Cane corso

nzm na sta mislis to kod rebra,ali na sredini tela kad hoda neki put sa strane se ostvara kao neka kuglica ,nadam se da to nije nista trasno mislim da to ima na obe strane ali to se vidi kod nekih pokreta njegovih,ali kada napipam vidim da je to kod zavrsetaka rebara,ja msm da je to normalno tako kod njih ,mada nzm ,veterniar nista nije rekao za to .

sta su to dosaplja???

najverovatnije cu mu kupirati i usi jer je zaista mnogo lepsi ,znam da je to vrv trauma za pse ,ali kad sam planirao da uzmem cc upravo te kupirane usi su me kupile :(

- - - - - - - - - -

Zovi onda decu iz komshiluka kod tebe u dvoriste, neka se jurcaju s njim, njemu je dosadno sa odraslim ljudima.

hah ok pozvacu ih nego se plasim da ih ne ogrebe pa posle ja da budem kriv :D

Kupiranje ušiju je ozbiljan zahvat koji se radi u totalnoj narkozi, tom prilikom pas gubi puno krvi, stavljaju mu se i tupferi u uši zbog količine krvi. FCI je zabranila kupiranje tj. izlaganje kupiranih pasa osim uz specijalnu veterinarsku potvrdu, to se kod nas, naravno, ne poštuje, ali "preko" bi vas vratili sa izložbe k'o bele lale.

Ovako veterinar mu je stavio vatu u usi pre nego je poceo da kida, pas je dobio inekciju za smirenje pa anasteziju pa na kraju antibjotik... Da dodam da nije kapi krvi izgubio al bukvalo kapi gledao sam celu operaciju veterinar mu je to radio lemilicom da nebi krvario i evo ima oko 7 dana da sam otkinuo nisam mu vidio kapi krvi da je iskrvario i nisam ga vidio da se cese i dira do usi a rep povremeno oblizuje...

a evo i racun i potvrda
photo00002-1.jpg

volio bi da mi objasnis sta si mislila pod onim da sam mu uskratio parenje?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Imam stene CC od pet meseci. Muzjak je u pitanju.
Citam uputstvo na pakovanju za hranu (ECOPET junior) i tamo pise sledece:
u Large grupi imam dve podgrupe, 1) retriver, ovcar i 2) rotvajler, malamut.
Kolicine dnevne doze se razlikuju, pa me interesuje da li je CC pod 1) ili 2) ?
Hvala.

Nisi mu uskratio parenje nego izlaganje na izložbama u inostranstvu, nekom ozbiljnijem. Čak ni za Hrvatsku nisam sigurna da bi prošao.

Prepade me bezveze za ovo parenje :P Nema veze za izlozbe nisam za to uzeo psa nebih ga ni vodio, psa sam uzeo jer ih volim i zelim da imam kucnog ljubimca i prijatelja da ga vidim u dvoristu i da ga prosetam kad god mogu... ;)

Pozdrav svima.
Imam stene CC od pet meseci. Muzjak je u pitanju.
Citam uputstvo na pakovanju za hranu (ECOPET junior) i tamo pise sledece:
u Large grupi imam dve podgrupe, 1) retriver, ovcar i 2) rotvajler, malamut.
Kolicine dnevne doze se razlikuju, pa me interesuje da li je CC pod 1) ili 2) ?
Hvala.

Pod 2 ( kao i rotvajler ili malamut).

Prepade me bezveze za ovo parenje :P Nema veze za izlozbe nisam za to uzeo psa nebih ga ni vodio, psa sam uzeo jer ih volim i zelim da imam kucnog ljubimca i prijatelja da ga vidim u dvoristu i da ga prosetam kad god mogu... ;)
Pa nesto tu bas ne stima. Uzeo si ga jer volis tu rasu, zelis prijatelja, kucnog ljubimca, ali ipak si isao da mu , kako ti kazes, kidas delove tela koje
mu je priroda podarila. Nisi se nikada zapitao zasto ne mogu da se izlazu ti psi kojima su kidani delovi tela?
A sto te je prepala za parenje? Pa neces valjda da paris ovog svog psa?
Rece da si ga uzeo jer zelis prijatelja.

