Imam muzijaka CC 11 meseci, 35kg, 66cm, aktivan je, ima 2 setnje u toku dana, do nekih 10km ukupno, malo ga pustam na gumu, istrcava za lopticom ponekad, malo radimo kobasicu...pas izgleda kao sajlica, ali po svim mogucim tablicama i informacijama koje sam nasao njemu nedostaje 7+ kilograma za njegov uzrast...
Hranim ga mesom(govedina-srce, burag, jezik, piletina-grudi, ledja, riba-glave, ikra) i u to dodajem razne zitarice, semenke, povrce, ulja, jaja itd...Uglavnom meso je 85+ posto obroka. Dnevno pojede 1.5kg do 1.8kg, plus nekada dobija jogurt i surutku preko...
Ciscen je od parazita redovno, super je zivahan, raspolozen za druzenje i igru...
Interesuje me sta bi mogao da bude razlog ovako sporog dodavanja kilaze? I da li moze neki savet kako bih mogao da odrzim taj neki tempo mesecnog dodavanja kilaze, jer je u poslednjih mesec dana nabacio samo 0.5kg, a mesec pre toga 1.5kg, mesec pre toga 2.5kg...???
Da li da mu pojacam obroke, smanjim setnje, uvedem neki jaci trening sa opterecenjem ili nesto drugo?