ali i to ce se desiti jednog dana....

Nishta,...samo,...svaka ti chast,....znash ti zbog chega i znash ti dobro shta si napravio na ovom forumu !!!

Bravo,Aleksandre,....glavni si - jesi srecan sad?????

Axe !!!

pozdrav svim kapueristima,
evo ja malo zujao po ovom vasem forumu,nekada sam ga pratio svaki dan ali u zadnje vreme nisam imao vremena...
I sad kad sam video sta vi pisete i kako se medjusobno svadjate tj. provocirate (ko deca ste majkemi).
ja vam nebi ni pisao ovu poruku da nisam video da neko cima sanhu,
nemoj vise to da radite nikako ali nikako jer...
necu nista da pricam ali za nju bi ruku dao!!!!!!
nemoj da se svadjate nego trenirajte,
pozdrav_saletu,vuletu,nemanji.
veliki pozdrav za sanjicu (bicu pored tebe dok znam za sebe!!!) :wink: vidimo se,trenirajte,budite jaki i nedozvolite da vas provociraju neki vama nebitni likovi koji nisu vredni vaseg nerviranja!!!!
pozdrav!!!!
grizi za svoje

zanima me dali kapuera moze da pomogne coveku u ulicnoj borbi. :?:
meni se mnogo svidja kapuera i bio sam mnogo puta na vasim treninzima ali moje misljenje je da kapuera nemoze da pomogne coveku u realnoj borbi.
ja sam trenirao kik_box i zanima me dali kapuera moze da parira boxu ili kik_boxu,
bilo bi lepo kada bi organizovali jedan sparing na adi,to bi bilo lepo jel bi mogli da prezentujete ljudima kapueru i njeno delovanje u ulicnoj borbi,
molim vas da mi odgovorite na moje pitanje,dali ste raspolozeni za jedan sparing,sa rukavicama naravno a moze i bez njih kako hocete.
voleo bi da sparingujem sa vasim trenerima,VULETOM ILI NEMANJOM.
ja znam da neulazite u hodu sa svakim,ali to bi bio super nacin da pokazete ljudima kapueru.
UNAPRED HVALA.
VELIKI POZDRAV SVIM KAPUERISTIMA,
AXE :P :P

Instrutor Alex Cluso
Aleksandar Djordjevic
www.crsn.com/capoeira[/quote]

svaka cast na govoru , ja ne treniram capoeiru, ali sam veoma bio zainteresovan za ovu borilacku vestinu sa obzirom da sam samo u tvom govoru [ostali neka se nenadju uvredjeni ali covek ima barem neko znanje i razmisljanje ] video da neko razmislja o popularizaciji vestine kod nas pa bih te zamolio da mi posaljes sire informacije o capoeiri kod nas na e-meil : svest992001@yahoo.com . Nadam se da ti to nece prestavljati neki problem unapred hvala Stetocina

Aaaaa... nema me mesec dana i odma klanje...

Nema, shta su ti Srbi, ko rogovi u vrecji, uvek moraju da se svadjaju.

Apropo primenljivosti kapoere u ulichnoj borbi... pa mislim da je dovoljno shto si sposoban da visoko dignesh nogu i da udarish a i ochvrsnesh i steknesh kondiciju... Ne znam shta ti za ulichnu borbu josh treba, sem pishtolja? :):):)

Back