Kafić Calimero caffe 2 (daire, SJ, i sve ono 🖖🥰😋)

Ma ja pravi kakao, u toplo mlijeko, malo cimeta i to je to.
Ovo u kesicama govoriš o toploj čokoladi?
Da, da... To je ova
xNTk4RjlFRjEwNDM1MThBQzU3NzAwMTdBQjU2QjM5NEM0MjJCREEzLmpwZw.jpg

Mi smo kao klinci topili čokoladu na radijatoru.
Ne znam što smo dobili s tim? Poslije lizali to s papira na kojem se otapalo. :fdlan:
Skoro sam bas pricala... - kad je moj tata bio u SSSR-u tad je tamo bila kriza pa im i cokolade nisu bile neke (u odnosu na nase)
vec su bile kao za kuvanje... I kad bi mi doneo cokoladu meni je bilo nesto grozno da jedem tu kao za kuvanje
vec sam je stavljala u foliji, na radijator, da se prilicno otopi i onda prstom lizala onaj krem :lol:

Skoro sam bas pricala... - kad je moj tata bio u SSSR-u tad je tamo bila kriza pa im i cokolade nisu bile neke (u odnosu na nase)
vec su bile kao za kuvanje... I kad bi mi doneo cokoladu meni je bilo nesto grozno da jedem tu kao za kuvanje
vec sam je stavljala u foliji, na radijator, da se prilicno otopi i onda prstom lizala onaj krem :lol:
Znači i ti siii! 🤣
Pa mi pravili svoj vlastiti eurokrem. Kako djeca znaju biti domišljata.
Kažu da je ta za kuhanje zdravija u odnosu na neke druge, ali meni isto nije ukusna tako sama.

Znači i ti siii! 🤣
Pa mi pravili svoj vlastiti eurokrem. Kako djeca znaju biti domišljata.
Bas :)
Kažu da je ta za kuhanje zdravija u odnosu na neke druge, ali meni isto nije ukusna tako sama.
Jeste, za kuvanje je zdrava, sto vise kakaa (valjda se tako kaze) to bolje.
Ali ova iz SSSR-a je bila kao cokolada sa Deda Mrazom ali sa nekim bzvz ukusom...

Back