I jos nesto da pitam, 21 nedelja starosti - kupiranje usiju i repa? Kupiranje samo repa?
Pozeljno / nepozeljno ?

Ako želiš da izlažeš psa, ni jedno, ni drugo. Ako nemaš izlagačke ambicije, samo rep da bi smanjio mogućnost displazije kukova. Većina veterinara ipak radi konzervativnu metodu kupiranja ušiju, skalpelom i sa šavovima, zbog manje mogućnosti infekcije, ali tom prilikom pas više iskrvari. Takođe, svako uvođenje u totalnu anesteziju je rizik po život psa.

Da bi psa pario, moraš barem da ga oceniš, a da bi imao što više parenja, mora da se dobro kotira na tim izložbama. Inače će celog života da se muči i apstinira.

Pa nesto tu bas ne stima. Uzeo si ga jer volis tu rasu, zelis prijatelja, kucnog ljubimca, ali ipak si isao da mu , kako ti kazes, kidas delove tela koje
mu je priroda podarila. Nisi se nikada zapitao zasto ne mogu da se izlazu ti psi kojima su kidani delovi tela?
A sto te je prepala za parenje? Pa neces valjda da paris ovog svog psa?
Rece da si ga uzeo jer zelis prijatelja.

:amen: Odluka o zabrani kupiranja potiče od nemačke stranke zelenih, vrlo ekološki i stički osvešćene grupe ljudi koja se trudi da na sve načine spreči patnju neljudskih osoba.

Ako želiš da izlažeš psa, ni jedno, ni drugo. Ako nemaš izlagačke ambicije, samo rep da bi smanjio mogućnost displazije kukova. Većina veterinara ipak radi konzervativnu metodu kupiranja ušiju, skalpelom i sa šavovima, zbog manje mogućnosti infekcije, ali tom prilikom pas više iskrvari. Takođe, svako uvođenje u totalnu anesteziju je rizik po život psa.

Hvala na odg. Ipak, ne bih mu usi sekao vec samo rep. Jel nece biti problem, sad posle 5 meseci to da se radi?

Pa jedino ćete ga malo teže obuzdati, ali sam zahvat nije ni dug, ni strašan, ni nešto preterano krvav. Svakako potraži iskusnog veterinara. Inače ne bih savetovala kupiranje ni ušiju ni repa, ali ako manje od nedelju dana istrpi peckanje dok rana sraste da ne bi posle godinama bio na specijalnoj dijeti i ekstra-skupim granulama da bi mu život bio ne čak ni dobar, nego samo podnošljiviji, glasam za manje od dva zla. I nabavite Flogocid mast za ranu svakako.

Hvala mimi. Odustao sam od kupiranja, konačno.
Imam sad izuzetno važno pitanje: veterinar mi je preporučio cal de phos suplement za psa (Ca 18%, P 6%, Mg 5.6%, vit. D3). Iako je na pakovanju preporuka 1tbl/5kg težine dnevno, veterinar me je savetovao da psu od 17 kg dajem 2 dnevno, za sada, posle novih zuba 3. Da li je dve dovoljno, i moram li pauze u davanju da pravim, npr. posle svakih deset dana po 2 sledi 10 pauze i tome sl.?
Hvala puno

Oko tih suplemenata stvarno ne mogu da vam pomognem. Što se tiče vakcina i revakcina, neki veterinari preporučuju trokratnu vakcinaciju, neki dvokratnu, a neki, starijeg kova, što će reći, oni koji nisu jedan stručni tekst po završetku faksa pročitali, ne insistiraju čak ni na drugoj vakcini. Sad, valjalo bi da ne kontaktira sa drugim životinjama i da mi pazimo šta unosimo na obući barem dve nedelje od vakcine, dok im je imunitet još "nedovršen", ali nije zgoreg povesti računa barem između prve i druge, sve 4 nedelje razmaka među vakcinama, ne samo prve dve.

Back